Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Σήμερα αγοράσα το θηλαστρο swing της medela προκειμένου να δίνω στο μωρο μου και με μπιμπερο γάλα σιγά σιγά... Κλεινω 9 μήνες αποκλειστικου θηλασμου και έβγαλα μόνο σταγόνες! Μειώθηκε το γάλα μου η το θηλαστρο είναι της κακιάς ώρας ? έχει καμία σας εμπειρία με το συγκεκριμένο θηλαστρο? βοήθεια!

Διαφημίσεις

Αυτο το θηλαστρο έχω κ εγω κ είναι πολύ καλό. Το ίδιο είχα κ στον πρώτο μου γιο και έβγαζα γάλα τους δύο πρώτους μήνες γιατι δεν έπιανε τη θηλή. Όταν άρχισε να θηλάζει κανονικά , δεν ξαναέβγαλα με το θήλαστρο . Μια φορα που χρειάστηκε να βγάλω μετα απο 5 μήνες δεν μπορούσα να βγάλω τίποτα! Δεν είχε μειωθει όμως το γάλα μου γιατι ο μικρός θήλαζε ακόμα αποκλειστικα κ τρεφόταν μια χαρά.

Απλά με το θήλαστρο δεν μπορούσα να βγάλω πια γάλα. Όμως δεν νομίζω ότι κ με κανένα άλλο θήλαστρο θα έβγαζα.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Εγω εμεινα πολυ ευχαριστημενη (μεχρι που εκαψα το μοτερ). Θελει να προσπαθησεις μερικες φορες.. Να πινει υγρα και να εισαι χαλαρη..

θελει λιγη ωρα για να βγαλει γαλα. ακι πρεπει να τοποθετεις το χωνι καλα στο στηθος ωστε να μην παιρνει αερα και να ρουφαει καλα τη θηλη. και εγω εμεινα ευχαριστημενη απο το θηλαστρο και ο,τι θηλασα ηταν μ' αυτο. εγω πατουσα και το στηθος για να επισπευσω τη διαδικασια. αλλα αυτο δεν μου το ειπε κανεις να το κανω, μονη μου το εκανα οποτε δεν σου λεω να το κανεις, λεω τι εκανα εγω.

Αποκλείεται να φταίει αυτό το θήλαστρο, εκτός αν το συγκεκριμένο που έχεις είναι ελαττωματικό. Εγώ με αυτό το θήλαστρο έκανα όλες μου τις αντλήσεις και μέχρι πριν 1,5-2 μήνες που έκανα τελευταία φορά έβγαζα 100 και πλέον ml. Τώρα αν προσπαθήσω μπορεί να μην βγάλω και τίποτα. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτά τα θήλαστρα αποδίδουν μετά τον 6 μήνα...Δεν σημαίνει ότι δεν έχεις γάλα, ούτε ότι έχει κάτι το θήλαστρο. Πάντως θα συμφωνήσω με το kourkoumpini ότι πρέπει να εφαρμόζει σωστά στη θηλή.

9bRHp2.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ αυτό το θήλαστρο είχα και ήμουν πολύ ευχαριστημένη... βέβαια το χρησιμοποιούσα μόνο όταν έπρεπε να πεταχτώ κάπου για 2-3 ώρες προγραμματισμένα, οπότε έβγαζα από το προηγούμενο βράδυ αφού είχα θηλάσει το παιδί, μου έπαιρνε μία ώρα για να βγάλω 50-70 γρ. και από τα δύο στήθη (τα στράγγιζα όπως καταλαβαίνεις) και το πρωί ίδια διαδικασία πριν φύγω, τάιζα το παιδί και μετά θήλαστρο (σε άλλο μπουκαλάκι φυσικά)... μη σε τρομάζει η μικρή ποσότητα, μάλλον έχει να κάνει και με το πόσο συχνά θηλάζει το μωρό σου και συνεπώς ανάλογο γάλα παράγεται... φρόντιζε μόνο να βεντουζάρει καλά επάνω στο στήθος ώστε η έλξεις του θήλαστρου να πιάνουν τόπο!!! έχει να κάνει και με το τι χρήση θα του κάνεις, εννοώ πόσο συχνά ... έχω ακούσει φίλες μου που έφτασαν σε σημείο υπερπαραγωγής με τη χρήση του θήλαστρου... εσύ θα το ρυθμίσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας...φιλιά!

eNortjKzUjIyMjA2tVSyBlwwFW8C0g,,43.pngeNortjKzUjIyMjA2M1CyBlwwFVgCyg,,70.png

Σήμερα αγοράσα το θηλαστρο swing της medela προκειμένου να δίνω στο μωρο μου και με μπιμπερο γάλα σιγά σιγά... Κλεινω 9 μήνες αποκλειστικου θηλασμου και έβγαλα μόνο σταγόνες! Μειώθηκε το γάλα μου η το θηλαστρο είναι της κακιάς ώρας ? έχει καμία σας εμπειρία με το συγκεκριμένο θηλαστρο? βοήθεια!

το ποσο βγαζεις με το θηλαστρο δεν ειναι ενδειξη του ποσο γαλα παραγεις καθως το θηλαστρο δεν ειναι το ιδιο αποτελεσματικο με το μωρο.. οσο βεβαια απομακρυνεσαι απο τον τοκετο,δυσκολευει η χρηση του..

μπορει να χρειαστουν λιγες μερες μεχρι να αρχισεις να βλεπεις αποτελεσμα, αλλα να ξερεις πως υπαρχουν γυναικες που ενω θηλασαν χρονια δεν εβγαλαν ουτε σταγονα..

να εισαι σιγουρη οτι η χοανη ειναι για το μεγεθος του στηθους σου,(αρα μπορει και δινει τον σωστο ερεθισμο).

Λανθασμενη χοανη μπορει να προκαλεσει και μικροτραυματισμο. http://klinikum.gr/2011/06/to-sosto-megethos-tis-xoanis-thilastrou/

να σε ρωτησω ομως γιατι αντλεις?

μετα τους 6 μηνες δεν προτεινεται η χρηση του μπιμπερο αλλα το εκπαιδευτικο ποτηρακι.Εαν λοιπον σκοπος σου ειναι το παιδι να μαθει το μπιμπερο, δεν υπαρχει λογος..

εαν σκοπευεις να γυρισεις στην δουλεια μπορεις να ξεκινησεις να του δινεις στερεες τροφες και να καλυπτεις τα γευματα του ωστε να μην χρειαζεται να αντλεις.. νομιζω οτι δεν χρειαζεται πλεον να μπαινεις σε αυτην την διαδικασια..

83hKp3.png

Θέλει το χρόνο του το στήθος να ανταποκριθεί στο θήλαστρο - όσο πιο πολύ απέχεις από την ημερομηνία γέννησης τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται.

Δοκίμασε και αυτό

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Σας ευχαριστω καταρχήν όλες για τις απαντήσεις σας και τον χρόνο που διαθεσατε! Η κατάσταση έχει ως εξής! Συντομα θα πάω στην δουλειά οπότε και έχω σκοπό να σταματήσω τον θηλασμο... Αυτο σημαίνει πρέπει αλλος να την ταιζει! Έλα ομως που βλέπει μπιμπερο και βγάζει σπυρακια! Οπότε σκέφτηκα να αντλώ ώστε να την προσέλκυσω με το μητρικό γάλα μήπως και το δει μετα με άλλο μάτι...! Βέβαια πάλι δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω... Paros μια ερώτηση:τι είναι αυτο το εκπαιδευτικό ποτηράκι? μπορεί δηλ. Απο εκει να πιει γάλα? επιστροφή στο θέμα: τουλάχιστον απο τις απαντήσεις σας καταλαβαινω ότι μάλλον δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μπορώ να άντλησω πολυ γάλα ότι δεν έχω γάλα... Θα συνεχίσω τις δοκιμές... Παντως κοριτσια καλός ο θηλασμος αλλα δύσκολο όταν το μωρο δεν παίρνει μπιμπερο και πιπιλα! Για πείτε έχετε παρόμοιες εμπειρίες?:confused:

Σας ευχαριστω καταρχήν όλες για τις απαντήσεις σας και τον χρόνο που διαθεσατε! Η κατάσταση έχει ως εξής! Συντομα θα πάω στην δουλειά οπότε και έχω σκοπό να σταματήσω τον θηλασμο... Αυτο σημαίνει πρέπει αλλος να την ταιζει! Έλα ομως που βλέπει μπιμπερο και βγάζει σπυρακια! Οπότε σκέφτηκα να αντλώ ώστε να την προσέλκυσω με το μητρικό γάλα μήπως και το δει μετα με άλλο μάτι...! Βέβαια πάλι δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω... Paros μια ερώτηση:τι είναι αυτο το εκπαιδευτικό ποτηράκι? μπορεί δηλ. Απο εκει να πιει γάλα? επιστροφή στο θέμα: τουλάχιστον απο τις απαντήσεις σας καταλαβαινω ότι μάλλον δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μπορώ να άντλησω πολυ γάλα ότι δεν έχω γάλα... Θα συνεχίσω τις δοκιμές... Παντως κοριτσια καλός ο θηλασμος αλλα δύσκολο όταν το μωρο δεν παίρνει μπιμπερο και πιπιλα! Για πείτε έχετε παρόμοιες εμπειρίες?:confused:

εχεις σκοπο να σταματησεις τελειως τον θηλασμο?

ποσες ωρες θα λειπεις στην δουλεια?

εχεις δοκιμασει εσυ να δωσεις μπιμπερο ή καποιος αλλος?

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Μπιμπερό να ΄δωσει άλλος όχι στην αγκαλιά αλλά πχ σε ένα ρηλάξ.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Παντως κοριτσια καλός ο θηλασμος αλλα δύσκολο όταν το μωρο δεν παίρνει μπιμπερο και πιπιλα! Για πείτε έχετε παρόμοιες εμπειρίες?:confused:

Το μπιμπερό είναι όντως θέμα αλλά παλεύεται και με λίγη προσπάθεια είναι εφικτός στόχος.

Η πιπίλα - εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων - είναι μια λύση για να μην ενοχλεί το μωρό τη μαμά του. Του την φορτώνουμε και μετά παλεύουμε να του την πάρουμε.

ΥΓ: προσπάθησα και εγώ να δώσω πιπίλα. Έφαγα πόρτα και τώρα που βλέπω τα πράγματα αντικειμενικά και ψύχραιμα θεωρώ οτι ήταν το καλύτερο.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Δεν έχω τοση εμπειρία αλλά μήπως είναι νωρίς για εκπαιδευτικό ποτηράκι? καλώς ή κακώς η θηλή του μπιμπερό προσομοιάζει περισσότερο στο στήθος και ίσως να γίνει ευκολότερα η μετάβαση του μωρού από το μητρικό στο ξένο...εφόσον δεν επιθυμείς να θηλάζεις τις υπόλοιπες ώρες που θα είσαι στο σπίτι βέβαια... όσο για την πιπίλα κι εμείς φάγαμε πόρτα όταν προσπαθήσαμε 1-2 φορές στις αρχές να του δώσουμε, οπότε δεν ξαναπροσπαθήσαμε... τρελό κλάμα βέβαια... ήταν εκείνη η περίοδος που κοιμόταν στο στήθος και μόλις τον βάζαμε στην κούνια έσκουζε...τζίφος η πιπίλα αλλά πιστεύω ότι τελικά είμαστε τυχεροί που δεν πήρε αυτή την κακή συνήθεια...εμένα προσωπικά, που μου την είχε συνηθίσει η μητέρα μου, μου την πήρε τελικά "ο κακός ο λύκος" όταν είχα φτάσει 3 ετών... δράμα... το μπιμπερό να του το δίνει κάποιος άλλος όπως σου λένε και τα κορίτσια, εσένα σε έχει συνδυάσει με στήθος, με λίγη υπομονή και επιμονή θα το συνηθίσει, να είσαι σίγουρη!

eNortjKzUjIyMjA2tVSyBlwwFW8C0g,,43.pngeNortjKzUjIyMjA2M1CyBlwwFVgCyg,,70.png

Δεν έχω τοση εμπειρία αλλά μήπως είναι νωρίς για εκπαιδευτικό ποτηράκι?

το εκπαιδευτικο ποτηρακι μπορει να ξεκινησει απο τον 6ο μηνα. Προτεινεται απο οδοντιατρους και παιδιατρους καθως δεν προκαλει αναλογα προβληματα με το μπιμπερο. Οτι εχει μαθει να χρησιμοποιει το μωρο (μπιμπερο, πιπιλα κλπ) ειναι πιο δυσκολο να κοπει μετα τον χρονο. Το συγκεκριμενο μωρο ειναι ηδη 9 μηνων, με λιγη υπομονη απο την μαμα μπορει να μαθει το ποτηρακι ή και ακομα και το κλασσικο ποτηρι.

http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/02/blog-post_501.html

83hKp3.png

Το μωρό σου δεν τρώει στερεές τροφές; Αν κάνει κανονικά 3 γεύματα στερεών δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για το τι θα γίνει όταν λείπεις στη δουλειά. Μπορείς να τη σηκώνεις το πρωΐ και να τη θηλάζεις πριν φύγεις και να συνεχίζετε κανονικά με θηλασμό όταν επιστρέφεις όσες φορές θέλει το παιδί. Ίσως αρχίσει να ξυπνάει περισσότερο τη νύχτα για να αναπληρώσει τους θηλασμούς που χάνει μέσα στη μέρα, αλλά θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, μην ανησυχείς. Παρόλ' αυτά μπορείς να κάνεις και καμμιά άντληση για να έχει όποιος είναι μαζί της τις ώρες που λείπεις ένα γεύμα γάλακτος στη διαθεσή του, αν και εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα αν δεν ήταν ανάγκη.

Λες ότι δεν θέλει τη θηλή του μπιπερό. Αυτό είναι φυσιολογικότατο κατά τη γνώμη μου. Και μένα δεν την ήθελε. Ίσως δεν ήξερε πως να πιει από το μπιμπερό...δεν ξέρω. Τώρα της δίνω νεράκι με μπιπερό και έμαθε να πίνει. Ίσως να πιει και γάλα αν χρειαστεί, δεν ξέρω. Επίσης μπορεί να βολευτείς κατευθείαν με το εκπαιδευτικό ποτηράκι που είναι καλύτερα για να μην υπάρξει καν το μεταβατικό στάδιο του μπιμπερό. Εμένα δεν μπορεί καθόλου με το ποτηράκι, γίνεται χάλια και δεν πίνει τίποτα. Το έκρυψα και θα το ξαναεμφανίσω σε λίγο καιρό. Όσο για την πιπίλα μη σε νοιάζει, δεν τη χρειάζεται για να μην τη θέλει. Κι εμένα δεν την απασχολεί καθόλου αν υπάρχει ή δεν υπάρχει πιπίλα. Της τη βάζω μόνο το βράδυ για να νανουριστεί πιο γρήγορα, γιατί κοιμάται μόνη της, όχι στο στήθος μου. Τη συνήθισε λοιπόν μόνο τότε και τη δέχεται. Αν δεν έχει όμως δεν τη νοιάζει, βρίσκει τρόπο και νανουρίζεται...

9bRHp2.png

Διαφημίσεις