Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μηκος εμβρυου 17 εβδομαδων και βαρος

Recommended Posts

GEIA SAS KORITSAI SE OLES :)

8elw apla na mou peite opoies apo sas 8umaste posa cm htan to mwraki sas sthn 17h evdomada...phga sto giatro mou thn prohgoumenh vdomada kai to metrhsame kefaloouriea apostash htan 12 cm kai mazi me ta podarakia kai thn perimetro ths koilitsas 17 cm kai to varos tou 120 gr.

Den kserw giati alla pisteyv pws h hlikia toy mwroy den einai auth alla sxedon 3 vdomades argotera,alla kai pali me vash toys upologismous den ginetai.an hatn 3 vdomades mikrotero den 8a eixe polu megalh diafora??(14 evdomada)

8a perimenw apanthseis ...

QVXsp3.png

Διαφημίσεις

GEIA SAS KORITSAI SE OLES :)

8elw apla na mou peite opoies apo sas 8umaste posa cm htan to mwraki sas sthn 17h evdomada...phga sto giatro mou thn prohgoumenh vdomada kai to metrhsame kefaloouriea apostash htan 12 cm kai mazi me ta podarakia kai thn perimetro ths koilitsas 17 cm kai to varos tou 120 gr.

Den kserw giati alla pisteyv pws h hlikia toy mwroy den einai auth alla sxedon 3 vdomades argotera,alla kai pali me vash toys upologismous den ginetai.an hatn 3 vdomades mikrotero den 8a eixe polu megalh diafora??(14 evdomada)

8a perimenw apanthseis ...

Είμαι στην 15 εβδομάδα. Πριν μια εβδομάδα το μωρό μου ήταν 9 εκατοστά. Εχω μια "βίβλο εγκυμοσύνης" και γράφει τα πάντα ανά εβδομάδα. Για την 17η λέει πώς "το μωρό έχει ύψος 11 εως 12 εκατοστά από την κορυφή ως τους γλουτούς και ζυγίζει περίπου 100 γραμμάρια".

Αρα μην ανησυχείς. Το μωράκι σου είναι φυσιολογικότατο!

μαλλον καλο ειναι εγω δεν μπορψ να σε βοηθησω γιατι στην 11η εβδ ηταν 13 εκ ηκεφαλουρια αποσταση και τελικα γενηθηκε 61 εκ!

μην ανγχωνεσαι οτι ειναι θα στο πει ο γιατρος σου

Χτες που εκανα υπερηχο μου βγηκε το μικρο 156 γραμμαρια!!!!

μηκος δε μπορεσε να δει γιατι δεν ειχα πιει καθολου νερο..:-(

Μου ειπε οτι το μωρο ειναι ψηλο!

Παντως εχω μπερδευτει παααρα πολυ, γιατι συμφωνα με την τελευταια περιοδο ειμαι 15+5, μετα στην αυχενικη μου ειπαν οτι ειναι 6 μερες πιο μεγαλο, δηλαδη 16+4, κ τωρα τι??? Ειναι ΑΚΟΜΑ πιο μεγαλο???:shock:

Το βιβλιο μου παντως λεει οτι καθε μωρο απο την 14η βδομαδα κ μετα μεγαλωνει διαφορετικα....

Διαφημίσεις

Χτες που εκανα υπερηχο μου βγηκε το μικρο 156 γραμμαρια!!!!

μηκος δε μπορεσε να δει γιατι δεν ειχα πιει καθολου νερο..:-(

Μου ειπε οτι το μωρο ειναι ψηλο!

Παντως εχω μπερδευτει παααρα πολυ, γιατι συμφωνα με την τελευταια περιοδο ειμαι 15+5, μετα στην αυχενικη μου ειπαν οτι ειναι 6 μερες πιο μεγαλο, δηλαδη 16+4, κ τωρα τι??? Ειναι ΑΚΟΜΑ πιο μεγαλο???:shock:

Το βιβλιο μου παντως λεει οτι καθε μωρο απο την 14η βδομαδα κ μετα μεγαλωνει διαφορετικα....

Myrella δεν ξερω γιατι σου το βγαζουν πιο μεγαλο αλλα απο τη στιγμη που ο γιατρος σε διαφορετικους υπεριχους ελεγε πως το μωρο ειναι ιδιο με την ημερομηνια ΤΕΡ πιστευω πως απλα το μωρακι σου τωρα αναπτυχθεικε πιο πολυ!

Εγω στο υπεριχο που εκανα 16+5 το μωρο ηταν 12 cm και γυρο δτα 120 gr.

Το δικο σου ποσα cm ηταν και σου λενε πως ειναι μεγαλο?

QVXsp3.png

Myrella δεν ξερω γιατι σου το βγαζουν πιο μεγαλο αλλα απο τη στιγμη που ο γιατρος σε διαφορετικους υπεριχους ελεγε πως το μωρο ειναι ιδιο με την ημερομηνια ΤΕΡ πιστευω πως απλα το μωρακι σου τωρα αναπτυχθεικε πιο πολυ!

Εγω στο υπεριχο που εκανα 16+5 το μωρο ηταν 12 cm και γυρο δτα 120 gr.

Το δικο σου ποσα cm ηταν και σου λενε πως ειναι μεγαλο?

Δεν είναι ίδιες οι ημερομηνίες, βγαίνει 6 μέρες πιο μεγάλο απο την αυχενική. Καλα δε νομίζω οτι χρειάζεται να αγχώνομαι Κ για αυτο! χαχα πιο μικρο να μην είναι, πιο μεγάλο δε πειράζει! :P

Τον υπέρηχο μου τον έκανε η γυναικολογος που εχω στο νοσοκομείο κ για αυτόν το λογο θα παω την άλλη βδομάδα να κάνω κ έναν έξω, πρώτον γιατί δεν εμπιστεύομαι κ πολύ το μηχάνημα του νοσοκομείου κ 2ο γιατί δε μπόρεσε να μετρήσει το μωρό, ούτε τον τράχηλο, γιατί δεν είχα πιει νερό.

Το δικό σου νινί μια χαρά μου ακούγεται, οι μετρήσεις είναι όσο λένε τα βιβλία!:cool:

Την Πέμπτη που θα το δούμε θα σου πω πόσο πήγε τελικά!

:-D

• 2 months later...

Καλησπέρα σας. Σήμερα -15 εβδομάδων και 6 ημερών - έκανα το Α τεστ και μου βγήκε το βάρος 163 γραμμάρια. Ψάχνοντας στο ίντερνετ βλέπω ότι είναι κάπως μεγάλο-ύψος δεν μου έβγαλαν γιατί είχε περίεργη θέση. Ο γιατρός μου, παρόλαυτά που το είδε, δεν είπε τίποτα. Ελπίζω να ισχύει αυτό που λέτε, ότι το μωρό είναι πιο μεγάλο σε εβδομάδες.

Καλησπέρα σας. Σήμερα -15 εβδομάδων και 6 ημερών - έκανα το Α τεστ και μου βγήκε το βάρος 163 γραμμάρια. Ψάχνοντας στο ίντερνετ βλέπω ότι είναι κάπως μεγάλο-ύψος δεν μου έβγαλαν γιατί είχε περίεργη θέση. Ο γιατρός μου, παρόλαυτά που το είδε, δεν είπε τίποτα. Ελπίζω να ισχύει αυτό που λέτε, ότι το μωρό είναι πιο μεγάλο σε εβδομάδες.
Καθε φορά το μωρό σου βγαινει πιο μεγάλο ή τώρα φανηκε η διαφορά? Εμενα που ήταν νωρίς η συλληψη φανηκε μεγαλο απο την 6η εβδομαδα, οποτε διορθώσαμε την ΤΕΡ για να ταιριαζει η υπερηχογραφηματική ηλικία με την ημερολογιακή. Εάν εσένα συμβαδιζε και τώρα το μωρό ειναι μεγαλύτερο, εαν δηλαδή η διαφορά προέκυψε τώρα, μιλησε με το γιατρό σου, γιατί τα μεγαλα μωρά είναι σημαδι διαβητη κυησης. Δεν ειναι κατι ανησυχητικό, απλά θελει παρακολουθηση. Εχεις προγραμματίσει να κανεις την καμπύλη ζαχαρου τώρα κοντά?

pdNQp3.pngjWt5p3.png

και τα δυο μου παιδιά από κάποια βδομάδα και μετά βγαίναν στον υπέρηχο πιο μεγάλα...σχεδόν εξάντλησαν και τα δύο τις ΠΗΤ και γεννήθηκαν υγιέστατα...αν υπήρχε κάποιο θέμα θα σε ενημέρωνε ο γιατρός σου...μην ανησυχείς....με το καλό!

Διαφημίσεις

Καθε φορά το μωρό σου βγαινει πιο μεγάλο ή τώρα φανηκε η διαφορά? Εμενα που ήταν νωρίς η συλληψη φανηκε μεγαλο απο την 6η εβδομαδα, οποτε διορθώσαμε την ΤΕΡ για να ταιριαζει η υπερηχογραφηματική ηλικία με την ημερολογιακή. Εάν εσένα συμβαδιζε και τώρα το μωρό ειναι μεγαλύτερο, εαν δηλαδή η διαφορά προέκυψε τώρα, μιλησε με το γιατρό σου, γιατί τα μεγαλα μωρά είναι σημαδι διαβητη κυησης. Δεν ειναι κατι ανησυχητικό, απλά θελει παρακολουθηση. Εχεις προγραμματίσει να κανεις την καμπύλη ζαχαρου τώρα κοντά?

Τις προηγούμενες φορές δεν το είχα προσέξει. Σε ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση. Θα το πω στον γιατρό μου.:(

Τις προηγούμενες φορές δεν το είχα προσέξει. Σε ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση. Θα το πω στον γιατρό μου.:(
Μην ανησυχεις, μπορει να μην ειναι και τιποτε. Εγώ που ηξερα ότι θα εχω θεμα με το ζαχαρο, παρακολουθώ στενά το βαρος του μωρού (και το αμνιακό υγρό - αν ειναι αυξημένο ειναι κι αυτό δεικτης διαβητη), και μεχρι στιγμής όλα οκ. Θα το πεις στο γιατρό σου και σε αυτόν που θα σου κανει τη Β επιπεδου, να το διπλοτσεκαρουν. Αλλά και διαβητης κυησης να ειναι, μη σε αγχωνει, όλα λύνονται με λίγη προσοχή, μη σε τρομάζει. Ευχομαι να μην ειναι τιποτε! Με το καλό να ερθουν τα μωράκια μας! :D

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Μην ανησυχεις, μπορει να μην ειναι και τιποτε. Εγώ που ηξερα ότι θα εχω θεμα με το ζαχαρο, παρακολουθώ στενά το βαρος του μωρού (και το αμνιακό υγρό - αν ειναι αυξημένο ειναι κι αυτό δεικτης διαβητη), και μεχρι στιγμής όλα οκ. Θα το πεις στο γιατρό σου και σε αυτόν που θα σου κανει τη Β επιπεδου, να το διπλοτσεκαρουν. Αλλά και διαβητης κυησης να ειναι, μη σε αγχωνει, όλα λύνονται με λίγη προσοχή, μη σε τρομάζει. Ευχομαι να μην ειναι τιποτε! Με το καλό να ερθουν τα μωράκια μας! :D

Όπως και να'χει ευχαριστώ πολύ!!! Με το καλό και σένα το μπεμπάκι σου.;)

και τα δυο μου παιδιά από κάποια βδομάδα και μετά βγαίναν στον υπέρηχο πιο μεγάλα...σχεδόν εξάντλησαν και τα δύο τις ΠΗΤ και γεννήθηκαν υγιέστατα...αν υπήρχε κάποιο θέμα θα σε ενημέρωνε ο γιατρός σου...μην ανησυχείς....με το καλό!

Ευχαριστώ και σένα foubi! Θα δούμε..Είναι που τώρα τον βρήκα τον γιατρό μου, είναι του δημοσίου και δεν τον ξέρω καλά ακόμα για να δω πως αντιδράει. Μέχρι πέρισυ είχα ιδιώτη γιατρό, η οποία ήταν πολύ ανοιχτή σε ερωτήσεις και με συμβούλευε και τώρα κάνω την σύγκριση. Βέβαια η περσινή δεν με ενημέρωσε αρχικά για κάτι πολύ βασικό και τελικά κατέληξα με αποβολή διδύμων, αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία...

Αυτά τα ολίγα!:P

Εμενα στην 17η εβδομαδα μαζι με τα ποδαρακια ηταν περιπου 20 εκατοστα και το βαρος του 180 γραμμαρια. Η γιατρος μας ειπε οτι ηταν μια χαρα, γιαυτο κι εγω πιστευω οτι αν ειναι κατι ανησυχητικο μας ενημερωνουν εγκαιρως απλα εμεις ψαχνομαστε συνεχως λογω της αγωνιας μας, και δικαιολογημενα αφου δν ξερουμε απο αυτα οι μελλουσες μανουλες :D

vs2up3.png

Διαφημίσεις

Γειά σας και πάλι. Όλα καλά! Τον ρώτησα τον γιατρό όταν πήγα για να δει τα αποτελέσματα του τεστ Α-επιπέδου ( τα οποία και αυτά Δόξα το Θεό είναι καλά) και μου είπε ότι είναι μια χαρά το μωρό και να μην ανησυχώ. Βέβαια, έχω θορυβηθεί λίγο με την περίπτωση του ζαχάρου και γι'αυτό το λόγο προσέχω πιο πολύ πλέον και θα κάνω και εξετάσεις αίματος μέσα στην εβδομάδα. Καλή συνέχεια και με το καλό σε όλες!!!

Νίνα, χαιρομαι που ο γιατρός τα βρήκε όλα καλά!

Σκοπός μου όταν σου ανεφερα το ζαχαρο δεν ηταν να σε τρομαξω φυσικά, απλά να σου εφιστησω την προσοχή. Δε βλαπτει να προσεχεις λίγο όπως λες - γλυτώνεις και καποια κιλάκια έτσι - αλλά μην στερείσαι και μην καταπιεστείς. Εγώ ξεκίνησα την εγκυμοσύνη με 10 κιλά παραπανω και τωρα στη 19η εβδομαδα ειμαι -1 κιλό! (επειδή προσεχω λόγω ζαχαρου και κανω ειδική διατροφή αλλά κι επειδή το στομαχι μου δε σηκώνει πολλά πολλά) :D Θα ερθει η ώρα της καμπύλης και της γλυκοζηλιωμένης κι εκει θα φανει εαν υπαρχει κατι.

Με το καλό να ερθει το μωρό σου!

pdNQp3.pngjWt5p3.png

• 3 months later...

Καλησπέρα κορίτσια!!!

Επαναφερω το θεμα γιατί αγχώθηκα!

Ειμαι 16 εβδ και 5 ημερών και προχτες ο γιατρός μετρησε τα εμβρυα και ηταν το ενα 224 και το άλλο 204γρ. Δε μου το σχολίασε ιδιαίτερα, ειπε βεβαια οτι το ενα ειναι λίγο μεγάλο... Πιθανότητα να εγινε η συλληψη νωριτερα δεν παίζει γιατί εχω κάνει εξωσωματική. Εψαξα λίγο στο νετ και ειδα οτι τα εμβρυα αυτων των εβδομάδων ειναι μεχρι 150γρ.

Και τωρα ειδα οτι σχετιζεται το βαρος του εμβρυου με το ζαχαρο. Καμπύλη δε μου εχει ζητησει ακόμα...λετε να εχω ζαχαρο??:confused::confused: Να κανω την καμπύλη μονη μου γιατί τωρα το επομενο ραντεβού θα ναι μετά τη Β επιπεδου, δηλ τελος Ιανουαρίου?? Ουφ!! Εχει καμια σας παρομοια εμπειρία?

Εγώ πιστεύω ότι όλα αυτά είναι άγχη τα οποία δεν υπάρχει λόγος να έχουμε στο μυαλό μας .... ο γιατρός αν δει ότι τα μωράκια μας είναι μεγάλα ή μικρά ή κοντούλια ή δεν συμβαδίζουν με ημερομηνίες που θα έπρεπε δεν θα μας το κρύψει ... θα μας γράψει εξετάσεις που αυτός θα κρίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε και αν το δείτε και από την άλλη κανείς γιατρός δεν ρισκάρει να χάσει τα χιλιαρικάκια της γέννας ... αν δει και δεν του αρέσει κάτι θα το ψάξει. Όχι ότι εγώ είμαι χαλαρή και δεν αγχώνομαι , διαβάζοντας το άρθρο άρχισα να ψάχνω τους υπερήχους να δω τι παίζει αλλά γιατρός δεν είμαι και όσο ψάχνω στο internet για λεπτομέρειες τέτοιου τύπου μόνο άγχος με πιάνει το οποίο μεταδίδω και στο μικρό .. αρά γιατί όλα αυτά?

Εγώ πιστεύω ότι όλα αυτά είναι άγχη τα οποία δεν υπάρχει λόγος να έχουμε στο μυαλό μας .... ο γιατρός αν δει ότι τα μωράκια μας είναι μεγάλα ή μικρά ή κοντούλια ή δεν συμβαδίζουν με ημερομηνίες που θα έπρεπε δεν θα μας το κρύψει ... θα μας γράψει εξετάσεις που αυτός θα κρίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε και αν το δείτε και από την άλλη κανείς γιατρός δεν ρισκάρει να χάσει τα χιλιαρικάκια της γέννας ... αν δει και δεν του αρέσει κάτι θα το ψάξει. Όχι ότι εγώ είμαι χαλαρή και δεν αγχώνομαι , διαβάζοντας το άρθρο άρχισα να ψάχνω τους υπερήχους να δω τι παίζει αλλά γιατρός δεν είμαι και όσο ψάχνω στο internet για λεπτομέρειες τέτοιου τύπου μόνο άγχος με πιάνει το οποίο μεταδίδω και στο μικρό .. αρά γιατί όλα αυτά?

Αχ καλά τα λες!! Κι εγώ να σου πω την αλήθεια, λεω αφού ο άνθρωπος το μετρησε και το σχολίασε (ειπε δηλ οτι το ενα ειναι πιο "κομψό" απο το άλλο!) αν ηταν κάτι θα το έλεγε! Ολο ανησυχούμε με αυτό το ιντερνετ:? Αντί να χαιρομαι που τα μωράκια ειναι μια χαρά μεγάλα!...

Από την άλλη φοβάσαι και μην τυχον ξεφυγει τιποτα του γιατρου...τι να πω!! Νομίζω μεχρι να γεννησω άγχος θα χω!

Αχ καλά τα λες!! Κι εγώ να σου πω την αλήθεια, λεω αφού ο άνθρωπος το μετρησε και το σχολίασε (ειπε δηλ οτι το ενα ειναι πιο "κομψό" απο το άλλο!) αν ηταν κάτι θα το έλεγε! Ολο ανησυχούμε με αυτό το ιντερνετ:? Αντί να χαιρομαι που τα μωράκια ειναι μια χαρά μεγάλα!...

Από την άλλη φοβάσαι και μην τυχον ξεφυγει τιποτα του γιατρου...τι να πω!! Νομίζω μεχρι να γεννησω άγχος θα χω!

Εχει δίκιο η Ιωάννα, όμως κανείς δε σου απαγορεύει να κάνεις την καμπύλη αν έχεις κι άλλο λόγο να φοβάσαι.

Εγώ του είπα εξαρχής ότι ανησυχώ λόγω κληρονομικότητας και με έστειλε για καμπύλη, όλα οκ και ηρέμησα για τώρα.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Εχει δίκιο η Ιωάννα, όμως κανείς δε σου απαγορεύει να κάνεις την καμπύλη αν έχεις κι άλλο λόγο να φοβάσαι.

Εγώ του είπα εξαρχής ότι ανησυχώ λόγω κληρονομικότητας και με έστειλε για καμπύλη, όλα οκ και ηρέμησα για τώρα.

Θα δω τι θα κάνω...μάλλον θα κάνω την καμπύλη λίγο νωριτερα!Αλλά δεν το σκέφτομαι άλλο γιατί μ εκνευριζει αυτό το συνεχές άγχος!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

• 3 years later...

Καλημέρα κορίτσια....θα ήθελα την βοήθεια σας σε κατι εάν μπορείτε να με βοηθήσετε φυσικά...Είμαι έγκυος και είμαι στην 17 εβδομαδα και 2 ημερών,εχθες πήγα στον γιατρό και μου είπε όλα καλά αλλά μου είπε οτι ζυγίζει 180 γρ είναι φυσιολογικό?Γιατί απο τα site έχω διαβάσει οτι πρεπει να είναι 150γρ.Ο γιατρός δεν μου είπε τιποτα ανησυχιτικο και μου είπε όλα καλά.Πρέπει να ανησυχώ ή να ηρεμήσω...Περιμένω την απάντηση σας...

θα σου ελεγα να μην ανυσηχεις καθολου.. μια αποκλειση συν πλην την εχουν οι υπερηχοι. δεν ειναι στανταρτ ολοι οι αριθμοι που βλεπουμε. εγω ειμαι στην 21 εβδομαδα και ακομα δεν μου το εχει ζυγισει!! μου ειπε οτι απο τη β επιπεδου θα το ζυγιζει και οτι πιο πριν δεν χρειαζεται!! μην ανυσηχεις!! για να σου δωσω να καταλαβεις στον πρωτο μου γιο μου ελεγε οτι θα ειναι γυρω στα 2900-3000.. τελικα βγηκε ενας παιδαρος 3400! στον δευτερο επεσε μεσα! 2995! δεν ειναι απολυτο αυτο που μας λενε παντα!!

θα σου ελεγα να μην ανυσηχεις καθολου.. μια αποκλειση συν πλην την εχουν οι υπερηχοι. δεν ειναι στανταρτ ολοι οι αριθμοι που βλεπουμε. εγω ειμαι στην 21 εβδομαδα και ακομα δεν μου το εχει ζυγισει!! μου ειπε οτι απο τη β επιπεδου θα το ζυγιζει και οτι πιο πριν δεν χρειαζεται!! μην ανυσηχεις!! για να σου δωσω να καταλαβεις στον πρωτο μου γιο μου ελεγε οτι θα ειναι γυρω στα 2900-3000.. τελικα βγηκε ενας παιδαρος 3400! στον δευτερο επεσε μεσα! 2995! δεν ειναι απολυτο αυτο που μας λενε παντα!!

Οπότε να ηρεμήσω...Σκέφτομαι ότι άμα ήταν κάτι το ανησυχιτικό ο γιατρός θα μου το έλεγε...Σωστά δεν λέω?