Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ/ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΤΛ

Recommended Posts

ΣΚΕΦΤΗΚΑ

να ανοιξω αυτο το θεμα γιατι η παιδικη χαρα ειναι στο καθημερινο μας προγραμμα τωρα που ανοιγει ο καιρος .

ΚΑΤΑΡΧΗΝ θα αναφερθω στη συμπεριφορα του μικρου και ζητω συνδρομη και μετα θα σας πω κουτσομπολια καλα και ασχημα που θα μας δωσουν θεμα για συζητηση.

Ο Δημητρης λοιπον ειναι ο δικηγορος της παιδικης χαρας.Κατι σαν ΟΗΕ ας πουμε.

Μη δει παιδακι να παιρνει αλλου το παιχνιδι(μπαλα ποδηλατο κτλ) τρεχει και του ουρλιαζει μεσα στη μουρη 'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ"

Το κακο ειναι οτι το κανει και σε πολυ μικρα παιδακια τα οποια βεβαια και τρομαζουν και αρχιζουν το κλαμα.

Το σημαντικοτερο ομως ειναι οτι σε πολλες περιπτωσεις ριχνουμε και κατι ψιλες σε οποιον μας τη δινει στα νευραΕιναι δυο τρια παιδακια που δεν κανουν με τιποτα μαζι.

Πρεπει ωστοσο να σημειωσω οτι μαλωνει με παιδακια τα οποια του τη χωνονται με καποιο τροπο.ΠΧ να του παρουν στα μουλοχτα το ποδηλατο .

Επισης δε μοιραζεται ευκολα.Μπορει να παρει το αυτοκινητο απο ενα παιδακι και ενω ο ιδιος δεν κανει ποδηλατο γιατι παιζει με το ξενο αυτοκινητο να μην δωσει το ποδηλατο του στο παιδακι που του εδωσε το αυτοκινητο.

ή παμε με δυο τρεις μπαλες στην παιδικη χαρα τις οποιες μπορει να τις αφησει στο ελεος του Θεου και να χαλβαδιασει μια αλλη και με αυτη να παιξει αλλα και να την πει στον αλλον που θα του παρει τη δικη του.

ΓΕΝΙΚΩΣ τα θελουμε ολα δικα μας.

Τις προαλλες επαιζε ξυλο με ενα πιτσιρικι μικροτερο του μεν αλλα πολυ πιο ανεπτυγμενο απο το Δημητρη τα μεγαλυτερα εκαναν κερκιδα και φωναζαν "ξυλο ξυλο" και εγω ετρεχα να τα χωρισω και να εχω και τη γιαγια του αλλου με το γνωστο μπλα μπλα των γιαγιαδων.

Και με τις μαμαδες ή τους μπαμπαδες λιγο ή πολυ ψιλοβγαζεις ακρη αλλα με τις γιαγιαδες ειναι λιγο δυσκολο.

Του εχω κανει πλυση εγκεφαλου"δεν σηκωνουμε ποτε χερι"κατι που εκανα και την ωρα που χτυπουσε το αλλο πιτσιρικι.Οπως επισης του λεω οτι δεν μαλωνουμε και εαν ξανασυμβει δεν θα παμε ξανα στις κουνιες.

2eaW.jpg.png

Διαφημίσεις

Μια χαρά τον βρίσκω Ειρήνη, τον Δημητράκη σου...

Η δικιά μου είναι πρόβατο του Θεού... Ούτε τα πλησιάζει τα άλλα παιδάκια, όχι να διεκδικήσει ή να παίξει ξύλο....

Μακάρι να σας μοιάζαμε λίγο....

Αλλά πού θα μου πάει... θα την βγάλω εγώ από το αυγό της... έχε χάρη που τώρα με την κοιλιά και το μωρό να έχει φτάσει σχεδόν στην έξοδο, δεν μπορώ να πάω ούτε στην παιδική χαρά....

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Η μεγάλη μου είναι και αυτή σαν τη δικιά σου Sofia.

Δεν την πειράζει να της πάρει άλλο παιδάκι τα παιχνίδια...μην της το πάρει η αδερφή της...εκεί θα γίνει ΧΑΜΟΣ!! :lol:

Με τα άλλα παιδιά είναι πολύ καλή με την αδερφή της όμως γίνεται...θηρίο!!!

Σαν διπλή προσωπικότητα!! :?

Στην παιδική χαρά πηγαίνει μπροστά η Φιλοθέη και απο πίσω της τρέχει η Κωνσταντίνα!! :lol: ...δεν την χάνει απο τα μάτια της...και προσπαθεί να κάνει τα ίδια....κρεμιέται σαν μαϊμού η μεγάλη...ντε και καλά να κρεμαστεί και αυτή...!! :roll:

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

ΠΑΝΤΩΣ

κοριτσια πρεπει να σας πω οτι με παιδια που ειναι πιο χαμηλου προφιλ ειναι μελι γαλα.

Για παραδειγμα το Σαββατο το βραδυ πηγαμε με μια συμμαθητρια του και του γονεις της στο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ και μετα ηρθαν στο σπιτι μας για παιχνιδι.Ουτε που ακουστηκαν τρεις ωρες που παιζανε.Και την περασμενη εβδομαδα στην παραλια με ενα αλλο αγνωστο κοριτσακι μια χαρα παιζανε.Βεβαια η αληθεια ειναι οτι ο δικος μου ακουγεται λιγο παραπανω ,μιλαει συνεχως και δινει οδηγιες.Αλλα τουλαχιστον δεν μαλωνε.Αντιθετα με τον καλυτερο του φιλο οταν βρισκονται το πρωτο μισαωρο ειναι μελι γαλα μετα αρχιζουν τα δυσκολα και παντα χωρισουμε με κλαματα γιατι εχουν πλακωθει.

2eaW.jpg.png

Μήπως έχει να κάνει και με το φύλο;;

Και η δικιά μου με όλα τα παιδάκια τα πάει περίφημα!!

Στον παιδικό ποτέ δεν έχει φάει τιμωρία και ακόμα και τα πιο επιθετικά παιδιά την παίζουν και δεν της έχει επιτεθεί ποτέ κανένα...μέχρι στιγμής βέβαια...!

Μυστήριο...! :?:

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Διαφημίσεις

HARA

τι να πω αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου!!!

Ωστοσο νομιζω οτι αναπτυσει ανταγωνιστικες σχεσεις με καποια παιδια τα οποια ειναι συνηθως και αυτα .....ζουζουνια :twisted::twisted:

Και βεβαια εκεινο που με κανει εξαλλη ειναι η παρεμβαση καποιων γιαγιαδων(η πλειοψηφια τους το βλεπω απο τη δικη μου αλλα και καποιους γονεις θα σας πως αργοτερα για μια εμπειρια που ειχα με μια μαμα).Εκει που μπαινεις στη μεση και φερνεις σε μια ισορροπια την κατασταση (αλλωστε εχουμε κανει εντατικα μαθηματα εδω μεσα) λενε κατι και στα χαλανε ολα οχι μονο στο δικο σου το παιδι αλλα και στο εγγονι τους και το κανουν τουρμπο.Ή το τραβανε για να μη μαλωνει ή το προσβαλουν ή γενικα συμπεριφερονται με τετοιο τροπο που δε λυνει το προβλημα παρα μονο δυναμιτιζει το κλιμα.

2eaW.jpg.png

Και μένα η δικιά μου είναι πολύ καλή. Αυτό που με είχε πειράξει είναι μια φορά που 2 παιδιά (μεγαλύτερα 5-6 χρ.) φόρεσαν τις κουκούλες τους και με κάτι ψεύτικα σπαθάκια ορμήξανε φωνάζοντας στη δικιά μου την κακομοίρα που κατατρόμαξε και έβαλε τα κλάματα, και η μαμά τους καθόταν και χαμογελούσε! Βέβαια αυτά τα παιδιά ήταν γενικότερα αγριμάκια και είχαν ξεσηκώσει όλη την παιδική χαρά τρομάζοντας τα μικρότερα. Και η μαμά εκεί. Ατάραχη. :shock:

Πες μας βρε IRINI την ιστορία με την άλλη μαμά.

λοιπόν -

1 - δεν έχει να κάνει με το φύλο όταν είναι μικρότερα των 4 ετών.

2. απο 4 -5 ετών όμως, όντως τα αγόρια είναι ασυγκράτητα και δεν είναι εύκολα εφικτό, ούτε και ίσως καλό, να οριοθετηθούν τόσο ώστε να μήν έχουν τέτοια ξεσπάσματα - θεωρούνται (μετά απο έρευνες βιολογικές και DNA) φυσιολογικά και αναγκαια για την ανάπτυξη της αντρικής ψυχολογίας - η οποία απο το DNA έχει μέσα της την επιθυμία για το να πολεμούν ενάντια στο κακό.

Σε εκείνη την ηλικία δοκιμάζουν όπως ακριβώς και τα γατάκια που κάνουν επίθεση στα πάντα όταν είναι μικρά, (το βλέπω και μπροστά μου κάθε μέρα :D ) τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους.

Αργότερα η αίσθηση ότι έχουν την δύναμη και την ικανότητα είναι αυτά που θα τα οδηγήσει και στο να καταφέρνουν τους στόχους τους το να έχουν δυναμικότητα ενεργητικότητα κτλ.

Φυσικά το να έχουν ξεσπάσματα με φωνές τρεχάλες χοροπηδητά κτλ κτλ κτλ κτλ. δεν εχει καμιά σχέση με το να τρομοκρατούν ή να ενοχλούν άλλα παιδιά με την κακή έννοια.

Εκεί είναι που γίνεται το μπέρδεμα όπου οι γονείς είτε τα απαγορεύουν όλα είτε τα επιτρέπουν όλα και επειδή δεν γνωρίζουν και για αυτά τα πράγματα δυσκολεύονται να δούν την διαφορά και να έχουν άλλη αντίδραση στο ένα άλλη στο άλλο.

Παίζουν και τα νεύρα και η ψυχραιμία ένα ρόλο.

Μάθετε στα παιδιά να μιλούν να χρησιμοποιούν αυτή την ικανότητα.

εάν φοβούνται ότι κάποιος θα τους πάρει κάτι απο το χέρι και για αυτό χτυπούν προκαταβολικά ή την ίδια στιγμή,

πρέπει να τους μάθετε να μιλάνε , να λένε -

ΟΧΙ αυτό ΔΕΝ θα το πάρεις έτσι - το έχω εγώ . ΑΝ το θες ζήτα το ευγενικά. Μπορεί να στο δώσω σε λίγο.

ΔΕΝ μου αρέσει να μου το τραβάς. Εγώ στα τραβάω απο τα χέρια σου ?

κτλ κτλ.

εάν δέχονται τρομοκρατίες κτλ. αγκαλιάστε τα και κάντε τα να νιώσουν ασφάλεια και μην ασχολείστε με τα άλλα παιδιά που το κάνουν αυτό μιλώντας τους κτλ κτλ. - ασχοληθείτε εκείνη τη στιγμή με το παιδί σας που ένιωσε αβοήθητο. Κάντε το να νιώσει ότι έχει φωνή, και ότι είσαστε πάντα εκεί για να το βοηθήσετε.

"την άλλη φορά θα τους φωνάξουμε μαζί - ΜΗΝ το κάνεις αυτό, ΔΕΝ μου αρέσει! ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΛΛΟΥ"

μάθετέ τους να φωνάζουν για να υπερασπίσουν το δίκαιό τους.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

με λιγη καθυστερηση μολις τωρα μπηκα στο γραφειο!!!!!

Λοιπον η εμπειρια της παιδικης χαρας με την αλλη μαμα εχει ως εξης.

Ερχεται σχετικα αργα στην παιδικη χαρα και την πρωτη φορα που την ειδα κρατουσα ενα σεικερ με καφε και ενα τσιγαρο στο ενα χερι και στο αλλο ενα παιδακι περιπου 15 με 18 μηνων.

Τον εβαζε στην κουνια με το ενα χερι τον καφε και το τσιγαρο δεν το αποχωριζοταν.Το προσπερνω....

Αρχισα να συνειδητοποιω οτι δεν ακουγοταν κανενας αλλος στην παιδικη χαρα πλην των παιδιων και της υστερικης φωνης της.ΜΗ ΕΚΕΙ ΜΗ ΑΥΤΟ ΕΛΑ ΕΔΩ ΣΟΥ ΛΕΩ και να τραβολογαει το παιδακι το οποιο εδειχνε τσαντισμενο που δεν το αφηνε σε χλωρο κλαρι.

Για κακη μου τυχη πηγε να παρει την μπαλα ενος παιδιου και ο δικος μου το γνωστο(τα ειπαμε παραπανω) δικηγορος αρχιζε να του ουρλιαζει και τον κυνηγαει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΜΠΑΛΑ.Τελος παντων ψιλοηρεμησαμε και φευγοντας μου λεει ενα του στυλ ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ!!!1Δε δινω σημασια.

Την επομενη ξανα τα ιδια με τη διαφορα οτι ειχε φερει δικη του μπαλα.Παλι να του φωναζει να το τραβαει και το πιτσιρικι να κλαιει κτλ.Παλι για κακη μου τυχη μπλεχτηκε με τον δικο μου και τις μπαλες.

Και οταν πηγα να τα χωρισω της λεω χαριτολογωντας " το εχει η μοιρα μας καθε φορα να μαλωνουν τα πιτσιρικια"Δε μου δινει σημασια και γυριζει μετα απο λιγο ολο κακια και μου ΑΣΕ ΜΩΡΕ ΕΙΝΑΙ Κ....ΠΑΙΔΟ"

ο χαρακτηρισμος ηταν για το παιδι της.

Εμεινα με ανοικτο το στομα μιλουσε με τους χειροτερους χαρακτηρισμους σε μια ξενη για το παιδι της.....Ευτυχως δεν την ξαναειδα γιατι την επομενη μπορει να την αρπαξω....

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ

Το τι δεκαποντο χρυσο πεδιλο και ψηλοτακουνο τσοκαρο παιζει στην παιδικη χαρα δεν μπορω να σας το περιγραψω.

Και το κλου ειναι τα ΜΠΛΟΥ ΤΟΥΘ ....Ενα με το αυτι κυριως απο πολυασχολους μπαμπαδες....ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ.....

(πρωην εκκλησιαστικο ρεπορταζ εχω τα καταλοιπα μου και εγω)

2eaW.jpg.png

Δυστυχως η παιδικη χαρα ειναι μια δυσκολη υποθεση... εμας προς το παρον δεν μας ενδιαφερει ιδιαιτερα , παμε βολτα γιατι ειναι μεσα στο παρκο και αν βρουμε αδεια τη μοναδικη κουνια που μπορει να κατσει ο μικρουλης κανουμε 2-3 λεπτα και φευγουμε... Φυσικα δεν παμε οταν εχει παρα πολλα παιδακια..

Τις προαλες τον ειχα παει νωρις το απογευμα κατα τις 5, η κουνια ηταν κατηλημενη από ενα κοριτσακι 11 - 12 χρονων περιπου που καθοταν από πανω γιατι δεν χωρουσε μπει μεσα (ειναι κουνια για πολύ μικρα παιδακια και ειναι και ενισχυμενη με δερμα γυτω γυρω για να μην χτυπανε... Καθισαμε στο παγκακι και αφου βαρεθηκε αυτο και σηκώθηκε παω να βαλω τον μικρό μεσα... Με το που με βλέπει ριχνει μια τρεχαλα να παει να την ξαναπρολαβει... Εν τω μεταξυ η παιδικη χαρα εχει παρα πολλες κουνιες για μεγαλύτερα παιδια και μονο μια για τα μωρα...

Μες την τρεχαλα της με στρωχνει κιόλας και παραλίγο να μου πεσει το παιδι από τα χερια...

δεν θα σας πω τι του εσουρα γιατι θα με κακοχαρακτηρισετε , παντως δεν ξαναπλησιασε την κουνια ακομα και μετα που εφυγα...Παντως παιδια αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι το παιδι ηταν εκει μες το μεσημερι μονο του που κυκλοφορουν διαφοροι τυποι γιατι εχει και καφετερια διπλα ,λεσχες απεναντι, με μηδεν επιτηρηση .... μετα βγαινουν στα καναλια και λένε μου αρπαξαν το παιδι μου... το βιασαν, το εκαναν το εραναν... τι να πω?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Τώρα μου θυμισατε το εξής περιστατικο.. Γυρνάμε απο βόλτα Κυριακή βράδυ γύρω στις 21:30 κινούμαστε στην Αθηνα, στην Αλεξάνδρας και βγαίνει ενα παιδάκι στη μέση της λεωφόρου... ολοι οδηγοί - συνοδηγοί πάθαμε πλάκα... φρεναρίσματα κόρνες .... το παιδάκι αφού εφτασε στη μέση ξαναγυρίζει πίσω.... εντωμεταξύ μας πιανει το φανάρι... και γυρναω και βλεπω μια μαμα σε ένα περίπτερο να διαβάζει ενα περιοδικό και.... ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!! Ευτυχώς όλοι οι οδηγοί αντέδρασαν ψύχραιμα και εγκαιρα.... και το παιδάκι δεν έπαθε τίποτα... απο τύχη... Ελπίζω να συνεχίσει να είναι έτσι τυχερο...

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ

Μου λεει χθες το bizeli (που γυρνουσε απο την παιδικη χαρα και μεις πηγαιναμε) προσεξε ενα κοριτσακι το οποιο ειναι ετσι και ετσι.

Τελος παντως το εντοπιζω μεσα στον κοσμο καθοτι λογω ζεστης γονοταν χαμος.

ΛΟΙΠΟΝ το κοριτσακι γυρω στα 7 με 8 ξανθο καταμαυρισμενο με εξωπλατο μπλουζακι και σορτσακι παραλαγης σουπερ καυτο με το κ....σχεδον εξω.

Επαθα σοκ.Η περιγραφη του μπιζελιου επιβεβαιωθηκε

Να επιδικνυεται ,να κανει τροχους στη μεση της παιδικης χαρας να φερνει αναποδες τουμπες στο μονοζυγο και η επιδειξη επιδειξη.

Τα αγορακια κοιτουσαν αμηχανα καθοτι ειναι και λιγο μαντρουχαλα σε αυτα.

Να εχω στο τηλεφωνο το μπιζελι και να μου λεει "συγγνωμη ειμαι πουριτανη?"

Συμπερασμα !!!"συγγνωμη αλλα το κοριτσακι τι φταιει???"Ενταξει ειπαμε ελευθερια ,νεοι ανθρωποι ειμαστε αλλα πιστεψτε με το θεαμα με προβληματισε γιατι μετα αναρωτιομαστε για τα πιτσιρικια που βλεπουμε στα παρκα να κανουν διαφορα απο τσιγαρο μεχρι οργια.

Και δε νομιζω οτι εδω παιζει το χασμα γενεων που γραφαμε στις εκθεσεις μας.

2eaW.jpg.png

ΛΟΙΠΟΝ το κοριτσακι γυρω στα 7 με 8 ξανθο καταμαυρισμενο με εξωπλατο μπλουζακι και σορτσακι παραλαγης σουπερ καυτο με το κ....σχεδον εξω.

Να επιδικνυεται ,να κανει τροχους στη μεση της παιδικης χαρας να φερνει αναποδες τουμπες στο μονοζυγο και η επιδειξη επιδειξη.

Ενταξει ειπαμε ελευθερια ,νεοι ανθρωποι ειμαστε αλλα πιστεψτε με το θεαμα με προβληματισε γιατι μετα αναρωτιομαστε για τα πιτσιρικια που βλεπουμε στα παρκα να κανουν διαφορα απο τσιγαρο μεχρι οργια.

Και δε νομιζω οτι εδω παιζει το χασμα γενεων που γραφαμε στις εκθεσεις μας.

Το χάσμα του μυαλού πολλών γονιών φταίει... ουτε των γενεών ούτε τίποτα!!! :twisted:

Οι θησαυροί μου:

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Ο Δημήτρης οπως έχουμε ξαναπει ειναι ένα παιδί που απο μωρο δίνει τα παιχνιδια του ειδικά οταν είναι δικη του πρωτοβουλία και δεν τον πιεσεις να το κάνει...

Ολα καλά λοιπόν και γω ειμαι πολυ χαρουμενη και περηφανη μανούλα που ο γιος μου είναι τοσο κοινωνικός, που μοιραζεται, που δεν εχει βιαιες αντιδρασεις δεν σπρωχνει προσεχει τα αλλα παιδακια... κλπ.

ΟΜΩΣ.... Ποιος είναι ο ρόλος μου και ποια πρεπει να ειναι η σταση μου οταν ο Δημήτρης π.χ. εχει δώσει ένα παιχνιδι ΤΟΥ σε ενα παιδακι και αυτο του το παιρνει και τρεχει μακρια και δεν του το ξαναδίνει ουτε καν για να παιξουνε και ο Δημήτρης του λέει έντονα δωστο μου το θέλω και το αλλο παιδακι του κανει χειρονομία να τον σπρωξει και ο δικός μου με κοιταει με απορία και γω βράζω σαν κατσαρολα επειδή δεν ξέρω τι να κάνω????????????????????

Παρακαλώ για τη γνώμη σας και τις συμβουλές σας!!! γιατι καπου υπαρχει ένα κενό!!!

Υ.Γ. εχθες στην τσουλήθρα ήταν ενα κοριτσακι χαρμα οφθαλμών ελεγες τι άγγελος είναι αυτός... με το που ανεβαινε στην τσουλήθρα μεταμορφωνόταν σπρώχνοντας επικινδυνα, απο την μέση προς το κενο οποιοδήποτε παιδάκι... αφου της είπα οτι αυτο δεν το κανουμε είναι επικίνδυνο της το πε και η γιαγια της... οταν κατεβηκε ο Δημήτρης του είπα ότι καμμιά φορά υπάρχουν παιδάκια που μπερδεύονται και κάνουν λάθη που ειναι σοβαρά.. αλλά πρεπει εμεις να προστατευουμε τον εαυτό μας και να μην επιτρεπουμε σε κανεναν να μας σπρωχνει και σε οποιον το κάνει να του φωναζουμε να μην το ξανακάνει και αν χρειαστει να τον απομακρύνουμε απο κοντά μας σπρωχνοντας τον... :oops: Τωρα του μιλησα σωστά ή οχι ακομα το ψάχνω... :oops:

Οι θησαυροί μου: