Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αναβολικά και μητέρα σε απόγνωση.

renik

Recommended Posts

καλημέρα! θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για ένα οικογενειακό πρόβλημα, ο ξάδερφος μου ασχολείται με τον αθλητισμό τα τελευταία 3 χρόνια,τα τελευταία 2 χρόνια από ένα διάστημα και μετά άρχισε να "φουσκώνει" ξαφνικά και να φέρνει στο σπίτι συμπληρώματα διατροφής βιταμίνες και τα σχετικά, η θεία μου που τα πήγε στον παθολόγο τους και της είπε ότι οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής δεν προκαλούν κάποια ζημιά στην υγεία αν χρησιμοποιούνται σε λογικές ποσότητες και δεν πέρνεις παραπάνω από την συνιστόμενη ημερίσια ποσότητα.τον τελευταίο καιρό προστέθηκε στη λίστα των βιταμινών και των συμπληρωμάτων κρεατίνη και κάποιες άλλες πρωτείνες, ό ξάδερφος μου της είπε ότι είναι απλές πρωτείνες και δεν προκαλούν βλάβη,η θεία μου καθώς ανίδεη δεν ξέρει από αυτά και ηρέμησε,το σοκ όμως το έπαθε πριν 2 εβδομάδες περίπου που άλλαζε τα ρούχα στις ντουλάπες, ανοίγει ένα συρτάρι του για να τακτοποιήσει τα καλοκαιρινά του και βρήκε ενέσεις λεπτές και μικρές και αμπούλες τετοστερόνης και κάτι άλλων χαπιών που ούτε να τα πει δεν ήξερε :shock: έπαθε η γυναίκα.ποτέδεν έψαχνε τα πράγματα του γιατί δεν ήθελε να επεμβαίνει στον προσωπικό του χώρο αλλά και γιατί πάντα ήταν ένα παιδί που δεν της δημιούργησε ποτέ προβλήματα και πάντα ασχολιόταν με τα μαθήματα του, δεν της είχε μπει ποτέ η ιδέα ότι κάτι δεν πάει καλά!!από εκείνη την στιγμή και μετά έκανε άνω κάτω όλο του το δωμάτιο το οποίο είχε μετατραπεί σε φαρμακείο!!χάπια για τον θυροειδή,εφεδρίνες και διάφορα αναβολικά είχαν γεμίσει τα συρτάρια του.'εκατσε να τον συζητήσει και τα αρνήθηκε όλα, είπε ότι είναι ενός φίλου του και για να μην τα βρει η μαμά του τα έχει εκέινος σπίτι του και ότι εκείνος κάνει μια σοβαρή προσπάθεια στο γυμναστήριο και δεν θέλει να τον απασχολεί με βλακείες.δεν ηρέμησε όμως η θεία μου και με έβαλε και έψαξα τον υπολογιστή του που έχει τα αρχεία του γιατί εκείνη δεν ξέρει και έπαθα σοκ,έχουν βρει μια σελίδα στο ίντερνετ και ο admin του site και τα "αφεντικά" του site διακυνούν με προσωπικά μηνύματα και με ραντεβού που κλείνουν αναβολικά στα παιδιά που είναι τακτικά μέλη της σελίδας , ειλικρινά δεν ξέρει πως να το χειριστεί και τι ενέργειες να κάνει.ακόμα ο ξάδερφος μου δεν ξέρει ότι η θεία μου ξέρει τα πάντα και σε άλλη μία προσπάθεια της να τον προσεγγίσει εκείνος της είπε ότι πέρνει απλές βιταμίνες και πρωτεινούλες και δεν κάνει τίποτα άλλο αλλά και να κάνει κάτι άλλο είναι δικαίωμα του.εκείνη τι πρέπει να κάνει? καμιά ιδέα?έχει τρελλαθεί η γυναίκα.

Διαφημίσεις

Καλημερα , επαθα σοκ , τελικα αυτα τα αναβολικα γινανε τα νεα ναρκωντικα , παλια βρισκανε ενεσεις με ηρωινη τωρα βρισκουνε αυτα τα συμπληρωματα , ελεος που θα παμε ? ο νεαρος τι ηλικιας ειναι ? ειναι ενηλικος ? αμα δεν ειναι τοτε μπορει να κανει αγωγη η θεια σου αλλιωτικα δεν νομιζω οτι μπορει να κανει πολλα πραγματα , γιατι δυστηχως το παλικαρι εχει πιστει οτι ετσι θα γινει ωραιος η κατι τετοιο , σιγουρα χρειαζεται ψυχιατρικη βοηθεια απο ειδικο παντως .

Φανταζομαι την αγωνία της γυναίκας ... ίσως αν προσπαθούσε να τον καλοπιάσει ώστε να έρθουν σε επαφή με κάποιο ειδικό και τον πείσει αυτός ότι είναι περιττό να έχει τέτοιο κόλημμα με αυτές τις ουσίες ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

γραφίστρια είναι 20 ετών οπότε η θεία μου δεν μπορεί να επέμβει νομικά.πάντως είναι απαράδεκτο να πηγαίνει το παιδί σου στα γυμναστήρια και εκεί να κοιτάνε να τον ντοπάρουν ή να του προτείνουν φόρουμ στα οποία μπορεί να βρει πιο εύκολα αναβολικά.μάλιστα του λένε ότι κρίμα που διάβαζε τόσο καιρό και δεν ασχολήθηκε απ'ο πιο πριν με τον αθλητισμό που σίγουρα θα είχε γίνει ο καλύτερος αρσιβαρίστας γιατί είναι γεννημένος για αυτό! :shock: πολλές φορές σκέφτομαι όταν μεγαλώσει το παιδί μου από πόσους κινδύνους θα πρέπει να το προφυλάξω....

καλα γενικα εγω ειμαι κατα των γυμναστηριων αν και γενικα μου αρεσει ο αθλητισμος αλλ ετσι οπως γινανε ολα κοριτσια ειναι προς αποφυγην , γενικα μου τη σπανε τα κομπλεξικα ατομα οπου ειναι μπροστα στον καθρεπτη και βλεπουνε ποσες γραμμωσεις εχουνε . Ο γιος της θειας σου ειναι μεγαλος για να επενεβει νομικα ειναι ομως αρκετα μικρος για να τον κοροιδεψουνε και να του ταζουνε οσες βλακειες του ταξανε , δεν υπαρχει περιπτωση να τον πεισει με ιατρικα δεδομενα ποσο κακο κανουνε αυτα ? και ποσο κινδινευει ? και επειτα ας ζηγτησουνε και καποια ψυχολογικη βοηθεια .

Διαφημίσεις

ειναι παρανομες οι ουσιες? γνωμη μου ειναι οτι για τετοια θεματα δεν εχει καλοπιασματα. δηλαδη αν επαιρνε ηρωινη η λυση θα ηταν να το καλοπιασει? συγγνωμη αλλα 20 χρονων μπορει να ειναι ανωριμος ωστε να τα παιρνει αλλα ΞΕΡΕΙ οτι κανει κακο και οτι ειναι λαθος,αλλιως δε θα τα εκρυβε. εγω προσωπικα θα επαιρνα δραστικα μετρα.

καταρχην θα ενημερωνα τη διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος για τις σελιδες αυτες. μετα θα πετουσα ολες αυτες τις ουσιες. θα επερνα το παιδι μου και θα εφευγα...δε ξερω διακοπες, κατι, η αν εβλεπα οτι ειναι αρνητικος σε ολα θα καλουσα ενα προπονητη αλλο, σωστο και θα πηγαινα το γιο μου σε αυτον. ο ψυχολογος δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει. ο νεαρος σιγουρα θα το παρει στραβα και δε θα ακουσει. ενας σοβαρος προπονητης ομως σιγουρα θα τον εκανε να σκεφτει.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι μεγαλώνει το ποσοστό των ατόμων που παίρνουν ουσίες για να "φτιάξουν" όπως λένε τέλεια κορμιά. Και το άσχημο είναι πως οι ηλικίες αυτές είναι χαμηλές (μιλάμε για παιδιά από 15-25 ετών).

.png.png

Για Αθήνα μιλάμε.γραφίστρια αυτά άνιχνεύονται στο αίμα με ειδικές εξετάσεις που γίνονται στο εξωτερικό που ρωτήσαμε.αν κάνει εξετάσεις αίματος το μόνο που μπορεί να δει είναι άν έχει επηρεαστεί το συκώτι του που η πλειοψηφία από αυτούς πέρνει χάπια για να προστατέψουν το συκώτι,οπότε οι εξετάσεις -τις οποίες η θεία μου τον έστειλε ήδη να κάνει- δεν δείχνουν τίποτα!και έτσι και αυτός συνεχίζει ακάθεκτος αφού είναι κατά την γνώμη του υγιέστατος!

λέτε να μπορεί να επέμβει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος?κρίμα γιατί μπορεί να μπουν σε αυτό το site και μικρότερα σε ηλικιά παιδιά και να τα καταστρέψουν!΄΄ασε που στέλνεις τα παιδιά σου στο γυμναστήριο για να αθληθούν και να μην σχολούνται με άλλες ουσίες και τελικά αν βρεθούν δίπλα σε "γάτες" που ξέρουν πως να τους πλησιάσουν μπλέκουν με άλλα πράγματα που είναι επίσης το ίδιο επικίνδυνα!!όσοι χρησιμοποιούν τέτοια κινδυνεύουν σοβαρά απο καρδιακή ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος και αν τα κόψουν μαχαίρι να πάθουν καρδιά γιατί θέλει αποθεραπεία!!

Διαφημίσεις

ενα τηλ στην διωξη ηλεκτορνικου εγγληματος (καλεις την γενικη ασφαλεια αθηνων και ζητας να σε συνδεσουν με το αντιστοιχο τμημα) νομίζω ποτε δεν εβλαψε κανενα.... παρε, θεσε τους προβληματισμους σου και το γεγονος και θα σε κατατοπήσουν (νομιζω)

η εξιδικευση μου στην φυσιοθεραπεια εγινε στο Λονδινο σε αθλητες υψηλων επιδοσεων...

μιλαμε για μια φρικη κατασταση...μας λεγανε για καποια πειραματα που κανανε οι Ρωσοι σε παιδια και στατιστικες για ατομα που χρησιμοποιουν τετοιες ουσιες...δεν τα αναφερω για ευνοητος λογους...το θεμα ειναι οτι πρεπει να γινει κατι αμεσα διοτι το παιδι βρισκετε σε κινδυνο...

μια καλη αρχη θα ηταν οι διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος οντως αλλα αν ο νεαρος θελησει να συνεχισει θα τα βρισκει απο αλλου...νομιζω οτι μια επισκεψη στο αστυνομικο τμημα για συμβουλες θα βοηθουσε...

ισως να μπορει να επεμβει και εισαγγελεας .παντως παιδια μεγαλωνουμε και δεν ξερουμε τι θα μας ξημερωσει....

demi μήπως θα ήταν καλύτερα να αναφέρεις τι λένε οι στατιστικές για να ενημερωθούμε και εμείς καλύτερα?αν δε θες θα σε παρακαλούσα να μου τα στείλεις σε π.μ.

Καλημερα , επαθα σοκ , τελικα αυτα τα αναβολικα γινανε τα νεα ναρκωντικα , παλια βρισκανε ενεσεις με ηρωινη τωρα βρισκουνε αυτα τα συμπληρωματα , ελεος που θα παμε ? ο νεαρος τι ηλικιας ειναι ? ειναι ενηλικος ? αμα δεν ειναι τοτε μπορει να κανει αγωγη η θεια σου αλλιωτικα δεν νομιζω οτι μπορει να κανει πολλα πραγματα , γιατι δυστηχως το παλικαρι εχει πιστει οτι ετσι θα γινει ωραιος η κατι τετοιο , σιγουρα χρειαζεται ψυχιατρικη βοηθεια απο ειδικο παντως .

Πόσο δίκιο έχεις... Κάθεται το παιδί στο σπίτι με πατατάκια και τηλεόραση και σου βγαίνει παιδοβούβαλο κι ακοινώνητο. Πηγαίνει στο γυμναστήριο για τάχα μου δήθεν υγιεινό τρόπο ζωής και μπλέκει με αναβολικά...Γενικά υπάρχει πάρα πολλή σαπίλα και δεν ξέρεις από που θα σου ρθει. Όπως το βλέπω εγώ το θέμα, η μητέρα αυτή είναι σε εξαιρετικά δεινή θέση επειδή τα αναβολικά δεν προξενούν άμεσα κακό στον οργανισμό όπως π.χ. η ηρωίνη και επιπλέον δεν είναι τόσο κατακριτέα όπως τα κλασσικά ναρκωτικά. Βλέποντας τα παιδιά τους αθλητές να γίνονται, μέσα σε 10 το πολύ χρόνια αθλητικής καριέρας, πλούσιοι θέλουν να τους μιμηθούν. Τί κι αν η Θάνου ξευτιλίστηκε? Αγόρασε πολυτελέστατο διαμέρισμα στο Μαρούσι και μάλιστα απολύτως μετρητοίς? Αυτό μετράει. Τσίμπησε ο Κεντέρης μία BMW των 45,000ε? Άσχημα πήγε στην ζωή της η Πατουλίδου και τόσοι άλλοι? Ε, όπως αυτοί έτσι και γω... Γιατί αγαπητές μου πρέπει να ξέρετε κάτι: οι αθλητές χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Σε αυτούς που τους πιάνουν με αναβολικά και σε αυτούς που τα παίρνουν αλλά δεν τους πιάνουν. Αυτό να σκέφτεστε την επόμενη φορά που θα επεφημίσετε τα αθλητικά κατορθώματα της πατρίδας μας... Αυτοί όλοι είναι ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ αναβολικών στα μάτια των νέων και φιλόδοξων ανθρώπων.

Grow up and get a life!

το καλύτερο που εχει να κάνει ειναι να πάρει στην γραμμή σύνδεσμος τηλέφωνο

801 801 1177

για να την καθοδηγήσουν απο εκεί.

μπορεί μεν να μην ειναι παιδί στην ηλικία, αλλά οι ειδικοί εκεί θα μπορουν να την καθοδηγήσουν οσον αφορά το πως να φερθεί,

και τι να επιδιώξει.

τα αναβολικά απο ότι ξέρω φέρνουν και επιθετικότητα και ενα σωρό παρενέργειες που κανουν ακόμα πιο δυσκολη την συνεννόηση,

και αν θελει να πετύχει κατι θα πρέπει να βρεί τρόπο να συνεννοηθεί,

με το παιδί της.

όσον αφορά το τι είναι νομιμο ή οχι, νομίζω οτι προέχει να βρεί ένα τρόπο να συνεννοηθεί, να δείξει οτι ενδιαφέρεται, και να του δείξει ποιο δρόμο να ακολουθήσει,

για να αποκτήσει αυτό που θέλει.

θέλει ίσως να εχει μια φοβερή εικόνα - υπάρχει στο σπίτι η φιλοσοφία, απο βιβλία και απο συζητήσεις ότι η εικόνα ενός ανθρώπου δεν ειναι αυτό που φαίνεται, αλλά αυτό που είναι εσωτερικά?

σε αυτή την ηλικία δεν ειναι κατι ευκολο να το συζητησεις έτσι απλά,

και σίγουρα όχι κατι που μπορείς να περάσεις σαν μύνημα απευθείας, σε μια και μονο συζήτηση.

πρεπει να βρεί άτομα εμπιστοσύνης στην οικογένεια ή στον περίγυρο που να μπορουν να του περάσουν αυτό το μύνημα με πράξεις τους,

και όχι λόγια. Υπάρχει καποιος θείος ή μεγαλύτερος ξάδερφος, αλλά να μην εχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας , τον οποιο μπορεί να εμπιστευτεί και να του πει την κατάσταση (με όχι πολλές λεπτομέρειες) έτσι ώστε εκείνος να προσεγγίσει τον γιό της?

επίσης σχέσεις έχει με το άλλο φύλο? είναι και θέματα σεξουαλικά που παίζουν, δηλαδή το να δείχνει άντρας, για να καταφέρει κάτι ,...

τι είναι αυτό το κάτι? πως μπορεί να το καταφέρει αλλιώς?

Πάντως κάποιοι βγάζουν λεφτά απο αυτό, και ο αθλητισμός είναι το πρόσχημα....

αν ψάξεις επίσης στο you tube η στο διαδίκτυο δεν θα υπαρχουν πληροφορίες για τα συγκεκριμένα αυτά φάρμακα και τις παρενέργειές τους?

ας τα βρεί και να τα δώσει στο παιδί της δήθεν για να τα δώσει στον φίλο του.

(επίσης να κανει καταγραφή όλων των ονομάτων των ετικετών, των φαρμάκων τα πάντα ότι γράφει καθε φιαλίδιο κτλ)

νομίζω οτι ο μόνος τρόπος για να απομυθοποιήσει την θαυματουργή εικόνα των ουσιών αυτών, ειναι να δεί ντοκυμαντέρ που να περιγράφεται η κερδοσκοπία τέτοιων εταιριών, και να ακούσει απευθείας και να διαβάσει μαρτυρίες απο άλλους που ήταν στην θέση του. Ίσως αν ψάξεις στο διαδίκτυο να βρείς τέτοια πράγματα,

και να κανετε μια συζήτηση οχι για εκείνον αλλά για τον φίλο του για να μπορέσει δήθεν να τον βοηθήσει. ?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Κ εγω πιστευω οτι πρεπει οπωσδηποτε να κανει την καταγγελια κ οτι γινει. Γιατι εγω δεν πιστευω οτι το κρατος δεν τα ξερει ολα αυτα. Ειναι δυνατον ενα παιδακι να μπορει να τα βρει κ να μην τα καταφερνουν οι ειδικες αρχες?

Παντως ας σκεφτουμε κ το δικο μας μεριδιο ευθυνης, οταν θεοποιουμε ολους αυτους τους αθλητες με τα μεταλια κ μοιραζουμε αβερτα προνομια κ λεφτα για μια διακριση οταν ειναι γνωστο ακομα κ στα μωρα το τι παιρνουν. Δυστυχως σε αυτην την κοινωνια που μονοι μας φτιαξαμε κ συντηρουμε εχουν χαθει πια οι αξιες. Αν δεν εισαι τραγουδιστης, ΤV περσονα ή αθλητης (με οτι κοστος) δεν αξιζεις τιποτα..

Κ εγω πιστευω οτι πρεπει οπωσδηποτε να κανει την καταγγελια κ οτι γινει. Γιατι εγω δεν πιστευω οτι το κρατος δεν τα ξερει ολα αυτα. Ειναι δυνατον ενα παιδακι να μπορει να τα βρει κ να μην τα καταφερνουν οι ειδικες αρχες?

Παντως ας σκεφτουμε κ το δικο μας μεριδιο ευθυνης, οταν θεοποιουμε ολους αυτους τους αθλητες με τα μεταλια κ μοιραζουμε αβερτα προνομια κ λεφτα για μια διακριση οταν ειναι γνωστο ακομα κ στα μωρα το τι παιρνουν. Δυστυχως σε αυτην την κοινωνια που μονοι μας φτιαξαμε κ συντηρουμε εχουν χαθει πια οι αξιες. Αν δεν εισαι τραγουδιστης, ΤV περσονα ή αθλητης (με οτι κοστος) δεν αξιζεις τιποτα..

συμφωνω απολυτα και επαυξανω...λιγα λες...

όπως καιδήποτε,

πρεπει να πάρει στην γραμμή

1031 -

του ΟΚΑΝΑ.

διαβασα το εξής άρθρο,

που πρεπει να το διαβάσει.

http://www.okana.gr/info.php?cat=10&action=view&id=107

να γράψει σε ενα χαρτί τους τίτλους των φαρμάκων και όλα και τοτε να παρει τηλεφωνο στην γραμμή αυτή του ΟΚΑΝΑ.

GHB (gamma-hydroxybutyrate) Λεξιλόγιο "πιάτσας": υγρό έκσταση, G, Georgia homeboy, somatomax, κ.ά.

Κυκλοφορεί συνήθως σε μορφή σκόνης ή διαλυμένο σε κάποιο υγρό. Στην υγρή μορφή του ο χρήστης δε μπορεί να γνωρίζει την περιεκτικότητα του

GHB στο υγρό και για αυτό το λόγο πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός.

Τι συμβαίνει όταν παίρνεις GHB;

Η δράση του ξεκινά 10 με 20 λεπτά μετά τη χρήση του και διαρκεί ως και 4 ώρες, ανάλογα με τη δόση. Το GHB επιδρά στο Κεντρικό Νευρικό Συστήμα και δημιουργεί ευφορικά και καταπραϋντικά συναισθήματα. Επίσης, συχνά αναφέρεται η χρήση του και ως αναβολικό, που βοηθά στις καύσεις του λίπους και την ενίσχυση των μυών.

Έχει συνδυασθεί με σεξουαλικές επιθέσεις, τα λεγόμενα “date-rapes”, όπου τα θύματα δεν μπορούν να θυμηθούν τα γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν κάτω από την επήρειά του. Σε χαμηλές δόσεις, το GHB φέρνει χαλάρωση και διώχνει το άγχος. Με τη συνεχή και αυξανόμενη χρήση του μειώνονται οι ρυθμοί της καρδιάς και της αναπνοής σε επικίνδυνα επίπεδα που μπορεί να προκαλέσουν και το θάνατο.

Προκαλεί έντονη ζαλάδα, υπνηλία, τάση προς εμετό, σύγχυση και μειωμένη αίσθηση των αντανακλαστικών. Το GHB γρήγορα αποβάλλεται από τον οργανισμό και συχνά είναι δύσκολο να διαγνωσθεί η χρήση του.

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

http://parents.org.gr/psych/a300

το οποιο ειναι πολύ καλό όσον αφορά το πως οι γονείς ειναι καλο να συμπεριφέρονται οταν υπαρχουν τετοιοι φόβοι.

ανακαλώ λοιπον συμφωνα με αυτά την συσταση μου να μιλησει σε καποιον άλλο στην οικογένεια.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.