Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φοβάται να μπει στο ανανσέρ

Recommended Posts

Ο γιος μου 5 χρονών εδώ και 15 μέρες περίπου δεν μπαίνει καθόλου στο ασανσέρ. Δεν κλειστήκαμε ποτέ μέσα, αλλά φοβάται όπως λέει να μην κλειστεί. Απ ότι ξέρω δεν είδε κάτι σχετικό στην τηλεόραση, δεν ξέρω βέβαια τι λένε στο σχολείο. Μας έχει ξετινάξει κανονικά. Κάθε μέρα από τις σκάλες στον 3ο και όχι μόνο μία φορα και δύο, αλλά συνέχεια. Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Νομίζω όμως πως με το να πηγαίνουμε από τις σκάλες δεν τον βοηθάμε, και το πρόβλημα διαιωνίζεται. Αν δεν μπει στο ασανσέρ να το αντιμετωπίσει πως θα του περάσει? Ο άντρας μου επιμένει να δούμε παιδοψυχολόγο αλλά θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς. Τι να κάνω?

Διαφημίσεις

Εγω ξερω τουλαχιστον 2 ατομα που ακομη και τωρα στα 40 δεν μπαινουν στο ασανσερ γιατι εχουν κλειστοφοβια. Προσπαθησε να τον πισεις σιγα σιγα να μπαινεται. Η εναν οροφο με τα ποδια εναν με το ασανσερ (εμεις μειναμε με τον μεγαλο 1μιση ωρα μεσα αλλα ευτυχως το ξεπερασε...)

Ααααα κι εγώ το είχα αυτό όταν ήμουν μικρή! Δεν θυμάμαι αν είχα κλειστεί μέσα, ίσως είχε κλειστεί ο αδερφός μου....Μου κράτησε ένα διάστημα, δε με ζορίσανε, κάνανε τη γυμναστική του και μου πέρασε....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

• 3 weeks later...

Τα ιδια και η κορη μου απο πολυ μικρη(ισως φταιει το γεγονος οτι στην πολυκατοικια δεν εχουμε ασανσερ:evil:)οπου και να παμε για να μπει στο ασανσερ μας βγαζει την ψυχη και μεχρι να φτασουμε στον οροφο κοπανιετε κατω

Ο γιος μου 5 χρονών εδώ και 15 μέρες περίπου δεν μπαίνει καθόλου στο ασανσέρ. Δεν κλειστήκαμε ποτέ μέσα, αλλά φοβάται όπως λέει να μην κλειστεί. Απ ότι ξέρω δεν είδε κάτι σχετικό στην τηλεόραση, δεν ξέρω βέβαια τι λένε στο σχολείο. Μας έχει ξετινάξει κανονικά. Κάθε μέρα από τις σκάλες στον 3ο και όχι μόνο μία φορα και δύο, αλλά συνέχεια. Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Νομίζω όμως πως με το να πηγαίνουμε από τις σκάλες δεν τον βοηθάμε, και το πρόβλημα διαιωνίζεται. Αν δεν μπει στο ασανσέρ να το αντιμετωπίσει πως θα του περάσει? Ο άντρας μου επιμένει να δούμε παιδοψυχολόγο αλλά θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς. Τι να κάνω?

Κοίτα, τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία αναπτύσσουν διάφορες φοβίες στο άσχετο. Εμείς δεν πρέπει να τρέφουμε αυτούς τους φόβους τους. Με το να πηγαίνεις από την σκάλα είναι σαν να του λες ότι πράγματι υπάρχει κίνδυνος. Πάρτον αγκαλίτσα, μπείτε στο ασανσέρ και πες του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλειστείτε. Αλλά ακόμα και αυτό να συνέβαινε, δεν πειράζει γιατί έχει τηλέφωνο και θα πέρνατε να σας ανοίξει κάποιος. Όταν έχει κοντά τη μαμά του και τον μπαμπά του να μην φοβάται τίποτα. Και προς Θεού, μην τον κοροιδέψετε για το φόβο που νιώθει.

Και εμένα η κόρη μου ξαφνικά δείχνει ότι φοβάται άσχετα πράγματα ή παριστάνει ότι φοβάται...δεν είμαι σίγουρη... πάντα όμως την καθησυχάζω και προσπαθώ να δω το θέμα από τη δική της πλευρά. Της έχω πάρει και ένα παραμυθάκι που μιλάει ακριβώς για διάφορους φόβους που έχουν τα παιδάκια.

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις