Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ

Irenegr

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους & όλες. Τα φώτα σας θα ζητήσω για μια ακόμα φορά Η μικρή μου είναι πια 5 μηνών. Εδώ και ένα μήνα έχω επιστρέψει στη δουλειά. Ενώ όσο ήμουν μαζί της στο σπίτι κοιμόταν τα βράδια σερί από τις 9.30 το βράδυ ως τις 9 το πρωί από την ημέρα που γύρισα στο γραφείο ξυπνάει τη νύχτα αρκετές φορές (πολλές φορές φτάνουν και τις 10). Δεν είναι ότι πεινάει ή έχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Το μόνο που θέλει είναι λίγο αγκαλίτσα και κοιμάται ξανά σε δευτερόλεπτα.

Αυτό όμως όλο μας έχει τσακίσει κι εμένα και τον άντρα μου. Εχτές αναγκάστικα τελικά - αν και δεν το είχαμε κάνει ποτέ ως τότε- να την πάρω στο κρεββάτι μας για να κοιμηθούμε ως το πρωί.

Έχει κανεις καμιά καλή ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω; Ξέρω ότι της λείπω μάλλον και ο παιδίατρος μου είπε ότι θέλει λίγο χρόνο αλλά έχει περάσει 1 μήνας και ανυσηχώ λιγάκι.

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσακι ,

τα μωρακια γενικως στα 2 πρωτα χρονια της ζωης τους αλλαζουνε συνεχως συνηθειες στον υπνο τους . Εμας ο μπεμπης αρχησε να κοιμαται βραδια απο 2,5 μηνων εως 6 μηνων περιπου κοιμοτανε ως τις 8.00 το πρωι με ενα ενδιαμεσο ξυπνημα για μαμ . Επειτα αλλα3ε , αρχησε να ξυπναει τα βραδια , επισης δεν πεινουσε , απλως ξυπνουσε σαν να ειχε χορτασει υπνο . Δοκιμασαμε τα παντα , και στο κρεββατι μας τον πηραμε , και στον δικο του τον αφησαμε αυτο που απεδωσε λιγο παραπανω ηταν οτι προσπαθησαμε να ελεξγουμε λιγο οσο μπορουσαμε τους ενδιαμεσους υπνους και το απογευμα να μην τον αφηνουμε να κοιμαται πολυ ωρα. Αυτο συνεχιστηκε ως τους 11 μηνες περιπου οπου αρχησε να κοιμαται ξανα ολο το βραδυ . Τωρα που μπηκαμε στους 16 μηνες μας κανει κατι κολπα και ξυπναει μεσα στη νυχτα και θελει να ερχεται και να κοιμηθει αγκαλια με μενα , τον πηραμε βεβαια αλλα και στο κρεββατι μας παλι δεν κοιμηθηκε , απλα καθοτανε και με πειραζε . Συγκεκριμενα ? απο τις 2.30 εως τις 5.30 το πρωι τον παλευαμε να κοιμηθει , τελικα αφου κοντεψαμε να λυποθιμησουμε εμεις απο αυπνια καταφερε και τον κοιμησε ο Πανος γιατι εγω ειχα αποκαμει δεν αντεχα αλλο .

Μου εχει πει ομως ο ψυχολογος μου οτι μεχρι να κλεισει τα 2 χρονια θα τα κανει που και που αυτα επειδη δεν εχει ωριμασει ακομα το κεντρικο νευρικο συστημα και μπορει να ξυπνησει μεσα στη νυχτα χορτατος υπνο και ορεξατος για παιχνιδια .

Απλως προσπαθησε να την κουραζεις αρκετα το απογευμα , να παιζει δηλαδη , να απασχολειτε ή να την βγαζετε καμια βολτιτσα αμα μπορειτε. Απλως θεωρω οτι ειναι φαση και θα περασει .

Irenegr εμενα το μωρακι μου ειναι 5 μηνων και δεν εχει κοιμηθει ποτε μα ποτε πανω απο 5 ωρες. Καθε βραδυ ξυπναει τουλαχιστον 2-3 φορες και πάντα 6 το πρωι ειμαστε το ποδι. Οποτε θα σου ελεγα οτι μαλλον ειναι καλα το οτι ξυπναει μονο μια φορα και ξανακοιματε και οτι εισαι τυχερη ..!

Εμένα πριν γυρίσω στη δουλειά κοιμόταν 22 με 6 (4 μηνών) Μόλις γύρισα τα ξεχάσαμε αυτά και ξυπνούσε 2 και 3 φορές. Τον τελευταίο καιρό και αφού βγάλαμε το πρώτο μας δόντι (!) κοιμάται καλύτερα, δηλαδή ξυπναει μία φορά μόνο την νύχτα. Υπομονή!

WLn5p2.png

και ο Κωστής το έκανε αυτό όταν γύρισα στη δουλειά...και το κάνει ακόμα μετά από διακοπές (που μας έχει για μερικές μέρες συνέχεια). ...ενώ γενικά με τον βραδυνό ύπνο τα πάει πολύ καλά.

Τους λείπουμε και προσπαθούν να το αναπληρώσουν :?

Δώσε στη μικρούλα σου όσο περισσότερη σωματική επαφή μπορείς κατά τη διάρκεια της μέρας, χάδια αγκαλιές κλπ.

Μπορείς να δοκιμάσεις και ένα sling για να τη φοράς για λίγη ώρα.

Ίσως αισθανθεί καλύτερα και αρχίσει να ξανακοιμάται πιο καλά το βράδυ :roll:

Υπομονή και κουράγιο! :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ , ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΝΕ!!! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΟΙΜΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΛΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!!!!! :D ΕΜΕΝΑ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ 32 ΗΜΕΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΒΡΑΔΥ. 'Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΝΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ: 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΑ, ΜΕΤΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΡΕΥΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΠΕΜΠΙΛΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΓΑΡΙΔΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2. ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΤΙΣ 4 ΕΧΟΥΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΜ ΚΑΚΑ ΑΛΛΑΓΜΑ,Ε ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 5 ΞΑΝΑΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΘΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΑΜ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΡΩΘΕΙ! ΜΕΤΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΘΑ ΤΣΙΜΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΚΑΝΑ 2ΩΡΟ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΡΟΣΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!!! ΓΙΑΥΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΙΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ Ζ Η Λ Ε Υ Ω!!!!!! ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!

line_flow_rose_beg_39_time_1210910400_text_ef20e1e3e3e5ebeff220eceff520e5e9ede1e9.gifglitterfy-flpbk1413103811423734.gif

ΚΟΡΙΤΣΙΑ , ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΝΕ!!! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΟΙΜΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΛΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!!!!! :D ΕΜΕΝΑ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ 32 ΗΜΕΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΒΡΑΔΥ. 'Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΝΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ: 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΑ, ΜΕΤΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΡΕΥΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΠΕΜΠΙΛΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΓΑΡΙΔΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2. ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΤΙΣ 4 ΕΧΟΥΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΜ ΚΑΚΑ ΑΛΛΑΓΜΑ,Ε ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 5 ΞΑΝΑΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΘΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΑΜ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΡΩΘΕΙ! ΜΕΤΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΘΑ ΤΣΙΜΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΚΑΝΑ 2ΩΡΟ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΡΟΣΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!!! ΓΙΑΥΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΙΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ Ζ Η Λ Ε Υ Ω!!!!!! ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!

Καλημερααααα , να σου ζησει το μωρακι σου το ομορφο . Καλε μικρουλη ειναι ακομα :D σχεδον κανενα μωρακι δεν κοιμαται τοσο μικουλι , προσπαθησε να κοιμασαι οποτε κοιμαται εκεινο , ακομα και τη μερα ωστε να εισαι πιο ξεκουραστη και να μην κοντευεις να πεσεις κατω απο την αυπνια . Θα δεις οτι γρηγορα θα μεγαλωσει η μπουμπουκα σου και θα αρχησει να κοιμαται και θα μπορεσεις και εσυ να ξεκουραστεις οπως θελεις.

Ζανα να σου ζήσει!

Τον πρώτο καιρό όλες στην ίδια κατάσταση με σένα ήμαστε :wink:

Αϋπνία, αϋπνία, αϋπνία..... :?

Φρόντισε να κοιμάσαι όποτε κοιμάται το μωρό ακόμα και την ημέρα, όσο κι αν αυτό σου φαίνεται κάπως. Επίσης τις ώρες που ο μπαμπάς είναι σπίτι εκμεταλλεύσου το για λίγη επιπλέον ξεκούραση.

Μη θεωρείς ότι πρέπει να τα κάνεις όλα μόνη σου επειδή ο άντρας σου δουλεύει. Κι εσύ δουλεύεις και μάλιστα πολύ σκληρά και 24ωρη βάση :wink:

Και μην αγχώνεσαι, γρήγορα θα καλυτερεύσουν τα πράγματα :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Κορίτσια μου γλυκά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση. Sling μου έκανε δώρο μια φίλη -ο Θεός να την έχει καλά- και η αλήθεια είναι ότι με βοηθάει πάρα πολύ να την ηρεμήσω και γενικά να την απασχολήσω.

Για να σας δώσω να καταλάβετε την κατάστασή μας εχτές που είχα άδεια και περάσαμε όλη τη μέρα μαζί κοιμήθηκε το βράδυ σαν πουλάκι και ξύπνησε μόνο μια φορά στις 6 το πρωί. Περιμένω να δω τι θα γίνει απόψε. Προς το παρόν κοιμάται του καλού καιρού.

Κουράγιο σε όλες μας, τι να πω. Ο παιδίατρος μου ειπε "αγκαλίτσες και πιπιλίτσα" όταν ξυπνάει. Ούτε χαμομήλια, ούτε γαλατα ούτε τίποτε. Μόνο αγκαλίτσες. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω...

Που θα πάει..θα ξανακοιμηθούμε 8ωρο κάποια μέρα (μακρινή τη βλέπω αλλά θα έρθει!)

Πολλά φιλιά σε όλες σας και πάλι ευχαριστώ πολύ!

καλη δυναμη κοριτσακι, και εμενα τα ιδια μου εκανε, τωρα ειναι 3.5 μηνων και κοιμαται πια σχεδον καθε βραδυ σερι απο τισ 12-1 και ξυπναει κατα τις 7,30-8 και καθεται μονη της και γελαει και κανει κραυγουλες, νομιζω οτι δειχνει ικανοποιημενη, οτι ειναι καλα, και ευτυχως πια κοιμαμαι και εγω 7 ωριτσες συνεχομενες, στην αρχη υπεφερα πολυ, κανε υπομονη, ολα θα φτιαξουν, μερα με τη μερα θα ναι καλυτερα, θα δεις...

tn?sid=3721117070&mid=AIsKDNkAABLhSOXwJAz0dywE45w

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Κορίτσια μου γλυκά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση. Sling μου έκανε δώρο μια φίλη -ο Θεός να την έχει καλά- και η αλήθεια είναι ότι με βοηθάει πάρα πολύ να την ηρεμήσω και γενικά να την απασχολήσω.

Για να σας δώσω να καταλάβετε την κατάστασή μας εχτές που είχα άδεια και περάσαμε όλη τη μέρα μαζί κοιμήθηκε το βράδυ σαν πουλάκι και ξύπνησε μόνο μια φορά στις 6 το πρωί. Περιμένω να δω τι θα γίνει απόψε. Προς το παρόν κοιμάται του καλού καιρού.

Κουράγιο σε όλες μας, τι να πω. Ο παιδίατρος μου ειπε "αγκαλίτσες και πιπιλίτσα" όταν ξυπνάει. Ούτε χαμομήλια, ούτε γαλατα ούτε τίποτε. Μόνο αγκαλίτσες. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω...

Που θα πάει..θα ξανακοιμηθούμε 8ωρο κάποια μέρα (μακρινή τη βλέπω αλλά θα έρθει!)

Πολλά φιλιά σε όλες σας και πάλι ευχαριστώ πολύ!

μαλλον της λειπεις πολυ!Ευχομαι να προσαρμοστει το γρηγοροτερο και να γυρισει στους παλιους ρυθμους.

• 1 year later...

Kαλημέρα κορίτσια και αγόρια,

εμένα ο δικός μου είναι 3,5 μηνών. Κοιμάται στο δωμάτιο του και μόνο μπρούμυτα και αυτό με αγχώνει λίγο.

Πότε περίπου αρχίζουν να αλλάζουν πλευρό μόνα τους??

lpV9p3.png

Πάρε το AngelCare που είναι δύο αισθητήρες πλάκες που ανιχνεύουν την αναπνοή του παιδιού και κοινήσου ήσυχη. και ο δικός μου από 3 μηνών μπρούμητα κοιμάται.

Και μένα η μικρή ενώ κοιμότανε μια χαρά το βράδυ από τότε που γύρισα στη δουλειά (εδώ και 1 μήνα) ξυπνάει συνέχεια το βράδυ.

Ενώ το βράδυ την παίρνει αμέσως ο ύπνος χωρίς κούνημα ή ο,τιδήποτε-την βάζω γλυκά γλυκά στη κούνια της στο δωματιό της και κοιμάται μόνη της χωρίς κανένα πρόβλημα- το βράδυ θα ξυπνήσει 3-4 φορές για πιπίλα (στην καλύτερη περίπτωση) ή μπορεί να κλαίει με τη πιπίλα στο στόμα όπου εκεί θέλει αγκαλίτσα και μερικές φορές αναγκαστικά της δίνω γάλα για να ηρεμήσει.

Βέβαια βγάλαμε και το πρώτο μας δόντι πριν 15 μέρες και ίσως να συνέπεσε με το γεγονός της επιστροφής της δουλειάς μου.

Εσείς τί κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις;

Αλήθεια Irenegr εσένα πότε σταμάτησε να ξυπνάει;

Μα μου φαίνεται απίστευτο ότι μέχρι 8 1/2 μηνών κοιμότανε κανονικά και τώρα ξυπνάει το βράδυ!!

Διαφημίσεις

• 4 months later...
Πάρε το AngelCare που είναι δύο αισθητήρες πλάκες που ανιχνεύουν την αναπνοή του παιδιού και κοινήσου ήσυχη. και ο δικός μου από 3 μηνών μπρούμητα κοιμάται.

Κι εγώ το ίδιο έκανα. Κάθε φορά που κοιμόταν η μικρή ήμουν πάνω από το κεφάλι της, γιατί ανυσηχούσα μήπως πάθει κάτι επειδή κοιμόταν μπρούμητα. Διάβασα και το άρθρο στο gyn.gr http://www.gyn.gr/artman/publish/article_12.asp, μίλησα και με το γιατρό μου και έμαθα για το Angelcare.

Είχα και μια φοβία κάθε φορά που έπινε το γαλατάκι της και την έβαζα μετά για ύπνο, επειδή δε ρεβόταν συχνά, μη μου κάνει καμιά εισρόφηση...

Ησύχασα, και κοιμόμαστε πλέον χωρίς άγχος.

Κορίτσια, νομίζω οτι είμαι σε καλό δρόμο.Όπως σας είχα γράψει και τις προηγούμενες μέρες ξυπνάγαμε μέσα στην νύχτα και η μικρή κοιμόταν μόνο εαν την είχαμε αγκαλιά.Λοιπόν από όσα διάβασα στα σχόλια σας και δημιούργησα.Μόλις κοιμηθεί το βράδυ βγάζω το φωτάκι. Όταν κλάψει, πάμε στο δωμάτιο της την χαιδεύουμε και της εξηγούμε οτι είναι νύχτα και θα πρέπει να κοιμηθούμε. Στην συνέχεια της λέω οτι θα πρέπει να κοιμηθεί και εγώ θα βρίσκομαι δίπλα της εαν χρειαστεί οτιδήποτε δείχνοντας την καρέκλα που θα κάθομαι.Την ξαπλώνω στο κρεβάτι (γιατί εννοείται οτι είναι όρθια και κουνάει τα κάγκελα) και πάω στην καρέκλα μου. Το πρωτο βράδυ έκλαιγε για 2 ώρες, το επόμενο για 1 ώρα και χθες για 10΄.Πρέπει να σας πω οτι χθες βράδυ ξύπνησε μέσα στην νύχτα (για δεύτερη φορά) μουρμούρισε μόνη της και κοιμήθηκε.Δεν πρόλαβα καν να πάω στο δωμάτιο της. Η αλήθεια είναι η όλη διαδικασία θέλει γερά νεύρα.

Καλησπέρα σε όλους & όλες. Τα φώτα σας θα ζητήσω για μια ακόμα φορά Η μικρή μου είναι πια 5 μηνών. Εδώ και ένα μήνα έχω επιστρέψει στη δουλειά. Ενώ όσο ήμουν μαζί της στο σπίτι κοιμόταν τα βράδια σερί από τις 9.30 το βράδυ ως τις 9 το πρωί από την ημέρα που γύρισα στο γραφείο ξυπνάει τη νύχτα αρκετές φορές (πολλές φορές φτάνουν και τις 10). Δεν είναι ότι πεινάει ή έχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Το μόνο που θέλει είναι λίγο αγκαλίτσα και κοιμάται ξανά σε δευτερόλεπτα.

Αυτό όμως όλο μας έχει τσακίσει κι εμένα και τον άντρα μου. Εχτές αναγκάστικα τελικά - αν και δεν το είχαμε κάνει ποτέ ως τότε- να την πάρω στο κρεββάτι μας για να κοιμηθούμε ως το πρωί.

Έχει κανεις καμιά καλή ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω; Ξέρω ότι της λείπω μάλλον και ο παιδίατρος μου είπε ότι θέλει λίγο χρόνο αλλά έχει περάσει 1 μήνας και ανυσηχώ λιγάκι.

Κορίτσια, νομίζω οτι είμαι σε καλό δρόμο.Όπως σας είχα γράψει και τις προηγούμενες μέρες ξυπνάγαμε μέσα στην νύχτα και η μικρή κοιμόταν μόνο εαν την είχαμε αγκαλιά.Λοιπόν από όσα διάβασα στα σχόλια σας και δημιούργησα.Μόλις κοιμηθεί το βράδυ βγάζω το φωτάκι. Όταν κλάψει, πάμε στο δωμάτιο της την χαιδεύουμε και της εξηγούμε οτι είναι νύχτα και θα πρέπει να κοιμηθούμε. Στην συνέχεια της λέω οτι θα πρέπει να κοιμηθεί και εγώ θα βρίσκομαι δίπλα της εαν χρειαστεί οτιδήποτε δείχνοντας την καρέκλα που θα κάθομαι.Την ξαπλώνω στο κρεβάτι (γιατί εννοείται οτι είναι όρθια και κουνάει τα κάγκελα) και πάω στην καρέκλα μου. Το πρωτο βράδυ έκλαιγε για 2 ώρες, το επόμενο για 1 ώρα και χθες για 10΄.Πρέπει να σας πω οτι χθες βράδυ ξύπνησε μέσα στην νύχτα (για δεύτερη φορά) μουρμούρισε μόνη της και κοιμήθηκε.Δεν πρόλαβα καν να πάω στο δωμάτιο της. Η αλήθεια είναι η όλη διαδικασία θέλει γερά νεύρα.
εμεις αυτο δεν εχουμε καταφερει να το κανουμε γιατι βγαζουμε δοντια και ξυπναμε την νυχτα ειτε για πιπιλα ειτε για αγκαλιτσα,αλλα να την ακουω να κλαιει και για δυο ωρες δεν το αντεχω προσωπικα...παιρνανε τις φασεις τους ετσι εχω καταλαβει και καθε μωρο ειναι εντελως διαφορετικο...:P:p:pεμεις μεχρι τους εξι μηνες (απο τους τρεις ξεκινησε)κοιμοτανε σερι μεχρι το πρωι χωρις να ξυπνησει τωρα που ειμαστε στους εννια ξυπναει αρκετα συχνα τα βραδια..εχει και νυχτες ομως που θα κοιμηθει σερι..:P:p:p

• 3 weeks later...

Fridoula, θέλει γερά νεύρα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Πλέον βγάζουμε και το φωτάκι και το παιδί κοιμάται σαν πουλάκι. Η μικρή κοιμάται σερί από 50 ημερών και δεν είχα πρόβλημα μέχρι που έγινε 10 μηνών.