Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

έλλειψη τρόπων

mamavasia

Recommended Posts

Καλημερούδια σας

Σας γράφω για να σας πω την χθεσινή μου εμπειρία..

Ξεκινάμε με την μπέμπα να πάμε να της πάρω πεδιλάκια σε ένα μαγαζί εδώ κοντά μας...Μπάινοντας μέσα είναι μια γιαγιά με τον γιό της και με τα δυο τα παιδιά του...το κοριτσάκι περίπου 6 χρονών και το αγοράκι μικρό περίπου 15 μηνών...λέω στον καταστηματάρχη τι ακριβώς θέλω και βάζω την μπέμπα να σταθεί όρθια για να της βάλουμε τα παππούτσια...

Βλέπω λοιπόν την γιαγιά που ήταν δίπλα μου να έχει πάρει τρία ζευγάρια παππούτσια και να προσπαθεί να τα βάλει στο εγγόνι της...το θέμα είναι ότι δεν του τα έβαζε απλώς, τα ζούμπαγε, του έσπρωχνε βίαια το πόδι, του το ζόριζε και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να πω...το παιδάκι έκλαιγε απο τους πόνους και αυτή του έλεγε "σκάσε πια δεν σε αντέχω άλλο"..... μα τι να πω!!!

Εντομεταξύ ο πατέρας μούγκα στην στρούγκα...και ξαφνικά ακούω το αγοράκι να βίχει....ένας βήχας λές και ήταν ο μεγαλύτερος καπνιστής του κόσμου...και ακριβώς μπροστά του με μια μικρή απόσταση ασφαλείας ήταν η μπέμπα η οποία εδώ και 2 εβδομάδες ανάρρωσε απο γρίπη...η γιαγιά εντομεταξύ μόλις το άκουγε να βήχει έλεγε "πως βήχεις έτσι μωρέ, μας έχεις ζαλίσει"..το μωρό έβηχε και έκλαιγε...και εγώ ήμουν έτοιμη να βγάλω τα νύχια μου....

Με κοιτάει σε κάποια φάση η γιαγιά και εγώ αρπάζω την μπέμπα με ενοχλημένο ύφος και την πάω πιο εκεί λέγοντας της "άρρωστο είναι το παιδί? ε?"... και μου λέει "ναι είναι"... κατάλαβε ότι ενοχλήθηκα που το άφηνε να βήχει έτσι μπροστά μας και τελικά αποφάσισε να το βγάλει έξω αφού πλέον διάλεξαν παππούτσια...

Σπάστηκα πολύ....αυτό μου έλειπε να άφηνα την μπέμπα να κάθεται δίπλα τους και να ξανακολλήσει....το αγοράκι την κοίταζε και ήθελέ να την πλησιάσει και έβηχε κιόλας...

Βασικά δεν με πείραξε που το παιδάκι ήταν άρρωστο αλλά το γεγονός ότι δεν σέβονται τον άλλον άνθρωπο.. εγώ όταν η δικιά μου έχει γρίπη και είμαστε στον γιατρό δεν αφήνω άλλα μωρά να έρθουν κοντά μην τα κολλήσει... τουλάχιστον θα μπορούσε να το πάει πιο κει ή να το βγάλει έξω όπως τελικά έκανε...

Επίσης νευρίασα με τον τρόπο που φερόταν στο παιδί και ο πατέρας του δίπλα θεατής, μερικές φορές τέτοια βλέπεις και μετά λές τι αρχές να πάρει ένα τέτοιο παιδί όταν του φέρονται έτσι!!!

Διαφημίσεις

Ελεος..........χριστε μου η στραβος ειναι ο γιαλος η στραβα αρμενιζουμε....

Δεν θα σχολιασω ..τι να πω..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Δυστυχώς τέτοια συμβαίνουν πολλά... και δυστυχώς έχει να κάνει με το κοινωνικό επίπεδο του κάθε ανθρώπου...

Εγώ σε αντίστοιχες καταστάσεις... στην αρχή τους την λέω με το γάντι και με χιούμορ... αλλά άμα δεν σκαμπάζουν, αγριεύω...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

Σκηνικό που είδα εγώ χτες στην Καλλιθέα.

Στην άκρη του δρόμου, μαμά με κοριτσάκι γύρω στα 8. Κάτι της έλεγε η μικρή και η μαμά διαφωνούσε ... και ξαφνικά γυρίζει η μαμά και χώνει στο παιδί ένα χαστούκι απίστευτο ....

Εντελός άσχετο, αλλά τώρα μου ήρθε..

Το σκηνικό το είχε δει ο άντρας μου στο δρόμο και του έκανε τρομερή εντύπωση

Μάνα με κόρη σε ηλικία προεφηβίας στο δρόμο...

Το κοριτσάκι φορουσε μπλουζάκι που έγραφε "Will F**k for Coke"

Ο άντρας μου έπαθε σοκ, όχι μόνο επειδή κορίτσι 12- 14 χρονών φορούσε τέτοιο μπλουζάκι, αλλά επειδή ήταν με την μάνα του μαζί...!!! :shock::shock:

Εμείς όσο μοντέρνοι και να είμαστε, έτσι εν γνώση μας δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε το παιδί μας να κυκλοφορεί, όχι να είμαστε και δίπλα..

Επίσης, εγώ και αγγλικά να μην ήξερα, ή άλλη γλώσσα με λατινικό αλφάβητο, ή αλφάβητο που αναγνωρίζω, θα φρόντιζα να μάθω τι γράφει...

το σκηνικό του τρόμου που έχω ζήσει εγω και κόντεψα να τον φάω λάχανο τον πατέρα του παιδιού... εξω από εκκλησία σε γάμο, είμαι με το καρότσι με τη μικρή και περιμένω τον άντρα μου που είναι στις χαιρετούρες να έρθει να φύγουμε. ένα μικρουλίνι γύρω στα 4-5 παίζει με άλλα παιδάκια στο προαύλιο, ο πάτερας τον έχει φωνάξει αρκετές φορες να έρθει σε αυτον και στη μαμα του για να φύγουνε..αλλά όπως κάνουν τα παιδάκια όταν περνάνε καλά αγνοούν το κάλεσμα...πάει λοιπόν ο πατερας τον τραβάει από το χέρι (πρέπει να του το μελάνιασε) τον ρίχνει βίαια πάνω στη μάνα του και τραβάει τη ζώνη από τον ζωστήρα και του δίνει μία μεσα σε όλο το κόσμο :shock::shock::shock: Το παιδάκι κατατρομαγμενο κρύβεται πίσω από τα πόδια της μαμας του, μη φαει και άλλη, ενω αυτή γελάει... :?:?:?

Σηκώθηκα όρθια γιατί καθόμουν σε παγκάκι γιατί πραγματικά νόμιζα ότι θα του κάνει κακό,αλλά σταμάτησε..ο πατερας ταπα, 1 και 1 μίλκο, και όσο μποί του έλειπε του κομπλεξικού το βγαλε με τη ζωνη και το ξύλο ο κακιασμένος....

Διαφημίσεις

Aφού σηκώθηκα όρθια σου λέω...όχι ότι είμαι και το πρώτο μποϊ, αλλά και με 8ποντο τακουνι του ριχνα 2 κεφαλάκια...με κοίταξε καλα καλά, με ύφος τί θες εσύ τώρα????και εγω με το δικό μου ύφος το "είσαι πολύ μ.....ς"!!!!και ξαναζώστηκε ο μάγκας. Όχι οτι με φοβήθηκε αλλά σίγουρα ένοιωσε κάπως, τό είδα στο βλέμμα του.

Διαφημίσεις

...πάει λοιπόν ο πατερας τον τραβάει από το χέρι (πρέπει να του το μελάνιασε) τον ρίχνει βίαια πάνω στη μάνα του και τραβάει τη ζώνη από τον ζωστήρα και του δίνει μία μεσα σε όλο το κόσμο :shock::shock::shock: Το παιδάκι κατατρομαγμενο κρύβεται πίσω από τα πόδια της μαμας του, μη φαει και άλλη, ενω αυτή γελάει... :?:?:?

Αυτος ο ανθρωπος δεν ξερει πλεον οτι το ξυλο ειναι παρανομό? Μια καταγγελιουλα εκεινη τη στιγμη να στρωσει. Οσο για την μητερα ....υπαρχει και το νευρικο γελιο. Αλλοι κλαινε .. και αλλοι γελανε οταν φρικαρουν . Δεν πιστευω οτι εφαγε ξυλο με ζωνη :shock::shock: (σε ποια εποχη ζουμε καλέ?) και εκεινη γελαγε. Μου ακουγεται αδιανοητο. Χωρια που αν μιλαγε μπορει να τις ετρωγε και εκεινη.

Οσο για το παιδακι με τα παπουτσια. Περιγραφω σκηνικο. Παω να παρω παπουτσια του μικρου και ως συνηθως αρνειται πεισματικα να τα δοκιμασει. Πεταει τα παπουτσια κατω , πεταει παπουτσια στην πωλητρια (παντα κολαει με τα προηγουμενα και δεν θελει καινουργια). Η πωλητρια και εγω να προσπαθουμε να τον κατσικωσουμε να δοκιμασει. Τιποτα. Ευτυχως ηταν ευγενεστατη η πωλητρια και παιρνω ενα ζευγαρι με το ματι και αν δεν του εκανε θα το πηγαιναμε πισω και θα περναμε αλλο. Δεν του εκανε και πηγα και επειδη δεν ειχε το νουμερο μου εδωσε 2 . Παλι λαθος (αναλογα με το σχεδιο ηταν και το νουμερο :shock: ). Μην τα πολυλογο πηγα και ηρθα 4 φορες για να παρω ενα ζευγαρι παπουτσια. Ημουν ψυχραιμη και η πωλητρια ευγενεστατη. Αν ομως ηταν μια μερα που η κουραση θα ηταν τρομερη υπηρχε ή οχι η περιπτωση να τον παλουκωσω κατω και να του το βαλω με το ζορι ενω κλαιει. Λεω εγω τωρα. Το σκασε δεν θα το ελεγα αλλα το "δεν αντεχω αλλο" πολυ πιθανο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΙΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ). :evil:

ΣΕ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΑ? ΕΙΝΑΙ ΖΥΜΑΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

ΕΧΩ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΧΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΩ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Άστα Νανά.

Συγνώμη που το λέω αλλά ίσως σε μερικούς ανθρώπους δεν τους αξίζει να έχουν παιδιά.. Νομίζουν ότι το παιδί είναι.. χόμπι! Και είναι φαύλος κύκλος. Φαντάσου αυτά τα παιδάκια μεγάλώνοντας τι χαρακτήρα διαμορφώνουν.. κοκ..

Το σκασε δεν θα το ελεγα αλλα το "δεν αντεχω αλλο" πολυ πιθανο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΑ Η ΟΛΗ ΦΑΣΗ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΗ ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ Η' ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ.

ΕΓΩ ΤΗΣ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ (ΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΚΦΡΑΣΗ) ΑΛΛΑ ΞΥΛΟ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΙΝΩ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΣΤΟ PAMPERS) ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΦΕΡΟΜΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΛΟΓΟ.

ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΖΩΗΡΗ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΦΩΝΑΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΓΕ ΤΗΝ ΧΤΥΠΟΥΣΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΛΑΝΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ.

Dwnjp2.png

Ο καθένας μας εκλαμβάνει τα πράγματα διαφορετικά.. για μένα το 'δε σε αντέχω άλλο΄ είναι χειρότερο ακόμη και το 'σκάσε'...

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΩ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΝΩ.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΣ ΕΧΩ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΗ ΣΑΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ (ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΖΟΥΠΑΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΑΩ ΑΝΑ 5 ΛΕΠΤΑ) ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΕΙΧΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ.

ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Ο ΤΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ.

Dwnjp2.png

καλα,μην τη ψαχνεις τι τραβαν μερικα παιδακια...κατι που εμαθα χθες,το ξερετε οτι αν ο/η παιδιατρος σας δει μελανιες στο παιδι σας ειναι υποχρεωμενος να καλεσει την αστυνομια???ο μικρος μου απο τα πεσιματα του, ειναι απο γονατο και κατω μες τις μελανιες!!!και τι λες μετα?και πως θα σε κοιτουν αυτοι?εμεις που βλεπουμε στις ειδησεις που τα χτυπαν και λεμε"εγω αν ημουν θα της ειχα βγαλει το μαλλι" (το λιγοτερο)αντε να σε πιστεψουν...

578611j1nly6hq0l.jpg691278l0h4xhyt8z.gif

το ιδιο ισχυει και για τον δασκαλο κτλ.αλλα ναφσικα εχεις δει παιδι απο ξυλοδαρμο?καμμια σχεση με τις μελανιες στα ποδια ετσι οπως εχουν τα ταρζανακια μας...μιλαμε οτι εχει τελειως διαφορετικη κλινικη εικονα και φυσικα ο γιατρος καταλαβαινει αμεσως αν ειναι απο ξυλο η απο πεσιμο...

να μην σε αξιωσει ο Θεος να δεις τετοιο πραγμα.μια φορα ειδα στην πρακτικη μου και ακομα το θυμαμαι...

εγώ θα σας πω και ....μια άλλη ιστορία...

είμαι με την ανιψιά μου, δεν θυμάμαι ηλικία...αλλά μάλλον κάτι παραπάνω από χρονών...με το καρότσι βόλτα σε γειτονιά ήσυχη...κάπου έξω από την Αθήνα. αποφασίζει η μικρή ότι θέλει να πηγαίνουμε βολτίτσα στη μέση του δρόμου - πιθανόν της φαινόταν λογικό αν συνέδεε τα αυτοκίνητα ως ταυτόσημα με το καρότσι της....και φυσικά της αρνιόμουν. στην αρχή με ένα απλό όχι, μετά με παιχνίδια για να ξεχαστεί.....και ό,τι άλλο μπορούσα να σκεφτώ...αλλά η μικρή αρχίσει να κλαίει και να οδύρεται μέσα στο καρότσι της σαν να την έσφαζα....δεν άκουγε πλέον τίποτα...απλά ξεσπούσε. μην ξέροντας τι άλλο να κάνω, έχω κατααγχωθεί...και την αφήνω να ξεσπάσει, προχωρώντας προς το σπίτι, μη δίνοντας επίτηδες σημασία ώστε να μην θεωρήσει ότι άν κάνει τέτοια θα περνάει το δικό της....όλο αυτό κράτησε πάνω από 10λεπτο...

ε λοιπόν, ακόμα θυμάμαι το πως με κοιτούσαν στο δρόμο σαν να έκανα έγκλημα....ενώ μια μεγάλης ηλικίας κυρία με κατσάδιασε πατόκορφα για το πως φερόμουν στη μικρή....ώστε να κάνει έτσι...(σαφώς δεν με ρώτησε!!)

σίγουρα όμως δεν σήκωσα χέρι στην μικρή - ούτε της είπα τίποτε του στυλ "δεν σε αντέχω"...

τώρα που είμαι μαμά - νομίζω πως δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ...ανακαλύπτω μέσα μου φοβερές δυνάμεις και υπομονή...εύχομαι να μην βγώ ψεύτρα!!