Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

το μωρο μου ειναι 7 μηνων μεχρι τωρα θηλαζε μονο. εδω και τρεις βδομαδες βαλαμε φαγητο. το πρωι 9 θηλασμος 11.30 φρουτο 2.30 φαγητο 4.30 θηλασμος 7.30 θηλασμος 10 θηλασμος 3 το βραδυ θηλασμος και 6 το πρωι. εχω παρατηρησει ομως οτι το γαλα μειωθηκε και καποιες φορες δεν εχω και καθολου.το μωρο ειναι νευρικο και ανησυχο. τι κανουμε οταν βαζουμε φαγητο με το θηλασμο δεν θελω να σταματησω ακομα. ηπαρχει καμια μανουλα που θηλαζε μονο πρωι βραδυ και της κρατηθηκε ο θηλασμος? και τι ειναι προτημοτερο να θηλαζω πρωτα και μετα οσο φαι? γιατι μετα το φαι δεν θελει καθολου.

Διαφημίσεις

οσο μπορεις να θυμασαι να προσφερεις το στηθος σου. πριν το φαι,μετα το φαι, ενδιαμεσα στα γευματα.Μην περιμενεις να στο ''ζητησει''. Δεν ειναι αναγκη να ακολουθεις καποιο προγραμμα με το ρολοι. οσο υπαρχει ζητηση θα υπαρχει και παραγωγη. ο θηλασμος παραμενει η κυρια τροφη του βρεφους και το δευτερο εξαμηνο και οι στερεες λειτουργουν συμπληρωματικα. Μπορεις να δινεις στο μωρο στηθος και στην συνεχεια ή μετα απο λιγη ωρα του προσθετεις το φαι. Κατα το δευτερο εξαμηνο ειναι φυσιολογικο ενα μωρο να μην θελει να φαει μια ημερα καμια στερεα και να θελει μονο να θηλασει.Μπορει να φαει μονο ενα γευμα και να αρνηθει το αλλο. ολα ειναι μεσα στο προγραμμα και ειναι αναμενομενα. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να παρεις καποιο συμπληρωμα,αρκει να βαζεισ το μωρο στο στηθος. Προσφερεις το ενα στηθος και οταν τελειωσει προσφερεις το αλλο κ.ο.κ.

πως καταλαβαινεις οτι δεν εχεις καθολου γαλα?

83hKp3.png

to πιεζω και δεν βγαινει καθολου και το μωρο επειδη δεν εχει δεν θελει να πιπιλισει ετσι ωστε να κατεβει γαλα. γιαυτο ρωταω μηπως σταματαει επειδη μενει ετσι πολλες ωρες λογο του φαγητου .επεισης τους τελευταιους 2 μηνες εχει βαλει μονο μισο κιλο. αν ρωτησω την παιδιατρο θα μου πει φταιει που δεν του δινω σιδηρο και θα με νευριασει.

πλεον το στηθος προσαρμοζεται αναλογα με τις αναγκες του μωρου και βγαζει γαλα οταν πινει το μωρο.Δεν εχει αποθηκευμενο νωριτερα οπως συνεβαινε τις πρωτες μερες..το μωρο ειναι 7 μηνων και μεσα σε 3 εβδομαδες του εχεις βαλει ηδη 2 γευματα στερεων και ειναι λογικο να μην θελει να θηλασει.. για δοκιμασε να το θηλαζεις πριν τα γευματα, να δεις εαν καθεται.. νομιζω οτι με τους 6 θηλασμους που κανεις δεν θα εχεις προβλημα,απλα εαν εισαι σπιτι και το πρωι καλο θα ηταν να του προσφερεις και εκεινη την ωρα ασχετα με το φαγητο. Εαν οχι, δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα.

οσον αφορα το βαρος του μωρου το κοιταμε απο την γεννηση για να δουμε το συνολο της αναπτυξης. Το μισο κιλο ειναι κατι φυσιολογικο μετα το εξαμηνο,αν υπολογισεις οτι μετα τους 6 μηνες παιρνει γυρω 42-85 γρ. την εβδομάδα (περίπου 168-340 γρ. το μήνα). Εχετε περασει το βαρος στην καμπυλη του βιβλιαριου σας? ακολουθει την καμπυλη του?

ο σιδηρος δεν εχει να κανει με το βαρος του παιδιου..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

η καμπυλη μεχρι πριν 2 μηνες ηταν καλη απο τοτε δεν πηγαμε στο γιατρο γιατι θελω να καθηστερησω τα εμβολια του λιγο και να μην τα κανω το καλοκαιρι.σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου ηρεμησα λιγο τωρα.

μην σε αγχωνει το ποσο στερεα τροφη θα φαει το μωρο και κυριως μην το πιεσεις εαν δεις αρνηση γιατι μπορει να φερεις το αντιθετο αποτελεσμα..μπορει φαγητο που τρωει καθε μερα να σου κανει αρνηση για καμια εβδομαδα και μετα να το ξαναφαει σαν να μην τρεχει τιποτα..εαν δεις οτι μετα απο δυο-τρεις κουταλιες αρνειται , μην το πιεσεις ,αστο για την αλλη μερα..

δοκιμασε να θηλαζεις πιο συχνα το πρωι ακομα και πριν το φαγητο -εαν μπορεις- και πες μας πως παει..

83hKp3.png

Βάζε τον όσο πιο συχνά μπορείς στο στήθος σου.Ο δικός μου ακόμα και τώρα (14μηνών) τρώει γαλατάκι μετά το φαγητό του και γενικά θηλάζει τακτικά:-).Δεν θα κάτσει 20 λεπτά κάθε φορά στο στήθος αλλά θηλάζει πολλές φορές μέσα στη διάρκεια της μέρας:-).Μην βάζεις πρόγραμμα στο θηλασμό , άστο ελεύθερο;).Άποψή μου βέβαια ε;

παντα τον βαζω να θηλαζει μετα αλλα δεν θελει. και για το φαγητο δεν τρελαινεται . απο αυριο λιγο πριν το φαγητο θα τον θηλασω να δω πως παει.

να σου πω οτι σε ζηλευω???

εμεις με 2 γευματα τωρα προσπαθουμε να βαλουμε το 3ο θηλαζουμε συνεχεια, σαν να μην τρωμε φαγακι ενα πραγμα ,και αυτο με κουραζει λιγο ειδικα τωρα με τις ζεστες!!!

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

Διαφημίσεις

το γαλα ξαναγυρισε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!τον εβαλα πιο πολυ στο στηθος και περισσοτερα υγρα. ελπιζω να μην σταματησει παλι. ναι ειναι λιγο δυσκολα με την ζεστη. μετα τα γευματα δεν τρωει αλλα της υπολοιπες ωρες ναι. και να σου πω την αληθεια αυτες της μερες που δεν ειχα και του εφτιαξα 3 τα ξημερωματα γαλα δεν ηταν και οτι καλυτερο προτημω να παρει το στηθος ειδικα τετοιες ωρες!

η καμπυλη μεχρι πριν 2 μηνες ηταν καλη απο τοτε δεν πηγαμε στο γιατρο γιατι θελω να καθηστερησω τα εμβολια του λιγο και να μην τα κανω το καλοκαιρι.σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου ηρεμησα λιγο τωρα.

Ανεξάρτητα από τα εμβόλια, η ανάπτυξη του μωρού καλό είναι να παρακολουθείται τουλάχιστον μια φορά το τρίμηνο.

Αν μπορείς τα γεύματα των στερεών να μην τα δίνεις συνεχόμενα, δηλαδή μετά το ένα γεύμα στερεών να ακολουθεί θηλασμός και στο επόμενο γεύμα να ξαναδίνεις στερεές.

εχω σκοπο να παω αυτην την εβδομαδα στη γιατρο απλα δεν θα καταλαβει και θα με πριξει για το εμβολιο.αυτος ειναι και ο λογοςπου δεν πηγα ακομα. για το θηλασμο θα κανω αυτο που λες θα δωσω ενδιαμεσα πιστευω ειναι καλητερα.σε ευχαριστω

εχω σκοπο να παω αυτην την εβδομαδα στη γιατρο απλα δεν θα καταλαβει και θα με πριξει για το εμβολιο.αυτος ειναι και ο λογοςπου δεν πηγα ακομα. για το θηλασμο θα κανω αυτο που λες θα δωσω ενδιαμεσα πιστευω ειναι καλητερα.σε ευχαριστω

Πάντως αυτο που είπες για τα υγρα παίζει ΠΑΡΑ πολυ μεγάλο ρόλο.:!:

Στην αρχη με κάθε θηλασμο επινα κ 1-2 ποτήρια νερό απο τη δίψα μου!! Αργότερα αυτο άρχισε να μειώνεται καθώς δεν αισθανόμουν την ίδια ανάγκη για νερό...κάποια στιγμή όπως κι εσυ κατάλαβα πως πραγματικά "ζοριζοταν" το στήθος να βγάλει γάλα, το αισθανόμουν περίεργα κ το μωρο έπρεπε να πιπιλαει αρκετά λεπτά για να καταιβει.... Στεναχωριθηκα γιατί νόμιζα πως μου τελείωνε!!! Διάβασα τότε ένα βιβλιαράκι του LLL για αύξηση παραγωγής κ τόνιζε τα υγρα κ φυσικά τους συχνους θηλασμους.

Μέσα σε 2-3 μέρες να το γαλατακι αυξήθηκε παρα πολυ!!!:-D

Yugup3.png

Διαφημίσεις

τωρα που το λες και ο δικος μου εκει που λεω οτι δεν εχω πιπιλαει κανα 2λεπτο και μετα κατεβαινει το γαλα. υγρα και παλι υγρα μεχρι τωρα καλα παμε μονο που ξυπναει καθε τοσο το βραδυ η κλαιει στον υπνο του μαλλον δοντια ειναι αν και δεν βλεπω τιποτα

• 2 weeks later...

Αν φτασουμε στο σημειο να θηλαζουμε 3 φορες την ημερα ειναι βεβαιο οτι σε λιγο καιρο θα ερθει ο αποθηλασμος?? η εξαρταται?? η μπεμπα μας της 2 τελευταιες μερες σταματησε να ζηταει στηθος μετα την φρουτοκρεμα και κοιμαται χωρις στηθος, θηλαζει το μεσημερι μετα το φαγητο και μετα το βραδυ!!(τωρα που δεν εχει θεμα με τα δοντακια θηλαζει 2 φορες)

απο την μια χαιρομαι που ξεκολησε απο πανω μου απο την αλλη δεν θελω να αποθηλασω κιολας ακομα.

τι εμειναν αλλωστε?? 4 μηνες μεχρι να χρονισει

σκεφτηκα να την βαζω να θηλασει πριν τις στερεες αλλα φοβαμαι μην κολησει παλι στο στηθος. εσεις ποσεσ φορες θηλαζατε στουσ 8 μηνες??

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

• 2 weeks later...

Χαίρετε. Να μαι κι εγώ ακόμα μια φορά σ'αυτό το site, σε διαφορετικό όμως θέμα. Η 1η φορά που έγραψα ήταν πριν 5 περίπου μήνες με πρησμένα μάτια από το κλάμα από πόνο και απελπισία μιας που ήθελα τόσο πολύ να θηλάσω το γιόκα μου αλλά εκείνος μου είχε σχεδόν καταστρέψει τις θηλές κι αυτό δεν ήταν απλά αδύνατο αλλά....ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ!! Ευτυχώς χάρη στις συμβουλές της Αγλαίας και των κοριτσιών βρήκα λύση και θηλάζουμε αποκλειστικά μέχρι και τώρα που είναι 6 μηνών παρά κάτι ημερών. Προχθες ο παιδίατρος μας ξεκίνησε κρέμα βανίλια το απόγευμα. Την 1η μέρα δεν του πολυάρεσε έφαγε λίγες κουταλιές και μετά τον έβαλα στο στήθος, εχθές έφαγε όλο το μπωλ.

Εμένα το μεγάλο μου άγχος από την 1η μέρα που θήλασα ήταν το στήθος, πόσο γάλα έχει, αν τελειώνει, αν φτάνει για το μωρό κ.τ.λ. Είναι τώρα καμιά βδομάδα που μου κάνει κάτι περίργα. Ενώ μέχρι τώρα έτρωγε σταθερά 10' σε 1 στήθος ανα γεύμα τώρα μένει 4-5' το πετάει τραβώντας και τη θηλή μαζί, το ξαναπιάνει αμέσως και πάλι τα ίδια. Άρχισα κι εγώ να τον βάζω και στο άλλο αλλά δυστηχώς τα ίδια κάνει και σ'αυτό. Τις τελευταίες μέρες κλαίει κιόλας όταν τραβάει τη θηλή. Και να μαι πάλι εγώ ν'αναρωτιέμαι τί γίνεται, τελειώνει το γάλα?? Μήπως έχει αρχίσει να αραιώνει και να γίνεται "νεράκι" και να μην τον πιάνει?? Μήπως μεγαλωνουν οι ανάγκες του και δεν τον καλύπτει αυτό που έχω?? ή μειώνεται η παραγωγή τώρα που είμαστε -1 γεύμα λόγω κρέμας??. Να σημειώσω ότι έχει σταματήσει να τρώει βράδυ μόνος του από 3,5 μηνών. Τρώει κάθε 3 ωρες 6 φορές.Από περιέργεια έβαλα το θήλαστρο και από το 1 έβγαλα 130ml και από το άλλο 100ml ενω σε πρωινή άντληση που είναι πιο φουσκωένο το στήθος έβγαλε 140ml.

Θα τρελαθώ μ'αυτό το θέμα, έτσι μου ρχεται να σταματήσω...Είχα σκοπό να τον φτάσω στο έτος να μπούμε κατευθείαν στο φρέσκο γάλα και να μην πιει σκόνη αλλά....Τί γίνεται ρε παιδιά, πείτε καμια γνώμη....SOS! Sorry για την πολυλογία αλλά δεν έχω που αλλού να τα πω, ρώτησα τον παιδίατρο αν είμαι σε φάση αποθηλασμου κι εκείνος μου είπε τη διαδικασία, δώσε 1 γεύμα ξένο......Με φώτισε!!!

Τις τελευταίες μέρες κλαίει κιόλας όταν τραβάει τη θηλή. Και να μαι πάλι εγώ ν'αναρωτιέμαι τί γίνεται, τελειώνει το γάλα?? Μήπως έχει αρχίσει να αραιώνει και να γίνεται "νεράκι" και να μην τον πιάνει?? Μήπως μεγαλωνουν οι ανάγκες του και δεν τον καλύπτει αυτό που έχω?? ή μειώνεται η παραγωγή τώρα που είμαστε -1 γεύμα λόγω κρέμας??. Να σημειώσω ότι έχει σταματήσει να τρώει βράδυ μόνος του από 3,5 μηνών. Τρώει κάθε 3 ωρες 6 φορές.Από περιέργεια έβαλα το θήλαστρο και από το 1 έβγαλα 130ml και από το άλλο 100ml ενω σε πρωινή άντληση που είναι πιο φουσκωένο το στήθος έβγαλε 140ml.

Θα τρελαθώ μ'αυτό το θέμα, έτσι μου ρχεται να σταματήσω...Είχα σκοπό να τον φτάσω στο έτος να μπούμε κατευθείαν στο φρέσκο γάλα και να μην πιει σκόνη αλλά....Τί γίνεται ρε παιδιά, πείτε καμια γνώμη....SOS! Sorry για την πολυλογία αλλά δεν έχω που αλλού να τα πω, ρώτησα τον παιδίατρο αν είμαι σε φάση αποθηλασμου κι εκείνος μου είπε τη διαδικασία, δώσε 1 γεύμα ξένο......Με φώτισε!!![/quote

βασικα εισαι αγχωμενη χωρις λογο..νομιζω οτι απλα σου εχει γινει συνηθεια !!!

το γαλα δεν τελειωνει ετσι απλα..επισης ΔΕΝ αραιωνει ΠΟΤΕ.. ουτε ενα γευμα λιγοτερο ειναι αρκετο για να μειωσει την παραγωγη γενικοτερα..ποσο μαλλον οταν με το θηλαστρο βγαζεις το λιγοτερο 100 μλ!~!!!!!

ασε το μωρο ελευθερο να αποφασισει εαν θελει να θηλασει ακομα και πριν ή μετα τις στερεες εφοσον θες να κρατησεις τουλαχιστον ενα χρονο , απ οτι καταλαβα..να θυμασαι οτι ο θηλασμος παραμενει η κυρια τροφη του παιδιου και κατα τον πρωτο χρονο της ζωης του..

απο τον παιδιατρο τι περιμενες?????:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

το μωρο μπορει απλα να θελει να σου αυξησει την παραγωγη..να θυμασαι οτι οσο περναει ο καιρος τοσο πιο γρηγορα τρωει καθως θηλαζει πιο αποτελεσματικα.. πλεον,μετα απο 6 μηνες επιτυχημενου θηλασμου(!!!!!), η παραγωγη εχει προσαρμοστει στις αναγκες του παιδιου και μπορει και το στηθος σου να μην το νιωθεις γεματο..αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχεις γαλα..

δες απλα μηπως θελει να αυξησει για λιγες μερες τα γευματα του ωστε να αυξησει την παραγωγη σου..η απλα μπορει να διψαει και να θελει να ειναι παραπανω στο στηθος (οχι σε διαρκεια αλλα σε συχνοτητα)..επισης μπορει να πονανε τα δοντια του και να ψαχνει παρηγορια..

και μην το λες τοσο αποτομα το ποσα μλ βγαζεις με το θηλαστρο γιατι θα μου ερθει συγκοπη..στους 6 μηνες, τα 100 μλ ηταν το καλυτερο που μπορουσα να κανω και απο τα δυο στηθη...

ξεαγχωσου

83hKp3.png

Αχ πόσο σ'ευχαριστώ για την απάντηση.... Λες να διψάει?? Άρχισα να του δίνω νεράκι απο χθες και βλέπω ότι το πίνει αρκετά ενω διαβάζω ότι άλλα παιδάκια και 1,5 ετους με το ζόρι πίνουν. Τολμώ να πω ότι είναι λίγο πιο ήρεμος σήμερα, έφαγε μόνο από το 1 και δε μου τράβαγε τη θηλή με μανία....Για τα δόντια το σκέφτηκα κι εγώ, ρώτησα τον παιδίατρο αλλά μου είπε ότι δε βλέπει κάτι ακόμα.Δηλαδή πιστεύεις ότι τα ml που βγάζω είναι καλά?? Ο παιδίατρος μου είπε ότι στην ηλικία του πρέπει να πίνει περίπου 800ml τη μέρα, άρα γύρω στα 140 τη φορά υπολόγισα....Αυτό με το ότι αραιώνει το γάλα μου το έχουν πει πολλοί κι εγώ δεν το πιστεύω, αλλάζει βέβαια η σύστασή του μετά την εδραίωση της γαλουχίας και ίσως γι'αυτό να το λένε. Τί να πω είπα μήπως παίζει κι αυτό το ενδεχόμενο για τη συμπεριφορά του.....Όσο για τον παιδίατρο η αλήθεια είναι ότι περίμενα να με ενημερώσει και να με εμψυχώσει περισσότερο, πέταξε κάποια στιγμή ότι σαν το μητρικό δεν υπάρχει άλλο γάλα και τέλος. Δυστηχώς ούτε από το γυναικολόγο είχα ιδιαίτερη υποστήριξη, εκείνος όταν οι θηλές μου ήταν σε τραγική κατάσταση μου είπε να πάρω χάπια να το σταματήσω και τότε εβγαζα 150-170ml. Μόνη μου το πάλεψα και τα κατάφερα με τη βοήθεια της Αγλαίας που μου είπε να απευθυνθώ σε σύμβουλο θηλασμού και των κοριτσιών που με βόηθησαν με τις εμπειρίες τους.....Είναι και το 1ο μου βλέπεις και είμαι τοοοοσο άσχετη, κυρίως με το θηλασμο που μόνο τα βασικά σου λένε στο μαιευτήριο και μετά σ'αφήνουν για κολύμπι στα βαθιά. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι ο θηλασμός το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο, είναι τοοοοσο δύσκολο!!!

Αχ πόσο σ'ευχαριστώ για την απάντηση.... Λες να διψάει?? Άρχισα να του δίνω νεράκι απο χθες και βλέπω ότι το πίνει αρκετά ενω διαβάζω ότι άλλα παιδάκια και 1,5 ετους με το ζόρι πίνουν. Τολμώ να πω ότι είναι λίγο πιο ήρεμος σήμερα, έφαγε μόνο από το 1 και δε μου τράβαγε τη θηλή με μανία....Για τα δόντια το σκέφτηκα κι εγώ, ρώτησα τον παιδίατρο αλλά μου είπε ότι δε βλέπει κάτι ακόμα.Δηλαδή πιστεύεις ότι τα ml που βγάζω είναι καλά?? Ο παιδίατρος μου είπε ότι στην ηλικία του πρέπει να πίνει περίπου 800ml τη μέρα, άρα γύρω στα 140 τη φορά υπολόγισα....Αυτό με το ότι αραιώνει το γάλα μου το έχουν πει πολλοί κι εγώ δεν το πιστεύω, αλλάζει βέβαια η σύστασή του μετά την εδραίωση της γαλουχίας και ίσως γι'αυτό να το λένε. Τί να πω είπα μήπως παίζει κι αυτό το ενδεχόμενο για τη συμπεριφορά του.....Όσο για τον παιδίατρο η αλήθεια είναι ότι περίμενα να με ενημερώσει και να με εμψυχώσει περισσότερο, πέταξε κάποια στιγμή ότι σαν το μητρικό δεν υπάρχει άλλο γάλα και τέλος. Δυστηχώς ούτε από το γυναικολόγο είχα ιδιαίτερη υποστήριξη, εκείνος όταν οι θηλές μου ήταν σε τραγική κατάσταση μου είπε να πάρω χάπια να το σταματήσω και τότε εβγαζα 150-170ml. Μόνη μου το πάλεψα και τα κατάφερα με τη βοήθεια της Αγλαίας που μου είπε να απευθυνθώ σε σύμβουλο θηλασμού και των κοριτσιών που με βόηθησαν με τις εμπειρίες τους.....Είναι και το 1ο μου βλέπεις και είμαι τοοοοσο άσχετη, κυρίως με το θηλασμο που μόνο τα βασικά σου λένε στο μαιευτήριο και μετά σ'αφήνουν για κολύμπι στα βαθιά. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι ο θηλασμός το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο, είναι τοοοοσο δύσκολο!!!

οποιαδηποτε διαφορετικη συμπεριφορα θα την τσεκαρεις για 3-4 μερες πρωτα πριν ανυσηχησεις..

το οτι δεν τα βλεπει δεν σημαινει οτι μπορει να μην ποναει..εμεις ξεκινησαμε καιρο πριν βγουν τα δοντια,την γκρινια...

οσο ο θηλασμος ειναι ανεμποδιστος μην ανυσηχεις για το ποσο γαλα πινει..εσυ απλα συνεχιζεις να προσφερεις..

τα μλ που βγαζεις σιγουρα δεν ειναι δειγμα οτι το γαλα σου σταματησε!!!:lol::lol::lol:

σε ενα μωρο που θηλαζει δεν ξερουμε ποτε ποσο τρωει,γιατι πολυ απλα τρωει οσο χρειαζεται!!!!!!!!!!!:wink:

αυτοι που λενε οτι γινεται νερο, ειναι αυτοι που λενε και ενα σωρο αλλες μπαρουφες,γιατι δεν ξερουν τι να πουν!

εγω αναρωτιεμαι αφου εισαι παθουσα,ακομα να το παρεις αποφαση???? δεν θα βρεις βοηθεια απο κανεναν γυναικολογο -παιδιατρο! να πω οτι ησουν πρωταρα και δεν ηξερες? αφου τα εζησες,ακομα να το πιστεψεις οτι ειναι ασχετοι με το θεμα???και να σου πουν τα βασικα ειναι καλα..το θεμα ειναι οτι κι αυτα λαθος τα λενε..

ειναι το πιο φυσικο πραγμα στον κοσμο που θελει ενημερωση και υποστηριξη..

83hKp3.png

15η Λανθασμένη οδηγία: Μη θηλάζεις μετά τους έξι μήνες της ζωής του μωρού, δεν του προσφέρεις τίποτα.

Η επιστημονική αλήθεια: Κάθε μέρα θηλασμού παραπάνω είναι κέρδος για μωρό και μητέρα. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί διαβεβαιώνουν ότι ο θηλασμός έχει μεγάλη αξία και μετά τους έξι μήνες της ζωής του μωρού, ενώ συστήνουν την συνέχιση της γαλουχίας για τουλάχιστον δύο χρόνια, χωρίς ανώτερο όριο, για όσο θέλουν μητέρα και παιδί.

http://pediatros-thes.gr/?page_id=158

83hKp3.png

Ευχαριστώ και πάλι για την ενημέρωση paros, τα έχω ήδη διαβάσει όλα αυτά, ό,τι έχει σχέση με το θηλασμό από παντού προσπαθώ να ενημερώνομαι όλον αυτό τον καιρό. Καλά τα λες για τους γιατρούς, εγώ όμως επιμένω αν δε σε ενημερώσουν αυτοί που όλο και κάτι παραπάνω ξέρουν, λόγω σπουδών υποτίθεται, ποιός θα το κάνει??? Είναι υποχρεωμένη η κάθε γυναίκα να ξέρει ότι υπάρχουν ειδικοί σύμβουλοι θηλασμού και να ψάχνει μόνη της βοήθεια, ενώ το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να ασχολείται με το νεογέννητο, ειδικά τον πρώτο καιρό. Εγώ με τους πόνους στο στήθος, το άγχος του θηλασμού και όλα τα παρελκόμενα της γέννας το γιο μου δεν τον θυμάμαι νεογέννητο, δεν τον έζησα, μόνο πόναγα και έκλαιγα ψάχνοντας από κάπου να πιαστώ.....Άστα δράμα, δε θέλω να τα θυμάμαι. Γι' αυτό οι γυναίκες τα παρατάνε, πόσες αντοχές να χεις πια?? Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ απορώ με τον εαυτό μου που συνεχισα....Τέλοσπαντων, τελικά δεν έχω καταλάβει ακόμα, πώς θα καταλάβω αν τελειώνει το γάλα??? Και πως γίνεται ο φυσικός αποθηλασμός??? Έτσι πληροφοριακά, ελπίζω να μη χρειαστεί πριν το έτος.

Ευχαριστώ και πάλι για την ενημέρωση paros, τα έχω ήδη διαβάσει όλα αυτά, ό,τι έχει σχέση με το θηλασμό από παντού προσπαθώ να ενημερώνομαι όλον αυτό τον καιρό. Καλά τα λες για τους γιατρούς, εγώ όμως επιμένω αν δε σε ενημερώσουν αυτοί που όλο και κάτι παραπάνω ξέρουν, λόγω σπουδών υποτίθεται, ποιός θα το κάνει??? Είναι υποχρεωμένη η κάθε γυναίκα να ξέρει ότι υπάρχουν ειδικοί σύμβουλοι θηλασμού και να ψάχνει μόνη της βοήθεια, ενώ το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να ασχολείται με το νεογέννητο, ειδικά τον πρώτο καιρό. Εγώ με τους πόνους στο στήθος, το άγχος του θηλασμού και όλα τα παρελκόμενα της γέννας το γιο μου δεν τον θυμάμαι νεογέννητο, δεν τον έζησα, μόνο πόναγα και έκλαιγα ψάχνοντας από κάπου να πιαστώ.....Άστα δράμα, δε θέλω να τα θυμάμαι. Γι' αυτό οι γυναίκες τα παρατάνε, πόσες αντοχές να χεις πια?? Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ απορώ με τον εαυτό μου που συνεχισα....Τέλοσπαντων, τελικά δεν έχω καταλάβει ακόμα, πώς θα καταλάβω αν τελειώνει το γάλα??? Και πως γίνεται ο φυσικός αποθηλασμός??? Έτσι πληροφοριακά, ελπίζω να μη χρειαστεί πριν το έτος.

\

οταν το μωρο αντικαθιστα με στερεες τροφες τα γευματα του θηλασμου, αυτα αρχιζουν και μειωνονται..το μωρο αποκτα ενδιαφεροντα οσο μεγαλωνει και δεν ασχολειται τοσο με την μαμα,εχει αρχισει να ανεξαρτητοποιειται...οταν γινουν ελαχιστα τοτε μειωνεται εντελως το γαλα και σταματαει..το μωρο δεν βρισκει κανενα ενδιαφερον στην θηλη και ετσι δεν ασχολειται πια...

την ωρα που συνηθως ετρωγε το παιδι, και πλεον εχει αντικαταστησει το γευμα, το στηθος αρχιζει και γεμιζει γαλα (οπως τον πρωτο καιρο), αυτο δινει εντολη οτι το γαλα αυτο ειναι περιττο και ετσι σταδιακα μειωνεται η παραγωγη για εκεινη την ωρα της ημερας.. μετα τους 6 μηνες, η παραγωγη εχει προσαρμοστει στην ζητηση και το στηθος μοιαζει (ας πουμε με ζελε..) δεν ειναι οπως τις πρωτες 40 μερες που ειναι πρησμενο.

καθε φορα που πρηζεται ειναι εντολη για να μειωθει η παραγωγη..εαν θες λοιπον να αποθηλασεις φυσικα γυρω στον χρονο, αντικαθιστας σταδιακα τους θηλασμους με γευματα των στερεων..οταν πλεον εχεις μεινει με 2 γευματα πρωι-βραδυ, συνηθως κραταει λιγους μηνες για να σταματησει τελειως..

83hKp3.png