Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Recommended Posts

καλημερα σε ολους

ειπα να γραψω αυτο το θεμα για να πω τι με βασανιζει και αμα υπαρχουνε και αλλοι με ομοια συμπτωματα . Απο το 2004 υποφερω απο μερικη κατααθλιψη με εντονα ψυχοσωματικα συμπτωματα οπως ταχυπαλμια , ζαλαδες , ταση για λυποθυμια , εκτακτες συστολες και καποιες φορες δυσκιλιοτητα . Ως φοβικη εχω επισκεφτει γιατρους και καρδιολογους για υπερηχους , καρδιογραφηματα κτλ κτλ στα οποια δεν βρισκεται κανενα σωματικο ευρημα ωστε να δικαιολογει αυτα τα συμπτωματα . Εχω κανει ψυχαναλησεις , κοντρα ψυχαναλησεις χωρις να κανω χρηση καποιων φαρμακων εκτος απο λιγο ηρεμιστικο οταν φτανει σε απροχωρητο σημειο το συμπτωμα . Το προβλημα συνοδευοτανε και απο αγοραφοβικες φασεις και μεγαλο εγκλεισμο στο σπιτι . Και φετος εκει που νομιζα οτι ολα πηγαινανε στο καλυτερο με επιασε ξαφνικα περυσι το σεμπτεμβριο ή καπου τελη Αυγουστου ενα απο τα συμπτωματα ( οι εκτακτες συστολες ) σε μεγαλο βαθμο τοσο πολυ που εγω τρομαξα , αφου και παλι δεν βρεθηκανε τα αιτια σε καρδιολογο τοτε ξαναρχησα ψυχαναλυση , η οποια δεν μπορω να πω για 8 μηνες με βοηθησε , ολο αυτα συνοδευοτανε απο τα σπασμενα μου νευρα , εβριζα τα παντα και νευριαζα πολυ με οσα εχουνε περασει στο παρελθον σε σχεση με τουσ γονεις μου και το σοι μου . Περασα επιλοχειο καταθλιψη εντονη ευτυχως αυτο περασε , και ειμαι πολυ καλα με τον μικρο μου . Σε καποια φαση ειχα αρχησει να κοντρολαρω και τα νευρα μου και ολα πηγαινανε καλυτερα . Το συμπτωματα ειχε να μου συμβει μηνες ολοκληρους , μεχρι που εδω και 3 βδομαδες...... ειμαι εντελως χαλια , το συμπτωμα μου επανηλθε πολυ βαρβαρα πλεον , ναι ξαναπηγα σε γιατρο ολα τελεια παλι σωματικα αλλα ψυχο9λογικα δεν ξερω μεχρι ποτε θα αντεξω . Νευρα ? παρα πολλα , βριζω οτι ναναι και αισχρα , ευτυχως με τον μικρο μου ολα ειναι καλα , δεν με εχει ποτε σε εξαλη κατασταση . Βασικα νοιωθω οτι δεν μπορω να ξεπερασω οτι με βασανιζε παλια με τους γονεις μου , νοιωθω χαλια πραγματικα , μονο ασφλαεια νοιωθω με τον αντρα μου οπου και εκεινος προσπαθει να βρει τροπους να με βοηθησει . Δεν ξερω τι μπορει να φταιει παντως η ζωη μουθ με το που εγινε ο γαμος μας εγινε σκατα , και χωρις να φταμε εμεις η να εχουμε εμεις καποιο προβλημα . Εγινε σκατα επειδη ολο το σοι αρχγσε να μου λεει γνωμες και οτι στο διαολο σκεφτοτανε , ακομα και για τα μαλια μου για τις ρυτιδες μου για το οτι αμα δεν περιπιουμε θα με παρατησει ο αντρς μου και τετοιες μαλακιες . Δεν μπορω να ξεπερασω τα νευτρα μου , δεβν ειμαι καλα .

Διαφημίσεις

ουχ...

πώς να σε βοηθήσω,τί να πώ...νομίζω καλό είναι που ξεσπάε και βρίζεις/κλαις/όπως ξεσπάει ο καθένας,και τέλειο είναι που με τον άντρα σου είσα ιμια χαρά και το αναγνωρίζεις.

μπορείς να μη δίνεις σημασία στα ατομα που σε εκνευρίζουν? μπορείς να μην έχεις πολλά πολλά μαζί τους?

δε βοηθάνε και οι ορμόνες στην εγκυμοσύνη.... :?

τί να σου πώ,κι εγώ ώρες ώρες θέλω να σφάξω άνθρωπο,δεν είμαι η κατάλληλη νά μιλήσω...μάλλον μόνο ένας ειδικός....

φιλιά πολλά

καλημερα κοπελα μου.γιατι σκεφτεσαι ετσι βρε γλυκια μου και βασανιζεσαι?αφου εχεις τον αντρα σου που σε νιωθει και σου συμπαραστεκεται γιατι δεν τους ριχνεις ολους μια μουτζα?επειδη και εγω ειμαι πολυ χαζη και στεναχωριεμαι για τις μαλακιες των αλλων και χαλαω την ψυχουλα μου αποφασισα να απεχω απο ολους και οτι και να μου λενε λεω ναι ναι και μετα τους γραφω κανονικα (εκεινους που πρεπει).αυτο το εμαθα απο τον αντρα μου ο οποιος οταν εγω εκλαιγα απο τα νευρα μου ειχε μια ψυχραιμια και μου ελεγε "ολα θα γινουν μην ανησυχεις",εγω βεβαια ηθελα να τον σκοτωσω τοτε αλλα μετα απο διαφορα σκηνικα που εχουν γινει λεω στον εαυτο μου "ευη αν συνεχισεις ετσι και θα τρελαθεις και θα χασεις τον αντρα σου"και ετσι εμαθα να μην δινω σημασια σε ατομα που με κανουν δυστυχισμενη.απο το ενα αυτι μπαινουν και απο το αλλο βγαινουν.προσπαθησε να το εφαρμοσεις και θα δεις που ολα θα γινουν και θα βρεις τις ισοροπιες σου.σε παρακαλω πολυ μην χαλιεσαι για τετοια ατομα ακομα και αν ειναι οι γονεις σου.να χαιρεσαι που εχεις τον αντρουλη σου και μια υπεροχη οικογενεια,προσπαθησε να εισαι ηρεμη γιατι εσυ εισαι ο βραχος στην οικογενεια σου και ας μην το ξερεις.στασου στα ποδια σου και απεδειξε σε ολους οτι δεν μπορει τιποτα να σε κανει να λυγισεις.ειχα τοσα να σου γραψω (αν και δεν τα εγραψα)που μπορει το μηνυμα μου να ειναι λιγο μπερδεμενο αλλα ελπιζω να καταλαβες τι θελω να σου πω.τα φιλια μου και οτι χρειαστεις ειμαι καπου εδω μεσα. :wink:

νεα ζωη....

αυτό που λέει και η xaos...προσπαθείς να περνάς καλά με τον άντρα σου και το μωρό σου που σε ηρεμούν...στους άλλους σημασία...

Διαφημίσεις

Απομακρυνε απο κοντα σου καθε πηγη αγχους, προβληματισμου, εκνευρισμου. Κοινως σουταρε τους ολους για οσο καιρο χρειαστει μεχρι να ξαναβρεις τις ισορροπιες σου. Μετα: Βολτες, περιπατους σε πρασινο, Κυριακατικες αποδρασεις σε εξοχη (μακρυα απο πολυ κοσμο). Αναπνευσε βαθια τον καθαρο αερα, καθαρισε το μυαλο σου απ'οτι σε πνιγει.

Κοριτσια χιλια ευχαριστω για ολα τα καλα που μου ειπατε , θελω να πιστευω οτι θα το ξεπερασω και αυτη τη φορα , το κλειδι ειναι οντως εκει , στο να τους αφησω να λενε και εγω να κανω οτι δεν ακουω , να χαμογελω και να λεω οτι δεν θα με επιρεασουνε , στην τελικη γμτ και οσοι λενε και εκεινοι απο ενδιαφερον το λενε , αλλα το κανουνε με τοσο λαθος τροπο οποθ εμενα με εκνευριζει , ισως και οι ορμονες τις εγκυμοσυνης με ....αποβλακονουνε το τοσο το κανω ΤΟΣΟ . Να σται καλα κοπελες μου και να χαιρεσται τις οικογενειες σας.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΓΡΑΦΙΣΤΡΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΩ ΠΟΛΥ..... ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΕΟΧΟ ΠΛΑΣΜΑ, ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ, ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ 30 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟ... ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ,ΦΑΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙΑΝΗΘΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΘΙΣΤΩ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ.... ΚΑΝΩ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΜΗΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑ ΑΡΚΕΤΑ... ΠΛΕΟΝ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ,ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ.,..... ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

Αχ κοριτσάκι μου γλυκό τι τραβάς κι εσύ. Βασανίζεσαι από τον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι και οι ορμόνες της εγκυμοσύνης τώρα.......Προσπάθησε να μην δίνεις σημασία σε ότι λέγεται και να κρατάς μόνο ότι δε σε χαλάει, ότι σε ευχαριστεί. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο αλλά νομίζω πως μόνο εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι.

oIKlp2.png

Απλα ειναι κριμα ρε γμτ γιατι ειμαι στην καλυτερη φαση της ζωης μου και δεν μπορω να το χαρω οσο θελω , ειμαι με τον καλυτερο ανθρωπο που θα μπορουσα να εχω , με λατρευει και κανει τα παντα να με βοηθησει , εντα3ει ολοι εχουμε λιγο πολυ τα προβληματα μας αλλα εγω γιατι το περναω στο σωμα μου ? τελικα εχετε απολυτο δικιο μονο εγω μπορω να το σταματησω αυτο και να συνελθω , αν και κανω ψυχαναλυση σε ενα πολυ καλο επιστημονα και τον συμπαθω και τον εμπιστευομαι πολυ αλλα για να ειμαι εντελως ειλικρινεις δεν με εχει βοηθησει οσο περιμενα . Ενω στην αρχη πηγαινα πολυ καλυτερα ξαφνικα γυρναω πισω , και το χειροτερο ειναι οτι συσορευα νευρα μεσα μου για αυτο και με πιασανε τα σωματικα ενοχληματα , που λογικα με την ψυχαναλυση 8 μηνων αδιακοπα πλεον θα επρεπε να ειχα μαθει να το ελεγχω τουλαχιστον . Εχετε και εσεις τα δικα σας κουκλες μου και μονο που με ακουσατε ( μαλλον με διαβασατε ) ειναι σημαντικο για μενα .

Διαφημίσεις

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΓΡΑΦΙΣΤΡΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΩ ΠΟΛΥ..... ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΕΟΧΟ ΠΛΑΣΜΑ, ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ, ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ 30 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟ... ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ,ΦΑΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙΑΝΗΘΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΘΙΣΤΩ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ.... ΚΑΝΩ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΜΗΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑ ΑΡΚΕΤΑ... ΠΛΕΟΝ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ,ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ.,..... ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

Κουκλα μου τραβας μεγαλο λουκι και εσυ , και εσυ στα δυσκολα εισαι , ευχομαι να πανε ολα καλυτερα και πραγματικα να σε βοηθησει ο ψυχολογος και οι δικοι σου ανθρωποι , με το καλο να υποδεχτεις το κοριτσακι σου και να εισαι παντα αγαπημενη με τον αντρουλι σου

Κουκλα μου τραβας μεγαλο λουκι και εσυ , και εσυ στα δυσκολα εισαι , ευχομαι να πανε ολα καλυτερα και πραγματικα να σε βοηθησει ο ψυχολογος και οι δικοι σου ανθρωποι , με το καλο να υποδεχτεις το κοριτσακι σου και να εισαι παντα αγαπημενη με τον αντρουλι σου

Ρασελ, για σένα θα έλεγα και γω τα ίδια.

Γραφίστρια, η γνώμη μου είναι να απομακρυνθείς (αν γίνεται) από αυτούς που σου δημιουργουν προβλήματα. Μόνο έτσι πιστεύω θα ηρεμήσεις. Όσο είσαι κοντά τους, ακόμα κι αν κλείσεις τα αυτιά σου, θα υπάρχουν στιγμές που θα είσαι αδύναμη ή στενοχωρημένη ή πιο ευάλωτη (όπως την περιόδο εγκυμοσύνης τώρα) που θα σε επηρεάζουν θες δε θες. Μόνο μακριά απ' όλα αυτά θα ησυχάσετε και συ ο άντρας σου.

Σου εύχομαι να έρθουν όλα καλά.

sL7ap2.png

Καλή μου grafistria,

Δεν θα σε συμβουλεύσω τίποτα, θα σου ζητήσω μόνο μία χάρη: Διάλεξε όποια θετική ιδέα θέλεις μέσα από εδώ και μετά ρώτα τον εαυτό σου: "Μπορώ να την εφαρμόσω από τώρα μέχρι αύριο το απόγευμα τέτοια ώρα"; Κάθε απόγευμα, κάνε τον ίδιο διάλογο με σένα και με μια καινούρια ή παλιά θετική ιδέα που θέλεις.

Οι δύσκολες φάσεις της ζωής μας μοιάζουν με τα φαγητά που απεχθενόμαστε: τελειώνουν γρηγορότερα, όταν τις κόβουμε μικρές μπουκιές.

Να είσαι καλά.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Καλημερα σε ολους ,

εδω ειμαι και παλι μετα απο 1,5 μερα που ειχα προβλημα με συνδεση , το προβληματακι με τις εκτατκες συστολες ενταθηκε πολυ το Σαββατοκυριακο και πλεον υπαρχει και εξηγηση , ο γιατρος μου ειπε οτι ισως ειναι καποια ανωμαλια απο το θυροειδη τον οποιο θα εξετασω και συντομα , επισης με εστειλε και σε 2ο καρδιολογο για να ειμαστε 10000% σιγουροι και αυριο μαλλον θα παω να δωσω αιμα για θυροειδη ωστε αμα υπαρχει προβλημα να παρω καποια αγωγη . Προς το παρον μου ειπε να περνβ μισο χαπι την ημερα για να ηρεμουν οι εκτακτες συστολες το οποιο μου εγγυηθηκε οτι δεν κανουνε κακο στο μωρακι . Αντε να δουμε ελπιζω μεσα σε 2-3 μερες να εχουμε εικονα , παντως ειναι κατι ορμονικο.

Διαφημίσεις

Καλημέρα grafistria! θέλω να σου πω ότι υποφέρω κι εγώ απο έκτακτες συστολές.Έχω πάει σε καρδιολόγο ο οποίος μου διαβεβαίωσε ότι δεν έχω κάτι οργανικό αλλά πολύ άγχος.Οι συστολές ξεκίνησαν στο τρίτο μήνα εγκυμοσύνης και έκτοτε όποτε δεν είμια καλά ψυχολογικά και έχω στρες και νεύρα μου εμφανίζονται.Συχνά κρατάνε και 2 συνεχόμενες μέρες.Δε με ενοχλει απλά δε τους δίνω σημασία..δε προκειται να πάθεις κάτι απ αυτό!

Μου έδωσε ένα χαπάκι να πίνω όποτε είναι έντονες και με ενοχλούν πολύ αλλά σπάνια το πέρνω ,λέγεται inderal.Στην εγκυμοσύνη μου είπε να το πάρω μετά τον 7 μήνα για σιγουρια,και όχι στους πρωτους μήνες.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

γραφίστρια εγώ θα σου έλεγα όχι απλά να σου μιλάνε και να μην τους ακούς αλλά να μην έχεις καμία επαφή μαζί τους, όσο έχεις επαφές τόσο θα σου λένε και δεν μπορείς να κλείσεις τα αυτιά σου ή να κάνεις ότι δεν ακούς γιατί πάνω από όλα είσαι άνθρωπος και στεναχωριέσαι και επηρεάζεσαι.κράτα κοντά σου μόνο ότι σε κάνει ευτυχισμένη και συνέχισε την ζωή σου με αυτο!και εμείς τα ίδια προβλήματα είχαμε με το σόι του άντρα μου και ηρεμήσαμε μόνο όταν έκοψε επαφή με όλους, δεν ακούγαμε , δεν μαθαίναμε στο τέλος ο άντρας μου έφτασε στο σημείο και να μην νοιάζεται για αυτούς αφού ουσιαστικά δεν νοιάζονται και αυτοί για εμάς και ηρεμήσαμε!!!το έχεις σκεφτει αυτό?

Καλημερα κουκλα , φυσικα και το εχω σκεφτει , φυσικα δεν σκεφτομαι να κλεισω την πορτα μου στην μητερα μου , διοτι καθησα και σκεφτικα οτι ειναι ουσιαστικα μια μεγαλη γυναικα 78 ετων και φροντιζει τον αρρωστο πατερα μου μονη της και θα ηταν αναδρο απο μερος μου να την παρατησω τωρα σε αυτη την κατασταση και τον πατερα μου , ακυρωσαμε την μετακομιση για φετος κοριτσια μου , η μανα σχεδον με παρακαλεσε με τον δικο της περιεργο τροπο οτι με εχεις απολυτα αναγκη μονο και μονο για να εχει εναν ανθρωπο να πει μια κουβεντα . Επειτα αποφασησα να μην δεινω σημασια στο υπολοιπο σοι , δεχομαι οτι η αδελφη της οτι εχει πει το εχει απο αγαπη αλλα το θεμα ειναι πως το λεει καποιος κατι , και εκεινη ειπε πολλα και ασχημα για αυτο και την αφηνω στην απεξω , ελπιζω να ειναι καλα αλλα μακρια .

Αν και ειχα πελαγωσει αρκετα με το συμπτωμα μου τις προηγοθυμενες μερες , τωρα προσπαθω να το σκεφτομαι ποιο λογικα , τουλαχιστον σε 2 μερες θα ξερω αμα ειναι θυροειδης η απλα ψυχολογικο , οποτε θα ξερω και με ποιο τροπο θα το παλεψω .

καταλαβαίνω ότι για γονείς δεν είναι εύκολη η διαγραφή αλλά το υπόλοιπο σόι είναι στο χέρι σου να το διαγράψεις!αν σε παίρνει τηλέφωνο η θεία σου μην το σηκώνεις , αν είναι στην μάνα σου όποτε πας φύγε και πήγαινε αργότερα, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο να σε βοηθήσω ελπίζω όλα να γίνουν μια χαρά το συντομότερο.ο Πανος τι σου λέει?ποια είναι η δική του γνώμη?

Ενταξει ευτυχως η θεια μου δεν τολμαει οθτε τηλ να περνει και γενικα πολυεκοψε τα σουρτα φερτα στη μανα μου , πρεπει να με ψηλοφοβηθηκε . Ο πανος ειναι διπλα μου σε οτι αποφασησω , προσπαθει να ηρεμει και κυριως θελει να γινεται παντα οτι κανει εμενα καλα . Δεν εχει προβλημα ουτε με το να μεινουμε ουτε με το να φυγουμε . Βασικα οτι ειναι καλυτερο για μενα θελει.

θελω μονο να σου πω πως σε καταλαβαινω απολυτα...πασχω απο αγοραφοβια και κρισεις πανικου εδω και 5 χρονια...εφτασα στο σημειο να μην βγαινω καθολου εξω απο το σπιτι μου ,να φοβαμαι για την ζωη μου κι αλλα πολλα που φανταζομαι ηδη γνωριζεις..εκανα ψυχοθεραπεια 2 χρονια με βοηθησε πολυ ομως διεκοψα γιατι ηθελα να το παλεψω μονη μου(μεγα λαθος).εμεινα εγκυος και γεννησα με μεγαλη επιλοχεια καταθλιψη (ολοι ξερουν εδω )που κρατησε 3 μηνες..επιτελους αισθανομαι υπεροχα μα εχω συχνες επισκεψεις απο κρισεις πανικου με καταθλιψη...ολα πανε τοσο καλα στην ζωη μου και με πνιγει το αδικο ,ενα γιατι μονιμο μεσα μου..δεν θα το αφησω ετσι ομως,εχω ενα μωρο που με χρειαζεται κι εναν αντρα που λατρευω ΠΡΕΠΕΙ να απευθυνθω σε ειδικο ,προτεινω το ιδιο και σε εσενα...για ολα τα προβληματα υπαρχει και μια λυση..περιμενω νεα σου κι ειμαι παντα εδω...

my baby was my reborn...

θελω μονο να σου πω πως σε καταλαβαινω απολυτα...πασχω απο αγοραφοβια και κρισεις πανικου εδω και 5 χρονια...εφτασα στο σημειο να μην βγαινω καθολου εξω απο το σπιτι μου ,να φοβαμαι για την ζωη μου κι αλλα πολλα που φανταζομαι ηδη γνωριζεις..εκανα ψυχοθεραπεια 2 χρονια με βοηθησε πολυ ομως διεκοψα γιατι ηθελα να το παλεψω μονη μου(μεγα λαθος).εμεινα εγκυος και γεννησα με μεγαλη επιλοχεια καταθλιψη (ολοι ξερουν εδω )που κρατησε 3 μηνες..επιτελους αισθανομαι υπεροχα μα εχω συχνες επισκεψεις απο κρισεις πανικου με καταθλιψη...ολα πανε τοσο καλα στην ζωη μου και με πνιγει το αδικο ,ενα γιατι μονιμο μεσα μου..δεν θα το αφησω ετσι ομως,εχω ενα μωρο που με χρειαζεται κι εναν αντρα που λατρευω ΠΡΕΠΕΙ να απευθυνθω σε ειδικο ,προτεινω το ιδιο και σε εσενα...για ολα τα προβληματα υπαρχει και μια λυση..περιμενω νεα σου κι ειμαι παντα εδω...

Κουκλα να ξερες πως σε νοιωθω .... και εγω εφαγα 1 χρονο απο τη ζωη μου κλεισμενη μεσα στο σπιτι ουτε στο περιπτερο για τσιγαρα δεν μπορουσα να παω φοβουμενη μην παθω κριση πανικου . Ολο αυτο το χρονο ηταν η εποχη οπου ειχα σχεση με τον Πανο , ο οποιοσ γνωριζε τα παντα και ηταν ο μονος με τον οποιο μπορουσα και εβγαινα χωρις να εχω τα συμπτωματα μου . 1-2 ποτηρακια κρασι το βραδυ για να ηρεμω , χωρις ποτε να δεχτω να παρω φαρμακα στυλ αντικαθληπτικα , τον ψυχολογο τον ειχα κοψει τοτε για τον απλουστατο λογο οτι φοβομουνα να βγω απο το σπιτι . Τωρα κανω ψυχοθεραπεια , αν και με την τελευταια κριση δεν πηγα 2 βδομαδες . Επιλοχειος καταθλιψη ? φυσικα και ειχα για πολυ καιρο , να αρνουμε να ειμαι μαμα , να μην θελβ ναβαλω το παιδι μου πανω απο μενα και να γκρινιαζω οτι δεν εχω καμια βοηθεια διοτι η μανα μου ειναι ηλικιωμενη . Ακομα και τωρα παθαινω μερικες φορες καταθλιψη , αν και ευτυχως ξερω πλεον οτι ειμαι μια καλη και υπομομεντικη μαμα για το γιο μου και παντα κανω τα παντα για να ειναι παντα εκεινος πρωτα καλα , γιατι ετσι ειμαι και εγω καλα . Δεν θηλασα , δεν μπορουσα, με την κλασικη δικαιολογια "δεν ειχα γαλα " , τωρα ομως θελω σαν τρελη να θιλασω το νεο μας μωρακι , τωρα πλεον ξερω οτι τουλάχιστον αυτο το κομματι της ζωης μου , η μητροτητα , με κανει ευτυχισμενη οσο τιποτα αλλο . Προσφατα ανακαλυψα οτι ολες οι εγκυες πανω κατω εχουνε αρρυθμιες , τις λεγομενες εκτακτες συστολες , ισως λιγοτερες απο μενα οκ , ομως το θεμα ειναι πως το βλεπει κανεις , εγω εμαθα να φοβαμαι τα παντα , αρα φοβαμαι και αυτο και επαθα παρακρουση τις τελεαυταιες μερες εχοντας παθει πανικο και απογνωση για κατι που περασα ηδη 1 φορα στην 1η εγκυμοσυνη . Το μυαλλο μας λειτουργει παραξενα μερικες φορες . και εγω ειμαι εδω κοριτσι μου και οποιο αλλο κοριτσακι θελησει οτιδηποτε σχετικα με την τοσο σοβαρη "ασθενειΑ" την καταθλιψη

• 4 weeks later...

Ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα που γράφω, έχει περάσει κάμποσος καιρός άλλωστε. Θέλω να ρωτήσω κάτι.

Σε κάποιο σημείο αναφέρεις ότι αναγνωρίζεις πως όσα λέγονται λέγονται από αγάπη, όμως λέγονται με άσχημο τρόπο. Αυτό τους το έχεις πει; Λίγο απλοϊκό μου φαίνεται τώρα αυτό που γράφω αλλά ίσως κάνει διαφορά. Γιατί αν κάποιος σου λέει τη μπούρδα του κι εσύ απλώς του πεις λες μπούρδες και άντε χάσου, τότε ξεσπάς προσωρινά αλλά ουσιαστικά δε γίνεται πρόοδος.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις ότι ο άλλος σου λέει την κοτσάνα του επειδή έτσι αντιλαμβάνεται τον κόσμο. "Ντύσου και στολίσου γιατί θα σε παρατήσει ο άντρας σου". Οκ, μπούρδα αλλά αυτός ο άνθρωπος αυτό θεωρεί σημαντικό. Νομίζω θα μου φαινότανε χειρότερο αν ήξερα πως αυτόν τον άνθρωπο τον ενδιαφέρει η εμφάνιση αλλά εμένα μου σύστηνε να κυκλοφορώ σα λέτσος. Τότε θα έδειχνε ότι πραγματικά δε σε αγαπάει και δε θέλει να σε βοηθήσει. Οπότε οι προθέσεις μπορεί να μην αρκούν, όμως κάνουν μια σημαντική διαφορά.

Τέλος πάντων, δε μπορώ να σε βοηθήσω ουσιαστικά και το ξέρω. Ένας πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος υποφέρει από κατάθλιψη και δε μπορώ να τον βοηθήσω, δεν ξέρω τί πρέπει να κάνω, είναι ένα πρόβλημα που αγγίζει πολλούς ανθρώπους, άμεσα ή έμμεσα. Ελπίζω να πηγαίνεις καλύτερα και να τη βρεις τη λύση. Σε σκέφτομαι πολύ...

γειά σου

αν και κανω ψυχαναλυση σε ενα πολυ καλο επιστημονα και τον συμπαθω και τον εμπιστευομαι πολυ αλλα για να ειμαι εντελως ειλικρινεις δεν με εχει βοηθησει οσο περιμενα .

σε περίπτωση που το αισθάνεσαι αυτό, τότε ο άνθρωπος αυτός και / η οι μεθοδοι που χρησιμοποιεί δεν ειναι ο ιδανικός για σένα.

συμβαίνει να μην ταιριάζεις με καποιον ή ο τρόπος που κανει θεραπεία να μην ταιριάζει σε σένα.

σε συμβουλεύω να αλλάξεις οπωσκαιδήποτε το άτομο αυτό.

εάν εκανε μόνο ψυχανάλυση, η ψυχανάλυση μόνη της είναι απο ότι ξέρω μέθοδος η οποία δεν θεωρείται πια η καταλληλότερη, όταν χρησιμοποιέιται μόνο αυτή.

δηλαδή πλέον χρησιμοποιούνται πολλές μεθόδοι μαζί, για να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα, και μάλιστα συντομότερα απο ότι γινόταν με την ψυχανάλυση παλαιότερα. πχ η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία σε συνδυασμό με άλλες μορφές και τη ψυχανάλυση θεωρείται ένας πολύ καλός συνδυασμός.

πιθανώς να σε βοηθήσει να έχεις γυναίκα θεραπεύτρια απέναντι σου παρά έναν άντρα?

πάντως ψάξε το, γιατι αν λες οτι δεν σε εχει βοηθήσει μετά απο τόσο καιρό, πιστευω ότι δεν ήταν αποτελεσματική η θεραπεία.

θα σου στείλω και πμ.!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 1 year later...

Κοριτσια Καλησπερα

Εδω και περιπου ενα μηνα εχουν ξανα αρχισει τα προβληματα μου,πριν μεινω εγκυος ειχα βαριας μορφης καταθλιψη που αντιμετωπιζα με ψυχαναλυση και αντικαταθλιπτικα,εμεινα εγκυος και αναγκαστικα να κοψω και την ψυχαναλυση και τα αντικαταθλιπτικα μεχρι και 10 μηνες αφου γεννησα ολα καλα τα ειχα ξεχασει ολα το μωρο μου ειχε παρει τα μυαλα.....

Τωρα παλι εχω ξεκινησει να εχω αρρυθμιες ζαλαδες νευρα χαλια διαθεση....

Να πω επησις οτι ειχα παει πριν ενα χρονο σε καρδιολογο και δεν εχω τπτ το οργανικο εχω κανει μεσα σε 2 χρονια (πριν μεινω εγκυος) 4 τριπλεξ 3 χολτερ και πολλα πολλα καριογραφηματα και δεν ειχα τπτ

Επησις να αναφερω οτι εχω προβλημα μα τον θυροειδη μου Εχω κανει ολικη αφαιρεση και παιρνω χαπια

Κοριτσια φοβαμαι πολυ:cry::cry: δεν θελω να γυρισω στα παλια τωρα που ειχα ηρεμησει:cry::cry: Φοβαμαι οτι ειμαι αρρωστη....Δεν εχω ορεξη να παιξω και να ασχοληθω ουτε με το παιδι μου

Δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω....:cry::cry:

DsRyp3.png