Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

την βοηθεια σας παρακαλω

Recommended Posts

γεια σας ...εχω ενα αγορακι 4 1/2 χρονων.....λογω σοβαρου προβληματος υγειας....το αφησα στη μαμα μου.....που κραταει και τα παιδια του αδερφου μου..6χρονων η μεγαλη....χθες το μεσημερι..δεν τ΄'ακουγε να παιζουν και πηγε να δει τι γινεται.....και τοτε ειδε ..την ανιψια μου να εχει παρει στο στοματης ....το...:oops:...του παιδιου μου.....η μαμα μου σοκαρηστηκε πολυ και αρχιζε να φωναζει....το ιδιο και εγω...επαθα υστερια,,,......ο αντρας μου προσπαθησε να με ηρεμησει ..και μου λεει να μη το κανω θεμα στα παιδια για ν μη τα πονηρεψω....πως πρεπει να φερθω;;;;;το μονο που κανω ειναι να κλαιω......και πως να φερθω στην ανιψια μου...;;;δεν ξερω...εχω τρελλαθει..

Διαφημίσεις

Χαλάρωσε. 6 χρονών παιδί δεν νομίζω να το έκανε συνειδητά. Το ερώτημα είναι από που έχει η ανιψιά σου τέτοιες εικόνες. Δεν θέλεις να μεγαλώσει έτσι το παιδί σου. Μην το κάνεις θέμα αλλά απομακρύνσου από την οικογένεια. Αν έχεις τη δυνατότητα πάρε τη γνώμη ενός ειδικού.

για να τοκάνουν πάει να πει ότι καπου έχουν δει την ανάλογη σκηνη... εκεί καλύτερα εστίασε

Και συζήτησε όμορφα και ήσυχα και εξήγησε πόσο λάθος είναι κάτι τέτοιο και τι κινδυνοι υπάρχουν από τέτοιου είδους επαφή

gth0p3.png

και εγω αυτο σκεφτηκα ...θα μιλησω σιγουρα με τον αδερφομου....αλλα δε μπορω να το δεχτω....και ειμαι και η αδυναμια της....μετα απο τη μαμα της εγω....αλλα νοιωθω οτι θελω να προστετευσω και τα δυο παιδια.....ο μικρος μου δε νομιζω να καταλαβε τι εγινε..η μαμα μου βεβαια απο το σοκ φωναξε και σ'αυτον...

Εχω παθει πλακα τωρα...συμφωνω με τα κοριτσια σε οσα ειπανε επιπλεον θα προςθεσω οτι πρει να μιλησεις στους γονεις του κοριτσιου....και αλλη φορα οταν θα βλεπονται να μν μενουν μονοι τους αλλα να παιζουν πχ στο σαλονι....το πιο σημαντικο ειναι οτι πρεπει να παρετε τν γνωμη ενος ειδικου γιατι το θεμα ειναι πολυ σοβαρο........εδω οτι και να λεμε....

Διαφημίσεις

ρια ...και εγω εχω παθει την πλακα μου......σε κατασταση πανικου βρισκομαι.....και σιγουρα θα ειμαι πανω απο το κεφαλι τους...ολη την ωρα πλεον...και φυσικα αυριο θα μιλησω με τον αδερφο μου και την γυναικα του.....που πιστευουν οτι δε πρεπει να πονηρεψουμε τα παιδια απο την μια.......ηταν σοκ και γι'αυτους...........το συζητησαμε παλι με τον αντρα μου....και ειπμε γιατον δικο μας αν δε το κανουμε θεμα....δε νομιζουμε οτι ειναι κατι που θα το μεινει...βεβαια....θα του μιλαμε με προσοχη και χωρις πιεση..οτι δεν πρεπει ν'αφηνει κανενα να του καταβαζει παντελονακι ...σωβρακακι....να τον αγγιζει και ολα αυτα.....αλλα στεναχωριεμαι πολυ για την ανιψια μου......γιατι εχω τρομαξει .....απο την περιεργεια της σε αυτη την ηλικα....δλδ στα 10-12 ..τι θα κανει...;;;αχ!!!!νομιζω οτι θα τρελλαθω..........παντως σας ευχαριστω πολυ για τις γνωμες σας........

Χαλάρωσε. 6 χρονών παιδί δεν νομίζω να το έκανε συνειδητά. Το ερώτημα είναι από που έχει η ανιψιά σου τέτοιες εικόνες. Δεν θέλεις να μεγαλώσει έτσι το παιδί σου. Μην το κάνεις θέμα αλλά απομακρύνσου από την οικογένεια. Αν έχεις τη δυνατότητα πάρε τη γνώμη ενός ειδικού.

συμφωνω κιεγω.καπου το εχει δει για να το εκανε.δηλαδη δε το εκανε επι του πονηρου !δε ξερει τι ειναι απλα το ειδε καπου σιγουρα!τωρα που το ειδε?στην τηλεοραση?μεσα στο σπιτι? αν ημουν η μανα του κοριτσιου θα μου περνουσαν και αλλα απο το μυαλο.θα εκανα φιλο και φτερο ολους τους συγγενεις!(ευχομαι να μην ειναι κατι τετοιο!)

παντως κιεγω ενα σοκ το επαθα μονο που το διαβασα.φανταζομαι εσυ!

οι γονείς του κοριτσιού χρειάζεται να το συζητήσουν με ειδικό ψυχικής υγείας θεωρώ...Αν ήταν δικό μου παιδί, σίγουρα θα μου περνούσε από το μυαλό το ενδεχόμενο το κορίτσι να έχει πέσει θύμα κακοποίησης, θα έψαχνα τα πάντα για το περιβάλλον του παιδιού , από δασκάλους, συμμαθητές, συγγενείς πχ μεγαλύτερα ξαδέρφια, ακόμα και άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Επίσης, θα θεωρούσα βέβαιο οτι κάπου το είδε, πχ στην τηλεόραση, το ίντερνετ, στο σχολείο από άλλο παιδί κλπ.Το ερώτημα που τίθεται είναι πως ένα τόσο μικρό παιδί βρεθηκε να γνωρίζει κάτι τετοιο και κυρίως γιατί σκέφτηκε να το εφαρμόσει.Στην ηλικά αυτή, θα έπρεπε να γνωρίζει (οι γονείς οφείλουν να εκπαιδευσουν το παιδί σχετικά) πωςΔΕΝ επιτρεπεται να αγγίζει τα γεννητικά όργανα άλλου ατόμου, ούτε και να αφήνει άλλον να αγγίζει τα δικά της.Συζήτησες καθόλου με την οικογένεια της;ποιά είναι η άποψη τους πάνω σε αυτό;

Δεν το θεωρώ οτι είναι ενα συμβάν που πρέπει αβίαστα να μπει κάτω από το χαλί (στάση τύπου: "παιδιά είναι, δε βαριέσαι" κλπ).

Γνώμη μου βέβαια, αλλά θα ανησυχούσα.

Διαφημίσεις

Ωχ σε καταλαβαινω...κι εγω σοκαριστηκα που το διαβασα...πως να μην τρελλαθεις εσυ.Θελει ψαξιμο το θεμα απο την πλευρα της ανηψιας σου κυριως.Στο μικρο σου μη το κανετε θεμα...μεινε απλα στο οτι δεν αφηνουμε κανεναν να μας αγγιζει τα γεννητικα οργανα.ΘΑ μπορουσες και διερευνητικα να τον ρωτησεις κατι πχ που το εμαθε αυτο το παιχνιδι η μικρουλα αλλα δεν ξερω αν ειναι καλο να μπεις σε τετοιες συζητησεις.

Εγω σιγουρα θ αμιλαγα με καποιον ειδικο να μου πει πως να το χειριστω.

Με τον αδερφο σου τι να πω...προσπαθησε να μην τσακωθειτε και να μιλησετε ηρεμα ωστε να βγει και μια ακρη....εγω η αληθεια ειναι δεν ξερω αν θα καταφερνα να συγκρατησω τα νευρα μου και να μην τσακωθω...αλλα μονο με ηρεμη συζητηση θα το χειριστειτε σωστα.Εχει δειξει αλλα παρομοι δειγματα η μικρη?Να ρωταει διαφορα πχ ?

η μικρη γενικα ειναι πολυ πονηρη για την ηλικια της......δεν ξερω απο που μπορει να το εχει δει......η μαμα μου λεει οτι της μιλανε συνεχεια......εγω παντως επιασα το δικο μου...και του ειπα οτι εχοθμε πει οτι ποτε δεν κατεβαζουμε...η' αφηνουμε να μας κατεβασουν το σωβρακακι.....η' να μας αγγιξουν.....και δε θα σταματησω να μιλαω....τωρα ο αδερφος μου και η νυφη μου...προσπαθουν να μη το κανουν να μπει στο μαυλο του παιδιου συνεχεια....ειμαι πολυ ταραγμενη...και πιο πολυ γιατην μικρη....το δικο μου νομιζω οτι ηδη το εχει βγαλει απο το μυαλο του.....