Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γειά σας, γειά σας

Ετοιμάζομαι πυρετωδώς για τα 1α γενέθλια της κόρης μου και τα 3α γενέθλια του γιου μου...τα οποία θα γίνουν με 2 μήνες διαφορά...αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...

Τα θέματα τα έχω διαλέξει...(Πένυ σου "κλέβω" την ιδέα για τον μεγάλο! :) )

Παραγγελία για τα διακοσμητικά είναι ένα βήμα πριν την αγορά...ξελύσαξα λέμε...

Τα events θα γίνουν στο σπίτι...

Τα ερωτήματα...

α) Για τα γενέθλια του μεγάλου να φέρω και καμμία κοπέλα για face painting/παιχνίδια και τα τοιαύτα; Καταλαβαίνουν τα παιδάκια; Θα τους αρέσει ή είναι ακόμα μικρά για να ασχοληθούν;

β) Έχετε καμμία καλή άκρη για να τυπώσω μπλουζάκια ή να φτιάξω καδράκια με όνομα για τα παιδάκια που θα έρθουν στο πάρτυ; Ως "καλή" εννοώ κάτι να είναι χαριτωμένο και να μην πληρώσω μία μικρή περιουσία.

Τα υπόλοιπα όσο προχωράω...

Διαφημίσεις

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ναι λες και εγώ την έχω αποκλειστικότητα!!!χαχαχα

Δεν μας είπες όμως ποια είναι τα θεματα που διαλεξες?

Με τα διακοσμητικά κοιτα αν καποια απο αυτά που χρειαζεσαι τα έχεις ήδη στο σπιτι σου.Αν διαλεξες τη φάρμα ψαξε σε αποθήκες για παλια πράγματα παραδοσιακα όλα αυτά κολανε. Στα δικα μας πήγα και ξετρύπωσα στην αποθήκη πράγματα της γιαγιας μου.

Δεν μας γράφεις όμως τις ηλικιες των παιδιων που θα εχεις...

Κατόπιν λαϊκής απαίτησης...

Η μικρή θα γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια με θέμα...cupcake...

Και ο μεγάλος με τη ζούγκλα... το σπίτι είναι γεμάτο λούτρινα παιχνίδια...και παιχνίδια με ελέφαντες, μαϊμουδάκια και καμηλοπαρδάλεις τα οποία σαφώς και θα χρησιμοποιήσω...

Στη μικρή...ως πρώτα γενέθλια δεν θα έχω πολλά παιδάκια...ή θα είναι μεγαλύτερης ηλικίας...

Στον Αλέξη...η παρέα θα είναι συνομήλικη....5 3χρονα, 1 4χρονο...και 2 του ενός έτους που δεν θα καταλάβουν και πολλά...οπότε η ερώτηση είναι για τα 3χρονα αν θα απασχοληθούν με κάποια κοπέλα...

Επίσης, η άλλη απορία μου είναι....θα πρέπει να πάρω και πιατάκια με το θέμα μας...ή να χρησιμοποιήσω πλαστικά μονόχρωμα και να δώσω μεγαλύτερη έμφαση στη διακόσμηση;

Κατόπιν λαϊκής απαίτησης...

Η μικρή θα γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια με θέμα...cupcake...

Και ο μεγάλος με τη ζούγκλα... το σπίτι είναι γεμάτο λούτρινα παιχνίδια...και παιχνίδια με ελέφαντες, μαϊμουδάκια και καμηλοπαρδάλεις τα οποία σαφώς και θα χρησιμοποιήσω...

Στη μικρή...ως πρώτα γενέθλια δεν θα έχω πολλά παιδάκια...ή θα είναι μεγαλύτερης ηλικίας...

Στον Αλέξη...η παρέα θα είναι συνομήλικη....5 3χρονα, 1 4χρονο...και 2 του ενός έτους που δεν θα καταλάβουν και πολλά...οπότε η ερώτηση είναι για τα 3χρονα αν θα απασχοληθούν με κάποια κοπέλα...

Επίσης, η άλλη απορία μου είναι....θα πρέπει να πάρω και πιατάκια με το θέμα μας...ή να χρησιμοποιήσω πλαστικά μονόχρωμα και να δώσω μεγαλύτερη έμφαση στη διακόσμηση;

Κοιτα να δεις εγώ θα έλεγα να παιξεις με κατι πιο μπεμπε για πρώτα γενέθλια που δεν θα μπορέσεις να ξανακάνεις.Αυτο το θέμα είναι ωραίο αλλά να καταλαβαινουν και τα παιδάκια γιατί ουσιαστικά γι αυτά το κανεις όχι για τους μεγάλους. Εξάλλου αργοτερα θα μπορείς να οργανώσεις κκαι δραστηριοτητες αναλογες και να συμμετεχει και η μικρή σου.Γνώμη μου πάντα....

τώρα για το πάρτυ ζουγκλα θα έλεγα να παιξεις με διακοσμηση περισσοτερο αλλα κυκλοφορούν κάτι ποτηράκια σε σχήμα καρύδας στο εξωτερικό φοβερα!!!Αν σε παιρνει χρονικά να παραγγειλεις...

Εγώ αν θες έχω να σου δωσω κατι μεγάλες πιατέλες σε σχήμα φύλλου φοινικα που έιχα στου δικου μου τα γενεθλια

130220101197.jpg

πρέπει να ναι ή 3 ή 4...

Διαφημίσεις

Κοιτα να δεις εγώ θα έλεγα να παιξεις με κατι πιο μπεμπε για πρώτα γενέθλια που δεν θα μπορέσεις να ξανακάνεις.Αυτο το θέμα είναι ωραίο αλλά να καταλαβαινουν και τα παιδάκια γιατί ουσιαστικά γι αυτά το κανεις όχι για τους μεγάλους. Εξάλλου αργοτερα θα μπορείς να οργανώσεις κκαι δραστηριοτητες αναλογες και να συμμετεχει και η μικρή σου.Γνώμη μου πάντα....

Καταλαβαίνω τι λες...αλλά στα πρώτα γενέθλια έτσι και αλλιώς δεν καταλαβαίνουν πολλά...

οπότε το πάρτυ γίνεται πιο πολύ για τους μεγάλους...

Στον Αλέξη είχα κάνει αυτό http://www.partycity.com/product/one-derful+boys+1st+birthday+party+supplies.do?sortby=ourPicks&pp=60&size=all&navSet=169829

Τώρα προσανατολίζομαι σε αυτό...http://www.partycity.com/product/little+cupcake+girls+1st+birthday+party+supplies.do?sortby=ourPicks&pp=60&size=all&navSet=169829 γενικότερα δεν είδα κάτι να με ξετρελαίνει ιδιαίτερα για τη μικρή....

Με τον Αλέξη βρίσκω πιο εύκολο το να οργανώσω πάρτυ....μήπως είμαι πολύ αγορομάνα τελικά;;; :)

τώρα για το πάρτυ ζουγκλα θα έλεγα να παιξεις με διακοσμηση περισσοτερο αλλα κυκλοφορούν κάτι ποτηράκια σε σχήμα καρύδας στο εξωτερικό φοβερα!!!Αν σε παιρνει χρονικά να παραγγειλεις...

Εγώ αν θες έχω να σου δωσω κατι μεγάλες πιατέλες σε σχήμα φύλλου φοινικα που έιχα στου δικου μου τα γενεθλια

πρέπει να ναι ή 3 ή 4...

Και εγώ αυτό σκεφτόμουν...ότι τα πιάτα κανείς δεν τα προσέξει ιδιαίτερα...αλλά το γύρω γύρω θα χτυπάει ιδιαίτερα....

Ο χρόνος σαφώς και με παίρνει....για πες το site να δω τα ποτηράκια...έτσι και αλλιώς θα μπει παραγγελία στα εξωτερικά για διάφορα πραγματάκια...μια και τα χεράκια μου δεν πιάνουν τίποτα...Για τις πιατέλες αν δεν σου είναι κόπος και με 2 είμαι ικανοποιημένη...

κι εμεις στα 4α γενεθλια της μαρκελλας μας θα εχουμε σαν θεμα τα cupcakes. στου ιωαννη επειδη δε βρηκα κατι με το νουμερο 1 που ηθελα, καναμε τελικα το toy story 3. λογω του οτι 2 μερες μετα ηταν ο γαμος μας και η βαφτιση του, δεν προλαβα να ετοιμασω και πολλα γι'αυτο και θα βγαλω το αχτι μου στης μεγαλης!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Beloved, πότε είναι τα γενέθλια της μικρής σου;

Οk... θα παραγγείλω τα διάφορα...

θα φτιάξω και καμμία δωδεκαριά cupcakes και θα τα βάλω σε stand...

πως τα διακοσμώ όμως που δεν έχω καμμία σχέση με τη ζαχαρόπαστα;

Tις προσκλήσεις θα τις φτιάξω μόνη μου...έτσι και αλλιώς με mail θα τις στείλω...

Menu θα πρέπει να το σκεφτώ και να μαγειρέψει ο σύζυγος...

Για δωράκια τι κάνουμε; Για καδράκια ξέρει καμμία κοπέλα;

και συνεχίζω...της μικρής είναι σχετικά απλά τα πράγματα καθότι είναι τα πρώτα μας γενέθλια...για τα 3χρονα τι θεωρείται καλύτερο;

Κοπέλα που να τα απασχολήσει; Πινιάτα (αν και προσωπικά την απεχθάνομαι);

Να οργανώσω ένα κυνήγι...που να ψάξουν να βρουν ξύλινα ζωάκια που θα τα έχω κρύψει;

Επίσης, δωράκια...να κάνω κάτι σε μπλουζάκι ή να γεμίσω σακουλάκια με σφυρίχτρες, σαπουνόφουσκες, μαλακά ζωάκια και τέτοια πραγματάκια;

Καταλαβαίνω τι λες...αλλά στα πρώτα γενέθλια έτσι και αλλιώς δεν καταλαβαίνουν πολλά...

οπότε το πάρτυ γίνεται πιο πολύ για τους μεγάλους...

Στον Αλέξη είχα κάνει αυτό http://www.partycity.com/product/one-derful+boys+1st+birthday+party+supplies.do?sortby=ourPicks&pp=60&size=all&navSet=169829

Τώρα προσανατολίζομαι σε αυτό...http://www.partycity.com/product/little+cupcake+girls+1st+birthday+party+supplies.do?sortby=ourPicks&pp=60&size=all&navSet=169829 γενικότερα δεν είδα κάτι να με ξετρελαίνει ιδιαίτερα για τη μικρή....

Με τον Αλέξη βρίσκω πιο εύκολο το να οργανώσω πάρτυ....μήπως είμαι πολύ αγορομάνα τελικά;;; :)

Και εγώ αυτό σκεφτόμουν...ότι τα πιάτα κανείς δεν τα προσέξει ιδιαίτερα...αλλά το γύρω γύρω θα χτυπάει ιδιαίτερα....

Ο χρόνος σαφώς και με παίρνει....για πες το site να δω τα ποτηράκια...έτσι και αλλιώς θα μπει παραγγελία στα εξωτερικά για διάφορα πραγματάκια...μια και τα χεράκια μου δεν πιάνουν τίποτα...Για τις πιατέλες αν δεν σου είναι κόπος και με 2 είμαι ικανοποιημένη...

Τωρα το site δεν το θυμαμαι πάνε και 2 χρόνια αλλά ήταν σε χαβανέζικο πάρτυ (aloha Μου φαίνεται το έλεγε) για πατα coconut cups μήπως τα βρεις.Οσον αφορά τις πιατέλες καμια 15αρια μερες πριν στείλε μου μνμ τη διευθυνσή σου να ψάξω να τις βρώ και να στις στείλω.Οσες είναι γιατί δεν θυμαμαι ποσες είναι...

Στης μικρής σου το πάρτυ εγω θα έλεγα να κοιτάξεις μόνο τα χρώματα και το πουα και να παιξεις με πράγματα που έχεις ήδη στο σπίτι σου.Αφου θα απευθυνεται περισσοτερο και σε μεγάλους θα κάνεις καλύτερο ντεκορ.

Διαφημίσεις

Γενέθλια μικρής...

Θα έχω παιδάκια αλλά όχι πολύ μικρά...εκτός από τη μικρή μου και ένα ακόμα κοριτσάκι στην ηλικία μας, τα άλλα θα είναι μεγαλύτερα...ο αδερφός της 3, της κουμπάρας μου 7 και 10, και ο ξάδερφός μας 12. Λέτε να βαρεθούν πολύ;

Γενέθλια Αλέξη....

Δείτε το http://go.tipjunkie.com/pa/1145/greygreydesigns.blogspot.com/2011/bretts-jungle-safari-1st-birthday-party.html

Μου άρεσε η ιδέα με τα καρτελάκια στο φαγητό....η γιρλάντα στο τραπέζι με τα ζωάκια...αυτή πως τη φτιάχνουμε άραγε;

GeorginaT

Και τα 2 θέματα των παιδιών είναι πολύ ωραία.

Η γιρλάντα και τα καρτελάκια είναι εύκολες κατασκευές.

Τα cupcakes έχουν πολύ ωραία χρώματα και για προσφέρονται για super διακοσμήσεις. Πέρυσι είχα κάνει ένα παρτυ για φίλες με θέμα τα cupcakes και η διακόσμηση ήταν πολύ χαρούμενη και με ωραία χρώματα (έτσι τουλάχιστον μου είπαν οι φίλες μου).

Για καδράκια, ξέρω μια κοπέλα που φτιάχνει (μου έκανε δώρο καδράκι στο φετινό πάρτυ του γιού μου), μου φάνηκαν και σχετικά οικονομικά, αν θες θα την ρωτήσω απλά πες μου.

Όταν θα φτιάξεις και τα κεκάκια για τη μικρή, δεν είναι απαραίτητο να βάλεις ζαχαρόπαστα. Λευκό ή χρωματιστό γλάσο σε απόχρωση παστέλ πασπαλισμένο με ζαχαρενια διακοσμητικά, δείχενουν πάρα πολύ όμορφα. Εγώ πέρυσι έτσι έκανα τα cupcakes και έφτιαξα και τις χάρτινες θήκες μόνη μου, έγιναν πάρα πολύ ωραία τόσο από γεύση κι ακόμη περισσότερο από εμφάνιση.

Μένω Πάτημα Χαλανδρίου (γειτονιά) και μπορώ να σου προτείνω διάφορες ιδέες για τα πάρτυ σου κι άμα θες και καμιά βοήθεια, εδώ είμαστε...

P6030006.jpg

P6030008.jpg

τα έφτιαξα στα 1α γενέθλια του ιωαννη με βουτυροκρεμα, ειναι πολυ ευκολο και πεντανοστιμα!!!!

η μαρκελλα μου εχει γενεθλια 2 οκτωβριου.

526437xvildghyb3.gif

EBX2p3.png

@Βeloved...η δικιά μου είναι 29 Σεπτεμβρίου :)

Θα σου ήταν εύκολο να βάλεις συνταγή;

Πάντως φαίνονται super....μου άνοιξες την όρεξη...

Τα διακοσμητικά τρώγονται; Που τα βρήκες;

@Mary...να χαίρεσαι το γιο σου...

Μπορείς να βάλεις φωτογραφίες από το περσινό πάρτυ;

Τι έκανες για τη διακόσμηση; Πως κινήθηκες;

Για πες και εσύ σε παρακαλώ συνταγή και πως τα γλασάρουμε...Με τον Παρλιάρο έχω καλές σχέσεις στη ζαχαροπλαστική αλλά cupcakes δεν έχω κάνει ποτέ...

Αν μπορούσες να ρωτήσεις την κοπέλα για τα καδράκια θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα...

Μια που είμαστε και γειτονιά...σε ποιό παρκάκι πάτε τα απογεύματα; :)

Διαφημίσεις

@Mary...να χαίρεσαι το γιο σου...

Μπορείς να βάλεις φωτογραφίες από το περσινό πάρτυ;

Τι έκανες για τη διακόσμηση; Πως κινήθηκες;

Για πες και εσύ σε παρακαλώ συνταγή και πως τα γλασάρουμε...Με τον Παρλιάρο έχω καλές σχέσεις στη ζαχαροπλαστική αλλά cupcakes δεν έχω κάνει ποτέ...

Αν μπορούσες να ρωτήσεις την κοπέλα για τα καδράκια θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα...

Μια που είμαστε και γειτονιά...σε ποιό παρκάκι πάτε τα απογεύματα; :)

Αναφορικά με τη διακόσμηση επειδή δεν φωτογράφισα κάτι (μόνο στα γενέθλια των παιδιών βγάζω φωτό), μπορώ να σου στείλω αν έχεις κάποιο mail τα χρώματα περίπου των χαρτιών που είχα χρησιμοποιήσειγαι τις θήκες των cupcakes (αυτά τα κρατάω γιατί τα βρίσκω στο internet).

Μετά ταίριαξα στα χρώματα αυτά το τραπεζομάντηλο, τα πιατάκια και τα μαχαιροπήρουνα (έκανα και κάτι μεζεδάκια), δίσκους, πιατελίτσες, κεράκια και ύφασμα οργάντζας που χρησιμοποίησα. Έφτιαξα και κάτι μπισκοτάκια με χρωματιστό γλάσο και μια γιρλάντα με cupcake την οποία έσκισε ο μικρός την ώρα που προσπαθούσα να στερεώσω τη μια της άκρη (ευτυχώς δεν ήταν μεγάλη η ζημιά, άντεξε για το πάρτυ).

Οι συνταγές για τα cupcakes

ΣΟΚΟΛΑΤΑ έκανα αυτή:

http://www.marthastewart.com/355559/devils-food-cupcakes?czone=food%2Fbest-cupcake-recipes%2Four-best-cupcakes

Για ΑΣΠΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ είχα κάνει τη συνταγή "ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ" του Παρλιάρου καθώς είμαι κι εγώ fun! Την έχω από ένα περιδοικό GOURMET

Την κοπέλα με τα καδρακια θα την ρωτήσω αύριο. Άμα βρεθούμε και στην παιδική χαρά μπορώ να σου δείξω αυτό που μου έκανε δώρο. Πηγαίνουμε σε αυτή δίπλα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων στην 25ης Μαρτίου, πιο σπάνια στο παρκάκι στη Μπακογιάννη.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/cupcakes-ta-xaroumena-kekakia.html

αυτα κανω εγω!!!γινονται πεντανοστιμα, προσθετω και τριμα πορτοκαλιου ή σταγονες κουβερτουρας!!!

τα διακοσμητικα τα εφερα απο το λονδινο.

526437xvildghyb3.gif

EBX2p3.png

Μιλάμε για πολύ τρέξιμο σήμερα...γιατί δεν μου φτάνει η δουλειά, το σπίτι, τα παιδιά...

έχω να κανονίσω γενέθλια μικρής, γενέθλια μεγάλου και βάφτιση...και τρέχωωωωω λέμε...

Λοιπόν...

Mary...την γιρλάντα πως την έκανες; Τι πατρόν χρησιμοποίησες;

Παρλιάρο ξεφύλλισα χθες τα Παιδικά Όνειρα...και βρήκα ιδέες...θα δοκιμάσω και τα δικά σου γιατί θέλω ποικιλία γεύσεων....θα κάνω ένα πρώτο test drive αρχές Σεπτέμβρη ώστε να είμαι έτοιμη για τα γενέθλια...

Παρκάκι εμείς είμαστε πιο fan της Μπακογιάννη....λόγω συνήθειας περισσότερο...αλλά ερχόμαστε και κάτω για αλλαγή...έτσι και αλλιώς όλα κοντά είναι... :)

Beloved...η συνταγή σου φαίνεται πανεύκολη...και καταχωρείται...μαζί με τις τροποποιήσεις σου φυσικά...αυτή τη βουτυρόκρεμα και τα γλάσα δεν έχω χειριστεί ποτέ...αλλά είμαι αποφασισμένη να τα κάνω μόνη μου...γιατί 2.5euro που ζητάνε το κομμάτι δεν τους τα δίνω λέμε...

Για τη μικρή είμαι σχεδόν έτοιμη....έχω ετοιμάσει την παραγγελία για πιατάκια, διακοσμητικά κλπ...έχω τις συνταγές χάρει σε εσάς...οπότε μένει να δω τι θα κάνω με δωράκια και τελείωσα... ή μήπως ξεχνάω κάτι;;;;

Σου στέλνω σε πμ το τηλέφωνο της κοπέλας με τα καδράκια. Της μιλησα σήμερα.

Για τη γιρλάντα, ανάλογα τι θέλω να φτιάξω, διαλέγω τα χαρτιά. Άλλα τα βρίσκω σε βιβλιοπωλεία τα κλασσικά χαρτόνια Canson (μονόχρωμα επί το πλείστον), άλλα τα παραγγέλνω από διάφορα sites εξωτερικού (συνήθως με σχέδια επάνω και διπλής όψης).

Για τη γιρλάντα cupcakes, παρήγγειλα κάποια χαρτόνια από το εξωτερικό και κάποια μονόχρωμα Canson τα βρήκα εδώ.

Πατρόν έχει αφθονία στο Internet.

Καταφερα να βάλω και τις εικονες με τα χρώματα των χαρτονιών για τις θηκούλες cupcakes που έφτιαξα πέρυσι.

cupcakepaperpink.jpghttp://imageshack.us/photo/my-images/11/cupcakepaperpink.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/823/cupcakepaperbrown.jpg

cupcakepaperbrown.jpg

cupcakepaperbrown.jpg

Edited by MaryT
Προσθήκη links

Μary....είδα τις θήκες σου και έπαθα πλάκα...απίστευτα όμορφες...

καταπληκτικά χρώματα...

Έχω την εντύπωση ότι πιάνουν τα χεράκια σου σε αντίθεση με εμένα την τρυπιοχέρα..

χαχα

Το μήνυμα το είδα....θα σου απαντήσω μέσα στο σ/κ που θα βρω λίγο χρόνο.

Hello girls…

Λοιπόν…διάβασα και τα άλλα θέματα…και κάπου επηρεάστηκα και σκέφτομαι να αλλάξω το θέμα της μικρής από τα cupcakes σε Minnie Mouse 1st Birthday!!!

http://www.partycity.com/product/minnie+mouse+1st+birthday+party+supplies.do?sortby=ourPicks&pp=60&size=all&navSet=169829

Τι λέτε;

Hello girls…

Λοιπόν…διάβασα και τα άλλα θέματα…και κάπου επηρεάστηκα και σκέφτομαι να αλλάξω το θέμα της μικρής από τα cupcakes σε Minnie Mouse 1st Birthday!!!

http://www.partycity.com/product/minnie+mouse+1st+birthday+party+supplies.do?sortby=ourPicks&pp=60&size=all&navSet=169829

Τι λέτε;

Ειναι Τελειαααααααααααα!!!!!!

Ψηφίζω μινι!!!!

GeorginaT, μου αρέσει για αυτή την ηλικία περισσότερο η Minnie.

Στο γιο μου έκανα party Mickey πέρυσι. Βάζω φωτό της γιρλάντας (εύκολα γίνεται και για κοριτσάκι) και φωτό της τουρτας που ήταν το πατρόν της γιρλάντας!

http://s964.photobucket.com/albums/ae128/MTZAFOU/?action=view&current=mickey_garland-1.jpg

http://s964.photobucket.com/albums/ae128/MTZAFOU/?action=view&current=mickey_head_tourta.jpg

?action=view&current=mickey_garland-1.jpg

Xαίρομαι για την ψήφο σας.... :)

Πέρυσι και εγώ είχα κάνει Μickey για τον μεγάλο...και εκεί ψιλο-κόλλησα...

αλλά δεν πειράζει...θα το κάνω και ξεμπερδεύω με τον Disney πλέον.... ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω!