Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σαλπιγγογραφια, επωδυνη εξέταση?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλησπερα? τι είναι η σαπλιγγοφραφία?

Είναι η εξέταση με την οποία μπορείς να δεις αν οι σάλπιγγες έχουν πρόβλημα.Γίνεται συνήθως 7-11 μέρα του κύκλου.Για το αν πονάει τι να σου πω,άλλες γυναίκες πονάνε,άλλες όχι.Έχεις λίγο αίμα εκείνη την ώρα και λίγο αργότερα(μια σερβιέτα θα χρειαστείς) και ένα ελαφρύ κάψιμο σαν να έχεις περίοδο για λίγες ώρες.Θα πάρεις παυσίπονο, αντιβίωση και...αυτό είναι.Τα αποτελέσματα τα παίρνεις εκείνη την ώρα.Κοστίζει γύρω στα 200 ευρώ.Ελπίζω να σε κάλυψα αλλά οτι άλλο θες ρώτα(τα έχω πολύ πρόσφατα)

Η σαλπιγγογραφια ποναει αν υπαρχει προβλημα και την νιωθεις σαν πονους περιοδου αν δεν εχεις προβλημα. Εγω επινα ενα δυο παυσιπονα πριν παω. Εχω κανει 3 συνολικα. Στην πρωτη που ολα ηταν καλα ειχα λιγες σταγονιτσες αιμα. Στην δευτερη που ειχα προβλημα ειχα αιμα για μια δυο μερες. Στην τριτη παλι ειχα πολυ λιγο παλι την πρωτη μερα. Γενικα δεν ειχα ιδιατερο προβλημα μετα το τελος. Την πρωτη φορα πηγα στα μαγαζια, τις αλλες 2 βολτα το παιδι με το καροτσι..

Σας ευχαριστω πολύ. Η αληθεια ειναι οτι εδω και χρονια μου εχουν διαγνωσει πολυκυστικες και ο κύκλος μου είναι χάλια. Περίπου κάθε 3 μήνες περίοδο, εκτός και αν πάρω αντισυλληπτικα και τότε ολα οκ! Εχω αλλάξει αρκετούς γυναικολόγους γιατι σχεδον όλοι καταλήγουν στην λύση των αντισυλληπτικών και αυτός που έχω τώρα μου ανέφερε και την σαλπιγγογραφία σε περίπτωση που στο μέλλον δοκιμάσω να κάνω παιδάκι και δεν μένω έγκυος τους πρώτους 3 με 4 μήνες.