Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

η σωτήρια αγκαλια..

elena.

Recommended Posts

ψάχνοντας τα mail μου, έλαβα το παρακάτω..

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ

noname.jpg

"Αυτή η φωτογραφία είναι από ένα άρθρο με τον τίτλο : " η σωτήρια αγκαλιά".

Το άρθρο περιγράφει την πρώτη εβδομάδα της ζωής ενός ζεύγους διδύμων.

Αρχικά, ήταν το κάθε βρέφος μέσα στη θερμοκοιτίδα του και το ένα αναμενόταν να μη ζήσει.

Μια νοσοκόμα ενήργησε ενάντια στους κανονισμούς του νοσοκομείου και τοποθέτησε και τα δύο βρέφη στην ίδια θερμοκοιτίδα.

Όταν βρέθηκαν μαζί, το πιο υγιές από τα δύο άπλωσε το χεράκι του και αγκάλιασε το αδελφάκι του. Οι κτύποι της καρδιάς του αδύναμου μωρού σταθεροποιήθηκαν και η θερμοκρασία του αυξήθηκε στα κανονικά επίπεδα."

Ας μην ξεχνάμε να αγκαλιάζουμε αυτούς που αγαπάμε!

υγ.: δεν ξερω ποια εφημερίδα, αν ηταν ελληνικη ή οχι, εμενα παντως.. με πηραν τα ζουμια παλι..

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

όταν το βρεφος αισθάνεται επαφή δέρμα με δέρμα εκκρίνεται ωκυτονίνη(η ιδια ορμόνη που δρα στην παραγωγή γάλακτος) η οποία ηρεμεί και αναδιοργανώνει εγκεφαλικές λειτουργίες...για αυτό ηρεμεί η αγκαλιά, αλλά ακόμα και το χέρι απαλά ακουμπισμένο πάνω σε ένα μωρο....

eNeap2.pngNziDp2.png

Ποσο λαθος ειναι τελικα που δεν αφηνουν τις μαμαδες πουτα παιδακια τους ειναι στη θερμοκιτιδα να τα παρουν λιγο αγκαλίτσα..

Μπορει πολλα παιδακια να ειχαν ζησει αν η μανουλα τους τα επερνε αγκαλια..

Και ισως αυτο το κρυο πραγμα που λεγεται θερμοκιτιδα να ειναι υπευθυνο για πολλους απο τους θανατους βρεφων..

Ο μεγαλυτερος αδελφος την μαμας μου γεννηθηκε 6 μηνων μεσα στα χωραφια. Ηταν περιπου 1 κιλο..

Επι τρεις μηνες και παραπάνω τον κρατουσαν τυλιγμενο σε λαδοκολλα και αλοιμενο με φρεσκο βουτυρο.. και φυσικα μεσα σε ζεστες κουβερτες και αγκαλιτσα..

τελικα ο θειος μου επεζησε και ειναι απολυτα υγειης.. (και ζει και βασιλευει) το μονο του μειονεκτημα ειναι το υψος που ειναι περιπου 1.50 αλλα αυτο δεν νομιζω οτι εχει να κανει με αυτο.. Η μαμα μου ειναι το πιο ψηλο παιδι της οικογενειας και ειναι 1.57.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ποσο λαθος ειναι τελικα που δεν αφηνουν τις μαμαδες πουτα παιδακια τους ειναι στη θερμοκιτιδα να τα παρουν λιγο αγκαλίτσα..

Η μέθοδος λέγεται κανγκουρώ και στο εξωτερικό είναι σχεδόν υποχρεωτική. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται εδώ και μερικά χρόνια σε κάποιες μονάδες νεογνών :?

WLn5p2.png

Διαφημίσεις