Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εγκυμοσύνη & χρήση κινητού..

Recommended Posts

Έχω προβληματιστεί πολύ, δε σας το κρύβω. Μιλάω αρκετά στο κινητό και από καιρό εις καιρούν βγαίνει τσουπ, μία καινούρια μελέτη που λέει πόσο εππιβλαβές είναι για την υγεία μας.. Δε διαπραγματεύονται καν τη χρήση κινητού σε ηλικίες κάτω των 13, πόσο μάλλον στα έμβρυα που είναι τόσο ευαίσθητα..

Έχετε ακούσει κάτι σχετικό?? Εσείς κάνετε κάτι γι'αυτό (πχ χρησιμοποιείτε blyetooth, handsfree, κλπ)??

Είμαι στο τσακ να το πετάξω απ'το παράθυρο... Μήπως όμως υπερβάλλω??

Διαφημίσεις

Κι εγω παρόλο που τα σιχαίνομαι οσο τίποτα άλλο αναγκαστηκά έχω ένα αν και δεν το πολυχρησιμοποιώ. Προσπαθώ να το εχω όσο γίνεται μακρυά μου. Φυσικά και επηρεάζουν τα έμβρυα αλλά και τα μικρά παιδια. Βέβαια οι εταιρίες κινητών πληρώνουν υπέρογκα ποσά για δήθεν έρευνες που λένε ότι δεν είναι βλαβερά αλλά δόξα το θεό η κριτική μου ικανότητα ειναι μια χαρά!

Όσο μπορείς να χρησιμοποιείς bluetooth/handsfree

Μην μιλάς πολύ ώρα

Στο σπιτι να το εχεις κάπου μακρυά και αν ειναι δυνατόν κοντά σε παράθυρο.

Εγω προσωπικά ξήλωσα και το ασύρματο τηλέφωνο γιατί εχει ακόμα περισσότερη ακτινοβολία.....

Οτι μπορείς κάνε πάντως γιατί δεν τα βλέπω καλά τα άμοιρα τα παιδιά μας με τις ακτινοβολίες που τρώνε απο παντου

δουλευω σε εταιρεία κινήτης τηλεφωνίας και εγώ αυτό που κάνω είναι να έχω το κινητό μακρυά απο την κοιλιά μου...και ΠΑΝΤΑ μιλάω με handsfree και όχι με bluetooth....

ακόμα και με την τσάντα που το κουβαλάω προσέχω να είναι απο την αντίθετη πλευρά....

πάντως όλες οι συσκευές ακόμα και τα πιστολάκια που στεγνώνουμε τα μαλλιά έχουν "κύματα", τα οποία μας ακουμπάνε... δεν είναι μόνο τα κινητά...

Προσπαθώ να μιλάω όσο το δυνατόν λιγότερο στο κινητό και χρησιμοποιούσα ανέκαθεν handsfree.

Επίσης δεν παίρνω αγκαλιά το laptop αλλά χρησιμοποιώ μόνο τον κανονικό υπολογιστή.

Κατά τα άλλα δεν προσέχω ούτε τα ασύρματα τηλέφωνα, ούτε το πιστολάκι, ούτε τίποτα. Τα θεωρώ λίγο υπερβολικά όλα αυτά... :?

Όπως το φαντάστηκα..

Μετακομίζω από αύριο σε σπηλιά χωρίς ρεύμα.. Αντε ας πούμε πως εγώ το επέλεξα, το μωρό το κακόμοιρο το υπομένει αναγκαστικά!

Το δε laptop το ακουμπώ πάνω μου αφού είμαι ξάπλα & μονο έτσι με βολεύει. Πάνω από τη μπέμπα δηλαδή... :cry::cry:

Διαφημίσεις

Εντάξει δεν μπορούμε να πάμε σε σπηλιά αλλά τουλάχιστον να αποφεύγουμε όσο γίνεται τις συσκευές εκείνες που εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία όπως ειναι τα ασύρματα τηλέφωνα, τα κινητά, οι wifi συσκευές και όχι πολύ κοντά στην τηλεόραση....αυτά ειναι ΟΚ νομίζω. Επίσης στο δωμάτιο του μωρού δεν θα έχω καμία ηλεκρονική συσκευή για κανένα λόγο.

Και το laptop στα ποδια ίσως δεν ειναι τόσο καλή ιδέα.

Εδω μου είπε η γυναικολόγος ότι απαγορεύεται να καθόμαστε στον ήλιο γιατί μπορεί η ακτινοβολία του να προκαλέσει μεταλλάξεις στο έμβρυο! Τρεχαγυρευόπουλος στις πόλεις που μένουμε....Θώμα πάμε Χαβάι;;;;;;;;

κορίτσια όσο κι αν προσπαθούμε δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη ραδιενέργεια που εκπέμπει η τεχνολογία σήμερα !

κι εγώ δε λέω προσπαθώ να μην τον έχω κοντά μου το κινητό

σκεφτείτε όμως ότι και το pc κάνει τη δουλειά του

εμείς είχαμε ασύρματο ιντερνετ και μας τρομάξανε στην αρχή και το βγάλαμε αλλά ο υπολογιστής δεχόταν πάλι ίντερνετ χωρίς να έχουμε το ρούτερ και τελικά έχει ο γείτονας μας και πιάνει και σε εμάς.Ε τι να κάνουμε τώρα να του το ξηλώσουμε του ανθρώπου επειδή εγώ είμαι έγκυος? ε δε λέει :wink: Παρ' όλα αυτά δεν το βάλαμε εμείς να μην το χουμε τόσο κοντά :wink:

Και εγώ κατάργησα το ασύρματο τηλέφωνο γιατί στο κινητό μιλαγα ελάχιστα και με bluetooth αλλά στο σπίτι ότι κι αν έκανα είχα στο αυτί τον ασύρματο!! Και η βάση που υποτήθεται εκπέμπει την περισσότερη ακτινοβολία πάνω από το κεφάλι μου. Επίσης είχα το κινητό 8 ώρες στην δουλειά μπροστά μου, τώρα το έβαλα στα 3 μέτρα απέναντι και στο σπίτι το είχαμε και εγώ και ο άντρας μου για ξυπνητήρι, δηλαδή όλο το βράδυ δίπλα στο κεφάλι μας...πήραμε απλά ξυπνητήρια και τα κινητά βρίσκονται στο πιο απομακρυσμένο χώρο του σπιτιού...η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας είναι τα 3 μέτρα από ότι είπαν οι επιστήμονες....

Νομίζω αυτά ήταν τα ελάχιστα που μπορούσα να κάνω για το μωρό μου αλλά και για την δική μας υγεία!

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Απ'ό,τι βλέπω όλες ευαισθητοποιημένες είστε στο θέμα! Και 'μεις μια απ'τα ίδια, αντικαταστήσαμε το ασύρματο, βγάλαμε το ασύρματο ιντερνετ και τώρα μου μένει μόνο αυτός ο διάλος το κινητό που έχω σχέση εξάρτησης μαζί του..

Μιλάω στο κινητό & μετά με πιάνουν οι τύψεις...

Διαφημίσεις

δυστυχως δεν ειναι δικα μου λογια μαξ.. εχω κανα δυο αρθρα ακομη αν θες ν απελπιστεις περισσοτερο.. η δικη μου παιδιατρος μου ειχε πει ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΠ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ!!

η αληθεια ειναι οτι το κινητο εχει μπει στη ζωη μας και με το παραπανω αλλα ειμαι σιγουρη οτι θελεις ν ακουσεις αληθειες κι οχι λογια τυπου: δεν πειραζει, δεν τρεχει τιποτα, η ακτινοβολια του κανει καλο κτλ κτλ κτλ..

Στεναχωριέμαι που η επόμενη γενιά (και μιλάμε για τα παιδιά ΜΑΣ) είναι εκτεθειμένη σε τόσο επιβλαβή πράγματα από τόσο νωρίς... Τι ελπίδες έχουν να μην τους συμβεί κάτι πολύ άσχημο μεγαλώνοντας???

Αν λοιπόν, θέλω τον εγκέφαλό μου μελάτο να το πετάξω τώρα.. Αν όμως τον θέλω καλοψημένο, με παίρνει να το χρησιμοποιήσω λίγο ακιρό ακόμη....

Διαφημίσεις

Αν λοιπόν, θέλω τον εγκέφαλό μου μελάτο να το πετάξω τώρα.. Αν όμως τον θέλω καλοψημένο, με παίρνει να το χρησιμοποιήσω λίγο ακιρό ακόμη....

δικηγορος του μωρου!! και αντε εσενα σε παιρνει να το ψησεις και στη σχαρα αν θελησεις.. το καημενο το αγγελουδι που εχεις στην κοιλιτσα σου τι φταει να του ψηνεις το δικο του??

elena. δεν έχω ακούσει τη φωνή σου live, αλλά κόβω το κεφάλι μου πως ταυτίζεται με τη φωνή της συνείδησής μου!!!!

ελπιζω να καταφερα να σωσω μια ψυχουλα πριν το μυαλουδακι της γινει νιανια σαν τις κρεμουλες που θα τρωει μεθαυριο.. :P:P

μην εχεις την εντυπωση οτι κι εγω ειμαι καλυτερη, το κινητο ηταν ο καλυτερος μου φιλος μεχρι που εντελως τυχαια εψαχνα τα mail μου και βρηκα αυτα τα αρθρα.. εκτοτε το κινητο το εχω μαζι μου μονο οταν βγαινω εκτος σπιτιου και αν δεν εχει ο συζηγος μαζι του.. δηλαδη σχεδον ποτε!

Κι εγώ θα συνιστούσα όσο το δυνατόν περισσότερο μακρυά από κινητά και ασύρματα τηλέφωνα...

Όταν είμαι σπίτι προσπαθώ να μιλάω από σταθερό τηλέφωνο και όχι απο ασύρματο και από το κινητό μόνο με bluetooth που εκπέμπει ελάχιστη ακτινοβολία.... και το κινητό όσο γίνεται πιο μακρυά μας....

Άκουσα προσφατα ότι από μελέτες που έχουν γίνει διαπιστώθηκε ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων οδηγεί σε παιδιά με μεγάλη υπερκινητικότητα... και αυτό πιστεύω οτι ίσως είναι το λιγότερο.... Το τι πραγματικά άσχημο μπορεί να επιφέρει η χρήση τέτοιων συσκευών θα το μάθουμε σε καποια χρόνια από τώρα... μέχρι τότε... να τα χρησιμοποιούμε με μέτρο... και μακρυά από τα παιδιά!!!

8a1588d659.png

Εγω τα φοβομουν ανεκαθεν τα κινητα,ακομη και πριν μεινω εγκυος. Εχω παρατηρησει κιολας οτι αμα μιλησω πανω απο 2λεπτο,με πιανει το κεφαλι μου,και συγκεκριμενα απο τη μερια που κρατουσα τη συσκευη.Δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα δε νομιζω. Οσο ημουν εγκυος το απεφευγα οσο μπορουσα και φροντιζα να το κραταω μακρια απο την κοιλια. Τωρα που εχω τη μικρη,συνηθως στο σπιτι το εχω κλειστο αλλα κι οταν ειμαστε εξω ποτε δεν το εχω κοντα της,για παραδειγμα οταν κρεμαω την τσαντα στο καροτσι της το κινητο δεν το εχω μεσα,αλλα το βαζω στην τσεπη μου ή το αφηνω στο αυτοκινητο. Γενικα τα φοβαμαι μεχρι αηδιας!!!

Δεν ξέρω αν είδατε το βιντεάκι που υπάρχει στο youtube με 3 χρήστες που βάζουν τα κινητά τους κοντά κοντά, στη μέση 4 σπόρους καλαμπόκι και με το που καλούν συγχρόνως στα τηλέφωνα τους το καλαμπόκι γίνεται ποπ-κόρν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δείτε το σας παρακαλώ γιατί άλλο να γκρινιάζεις για έναν αόρατο εχθρό και άλλο να το βλέπεις να δουλεύει

Εμένα ο γιατρός μου, μόλις διαγνωσυηκε εγκυμοσυνη μου είπε οτι μεχρι την 13 εβδομαδα 2 μετρα απόσταση τοκινητό, και τωρα που ειμαι 30 εβδομαδων,, ακόμη δεν εχω... μαλλον κανει κακο..

εμενα παντως μου εχει πει καθηγητης πανεπιστημιου μακρια το κινητο......ουτε τα βραδυ στο υπνοδωματιο.....ουτε καν κλειστο.......

κι μεις το εχουμε κανει ειδος πρωτης αναγκης......ακομα και ξυπνητηρι στο κινητο βαζουμε.......φωτογραφικη παντα του κινητου,δεν χρησιμοποιουμε αλλη......

Δεν ξέρω αν είδατε το βιντεάκι που υπάρχει στο youtube με 3 χρήστες που βάζουν τα κινητά τους κοντά κοντά, στη μέση 4 σπόρους καλαμπόκι και με το που καλούν συγχρόνως στα τηλέφωνα τους το καλαμπόκι γίνεται ποπ-κόρν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δείτε το σας παρακαλώ γιατί άλλο να γκρινιάζεις για έναν αόρατο εχθρό και άλλο να το βλέπεις να δουλεύει

Το video

(έπαθα ένα μικρό σοκ όταν το είδα)

NLYdp2.png VqePp2.png