Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα φωτα σας please!!!......

Recommended Posts

Λοιπον σημερα πηγαμε παιδιατρο και μας ειπε οτι αρχιζουμε με φρουτα και τν αλλη εβδομαδα λαχανικα........αρχιζουμε με αχλαδι μετα απο 5 μερες μηλο μετα μηλο+αχλαδι+ροδακινο η' μπανανα και μετα φουτα εποχης αυτο το μετα τι σημαινει θα δωσω ολα αυτα και θα προσθετω τα φρουτα εποχης σε αυτα που εδινα???η' ξεχωριστα???το μηλο κ το αχλαδι τα καθαριζω ετσι??

Παμε στα λαχανικα αρχιζω με καροτο-πατατα-κολοκυθακι-2κ.γλ λαδι για 5 μερες μετα προσθετω κοτοπουλο μετα απο 5 μερες μοσχαρακι και μετα λαχανικα εποχης αυτα τα ''λαχανικα εποχης''(τωρα πχ ειναι μελιτζανες,πιπεριες κτλ..αν κανω λαθος σε κατι πειτε μου) μπορω να βαζω οτι θελω??μπορω πχ να βαζω φασολακια??και πως να τα κανω??μετα απο 2-3 εβδομαδες που θα δοκιμασουμε ολα αυτα που μας εχει πει η παιδιατρος θα βαζω ο,τι θελω??

Πως γινεται κοριτσια βοηθηστε με νομιζω οτι θα του δωσω κτ που δν πρεπει.......Συγνωμη για το κατεβατο αλλα πραγματικα εχω αγχωθει πολυ!!

Διαφημίσεις

Κατ αρχάς ηρέμησε...κι εγώ όταν μου είχε γράψει το πρόγραμμα την πήρα μετά 4! φορές τηλέφωνο να μου το ξαναεξηγήσει...

Εμεις ξεκινήσαμε πχ μήλο..εκείνη τη μερα της δώσαμε 1/4 του μήλου, την επόμενη μέρα 1/2 του μήλου, μετά ολόκληρο (εξαρτάται πόσες μέρες σου έχει πει να κρατάς το καθένα)..

Μετά το αχλάδι...μαζί με το μήλο 1/4 αχλάδι, την επόμενη 1/2 αχλάδι και μετά ολόκληρο (προσθέτεις και όσο μήλο θες)...

Ο σκοπός είναι να τα βάζεις σιγα σιγά για να παρακολουθεις τυχόν αλλεργίες, οπότε εαν σου εμφανίσει τίποτα σπυράκια ή σημάδια αλλεργίας να ξέρεις τί καινούργιο έβαλες και να το κόψεις.

Έτσι συνεχίζεις με τα φρούτα. Βέβαια όταν βάλεις πολλα δεν είναι ανάγκη να τα τρώει όλα μαζί, κάνεις συνδυασμους, βάζεις ένα, βγάζεις ένα άλλο..

Τα πλένεις καλά και τα καθαρίζεις.

Οχι για αρχή ΔΕΝ θα βάζεις ότι θέλεις..θα ακολουθήσεις το κλασσικό πατάτα-κολοκύθι-καρότο (αφού τελειώσεις το πρόγραμμα με τα φρούτα) με το λάδι που σου είπε. Τα βράζεις καλά και τα λιώνεις στο μπλέντερ, στη συνέχεια βάζεις το λάδι ωμό. Οχι αλάτι.

Μετά κοτόπουλο και μοσχαράκι.

Οταν τελειώσεις το πρόγραμμα και δεν παρατηρήσεις τίποτα περίεργα συμπτώματα αλλεργίας, άρχισε αν θες να προσθέτεις και άλλα. Καλό θα ήταν τότε να πάρεις τον παιδίατρο και να τον συμβουλευτεις για το τί ακριβώς εννοεί με το "λαχανικά εποχής" για να μην αγχώνεσαι.

Πρεπει να βρασω τα φρουτα??η' να τα καθαρισω απλα ???και πως καταλαβαινουμε τα ml??ποσο τρωει δλδ υπαρχουν στο εμποριο πιατακια που εχουν τις ποσοτητες και μπορουμε να δουμε ποσο φτιαξαμε κ ποσο εφαγε???πως γινετε ολο αυτο??πωπω αγχωθηκα πολυ....

Οχι δεν θα τα βράζεις τα φρούτα, ωμά, καλά πλυμένα και ξεφλουδισμένα. το βράσιμο πήγαινε στα λαχανικά. Εμένα το μπλεντεράκι μου είχε μετρητη ml, το έγραφε πάνω στον κάδο. Και με μπιμπερό μπορείς να το μετρήσεις, μην αγχώνεσαι.

μην κανεις μονο το λαθος να πιεσεις το παιδι.. δες το σαν παιχνιδι για να ξεαγχωθεις κι εσυ..ειναι μια καινουρια δεξιοτητα που θελει χρονο και υπομονη...θα πεταξεις πολυυυυυυυ φαι στην αρχη... μην αγχωθεις οτι το παιδι δεν τρωει...

παρακατω μπορεις να δεις ενα ενδεικτικο προγραμμα διατροφης

http://pediatros-thes.gr/?page_id=218

προσαρμοσε το σε οσα ειδη σας ειπε, εξοπλισου με υπομονη και καλη αρχη!!!

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια πριν λιγο του εδωσα το αχλαδακι του,μετρησα τν ποσοτητα στο μπιμπερο ηταν 130 και μετα οταν τελειωσαμε εμεινε 70 περιπου,μν φανταστητε οτι εφαγε πολυ τα μισα εφηγαν,ειχε πολυ πλακα χθες απο το αγχος μου εκλαιγα μν κανω καμια χαζομαρα και παθει κτ το μωρο.....και σημερα απο νωρις ημουνα στο ποδι και κοιτουσα μια τν ωρα μια το μπλεντερ...τλκ τα ψιλοκαταφεραμε ξινιζοταν στην αρχη δν του αρεζε και μετα οταν αρχισε να τιναζετε και να χτυπιετε σταματησα.....οπως διαβασα και εδω και οπως μου ειπε το ενσικτο μου δν τον πιεσα αφου εβλεπα οτι αρνητε κατηγορηματικα να φαει!!!ακομα εχω αγχως,ελπιζω αυριο να τα παμε καλυτερα....ευχαριστω παρα πολυ κοριτσια.....θα επανελθω αυριο να σας πω πως τα πηγαμε...........

Καλημέρα ria, φυσικά και μπορείς να δώσεις υγρά στο παιδί, ειδικά αφού έχει ξεκινήσει τις στέρεες τροφές - είναι και καλοκαίρι - ακόμα και αμέσως μετά το φαγητό..Αλλά γιατί τσάι? Νεράκι καλύτερα νομίζω..:-)

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Κοριτσια μηπως ξερετε αν μετα απο καμια ωρα μπορω να του δωσω τσαι??

ειναι Αγγλος???

γιατι τσαι????

εχει καφεινη..θες να σου χορευει ολο το βραδυ??

μπορεις να δωσεις νερακι..

σου εχει πει κατι ο ιατρος σου σχετικα?

83hKp3.png

Ναι εχετε δικιο καλυτερα νερακι........οχι ο γιατρος δν μου ειπε τπτ απλα δν μου το απαγορεψε κιολας το τσαι......μερικες φορες ομως τον παιρνει ο υπνος με το τσαι.....μηπως τυχαινει και ειναι κουρασμενος??............

Διαφημίσεις

Ναι εχετε δικιο καλυτερα νερακι........οχι ο γιατρος δν μου ειπε τπτ απλα δν μου το απαγορεψε κιολας το τσαι......μερικες φορες ομως τον παιρνει ο υπνος με το τσαι.....μηπως τυχαινει και ειναι κουρασμενος??............

απο οσο ξερω το τσαι εχει καφεινη..δεν ξερω εαν υπαρχει καποιο που δεν εχει..

τον γιατρο τον ρωτησες εαν μπορεις να του δινεις τσαι και δεν το απαγορεψε ή δεν τον ρωτησες καθολου?

τι τσαι του δινεις???

83hKp3.png

Ναι τν ειχα ρωτησει δν μου εχει απαγορεψει το τσαι.....της milupa δινω.....δλδ να μν δινω καθολου???μονο νερακι??

εννοεις το κιντερτε?

υπαρχει μια συζητηση σχετικα εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=37829

απο την αλλη νομιζω οτι εχουν μεγαλωσει πολλα παιδια στην χωρα με το συγκεκριμενο ροφημα..

δεν το εχω ψαξει και δεν μπορω να σου πω εαν ειναι καλο ή οχι..

υπαρχει καποιος λογος που θες να το δινεις?π.χ. δυσκοιλιοτητα?

το νερακι νομιζω οτι ειναι πιο αθωο..

83hKp3.png

Nαι του εδινα και αυτο αλλα μαλλον θα το σταματησω......πιο πολυ βεβαια του δινω χαμομηλι και μαραθο....οχι δν υπαρχει θεμα δυσκοιλιοτητας αλλα οταν του δινω χαμομηλι μετα απο λιγο τα κανει.....και η μαμα μ μου λεει οτι το νερακι ειναι καλυτερο...

κι εγω ετσι νομιζω, οτι το νερακι ειναι το καλυτερο...

οσο για το φαι παντως κοιτα να εισαι ηρεμη και χωρις αγχος γιατι οτι νιωθεις το μεταφερεις στο μωρο και το αγχωνεις και εκεινο..ηρεμα , σαν παιχνιδι προσπαθεις με υπομονη να το ταισεις..

θα τα πατε πολυ καλα!!! θελει ομως χρονο και υπομονη..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Ναι αλλα αν δν μαθει να τρωει τι να κανω???ποσο πρεπει να επειμεινω???κανει να τν πιεζω???η' οταν γυρναει το κεφαλι να σταματησω??αν δν τν πιεζω ομως θα μαθει???