Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια, λοιπον θα ξεκινησω την ιστορια μας με τα γαλατα και θελω να μου πειτε την γνωμη σας.Ξεκιναμε με ναν,επειδη ομως κανει πολλες γουλιες παιρνουμε το ναν αρ, συνεχιζουν οι γουλιες και το αλλαζουμε σε φρισολακ κομφορτ οι γουλιες μας μ'αυτο στρωσαν αλλα ειχαμε δοιαριες.Τοτε η παιδιατρος μας ειπε να παρουμε ενα υποαλλεργικο ή χουμανα ή νοβαλακ και μου ειπε οτι θα το πιουμε για καμια εβδομαδα, επελεξα το νοβαλακ.Η δοιαρια σταματησε αμεσως, οταν πηρα την παιδιατρο μετα την εβδομαδα να μου πει τι γαλα να της δωσω, μου ειπε οτι θα συνεχισουμε με αυτο γιατι ειναι ενα γαλα οπως τα αλλα.Εγω παλι επειδη εκανε πολλες γουλιες ηθελα να της παρω αντιαναγωγικο.Το πιναμε σχεδον εναμιση μηνα και φτασαμε 3 μηνων τοτε ειπαμε να δοκιμασουμε ενα αλλο αντιαναγωγικο γαλα γιατι συνεχιζαν οι πολλες γουλιες,πηραμε το αλμιρον αρ, της το δωσαμε το κρατησε 2 ωρες και μετα εκανε εναν εμετο τα εβγαλε ολα το μωρο.Δεν της ξανα εδωσα και συνεχισαμε με το νοβαλακ ηα.Τωρα κλεινει τον πεμπτο μηνα σε δεκα μερες και σημερα της δωσαμε την πρωτη της κρεμουλα βανιλια, εφαγε κοντα στα 40 μλ και συμπληρωμα γαλα, μετα ομως απο 2,5 ωρες τα ξαναεβγαλε το μωρο ολα οπως τοτε με την αλλαγη στο γαλα.Εχω στεναχωρεθει παρα πολυ το μωρο την ετρωγε τοσο καλα την κρεμουλα,της αρεσε.Τωρα μπορειτε να μου πειτε τι φταιει?Πριν δωσουμε το νοβαλακ ηα δεν ειχαμε ποτε τετοιους εμετους τωρα τι εγινε?Σκεφτομαι μηπως φταιει το γαλα, πως ξαφνικα δεν δεχαιτε κατι αλλο το στομαχακι της?

lazxc8j25zd0r93a.pngkk3vi7jqfg1legqo.png

Διαφημίσεις

αχ αυτή η ιστορία με τα γάλατα δεν σταματάει ποτέ.!!1 κουράγιο μάνα.....δεν έχω να σου δώσω μια λύση όμως περίπου πόσα ml γάλα πίνει? από ότι κατάλαβα έφαγε και την κρέμα και ήπιε και γάλα? μήπως είναι too much! ήταν η πρώτη φορά που έτρωγε κρεμούλα? αν θυμάμαι στις αρχές που δίνεις κρέμα ξεκινάς με 20ml και σταδιακά κάθε μέρα προσθέτεις και λίγο παραπάνω.

είχα ακούσει κάποιο παιδίατρο στην tv ο οποίος έλεγε για το άγχος των μανάδων να μπουκώνουν τα μωρά τους με όσο περισσότερο γάλα μπορούν ή φαγητό. ο συγκεκριμένος ανέφερε ότι το στομαχάκι του μωρού σιγά - σιγά "ανοίγει" και είναι πολύ πιθανόν να κάνει εμετό γιατί δεν αντέχει μεγάλη ποσότητα. επιπλέον είχε πει πως το στομαχάκι των βρεφων μπορεί να δεχθεί γάλα 20ml χ κιλά μωρόύ δλδ. 20ml x 5 κιλά = 100ml είναι σίγουρο ότι μπορεί να το αντέξει. τωρα αν θελει το ίδιο παραπάνω ή λιγότερα ml οκ. και μάλιστα έλεγε οτι αυτό το χρησιμοποιούν ως μέθοδο για μωρά με διαπιστωμένη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που συνιστούν μικρά και πολλά γεύματα. προς Θεού δεν λέω οτι το μωράκι σου έχει κατι τέτοιο. έπειτα ρεύεται κανονικά μετά το γεύμα? μήπως είναι λαίμαργο και καταπίνει και πολύ αέρα με αποτέλεσμα μετά να δυσανασχετεί και να κάνει εμετό για να ανακουφιστεί? πάντως να ξέρεις ότι τα ηα γενικά σε όλα τα γάλατα είναι πιο ευκολοχώνευτα από τα παραδοσιακά οπότε συνέχισε το ηα. το νοβαλάκ το παίρναμε και εμείς για ένα διάστημα απλά δεν του άρεσε η γευση μετά από καιρό και το αλλάξαμε.

αχ αυτή η ιστορία με τα γάλατα δεν σταματάει ποτέ.!!1 κουράγιο μάνα.....δεν έχω να σου δώσω μια λύση όμως περίπου πόσα ml γάλα πίνει? από ότι κατάλαβα έφαγε και την κρέμα και ήπιε και γάλα? μήπως είναι too much! ήταν η πρώτη φορά που έτρωγε κρεμούλα? αν θυμάμαι στις αρχές που δίνεις κρέμα ξεκινάς με 20ml και σταδιακά κάθε μέρα προσθέτεις και λίγο παραπάνω.

είχα ακούσει κάποιο παιδίατρο στην tv ο οποίος έλεγε για το άγχος των μανάδων να μπουκώνουν τα μωρά τους με όσο περισσότερο γάλα μπορούν ή φαγητό. ο συγκεκριμένος ανέφερε ότι το στομαχάκι του μωρού σιγά - σιγά "ανοίγει" και είναι πολύ πιθανόν να κάνει εμετό γιατί δεν αντέχει μεγάλη ποσότητα. επιπλέον είχε πει πως το στομαχάκι των βρεφων μπορεί να δεχθεί γάλα 20ml χ κιλά μωρόύ δλδ. 20ml x 5 κιλά = 100ml είναι σίγουρο ότι μπορεί να το αντέξει. τωρα αν θελει το ίδιο παραπάνω ή λιγότερα ml οκ. και μάλιστα έλεγε οτι αυτό το χρησιμοποιούν ως μέθοδο για μωρά με διαπιστωμένη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που συνιστούν μικρά και πολλά γεύματα. προς Θεού δεν λέω οτι το μωράκι σου έχει κατι τέτοιο. έπειτα ρεύεται κανονικά μετά το γεύμα? μήπως είναι λαίμαργο και καταπίνει και πολύ αέρα με αποτέλεσμα μετά να δυσανασχετεί και να κάνει εμετό για να ανακουφιστεί? πάντως να ξέρεις ότι τα ηα γενικά σε όλα τα γάλατα είναι πιο ευκολοχώνευτα από τα παραδοσιακά οπότε συνέχισε το ηα. το νοβαλάκ το παίρναμε και εμείς για ένα διάστημα απλά δεν του άρεσε η γευση μετά από καιρό και το αλλάξαμε.

Πινει 180 μλ με το γαλα μαζι 200 εχει σχεδον ενα μηνα που πινει τοσο και παντοτε το πινει ολο και δειχνει να θελει και αλλο τωρα ειναι 7800.Ηταν η πρωτη φορα που ετρωγε κρεμουλα και της εδωσα και συμπληρωμα 180 μλ και αν την αφηνα θα επινε και το υπολοιπα 20.Φυσικα μου ειπε η παιδιατρος οτι χρειαζεται συμπληρωμα και ειναι λογικο πως να χορτασει με τοσο λιγο?Ετσι εκανα και με τον πρωτο και δεν ειχε προβλημα.Αν ειχε παραγεμισει το στομαχακι του δεν θα τα εβγαζε μετα απο 2,5 ωρες πιστευω και δεν εβγαλε λιγη ποσοτητα τα εβγαλε ολα και μετα εβγαζε και στομαχικα υγρα.Γι'αυτο σκεφτομαι μηπως επειδη το συγκεκριμενο γαλα ειναι πιο ευκολοχωνευτο να της εκατσε το αλλο βαρη, αλλα παλι να τα βγαλει ολα?

lazxc8j25zd0r93a.pngkk3vi7jqfg1legqo.png

• 2 months later...