Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

συμβουλές θηλασμού και απορίες

Recommended Posts

Γεια σας, έχω κάποιες αποριες σχετικά με συμβουλές που δέχθηκα από την παιδίατρο πάνω στο θηλασμό.

Επισκεφθήκαμε την παιδίατρο εχθές πρώτη φορά και 9 ημερών.

Με ρώτησε αν θηλάζω και έδειξε να χάρηκε, επίσης με ρώτησε αν έχω διαβασει σχετικά και απήντησα καταφατικά ( εξι μήνες δεν κάνω και τίποτα αλλο, μόνο το βιβλίο της πατσούρου τον α τομο δεν έχω βρει :mad:).Την αφήνω να τρώει όσο θέλει και όποτε θέλει.

Είχα σημειώσει τις ώρες που έτρωγε το μπεμπάκι και μόλις τις είδε φρίκαρε, π.χ είχα γράψει 1 το βράδυ και μετά 2 το βράδυ. Στην πραγματικότητα της εξήγησα ότι:

τρώει και απο τα 2 στήθη

τη βάζουμε λίγο στον ώμο ,

κάνει κακάκια

την πλένουμε τοπικά

και μετά ζητάει και ξανατρώει , συνήθως μετά από 15' περίπου είναι ένα ευτυχισμενο κοιμισμένο μωρό, σύνολο περί τις 1,30 ώρες.

Εεε σε αυτό με ψιλοειρωνεύτηκε ότι δεν την ταιζω σωστά και γι' αυτό με ρώτησε αν ήξερα και αν έχω διαβασει.

Κατά την άποψη της πρέπει

να τη βάζω στο ένα στήθος , να τρώει μέχρι να αποκοιμηθεί,

μετά να την πλενουνε και να την καθαρίζουμε από τα κακάκια

και στη συνέχεια να τη βάζουμε στο άλλο στήθος μέχρι να αποκοιμηθεί έκ νέου.'Ετσι θηλάζουν τα μωρά.

Αν πάει να κλάψει στη συνέχεια της δίνουμε πιπίλα:evil: (9 ημερών επαναλαμβάνω)!!!!!!!

Εγώ πιπίλα ουτε να ακουσω....

Μου είπε ότι από τη στιγμή που θα τελειώσει ο θηλασμός πρέπει να περάσει τουλάχιστον 1,30 ώρα μέχρι να ξαναφάει γιατι κατι γινεται με την ινσουλίνη και λοιπα επιστημονικά που δεν κατάλαβα.

Το δοκιμάσαμε το βράδυ (χωρίς το σκέλος της πιπίλας) με αποτέλεσμα το μωράκι να ξεκινήσει να τρώει στις 2,30 , να φτάσει 5,30 και να σκούζει ακόμη. Δεν το ξαναέβαλα στο στήθος όταν τελείωσε την πρώτη φορά :oops:

Νομίζω ότι θα την γράψω στα παλιά μου τα παπούτσια , απλά τρόμαξα λίγο γιατι στις 9 ημέρες ανακτήσαμε το βάρος μας και εχουμε και 120 γρ παραπάνω (3160-3280) και φοβήθηκα οτι το στουμπώνουμε.Επίσης κάναμε και λίγο ίκτερο στο μαιευτήριο, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό...

Τι γνωμη έχετε για αυτές τις συμβουλές;

Αν ξέρετε κάτι πάνω στο βάρος και πάνω στο ότι ξανατρώει στο καπάκι πείτε το.

Aν μπορεί η κ. Αγλαΐα ας πει τη γνώμη της.

Ευχαριστώ

(Επιπλέον για τον 1ο μήνα είπε να την πηγαίνουμε κάθε εβδομάδα, να τα 30αρια έουρα , και εχθές μας πηρε 45 γιατί κοστολόγησε +15 τη μέτρηση του ίκτερου με ένα ματσούκι , μου φάνηκε απαράδεκτο :evil:)

Διαφημίσεις

Μπορεί να έχει και δίκιο γιατί εγώ 3 μέρες τώρα όταν τον θήλασα σε λιγότερο από 1 ώρα μου έκανε εμετό. Αχ και δεν το αντέχω καθόλου

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

τρώει και απο τα 2 στήθη

τη βάζουμε λίγο στον ώμο ,

κάνει κακάκια

την πλένουμε τοπικά

και μετά ζητάει και ξανατρώει , συνήθως μετά από 15' περίπου είναι ένα ευτυχισμενο κοιμισμένο μωρό, σύνολο περί τις 1,30 ώρες.

Για την ηλικία σας είναι μια χαρά ο τρόπος που τρώει, να είσαι προετοιμασμένη για συχνές αλλαγές (τα μωρά που θηλάζουν, αλλά και όλα τα μωρά, συχνά αλλάζουν το πρόγραμμά τους), καθώς επίσης και για περιόδους μαραθώνιων θηλασμών που κρατάνε για μερικές ημέρες (γίνονται σε φάσεις που το μωρό χρειάζεται περισσότερο γάλα και ο τρόπος για να προκαλέσει την παραγωγή του από τη μαμά είναι να θηλάζει για περισσότερη ώρα ή πιο συχνά απ' ό,τι συνήθως, ή και τα δύο μαζί). Σίγουρα θα τα έχεις διαβάσει όμως αυτά!:D

Εεε σε αυτό με ψιλοειρωνεύτηκε ότι δεν την ταιζω σωστά και γι' αυτό με ρώτησε αν ήξερα και αν έχω διαβασει.

Εκεί θα έπρεπε να τη ρωτήσεις εσύ αν αυτή έχει διαβάσει και τι έχει διαβάσει πέρα από τα φυλλάδια της Νεστλέ!:evil:

Κατά την άποψη της πρέπει

να τη βάζω στο ένα στήθος , να τρώει μέχρι να αποκοιμηθεί,

μετά να την πλενουνε και να την καθαρίζουμε από τα κακάκια

και στη συνέχεια να τη βάζουμε στο άλλο στήθος μέχρι να αποκοιμηθεί έκ νέου.'Ετσι θηλάζουν τα μωρά.

Αν πάει να κλάψει στη συνέχεια της δίνουμε πιπίλα:evil: (9 ημερών επαναλαμβάνω)!!!!!!!

Δεν σχολιάζω!:rolleyes:

Εγώ πιπίλα ουτε να ακουσω....

Καλά κάνεις, είναι νωρίς ακόμα για πιπίλα, αν αποφασίσεις να τη χρησιμοποιήσεις, καλύτερα να περιμένεις μετά την εδραίωση της γαλουχίας, ώστε να μην κινδυνεύει το μωρό να πάθει σύγχυση και να χάνει γεύματα.

Μου είπε ότι από τη στιγμή που θα τελειώσει ο θηλασμός πρέπει να περάσει τουλάχιστον 1,30 ώρα μέχρι να ξαναφάει γιατι κατι γινεται με την ινσουλίνη και λοιπα επιστημονικά που δεν κατάλαβα.

Το μητρικό γάλα χωνεύεται πάρα πολύ γρήγορα, στα περισσότερα νεογέννητα μωράκια ο κάθε θηλασμός κρατάει περίπου όσο και στο δικό σας, οπότε το γάλα που έχει πιει στην αρχή του θηλασμού έχει ήδη χωνευτεί και το μωρό ξαναπεινάει πάλι γρήγορα! Αυτά με την ινσουλίνη ίσως ισχύουν για τη φόρμουλα... δεν ξέρω! Θα το ψάξω και αν βρω θα παραθέσω λινκ

Το δοκιμάσαμε το βράδυ (χωρίς το σκέλος της πιπίλας) με αποτέλεσμα το μωράκι να ξεκινήσει να τρώει στις 2,30 , να φτάσει 5,30 και να σκούζει ακόμη. Δεν το ξαναέβαλα στο στήθος όταν τελείωσε την πρώτη φορά :oops:

Το μωρό ξέρει πάρα πολύ καλά τι κάνει, να ακολουθείς το μωρό σου!

Νομίζω ότι θα την γράψω στα παλιά μου τα παπούτσια , απλά τρόμαξα λίγο γιατι στις 9 ημέρες ανακτήσαμε το βάρος μας και εχουμε και 120 γρ παραπάνω (3160-3280) και φοβήθηκα οτι το στουμπώνουμε.Επίσης κάναμε και λίγο ίκτερο στο μαιευτήριο, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό...

Το γεγονός ότι ήδη ανακτήσατε το βάρος γέννησης είναι πολύ θετικό! Επίσης να ξέρεις ότι στα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά δεν υπάρχει θέμα υπέρβαρου μωρού. Είναι πολύ συχνό να παίρνουν πάρα πολύ βάρος το πρώτο τρίμηνο και μετά να κάνουν ένα πλατώ δηλαδή να μειώνουν το ρυθμό πρόσληψης βάρους από τον τρίτο μήνα και μετά (οι περισσότεροι παιδίατροι εκεί βρίσκουν ευκαιρία και λένε ότι το μητρικό γάλα δεν φτάνει και συστήνουν συμπλήρωμα, ενώ ουσιαστικά αν το μωρό συνέχιζε την πρόσληψη μ' αυτό το ρυθμό, θα γινόταν γιγαντάκι:P)

Ειδικά για τον ίκτερο, είναι απαραίτητο το μωρό να τρώει αρκετή ποσότητα μητρικού γάλακτος, αλλιώς κινδυνεύει να μην ενυδατώνεται αρκετά, να μην μπορεί να αποβάλλει τη χολερυθρίνη και να ανέβει κι άλλο ο ίκτερος, να γίνει νωθρό, να μην μπορεί να θηλάσει και αυτό θα έχει ως συνέπεια αφυδάτωση, κι άλλη αύξηση του ίκτερου κλπ. Άρα, για να πέσει ο ίκτερος χρειάζονται συχνοί θηλασμοί.

Τέλος, αυτές τις μέρες με την πολλή ζέστη, θέλει προσοχή, συχνοί θηλασμοί γιατί το μωράκι χρειάζεται υγρά!

(Επιπλέον για τον 1ο μήνα είπε να την πηγαίνουμε κάθε εβδομάδα, να τα 30αρια έουρα , και εχθές μας πηρε 45 γιατί κοστολόγησε +15 τη μέτρηση του ίκτερου με ένα ματσούκι , μου φάνηκε απαράδεκτο :evil:)

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μπορεί να έχει και δίκιο γιατί εγώ 3 μέρες τώρα όταν τον θήλασα σε λιγότερο από 1 ώρα μου έκανε εμετό. Αχ και δεν το αντέχω καθόλου

Αν συνεχίσουν οι εμετοί (αλήθεια τι είδους εμετοί ήταν, γουλίτσες ή ρουκετοειδείς; ), θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου, γιατί μπορεί να είναι κάποιο θέμα με το πεπτικό του (πχ γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση). Λίγες γουλίτσες μετά το γεύμα, με το ρέψιμο, δεν είναι ανησυχητικό παρόλα αυτά.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Αν συνεχίσουν οι εμετοί (αλήθεια τι είδους εμετοί ήταν, γουλίτσες ή ρουκετοειδείς; ), θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου, γιατί μπορεί να είναι κάποιο θέμα με το πεπτικό του (πχ γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση). Λίγες γουλίτσες μετά το γεύμα, με το ρέψιμο, δεν είναι ανησυχητικό παρόλα αυτά.

Γουλίτσες δεν τις λες. Μάλλον ρουκετοειδείς...

ΤΗς έχω ήδη μιλήσει κι είπε να ανασηκώσω το στρώμα του. Αν συνεχιστούν και ιδίως αν αυξηθεί η συχνότητά τους θα την πάρω τη Δευτέρα.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

1. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή τη θεωρία, να μετράς την ώρα ανάμεσα στα γεύματα, και φυσικά ποτέ δεν την ακολούθησα. Έκανα ό,τι κι εσύ: Πρόσφερα το στήθος όποτε και για όσο ήθελε το παιδί. Αν πεινάει πολύ, θα φάει και απ' τα δύο, αν όχι, μόνο από το ένα και ο επόμενος θηλασμός ξεκινάει από αυτό που δεν έφαγε. Απλά πράγματα.

2. Το "έτσι θηλάζουν τα μωρά" δεν το 'πιασα. Υπάρχει συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς στο θηλασμό δηλαδή; Γιατί εγώ ήξερα ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό με διαφορετικές ανάγκες...

3. Αυτό που σου είπε για την πιπίλα = τραγικό

4. Το ότι σε ειρωνεύτηκε και από πάνω = τραγικότερο

5. Σχετικά με αυτό που σας είπε για τις επισκέψεις τώρα: Ο δικός μου γιατρός μου είχε πει να νοικιάσω νοσοκομειακή ζυγαριά, να τον ζυγίζω και να τον παίρνω τηλέφωνο να του λέω τις τιμές.

Σου λέω τη γνώμη μου βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας. Να σου ζήσει το μπεμπάκι :-)

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Koρίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για τις ευχές, ηρέμησα κάπως από το πρωί ξεσκονίζω το φορουμ για σχετικά θέματα.

Απλά όσο συνειδητοποιημένος και να είσαι, όταν κάποιος που θεωρείται αυθεντία σου λέει διάφορα... εεε κολλάς. Την επόμενη που θα πάω δε θα είμαι σαν το πρόβατο:lol:

Koρίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για τις ευχές, ηρέμησα κάπως από το πρωί ξεσκονίζω το φορουμ για σχετικά θέματα.

Απλά όσο συνειδητοποιημένος και να είσαι, όταν κάποιος που θεωρείται αυθεντία σου λέει διάφορα... εεε κολλάς. Την επόμενη που θα πάω δε θα είμαι σαν το πρόβατο:lol:

εγω θα σου προτεινα να ψαξεις και καποιον αλλον παιδιατρο, γιατι απο οτι φαινεται θα αναγκαστεις να την αλλαξεις.. ψαξε μεσα στο φορουμ και ρωτα για παιδιατρους.. θα συμφωνησω με οσα σου ειπε η sofuka και δεν θα κραξω αλλο την παιδιατρο σου ως ασχετη και επικινδυνη..

83hKp3.png

Nα σου ζήσει το μώρακι !!!!

Οσο θέλει και οποτε θέλει.....ετσι θηλαζει το βρέφος !!

Ακομα δεν βγηκε απο την κοιλιτσα σου και θα του βαλεις πρόγραμμα ? Εκολούθα τα θέλω του και θα φτιάξει αυτό το πρόγραμμα του μόνο του....αυτό οχι εσύ.

Περνωντας ο καιρος θα δεις οτι ολα θα ειναι απολυτος φυσικα και φυσιολογικα.

Οσο για την παιδιατρο....ας μην την πω καλητερα:evil:

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Διαφημίσεις