Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εχω φρικαρει!!!!!

Recommended Posts

Δεν είμαι καλά και θέλω κάπου να τα πω για να ξεσπάσω. Νιώθω τα νευρα μου τστάλια και το αγχος να χτυπάει κόκκινο.

Σε δύο εβδομάδες παντρευομαι και βαφτίζω την κόρη μου γίνετε ένας χάμός με τις ετοιμασίες. Κάθε μέρα ξεκινάω με μία τεράστια λίστα με υποχρεώσεις που πρέπει να φέρω σε πέρας και μέχρι το βράδυ ζήτημα να έχω κάνει τα μισά. Τρέχω μέσα στον καυσωνα με την μικρή, καθώς δεν έχω βοήθεια από κανέναν, κι εκεί που αν ήμουνα μόνη μου θα είχα τελιώσει σε μια ώρα τώρα θέλω όλο το πρωινό και ταλαιπωρώ και την μικρή.

Στο σπίτι επικρατεί ένα χάος δεν έχω χρόνο παρά μονο για τα βασικά. Και μέσα σε όλα αυτά έχω και τον σύζυγο να κάνει σχόλια για το σπίτι ότι επικρατεί χάος, και ότι οι δικοί μου με έχουν αφήσει μόνη μου να τα κάνω όλα (πράγμα το οποίο δεν είναι ψέμα αλλά εκνευρίζομαι όταν το ακούω). Ευτυχώς που τώρα πήρε λιγο την μικρή και είμαι μόνη μου στο σπίτι για να ηρεμήσω λίγο. Λέμε τώρα, γιατί θα καταπιαστώ με ότι δεν μπορώ να κάνω όταν είμαι με την μικρη.

Αισθάνομαι κομμάτια, νευρα έχω πολλά είμαι έτοιμη να πιάσω καυγά με το παραμικρό. Μόνο χαρούμενη δεν αισθάνομαι που πλήσιάζει ο γάμος μου. Αφήστε που μονίμως είμαι σε ένα άγχος ότι κάτι θα ξεχάσω. Παρεμπιπτώντως σε τρεις μέρες φευγουμε για το νησί όπου θα γίνει ο γάμος οπότε πρέπει μέχρι τότε να τα έχω έτοιμα όλα, γι αυτό και αισθάνομαι περισσότερη πίεση τώρα.

Αφήστε που σκέφτομαι τί θα γίνει με την μικρή εκείνη την ήμέρα (της γαμο-βαφτισης),γιατί το ζουζούνι μου περνάει φάση προσκώλλησης με την μαμά και μόνο μαζί μου ηρεμεί.

Συγνώμη για το χαώδες μήνυμα άλλα τα είπα όπως τα σκέφτομαι μηπως και ξαλαφρώσω λίγο!

Διαφημίσεις

Εγώ δεν είμαι παντρεμένη και δεν έχω προσωπική άποψη,αλλά απ'όσο θυμάμαι από κάποιες φίλες μου,τα ίδια ισχύουν για όλες λίγο καιρό πριν το γάμο.Και φαντάσου ότι αυτές δεν είχαν και παιδί.Είναι λογικό νομίζω να έχεις άγχος όταν έχεις ένα σωρό εκκρεμότητες και ελάχιστη βοήθεια και το στρες που νιώθεις,κάνει κάποια πράγματα να φαίνονται πολύ μεγαλύτερα και σοβαρότερα.

Κάνε υπομονή και χαλάρωσε όσο μπορείς,θα περάσει και αυτό και θα μείνουν οι ωραίες στιγμές στο μυαλό σου.

Με το καλό σου εύχομαι!

Παρε μια βαθια ανασα...και ηρεμησε.Εγω παντρευτηκα περσι και στο γαμο ημουνα 6 μηνων εγκυος.Ετρεχα κι εγω σαν την τρελλη με την κοιλια και συγχρονως δουλευα και κανονικα.Πολυ κουραση.Βαλε το συζυγο στο παιχνιδι και ζητα του να παρει λιγες μερουες αδεια να σε βοηθησει αν γινεται.Η παρε εσυ τους δικους σου και ζητα τους να σε βοηθησουν....δεν ειναι κακο να ζηταμε βοηθεια καμια φορα.Κι εγω μεχρι τελευταια στιγμη ετρεχα σα το Βεγγο.Την τελευταια βδομαδα εφερα τη μαμα μου να μεινει λιγες μερες μαζι μου να με βοηθησει.Αφου ελεα αυτο το παιδι με το που θα βγει θα με μουτζωνει με τοση ταλαιπωρια και τοση κουραση....την εγκυμοσυνη μου ουτε που την καταλαβα μεχρι 6 μηνων γιατι με το τρεξιμο του γαμου δεν ειχα χρονο να νιωσω εγκυος.

Σε καταλαβαινω...γιατι κι εγω τωρα με το μωρο δυσκολευομαι...παλι μονη μου τρεχω...χτιουμε και σπιτι...ειμαστε στα τελειωματα και παλι στο τρεξιμο ειμαι αυτη τη φορα με το παιδι.Αφου θελουμε να βαφτισουμε το μωρο το Φθινοπωρο ακι ακομα δεν εχω προλαβει αν κανω ττ για τη βαφτιση....δεν εχω καθολου χρονο.

Παντως για να σου δωσω λιγο κουραγιο...παρα το τρεξιμο και την κουραση...το γαμο μου τον χαρηκα οσο τιποτα...ηταν ολα οπως τα ηθελα...τουλαχιστον ειπα χαλαλι η κουραση.Απλα φροντισα τη μερα πριν το γαμο να εχω τελειωσει με οτι ψωνια επρεπε να γινουν για να ξεκουραστω λιγο.

Με το καλο και καθε ευτυχια σου ευχομαι!!!

Εγώ δεν είμαι παντρεμένη και δεν έχω προσωπική άποψη,αλλά απ'όσο θυμάμαι από κάποιες φίλες μου,τα ίδια ισχύουν για όλες λίγο καιρό πριν το γάμο.Και φαντάσου ότι αυτές δεν είχαν και παιδί.Είναι λογικό νομίζω να έχεις άγχος όταν έχεις ένα σωρό εκκρεμότητες και ελάχιστη βοήθεια και το στρες που νιώθεις,κάνει κάποια πράγματα να φαίνονται πολύ μεγαλύτερα και σοβαρότερα.

Κάνε υπομονή και χαλάρωσε όσο μπορείς,θα περάσει και αυτό και θα μείνουν οι ωραίες στιγμές στο μυαλό σου.

Με το καλό σου εύχομαι!

Χριστίνα μου θα συμφωνήσω μαζί σου, πραγματικά όταν παντρεύεσαι έχεις το άγχος σου, το καθημερινό τρέξιμο να τα προλάβεις όλα και να μην σου ξεφύγει τίποτα. Ομως όταν δεν έχεις παιδί είσαι βέβαια πιο άνετη και κάποιες στιγμές το διασκεδάζεις κιόλας. Τουλάχιστον εγώ όταν παντρεύτηκα, δεν είχα να σκεφτώ και ένα παιδί, οπότε δεν με ένιαζε τι ώρα θα πάω στα μαγαζιά, τι ώρα θα γυρίσω.

Μαρία από την στιγμή που δε σε βοηθάνε οι δικοί σου, τουλάχιστον να σου κρατάνε το παιδί τις ώρες που τρέχεις για τις λεπτομέρειες του γάμου και της βάφτισης, πες στον σύντροφό σου να σε βοηθήσει. Στο κάτω κατω μαζί είσαστε και καταλαβαίνει τι περνάς. Χαλάρωσε και ξεκουράσου όσο μπορείς, Μια φορά παντρεύεσαι και σκέψου ότι θα βαφτίσεις και το παιδάκι σου. Διπλή χαρά και ας μην σου βγουν και όλα τέλεια, δεν πειράζει.

Η ώρα η καλή..

s-age.pngs-age.png

Α ρε κορίτσια!Σας ευχαριστώ για τα λόγια συμπαράστασης!

Απ' οτι κατάλαβα είναι η ψυχολογία της νύφης τέτοια, απλά με ένα μωρό τα πράγματα φαίνονται ακόμη πιο δύσκολά! Σήμερα πάντως είμαι πολύ καλύτερα!

Ηρέμησα χθες πάρα πολύ την μια ωρίτσα που έλειψε ο σύζυγος με την μικρή από το σπίτι.Τα έγραψα κι εδώ και ξέσπασα, μίλησα και με μία φίλη στο τηλέφωνο οπότε όταν γύρισαν είχα καλμάρει. Το πρόβλημά μου είναι ότι τελικά ό,τιδήποτε κάνω το κάνω υπό το καθεστός πίεσης: να προλάβω να τελιώσω είτε πριν ξύπνήσει η μπουμού είτε πριν διαμαρτυρηθεί και θα πρέπει να την απασχολήσω. Και πιστέψτε με είναι μικρά αυτά τα διαστήματα.

Και το δευτερο πρόβλημά μου είναι ότι δύσκολα ζητάω βοήθεια. Πρέπει να μου είναι απολύτως απαραίτητη για να το κάνω. Λίγο που δεν θέλω να επιβαρύνω τον άλλο, λίγο που θέλω όλα να περνάνε από τα χέρια μου για να είμαι σίγουρη ότι έγιναν σωστά (έχω πρόβλημα λέμε), καταλήγω να τρέχω εγώ πανικόβλητη. Βέβαια θεωρώ πως η μαμά μου π.χ. θα έπρεπε να έχει έρθει ή τουλάχιστον να προθυμοποιηθεί να βοηθήσει. Μάλλον δίνω στους άλλους την εντύπωση ότι τα καταφέρνω μια χαρά και μόνη μου.

Τελοσπαντων, λίγες μέρες μείνανε με τα χοντρά, την κυρική φευγουμε και ελπίζω πως την εβδομάδα πριν από το γάμο δεν θα έχουν μεινει και πολλά και θα χαλαρώσω λίγο!

Καλημέρα σε όλες σας!!!

Διαφημίσεις

μου ακουγεσαι σαν και μενα..... δεν ζηταω θελω να τα κανω ολα εγω τρεχω πανικοβλητη!!!!!

στην βαπτιση του μικρου ο αντρας μου ελειπε για 2 εβδομαδες και ηρθε 3 μερες πριν την βαπτιση τα πεθερικα μου ελειπαν στο χωριο γιατι τοτε θεωρησαν οτι επρεπε α κανουν κατι δουλειες και εγω εφοσον ειχα την φαεινή ιδεα να φτιαξω και τις μπουμπουνιερες μονη δεν φανταζεσαι τι περασα. δυο παιδια δουλεια και μονη μου γιατι οι γονεις μου δουλευαν και αυτοι και κραταγαν τα μικρα οταν δουλευα εγω.

παντως πηγαν ολα καλα οπως θα πανε και σε σενα

φιλεναδα αν θες ομως ακουσε με προσεκτικα :

ΠΡΕΠΕΙ να ζητας και να απαιτεις βοηθεια αλλιως συνηθιζουν ολοι με το γεγονος οτι τα κανεις ολα και θα τρεχεις μια ζωη.....(εγω ετσι την εχω πατησει και δυσκολευομαι να αλλαξω)

l86Tp3.png d6AUp3.png

Καπως ετσι ημουν και εγω περυσι που καναμε τη γαμοβαφτιση. ημουν τελειως μονη μου με το μωρο πανω, οι δικοι μου αλλ' αντ' αλλων, ο συζυγος αθηνα δουλευε. ΚΑι εγω ειμαι συγκεντρωτικη αρκετα και δεν ζηταω βοηθεια. Αλλα και να ηθελα να ζητησω δεν γινοταν. Ηταν οι συνθηκες που δεν το επετρεπαν. ΝΑ καταλαβεις αφησα το μωρο μια φορα στη μανα μου να παω στο νυφαδικο 2 ωρες και μια ακομα να παω στη αισθητικο (μεχρι και εκει το ειχα παρει το ερμο μια φορα) και με επαιρνε τηλ ποτε θα γυρισω. Και ολοι λενε θα βοηθησω θα βοηθησω και χειροτερα σε χασομερανε και σε εκνευριζουν.

Εμεις μαλωναμε κιολας γιατι δεν μπορουσα να δεχομαι και την πεθερα για επισκεψεις παο πανω.

Εσεις εχετε ζορι και η μετακινηση. Πως να τα πας ολα τα πραγματα γαμου και μωρου. Σε καταλαβαινω απολυτα.. Εγω ειχα βολευτει γιατι τα ειχα κανει ολα στη γειτονια και πηγαινα με το καροτσι ευκολα. Αλλα εσυ τωρα πρεπει να τα μαζεψεις ολα και να τα εχεις ολα ετοιμα. Μετα το γαμο θα ηρεμησετε. Ευχομαι να πανε ολα καλα. Να μας πεις πως τα πηγατε και πως περασατε.

Για το μωρο μην ανησυχεις παρα πολυ. Θακυραστει τοσο πολυ που θα κοιμηθει. Εμενα ηταν μικρος 3μηνων. με το μωρο ειναι πιο δυσκολο γιατι πρπει αν το σερνεις και αυτο παντου και να εχεις γαλατα κτλ συνεχεια μαζι.

εγω σκεφτομουν βασικα να μην γινει κατι χοντρο και τσατιστω ή να μην παρεξηγηθουν οι καλεσμενοι με κατι.

Απλα κανε υπομπνη, λιγες μερες εμεναν και αμα ο συζυγος βλπει το χαος στο σπιτι ας το μαζεψει αυτος, αφου τον ενοχλει.

Δεν είμαι καλά και θέλω κάπου να τα πω για να ξεσπάσω. Νιώθω τα νευρα μου τστάλια και το αγχος να χτυπάει κόκκινο.

Σε δύο εβδομάδες παντρευομαι και βαφτίζω την κόρη μου γίνετε ένας χάμός με τις ετοιμασίες. Κάθε μέρα ξεκινάω με μία τεράστια λίστα με υποχρεώσεις που πρέπει να φέρω σε πέρας και μέχρι το βράδυ ζήτημα να έχω κάνει τα μισά. Τρέχω μέσα στον καυσωνα με την μικρή, καθώς δεν έχω βοήθεια από κανέναν, κι εκεί που αν ήμουνα μόνη μου θα είχα τελιώσει σε μια ώρα τώρα θέλω όλο το πρωινό και ταλαιπωρώ και την μικρή.

Στο σπίτι επικρατεί ένα χάος δεν έχω χρόνο παρά μονο για τα βασικά. Και μέσα σε όλα αυτά έχω και τον σύζυγο να κάνει σχόλια για το σπίτι ότι επικρατεί χάος, και ότι οι δικοί μου με έχουν αφήσει μόνη μου να τα κάνω όλα (πράγμα το οποίο δεν είναι ψέμα αλλά εκνευρίζομαι όταν το ακούω). Ευτυχώς που τώρα πήρε λιγο την μικρή και είμαι μόνη μου στο σπίτι για να ηρεμήσω λίγο. Λέμε τώρα, γιατί θα καταπιαστώ με ότι δεν μπορώ να κάνω όταν είμαι με την μικρη.

Αισθάνομαι κομμάτια, νευρα έχω πολλά είμαι έτοιμη να πιάσω καυγά με το παραμικρό. Μόνο χαρούμενη δεν αισθάνομαι που πλήσιάζει ο γάμος μου. Αφήστε που μονίμως είμαι σε ένα άγχος ότι κάτι θα ξεχάσω. Παρεμπιπτώντως σε τρεις μέρες φευγουμε για το νησί όπου θα γίνει ο γάμος οπότε πρέπει μέχρι τότε να τα έχω έτοιμα όλα, γι αυτό και αισθάνομαι περισσότερη πίεση τώρα.

Αφήστε που σκέφτομαι τί θα γίνει με την μικρή εκείνη την ήμέρα (της γαμο-βαφτισης),γιατί το ζουζούνι μου περνάει φάση προσκώλλησης με την μαμά και μόνο μαζί μου ηρεμεί.

Συγνώμη για το χαώδες μήνυμα άλλα τα είπα όπως τα σκέφτομαι μηπως και ξαλαφρώσω λίγο!

Καλέ εμένα ήταν απ'τις χειρότερες περιόδους που έχω περάσει και χωρίς παιδί... Είχα τσακωθεί με τους δικούς μου για τα οικονομικά και γιατί με εκβίαζαν ότι δε θα έρθουν, ο Βασ μπαρούτι κι ας ήξερε μόνο τα μισά... άσε τι να λέμε τώρα... Παντρεύτηκα και ηρέμησα...

Καλά έκανες και τα είπες να εκτονωθείς, ψυχραιμία και οργάνωση. Αυτά χρειάζονται τώρα. Κάτσε γράψε τι χρειάζεσαι να πάρεις/κάνεις, ώστε να μην παραλείψεις τπτ! Εγώ έτσι είχα κάνει. Όσο για τις δουλειές, ποτέ δεν τελειώνουν. Αν υπάρχει οικονομική ευχέρεια, πάρε μαι γυναίκα μετά το γάμο να σου κάνει γενική. Σας εύχομαι καλά στέφανα, όλα να κυλήσουν ομαλά και να σας ζήσει το παιδάκι σας!

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Αυτά είναι αγχωτικά θέματα και χωριστά να κάνεις το γάμο από τη βάπτιση.

Θυμάμαι στο γάμο μου πήγα με 30 λεπτά καθυστέρηση και έτρεμα από τα νεύρα και το άγχος μου. Τελικά μόνο στη χαιρετούρα ηρέμησα.

Στη βάπτιση του μικρού μου είχα όλη τη βδομάδα τόσα νεύρα γιατί όλα τα έβλεπα στραβά, τόσο που και τη μέρα της βάπτιση ακόμα τη θυμάμαι πόσο άσχημα ένιωθα που δεν μπορούσα να χαλαρώσω με τίποτα, ούτε καν στο τραπέζι.

Ενω στη βάπτιση που έγινα νονά, ήμουν χαλαρή και πήγαν όλα τέλεια, και την ευχαριστήθηκα.

Τώρα που σκέφτομαι εκείνες τις μέρες λέω τι βλάκας ήμουν που δεν επέβαλα την ψυχραιμία στον εαυτό μου για να ευχαριστηθώ τα πιό ωραία γεγονότα της ζωής μου.

Χαλάρωσε λοιπόν και ότι γίνει - έγινε. Μην δίνεις σημασία στην κριτική των άλλων. Μην προσπαθείς να κάνεις πράγματα που δεν βγαίνουν στο πρόγραμμα και υπερβολές που θα σε εξουθενώσουν. Δεν μπορείς να προβλέψεις όλα τα λάθη και αν σε φάει το άγχος δεν θα χαρείς τη στιγμή.

Καλά να περάσετε και να σας ζήσει η μικρή σας!!

αχ βρε maria_g πως σε καταλαβαίνω...πάντα πριν τον γάμο έτσι είναι, πόσο μάλλον να έχεις και παιδάκι...

Νομίζω πως με όλες τις νύφες το ίδιο γίνεται...μην έχεις άγχος και κοίταξε να απολάυσεις την ημέρα εκέινη..

εμείς τον καιρό που παντρευτήκαμε μέναμε θεσσαλονίκη και ο γάμος έγινε αθήνα(εφόσον είναι όλοι οι δικοί μας εδώ) και με είχαν φάει τα χλμ, το άγχος η πίεση η κούραση....μέχρι που την επομένη του γάμου ξυπνάω το πρωί και τα είχα ξεχάσει όλα..κούραση-τρέξιμο-ταλαιπωρία-άγχος τα πάντα.....γιατί απλά απόλαυσα εκείνη την μέρα...

εύχομαι η ώρα η καλή!!!!

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

Διαφημίσεις

κουραγιο να κανεις..η αληθεια ειναι οτι πραγνατικα οι 2 εβδομαδες πριν το γαμο ειναι παρα πολυ δυσκολες γιατι εχει πολλες ετοιμασιες, εσυ εχεις και τη μικρη οποτε διπλο το τρεξιμο. ειναι λογικο νομιζω να τσακωνεστε και μεταξυ σας καθως κατα γενικη ομολογια αυτο μαλλον συμβαινει ετσι κι αλλιως λογω αγχους. ολα καλα θα πανε και μην ανησυχεις για εκεινη τη μερα με την μικρη φροντισε εκεινη τη μερα να αποβαλλεις το αγχος εξαλλου οτι ηταν να εχει γινει θα εχει γινει αρα απολαυσε το σαν ενα μεγαλο παρτυ!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

• 2 weeks later...

Καλημέρα κοριτσάκια!!!Αργησησα να γραψω κάτι αλλά είχα διβάσει τα μηνύματά σας και ομολογώ ότι με είχανε τονώσει αρκετα. Αφού διαπίστωσα ότι είναι κατί συνηθισμένο πρριν από το γάμο και είδα ότι κι εσείς τα έχετε καταφέρει είπα στον εαυτό μου ότι παρά την εξάντληση δεν μπορεί παρα κι εγώ να τα καταφέρω!

Παρόλο που πίστευα ότι μόλις φτάσω στο νησί θα χαλαρώσω και θα απολαύσω την εβδομάδα πριν από το γάμο, δεν έγινε έτσι. Πάλι προέκυψαν πολές υποχρεώσεις, πολλά θέματα να διευθετηθούν και ελάχιστος χρονος. Μέχρι την παραμονή του γάμου ήμουνα στην τσίτα! Ευτυχώς όμως από εκεί και πέρα χαλάρωσα και το απολαυσα και πέρασα τέλεια! Όλα ήταν όπως τα ήθελα, ο κόσμος πέρασε φανταστικά κι εγώ διασκέδασα απίστευτα. Μονο το μπουμποκάκι μου ταλαιπορήθηκε λιγουλάκι εκλεγε το καλό μου και ήθελε την μανουλα και η μανουλα δεν μπορούσε να το πάρει. Ευτυχώς την ανέλαβε η μαμά μου και κάποια στιγμή την ηρέμησε και κοιμηθηκε!

Όλα καλά όμως!!

Για τις επόμενες νύφες ένα έχω να πω κι εγω: υπομονη και ζητήστε βοήθεια πριν εξαντληθούν οι δυνάμεις σας (ειδικά αν υπάρχει παιδί).

¨οσο για εσάς κοριτσάρες, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, τα post σας ήταν η τονωτική μου ενεση όταν νόμιζα ότι δεν θα αντέξω αλλο!

Να σας ζησει η νεοφωτιστη. να ζησετε και εσεις ευτυχισμενοι και να τη χαιρεστε. Αφου ολα πηγαν καλα, περασατε και εσεις καλα και ο κοσμος τοτε ολα καλα.

και παλι να ζησετε και να χαιρεστε τη μπουμπου σας