Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συσπάσεις ή τέντωμα μωρού

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! :D

Είμαι στην 38η εβδομάδα εγκυμοσύνης και εδώ κι αρκετό καιρό νοιώθω να πετρώνει η κοιλιά μου σε κάποια σημεία και να δημιουργεί μεγάλα καρούμπαλα για μερικά λεπτά, αρκετές φορές την μέρα. Δεν συνοδεύεται από πόνους απλά νοιώθω δυσφορία! Απ΄την αρχή πίστευα πως είναι τεντώματα του μωρού, αναρωτιέμαι μήπως είναι κάποιες συσπάσεις της μήτρας; Δεν θα έπρεπε να έχω κάποιες ψευδοσυσπάσεις; Πως είναι αυτές και πως θα τις ξεχωρίσω από τα τεντώματα του μωρού; Σε ποιό σημείο της κοιλιάς θα τις νοιώσω; :roll:

Διαφημίσεις

olympics, καταρχήν με το καλό το ζουζουνάκι σου μιας και κοντεύεις!

Κατα 2ον δεν μπορώ να καταλάβω τί είναι αυτό που σου συμβαίνει καθώς δεν έχω βιώσει τέντωμα του μωρού. Είναινωρίς γιανανιώσω κάτι τέτοιο...νομίζω... Πάντως οι συσπάσεις που έχω είναι πέτρωμα του κάτω μέρους της κοιλιάς μου, έως λίγο πάνω από τον αφαλό, διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα (περίπου 15) και μερικές φορές είναι επώδυνο, όχι αφόρητο αλλά ενοχλητικό. Τώρα το καρούμπαλο που λες δεν το έχω σα σύμπτωμα, άρα ίσως είναι το νινί σου. Καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό σου.

Με το καλό και με κανένα πόνο!!!!!!!!!1

olympics, ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΑ ΝΙΩΘΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 33η ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΤΟ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ, ΠΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ, ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΥΣΦΟΡΙΑ, ΕΓΩ ΕΧΩ Κ ΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΚΑΤΩ ΧΑΜΗΛΑ. ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.

Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη και σου εύχομαι να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη!

Σε ποια εβδομάδα της εγκυμοσύνη σου είσαι;

Το ότι είναι επώδυνο κάποιες φορές το έχεις συζητήσει με τον γιατρό σου; :D

Μαρία σ΄ευχαριστώ πολύ και με το καλό να έρθει το νινάκι σου!

Στην πρωτη εγκυμοσυνη αυτα τα πετρωματα τα αισθανομουνα απο τον 7ο μηνα , σε καθημερινη βαση και 4-5 φορες τη μερα . Τωρα στη δευτερη εγκυμοσυνη ειμαι 19,5 βδομαδων και το αισθανομαι ηδη , να χθες το βραδυ συγκεκριμενα στα καλα καθουμενα , τηλεοραση εβλεπα και αρχησε να πετρωνει η κοιλια μου . Ψευδοσυσπασεις ειναι .

Διαφημίσεις

καλημερα και με το καλο !!!!

θελω να σου πω οτι αυτα τα ειχα και εγω και ειδικα την μερα που γεννησα

καθε λιγο και λιγακι γινοταν σαν καρουμπαλο που λες!!!

αυτα ειναι συσπασεις!!!! αντε πλησιαζει η ωρα!!!! :D

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ, ΣΑΝ ΝΑ ΤΕΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΧΕΡΙΑ ΠΟΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ.ΤΙΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΟΧΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ 6ο.ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ&ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ&ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΝΟ. :D

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Καλημερα κοριτσια..Εγω προχθες αρχισα να νιωθω τετοια τεντοματα και καρουμπαλα πιο αισθητα και οι κοιλια πετρα και νομιζα οτι ενταξει θα τεντονεται το μωρο και το αφησα..Την επομενη μερα ομως συνεχιζε το ιδιο πραγμα αλλα και με πονους περιοδου..Τοτε πηρα τον γιατρο και μου ειπε να παρω κατευθειαν υποθετο voltaren και να αρχισω τα χαπια pre-par και ξαπλα..Εχθες πηγα να με δει τον τραχηλο και ειπε οτι ειναι καλος αλλα να συνεχισω τα χαπια και την ξαπλα για να μην γεννησω προωρα...Εχω κατααγχωθει αλλα προσπαθω για το καλυτερο στο νινακι μου...Ενημερωσε τον γιατρο σου για να εισαι σιγουρη...

Καλησπέρα και από μενα.

Εγω αυτά τα καρουμπαλάκια που συνοδεύνται και από δυσφορία και πολλές φορές πόνο χαμηλά τα έχω τουλάχιστον 15 φορές την ημέρα.

Μην ανυσηχείς το ζουζουνάκι μας είναι που τεντώνεται και φυσικά οι απαράιτητες συσπάσεις που βοηθούν το μωρούλι να πάρει θέση.

Υπομονή λίγο ακόμα έμεινε.

αντε να βγούνε να τεντόνονται όσο θέλουνε γιατί πολλές φορές νομίζω ότι δεν θα αντέξει η κοιλιά μου και θα εκραγεί.

dhtZp3.png

Καλησπέρα σε ολες και ολους.

Ειναι η πρωτη μου φορα στο parents αλλα και στην κατασταση εγκυμοσυνης...! :roll:

Εχω μία μάλλον χαζη ερωτηση...Είμαι 33 εβδομάδων και δεν ξερω τι ειναι οι συσπάσεις και πως τις καταλαβαίνεις? Δηλαδη πως τις αισθάνεσαι, πως τις καταλαβαίνεις? δεν εχω ιδέα! :?

Διαφημίσεις

καλως ηρθες στην παρεα μας και με τον καλο το μωρο σου!!

οι συσπασεις ειναι οταν αισθανεσαι οτι το μωρο τεντωνει χερακια ποδαρακια και η κοιλιτσα πετρωνει για λιγο.συνηθως δεν πονανε, απλα νιωθεις οτι θα εκραγεις!!!! :lol::lol:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Αυτα τα νιοθω συνεχεια εδω και 2 ευδομαδες.

Επισεις νιωθω καμια φορα ενα ρυθμικο χτυπο σε συγκεκριμενο σημειο στην κοιλια μου, σαν χτυπος καρδιας αλλα πολυ αργος, ειναι λιγο ανατριχιαστικο... :?

Ξερει καμια σας τι ειναι αυτο?

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

Χαχα!Σοβαρα??Δεν το σκευτηκα ετσι!! :lol::lol:

Ελεγα οτι το μωρο μπορει να καθεται πανω σε καμια αρτηρια!!

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

Εγώ κορίτσια πετρώματα στην κοιλιά σαν να σφίγγεται όλη η κοιλιά μου από μόνη της δεν έχω πολύ συχνά, έχω βέβαια.. Αλλά από καρουμπαλάκια κάθε φορά που αλλάζει θέση ο μπέμπης μου άλλο τίποτα και είναι και αστεία βλέπεις ένα καρουμπαλάκι να κινείται από την μία πλευρά μετά να υποχωρεί και να εμφανίζεται σε λίγο από την άλλη.....

Όλα αυτά λίγο πολύ μας προετοιμάζουν για την μεγάλη ώρα...

Πάλι καλά που υπάρχουν και αυτά για να είμαστε λίγο υποψιασμένες.....

Τελικά τα πάντα με σοφία εποίησεν.......

.png

Διαφημίσεις