Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απορια για συσχετισμο θηλασμου και προλακτινης

Recommended Posts

Δεν ηξερα που να βαλω το θεμα,και δεν ειδα να εχει τεθει κατι αναλογο καπου αλλου.Λοιπόν,εγω θηλασα για 1 χρονο και 2 μηνες.Αποφασισα να αποθηλασω και ενω μειωνα σταδιακα τον θηλασμο ακολουθωντας τις οδηγιες εδω απο το site και ημουν στο σημειο που εδινα μονο πρωινο και βραδυνο,στο τελος αποθηλασα σχετικα αποτομα,γιατι ετυχε κατι απροοπτο και εμεινα μακρια απο το μωρο για 1 εβδομαδα,οποτε και εκει τελειωσε ο θηλασμος..

Σε μια επισκεψη στον ενδοκρινολογο τον ρωτησα για καποιους πονοκεφαλους που ειχα συχνα και επιμονους και μου ειπε,αν συνεχισουν και επιμενουν, οταν περασει καποιο διαστημα απο τον θηλασμο ,να κανουμε μια εξεταση για προλακτινη,να δουμε μηπως εχουμε καποια ογκιδια στην υποφιση.

Τελικα ενω ειχαν υποχωρησει οι πονοκεφαλοι,τον τελευταιο καιρο εγιναν πιο επιμονοι,και ειδικοτερα στην μια πλευρα του κεφαλιου,οποτε και τελικα εκανα την εξεταση,και περιμενω τα αποτελεσματα..

Τί ειναι ολο αυτο,γνωριζει καμια σας,εχει παρομοια εμπειρια;Σχετιζεται με τον θηλασμο,ή και με την αποτομη σχετικα διακοπη του;και τί θεραπεια ακολουθειται σε περιπτωση που ειναι αυτο;Επισης ήθελα να ρωτησω θα υπαρχει θεμα αν θελησω να θηλασω αν κανω και δευτερο μωρακι;

Ημουν τοσο περηφανη που θηλασα το μωρο μου τοσο καιρο,αν και δεν ηταν ευκολα τα πραγματα στην αρχη,και τωρα αναρωτιεμαι αν αξιζε πραγματικα..:(

Διαφημίσεις

οι ογκοι στην υποφυση που προκαλουν εκριση προλακτινη λεγονται prolactinomas.

μην ανυσηχεις επειδη το εχω ψαξει το θεμα για ενα συγγενικο προσωπο σου βαζω το αποσπασμα που σε ενδιαφερει απο το αρθρο:

http://emedicine.medscape.com/article/127650-overview#aw2aab6b3

Breastfeeding is safe and has not been associated with the growth of underlying prolactinomas.

Δηλαδη ακομα και αν καποιος ειχε τετοιο ογκο δεν επιβαρυνεται απο τον θηλασμο

l86Tp3.png d6AUp3.png

Σε μια επισκεψη στον ενδοκρινολογο τον ρωτησα για καποιους πονοκεφαλους που ειχα συχνα και επιμονους και μου ειπε,αν συνεχισουν και επιμενουν, οταν περασει καποιο διαστημα απο τον θηλασμο ,να κανουμε μια εξεταση για προλακτινη,να δουμε μηπως εχουμε καποια ογκιδια στην υποφιση.

Τελικα ενω ειχαν υποχωρησει οι πονοκεφαλοι,τον τελευταιο καιρο εγιναν πιο επιμονοι,και ειδικοτερα στην μια πλευρα του κεφαλιου,οποτε και τελικα εκανα την εξεταση,και περιμενω τα αποτελεσματα..

Τί ειναι ολο αυτο,γνωριζει καμια σας,εχει παρομοια εμπειρια;Σχετιζεται με τον θηλασμο,ή και με την αποτομη σχετικα διακοπη του;

Ο γιατρός σου θα μπορούσε άμεσα να σου απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα για να μην έχεις αγωνία.

Δεν σχετίζεται ούτε με το θηλασμό, ούτε με τη διακοπή του.

Ο γιατρός σου πρότεινε τις εξετάσεις για να δει αν έχεις τώρα αυξημένη προλακτίνη, η οποία δεν σχετίζεται με το θηλασμό.

Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.fertilityjourney.gr/testingAndDiagnoses/FemaleDiagnosis/CycleDisorders/Hyperprolactinimea/index.asp?C=75317407507555555556

ο ενδοκρινολόγος σου θα σε καθοδηγήσει

σου είπε να κάνεις εξετάσεις μετά τη διακοπή του θηλασμού γιατί κατά τη διάρκεια του θηλασμού η προλακτίνη αυξάνεται και μειώνεται στη διάρκεια της ημέρας λόγω του θηλασμού και η εξέταση αίματος δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη

και τί θεραπεια ακολουθειται σε περιπτωση που ειναι αυτο;

συνήθως χορηγούνται φάρμακα για τη μείωση της προλακτίνης

Επισης ήθελα να ρωτησω θα υπαρχει θεμα αν θελησω να θηλασω αν κανω και δευτερο μωρακι;

η υπερπρολακτιναιμία αν δεν είναι ρυθμιζμένη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη σύλληψη στις γυναίκες ή στη λίμπιντο στους άνδρες, στο θηλασμό δεν δημιουργεί προβλήματα

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις,ηρεμησα λιγο μεχρι το ραντεβου με τον γιατρο μου.Μιλησα μαζι του τηλεφωνικως και δεν ειπαμε πολλα,μονο μου ειπε ποια εξεταση να κανω.Γι αυτο δεν ειχα λυσει τις αποριες μου.

Ελπίζω ολα να πανε καλα,θα σας πω νεα το συντομοτερο.Μια αλλη απορια,αν ξερετε,αν μου δωσει θεραπεια με χαπια τελικα,ποτε θα μπορεσω να προσπαθησω για παιδακι,ειναι επικινδυνα αυτα τα χαπια;

στο λινκ που σου έβαλα παραπάνω αναφέρεται και αυτό που ρωτάς

χιλιάδες γυναίκες έχουν μείνει έγκυες ενώ βρίσκονται σε φαρμακευτική αγωγή για υπερπολακτιναιμία

Διαφημίσεις