Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι σίδηρο παίρνετε στην εγκυμοσύνη;

Recommended Posts

Είμαι τώρα 8 εβδομάδων και μου ο ντοκ να παίρνω 1 χαπάκι ασβέστιο την ημέρα εάν δεν καταναλώνω γαλακτοκομικά, 1 χαπάκι φυλλικό οξύ και 1 χαπάκια σίδηρο (πρωί-βράδυ) πριν το φαγητό. Δεν μου είπε όμως μάρκες. Εσείς ποια φάρμακα αγοράσατε;

Διαφημίσεις

Με το καλο το μωρακι σου και μια τελειομηνη εγκυμοσυνη κοριτσακι..

Εγω παιρνω τον legofer.Ειναι αμπουλες ποσιμες δεν ηθελα χαπι.Ειναι πολυ καλος για εμενα μου ταιριαξε σουπερ και δεν μου προκαλει δυσκοιλιοτητα.

Ειναι πολλα τα σκευασματα ομως,η καθε κοπελα θα σου πει και διαφορετικη μαρκα.

LFJcp3.png

dNjSp3.png

Κ εγώ legofer διάλεξα γιατί προτιμούσα να είναι σε πόσιμη μορφή κ πίνω 1 αμπούλα τη μέρα.

Από εκεί κ πέρα εσύ διαλέγεις!

Πάντως μου φαίνεται περίεργο που δε σου έγραψε κάποια,λες κ είσαι εσύ υποχρεωμένη να ξέρεις!

Κ στον φαρμακοποιό να πας,θα σου λέει διάφορα κ δε θα ξέρεις ποιο να διαλέξεις.

Προτείνω να τον ρωτήσεις για συγκεκριμένες μάρκες όπως πχ αναφέραμε το legofer.

Με το καλό,να έχεις μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη :)

277625-babies_295.gif

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ.

Παίρνω το filicine (1, 90 ευρώ το πακέτο), Calcioral (5.74 ευρώ το πακέτο) και σίδηρο τελικά πήρα hemafer (5.40 ευρώ το πακέτο) που ανακάλυψα ότι μου είχαν ξεμείνει από παλιότερα. Αυτό που μου είπαν είναι πως άμα δεν είσαι συνηθισμένη στο να πίνεις σίδηρο είναι καλύτερα τα μασώμενα.

Καλημέρα!! Με το καλό να έρθει το μωράκι!! Εγώ έπερνα 2 χαπάκια filicine πρωί βράδυ, και 2 αμπούλες legofer σίδηρο. Είναι σαν το σιροπάκι για το βήχα που πίναμε παιδάκια (πίνεται δλδ) και δεν με πειραξε και στο στομάχι καθόλου.

2XNsp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα και απο μενα. εγω βρηκα την σωτηρια μου με τα αναβράζοντα. οτιήποτε σε σιδηρο, το έκανα εμετο. τωρα παιρνω HEMAFER +FOL αναβράζον και ειμαι μια χαρα. ενα δισκιο με γιλο νερακι το πρωί και ένα στις 6 το απόγευμα.

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

καλημερα εγω ξεκινησα ασβεστιο, φολικο οξυ και σιδηρο στην εγκυμοσυνη αλλα συνεχιζω και στον θηλασμο.

και η μαια και ο γιατρος μου ειχε πει για το ασβεστιο (mega-calcium αναβραζον) οτι μπορει να ειναι το πιο φτηνο αλλα ειναι το πιο καλο που κοικλοφορει και εχει τα λιγοτερα "Ε". φολικο οξυ παιρνω το filicine, μαζι με τον σιδηρο (resoferon). οσο ημουν εγκυος ειχα πολλες κραμπες στην κοιλια και συσπασεις οποτε επαιρνα και μαγνησιο (trofocard)

αυτα τα ομορφα.... :P

να τονισω και κατι που το ξεχνανε καποιοι γιατροι

τον σιδηρο και το φλικο οξυ το παιρνουμε με αδειο στομαχι πριν φαμε και η ιδανικη ωρα για το ασβεστιο για την μεγιστη αποροφηση ειναι μιση ωρα μετα το φαγητο

καλημερα!

εγω απο την αρχη επαιρνα filicine φολλικο οξυ. μετα στην 14η εβδομαδα αν θυμαμαι καλα μου το εκοψε γιατι δεν χρειαζεται πλεον και αρχισα 1 μασωμενο δισκιο ασβεστιο calcioral και για σιδηρο μου εδωσε χαπακια το gynotardyferon που εχει μεσα και λιγο φολλικο. τι σιδηρο τον παιρνω το πρωι(2 χαπακια) αλλα μεσα σε μιση ωρα πρεπει να φαω κατι αλλιως με ενοχλει. οσο για το ασβεστιο...μου φερνει κι αυτο μια σχετικη δυσφορια αλλα σε ανεκτα επιπεδα.

tt1108c2.aspx

• 5 weeks later...

Εγώ παιρνω gynotartiferon 3 χάπια την ημέρα λόγω στίγματος αναιμίας. Ασβέστιο δεν μου έχει δώσει ακόμα και είμαι στη 10 η εβδομάδα.... παρόλο το τόσο σίδηρο έχω παρατηρήσει όμως έντονη τριχόπτωση... περίεργο, το έχει καμμιά σας?

Είχα δοκιμάσει πάρα πολλές μάρκες σιδήρου γιατί μου έφερναν αναγούλες και τελίκα κατέληξα στο microfer spansule!Είναι 30 κάψουλες και κάνει 1,60!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Διαφημίσεις

Διαβάζοντας διάφορα σχετικά θέματα στο παρεντς,έπαιρνα φολικό πριν από την εγκυμοσύνη και συνεχίζω.Είμαι στην 6η εβδομάδα και η γιατρός μου δεν μου είπε να παίρνω τίποτα άλλο.Μήπως είναι ακόμα νωρίς;

Φαντάζομαι ότι προηγήθηκαν αιματολογικές εξετάσεις για να σας δώσει σίδηρο ή τον δίνουν σε όλες;

ναι κανεις αιματολογικες και αναλογα κρινει ο γιατρος τη δοση. αλλα γενικα σιδηρο ξεκιναμε γυρω στην 8 εβδομαδα.

εγω επαιρνα και παιρνω ξανα το τζινοταρνιφερον το οποιο δεν με πειραξε, ουτε δυσκοιλιοτητα μπορω να πω οτι εκανε. απο ασβεστιο επαιρνα το καλσιοραλ και θα το ξεκινησω τωρα ποα βδομαδα. αλλα νομιζω κανω κατι σαν κραμπακια οποτε θα παμε νωρις καραμπινατα και για μαγνησιο

Εμένα μου έγραψε ο γιατρός τα Ηemafer Fol ή το Hemafer αναβράζον στην περίπτωση του σιδήρου. Εάν παίρνω το πρώτο τότε δεν χρειάζεται να παίρνω το Folivit που παίρνω τώρα (φολικό οξύ). Εάν πάρω όμως το αναβράζον τότε πρέπει να παίρνω και το Folivit. Εχει δοκιμάσει καμία το αναβράζον Hemafer; Επειδή έχω πρόβλημα και με κολικό εντέρου φοβάμαι πολύ μην μου δημιουργηθεί δυσκοιλιότητα.

γεια κι απο μενα! εγω παιρνω φελισιν απο την αρχη και απο την 7η ξεκινησα σιδηρο feofol spansule που ειναι καπσουλες και εχουν και φυλλικο οξυ. Δεν μου εχουν δημιουρησει κανενα προβλημα! φιλια

cf7op3.png

wQtYp3.png

Διαφημίσεις