Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑ!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα,είμαι μαμά διδύμων..αγοράκι κοριτσάκι!!Ειναι 2 μήνων και εδώ κι ενα μήνα με τη μπεμπούλα μου αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα..Τρωει το γάλα της 90-120 ml ανα 3 ώρες .Μόλις τελειωσουμε το γαλατακι μας ρεύεται την κραταμε και 20 λεπτά ορθια γιατί εχει ΓΟΠ και μ'ολις την βαλω στο κρεββατακι της αρχιζει το κλάμα και κάνει σαν να πεινάει τρωει τα χέρια της ,κανει σαν να θέλει να φαει τον κόσμο ολο...Μολις την σηκωσεις και πας να της δωσεις γάλα κλαιει με το μπιμπερο στο στομα ..μολις της παρεις το μπιμπερο τσιριζει!!!!!δεν τρωει οyτε 1 ml ....αλλα κανει σαν τρελή οτι πειναει...περιττο να πω οτι τα κλαματα συνεχιζονται μεχρι το επομενο ταισμα ...εκτος αν την κρατας 3 ωρες αγκαλιά...το ειπα στην παιδίατρο μου είπε οτι δεν καταλαβαίνει τι μπορει να φταίει....της δωσαμε ενδιαμεσα τηλιο -γλυκανισο τίποτα..της εφτιαξα 150ml αλλα δεν μπορεί να τα φαει...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!

b96d5c5ee5.png

Διαφημίσεις

αχχχχ,και πιπίλα που της δινω πιπιλάει λιγο και μόλις καταλαβει οτι δεν βγαζει μαμ...!!!!!πανικος!!!κανένα αλλο κολπο να δοκιμασω ρε κοριτσια εχω απελπιστει βοηθεια ειναι και 2 !!!!

b96d5c5ee5.png

Καλησπέρα,είμαι μαμά διδύμων..αγοράκι κοριτσάκι!!Ειναι 2 μήνων και εδώ κι ενα μήνα με τη μπεμπούλα μου αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα..Τρωει το γάλα της 90-120 ml ανα 3 ώρες .Μόλις τελειωσουμε το γαλατακι μας ρεύεται την κραταμε και 20 λεπτά ορθια γιατί εχει ΓΟΠ και μ'ολις την βαλω στο κρεββατακι της αρχιζει το κλάμα και κάνει σαν να πεινάει τρωει τα χέρια της ,κανει σαν να θέλει να φαει τον κόσμο ολο...Μολις την σηκωσεις και πας να της δωσεις γάλα κλαιει με το μπιμπερο στο στομα ..μολις της παρεις το μπιμπερο τσιριζει!!!!!δεν τρωει οyτε 1 ml ....αλλα κανει σαν τρελή οτι πειναει...περιττο να πω οτι τα κλαματα συνεχιζονται μεχρι το επομενο ταισμα ...εκτος αν την κρατας 3 ωρες αγκαλιά...το ειπα στην παιδίατρο μου είπε οτι δεν καταλαβαίνει τι μπορει να φταίει....της δωσαμε ενδιαμεσα τηλιο -γλυκανισο τίποτα..της εφτιαξα 150ml αλλα δεν μπορεί να τα φαει...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!

Eίναι τυπική συμπεριφορά μωρού με ΓΟΠ! Τι γάλα της δίνετε; Είναι ειδικό για ΓΟΠ; Είναι μήπως υποαλλεργικό (γιατί καμιά φορά η ΓΟΠ συμβαδίζει με αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος).

Το πιο πιθανό είναι ότι το γάλα ανεβαίνει από το στομαχάκι του μωρού στον οισοφάγο της και της προκαλεί ενόχληση και ίσως και πόνο! Θα πρέπει να ξαπλώνει με κλίση 45 περίπου μοιρών (μπορείτε να βάλετε βιβλία κάτω από το στρώμα της ή τα πόδια της κούνιας ή να την έχετε σε ρηλάξ κατάλληλο για νεογέννητα που να την κρατάει σε στάση τέτοια που να μη διπλώνει η κοιλίτσα της αλλά ανασηκωμένη κατά 45 μοίρες, ώστε να εμποδίζεται όσο γίνεται το γάλα να ανεβαίνει στον οισοφάγο!)

Αν το μωρό παρόλα αυτά γκρινιάζει, καλό είναι να συνεχίσετε να το κρατάτε αγκαλιά μέχρι να ηρεμήσει. Στη ΓΟΠ πρέπει να τρώει μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να μη γεμίζει πολύ το στομάχι και να περιορίζεται η παλλινδρόμηση του γάλακτος στον οισοφάγο. Δοκιμάστε λοιπόν να διακόπτετε συχνά το γεύμα της για να ρευτεί και ίσως να της δίνετε μικρότερη ποσότητα και πιο συχνά γεύματα. Θέλει προσοχή για να μην κάνει το μωρό οισοφαγίτιδα γιατί μετά θα πονάει πάρα πολύ, και είναι πιθανό να αρνείται να φάει λόγω του πόνου!

Πολύ χρησιμες πληροφορίες έχει σ' αυτό το τόπικ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814

Είναι κυρίως για μωρά με ΓΟΠ που θηλάζουν, αλλά μπορείς να βρεις χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορείς να ανακουφίσεις το μωρό σου, άσχετα από το τι γάλα πίνει.

Η ΓΟΠ θα περάσει μεγαλώνοντας το μωρό, θέλει υπομονή, είναι κουραστικό πολύ για τους γονείς (ειδικά με τα δίδυμα), αλλά είναι κάτι που τελικά περνάει.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις