Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Tα χάλασα όλα;;;

Recommended Posts

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38

Β. Το φύλο του βρέφους Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

23/05/2011 - 3390

27/05/2011 - 3300

10/06/2011 - 3940

04/07/2011 - 4860

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Μέχρι πριν 3 μέρες σε όλα. Τις τελευταίες 3 μέρες στα 5

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Περίπου 100 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

300ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Πάνω από 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2 με 3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Διαφημίσεις

Μέχρι πριν 3 μέρες θηλάζαμε αποκλειστικά.

Πριν αρκετές μέρες άρχισα να σκέφτομαι να σταματήσω το θηλασμό έτσι ώστε να καταφέρει η μικρή να μπει σε ένα πρόγραμμα αλλά να μπορώ και εγώ να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στη μεγάλη μου μιας και ένιωθα ότι την έχω παραμελήσει. Όλες αυτές τις μέρες ήμουν αναποφάσιστη με το τι θέλω πραγματικά να κάνω. Τη μια έλεγα να σταματήσω και την άλλη όχι. Πριν 3 μέρες πήρα, κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση αλλά και σωματική, την απόφαση να διακόψω τον θηλασμό αλλά χωρίς να πάρω χάπια. Έτσι ξεκίνησα να δίνω 2 γεύματα από το στήθος και 1 γεύμα μπουκάλι (ξένο γάλα). Αυτές οι 3 μέρες ήταν πολύ δύσκολες για εμένα. Κάθε φορά που την θήλαζα έκλαιγα. Και κάθε φορά που της έδινα μπουκάλι έκλαιγα πάλι μιας και ένιωθα το στήθος μου να τρέχει. Σήμερα δεν άντεξα άλλο και αποφάσισα να μη διακόψω τελικά μιας και μου είναι τόσο δύσκολο και δεν είμαι έτοιμη. Έτσι μετά το πρωινό γεύμα που ήταν μπουκάλι όλα τα άλλα γεύματα έδωσα στήθος. Το βράδι όμως η μικρή δεν ηρεμούσε με τίποτα και τελικά της έδωσα πάλι μπουκάλι και ήπιε 70ml. Το στήθος μου το νιώθω αρκετά άδειο (ιδίως το δεξί που πάντα ήταν λιγότερη η παραγωγή του) και σαν να μίκρυνε. Δεν ξέρω τι να κάνω νιώθω ότι τα χάλασα όλα. Όλους τους κόπους 2 μηνών. Υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί η κατάσταση και να επαναφέρω τη γαλουχία στο αρχικό στάδιο;;;

μη στεναχωριεσαι δεν εγινε τιποτα κακο.για να ξαναεπαναφερεις την παραγωγη σου βαζε το μωρο στο στηθος πολυ συχνα σε 3-4 μερες θα εχει επανελθει

επισης ειναι φυσιολογικο μετα απο 2 μηνες το στηθος να μην ειναι πρισμενο και να ποναει οπως τις πρωτες εβδομαδες.αυτο δε σημαινει οτι δεν εχεις γαλα

το στηθος στην αρχη ειναι πρισμενο επειδη δεν εχει ρυθμιστει η παραγωγη και δε ξερει ο οργανισμος σου ποσο γαλα χρειαζεται το μωρο .

οταν ΄΄μαθει'' θα παραγει αυτο ακριβως που χρειαζεται!και ετσι δε θα εχεις περισιο γαλα αρα και πριξιμο

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου...

Σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας έλεγα και εγώ ότι δεν πρέπει να έκανα μεγάλο κακό. Η μικρή θήλαζε και κοιμόταν και γενικά ήταν με καλή διάθεση..

Το βράδυ όμως έκλαιγε και ήταν πολύ ανήσυχη. Εκεί είπα ότι ίσως να μην της έφτασε το γάλα μου και της έδωσα συμπλήρωμα. Το ήπιε και μετά χαλάρωσε.

Λες δηλαδή να μην της δώσω καθόλου συμπλήρωμα;;; Να συνεχίσω μόνο με το στήθος και θα επανέλθει;;

το συμπληρωμα ειπες οτι ειναι ημερισιως 300 μλ .δεν ειναι πολυ αλλα πιστευω καλυτερα να μη το κοψεις αμεσως.σταδιακα μειωνε 30-40 μλ ξενου γαλακτος ημερισιως .πχ αντι 100 μλ συμπληρωμα αυριο δωστης 60 και μεθαυριο 30.τα βραδυα τα μωρα που θηλαζουν οταν ειναι τοσο μικρα οπως το δικο σου ,ειναι ανησυχα απο τη φυση τους γιατι ζητουν το στηθος.αυτο το κανουν για να ρυθμισουν τη παραγωγη της μητερας αναλογα με την αναγκη τους.

απο την αλλη μπορει να εχει και κολικους.εισαι σιγουρη οτι δεν εχει κολικους?

Διαφημίσεις

Το συμπλήρωμα είναι 300ml. Βασικά δεν ήταν συμπλήρωμα ήταν 3 γεύματα των 100ml. Δεν έχει κολικούς. Ήταν επειδή πεινούσε. Και γενικά η μικρή είχε καλό πρόγραμμα το βράδυ. Την θήλαζα γύρω στις 10:30 κοιμόταν και ξυπνούσε μετά στις 3:30 όπου εκεί θηλάζαμε ξαπλωμένες και ξανακοιμόταν μέχρι τις 6:30. Σήμερα μετά το στήθος της έδωσα συμπλήρωμα και πήρε 70ml. Πράγμα που με έκανε να πιστεψω ότι δεν ήπιε αρκετή ποσότητα από εμένα και όχι επειδή δεν ήθελε ή δεν μπορούσε αλλά επειδή δεν είχα αρκετή ποσότητα..

κοιταξε σαυτη την ηλικια τα μωρα μπορει να παθουν συγχιση θηλων αν παρουν και μπιμπερο.η ροη του μπιμπερο τους ερχεται πιο ευκολη ενω με το στηθος κουραζονται μεχρι να χορτασουν.

τα 70 μλ ηταν μια καλη μειωση!αυριο δωστης 40 μλ συμπληρωμα οποτε νομιζεις οτι το χρειαζεται και γενικα εχε την στο στηθος συχνα ακομα κ αν δε πειναει!

Δεν νομίζω να έχει θέμα με σύγχιση θηλών μη σου πω ότι μετά από το μπουκάλι αν της δώσω και στήθος δεν θα πει όχι....

Επίσης έχει αρχίσει εδώ και λίγες μέρες να κρατάει και την πιπίλα και να τη θέλει για να κοιμηθεί...

Πιστεύεις δλδ ότι μπορώ να το επαναφέρω χωρίς να κάνω αντλήσεις;;

δε νομιζω οτι χρειαζεσαι αντληση γιατι δεν ειχες πληρη αποχη απο τον θηλασμο και μαλιστα για μεγαλο διαστημα!απλα εδωσες εξτρα συμπληρωμα για λιγες μερες

μπορεις να το επαναφερεις θα δεις σε 3-4 μερες θα ειναι παλι μια χαρα.αρκει οπως ειπα να εχεις το μωρο στο στηθος συχνα για να παρει το σωμα σου το ερεθισμα οτι το μωρο χρειαζεται κιαλλο γαλα

Θεωρούνται όμως τα 3 γεύματα συμπλήρωμα;;; Γιατί σε εκείνα τα 3 γεύματα δεν έδινα στήθος μιας και ο τότε σκοπός ήταν ο αποθηλασμός...

Την βάζω συνέχεια.. ακόμη και για να πιπιλάει... την αφήνω μέχρι να χάσει το ενδιαφέρων της... Μακάρι να επανέλθει... Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Διαφημίσεις

το θεμα ειναι οτι το εκανες για 3 ημερες.το γαλα σου υπαρχει θα δεις πως θα υπαρξει μεγαλη διαφορα αν εχεις συχνα το μωρο στο στηθος.καλο κουραγιο ευχομαι ξερω πως ειναι με ενα μωρο συνεχεια στο στηθος και με αλλο 1 η αλλα 2 να πρεπει να φροντισεις...σε νιωθω απολυτα!

Είναι πάρα πολύ δύσκολα η αλήθεια είναι αυτή.. δεν το περίμενα έτσι.. ήταν και ο κύριος λόγος που άρχισα να σκέφτομαι τον αποθηλασμό... Και το γεγονός ότι ήμουν 9 μήνες στο κρεβάτι λόγω δύσκολης εγκυμοσύνης το κάνει ακόμα πιο δύσκολο... αλλά αυτές οι 3 μέρες που "αποφάσισα" να αποθηλάσω ήταν οι δυσκολότερες όλων... πράγμα που με έκανε να καταλήξω ότι τελικά δεν θέλω να το κάνω...

Και έπειτα όλοι λένε ότι μετά τον 2ο με 3ο μήνα στρώνουν κάπως τα πράγματα... και εγώ έκανα τόσο αγώνα να φτάσω μέχρι εδώ να τα παρατήσω τώρα που ίσως γίνουν ευκολότερα τα πράγματα;;;

Θα το προσπαθήσω όσο μπορώ γιατί θέλω να το κάνω... ελπίζω να έχουν επιτυχία οι προσπάθειές μου...

Σε ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου!!!