Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ντε καταλαβαίνω!!!!!

Recommended Posts

# Ξεπαγώνετε τα φιλέτα πανγκάσιος σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα πλένετε, τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνετε.

# Βάζετε το νερό, το λάδι και το κρασί να βράσει σε κατσαρόλα για μπεν μαρί και τοποθετείτε από πάνω το ψάρι. Το βράζετε στον ατμό για 10΄ ή μέχρι να ψηθεί.

# Βγάζετε το ψάρι από το μπεν μαρί και το κρατάτε σε ζεστό μέρος.

# Μεταφέρετε τους χυμούς από το ψήσιμο του ψαριού σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε τη σάλτσα και την αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.

# Σερβίρετε το ψάρι σε πιατέλα και το περιχύνετε με τη σάλτσα. Διακοσμείτε με ψιλοκομμένο έστραγκον ή άνηθο. Συνοδεύετε με άσπρο ρύζι μπασμάτι και ανάμικτη σαλάτα.

εξηγείστε μου όσες κατέχετε τη τέχνη της μαγειρικής....τι εννοεί ο ποιητής...βράζουμε το ψάρι σε κατσαρόλα για μπεν μαρι??῞...πως δηλαδή θα το βράσω στον ατμο???δεν το εχω ξανακάνει. θα το ρίξω μέσα στο νερό ή όχι???διαφωτίστε με!!!!!!

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

Η κατσαρολα για μπεν μαρι ειναι μια κατσαρολα που βαζεις το νερο και πανω απο το νερο εφαρμοζει μια αλλη κατσαρολα (με τρυπες σαν σουροτηρι φαντασου)που βαζεις το ψαρι μεσα...

Μην το βαλεις να βρασει μεσα στο νερο...στον ατμο θελει για 10 λεπτα λεει..αν ειναι τρυπησε το με πηρουνι να δεις αν εχει μαλακωσει...

Παντως εγω τα ιδια ψαρια τα κανω τηγανητα ή ψητα σε ενα ταψακι με λιγο λαδι και ρυγανη και γινονται τελεια!!!! :wink:

Καλη επιτυχια οτι και αν κανεις!!!! :)

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Η κατσαρολα για μπεν μαρι ειναι μια κατσαρολα που βαζεις το νερο και πανω απο το νερο εφαρμοζει μια αλλη κατσαρολα (με τρυπες σαν σουροτηρι φαντασου)

Αυτό είναι το καλάθι ατμού.

4161oskjO9L._SL500_AA240_.jpg

Το μπαιν μαρί είναι μια κατσαλόλα μέσα σε άλλη κατσαρόλα με νερό. Συνήθως έτσι λιώνουμε τη σοκολάτα.

wmftop1.jpg

το μπαιν μαρί είναι το σκεύος με το αναδευτήρι μέσα.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για την απάντηση...μάλλον ψητά θα τα κάνω κι εγώ για σιγουριά!!! :D

Mάλλον δεν έχεις άδικο!

Το να γίνεται ψάρι σε μπαιν μαρί πρώτη φορά το ακούω. Διάβασε καλύτερα τις οδηγίες στα αγγλικά, το καλάθi ατμού είναι steamer