Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βοηθεια απο νηπιαγωγο

Recommended Posts

καλησπερα...

υπαρχει καποια νηπιαγωγος αναμεσα μας να με βοηθησει; Θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει συκεκριμενη εγκυκλιος για το προγραμμα του νηπιαγωγειου (εννοω, στα δικα μας χρονια ηταν απλα ωρες "δημιουργικης" απασχολησης, για να το πω ευγενικα ), τωρα μου εχουν πει οτι υπαρχει εισαγωγη σε αναγνωση και αριθμητικη.

Ενδιαφερομαι συγκεκριμενα για το ακαδημαϊκο κομματι της εκπαιδευσης στο νηπιαγωγειο, και αν αυτο καθοριζεται απο το υπουργειο ή υποκειται στην κριση του καθε διευθυντη και νηπιαγωγου.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Διαφημίσεις

Δες εδώ τον οδηγό νηπιαγωγού

http://nip-oloimero.sch.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=22

και εδώ το 27. ΔΕΠΠΣ - ΑΠΣ Νηπιαγωγείου

http://www.pi-schools.gr/programs/depps/

Με βάση αυτά τα δύο κινούνται οι νηπιαγωγοί.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

καλησπερα...

υπαρχει καποια νηπιαγωγος αναμεσα μας να με βοηθησει; Θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει συκεκριμενη εγκυκλιος για το προγραμμα του νηπιαγωγειου (εννοω, στα δικα μας χρονια ηταν απλα ωρες "δημιουργικης" απασχολησης, για να το πω ευγενικα ), τωρα μου εχουν πει οτι υπαρχει εισαγωγη σε αναγνωση και αριθμητικη.

Ενδιαφερομαι συγκεκριμενα για το ακαδημαϊκο κομματι της εκπαιδευσης στο νηπιαγωγειο, και αν αυτο καθοριζεται απο το υπουργειο ή υποκειται στην κριση του καθε διευθυντη και νηπιαγωγου.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Το νηπιαγωγείο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές (που καθορίζονται από το υπουργείο) με βασικού στόχους, και από εκεί και πέρα η κάθε νηπιαγωγός (καμία σχέση η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου με το πρόγραμμα που εφαρμόζεται) κάνει ό,τι δραστηριότητες θέλει προκειμένου να πετύχει αυτούς τους στόχους.

Υπάρχει όντως ανάγνωση, γραφή και μαθηματικά, αλλά δεν είναι όπως στο δημοτικό που δουλέυουν με βιβλία κλπ.

Π.χ. εγώ έχω την "απαίτηση" (πιο πολύ επιθυμία) στο τέλος της χρονιάς τα παιδιά να αναγνωρίζουν/διαβάζουν ορισμένα πράγματα όπως το όνομα τους, το όνομα του φίλου τους, τις μέρες της εβδομάδς, τους μήνες (πολύ δύσκολο) και τον καιρό. Τα ίδια επίσης να τα γράφουν, μαζί με 4-5 άλλες λεξούλες και να αντιγράφουν πολλές άλλες. Στη γραφή, μετά το Πάσχα θέλω να μπορούν να γράφουν με μικρά γράμματα και όχι μόνο με κεφαλαία. Μαθηματικά θέλω να αναγνωρίζουν τους αριθμούς μέχρι το 10, να κάνουν πράξεις μέσα στην πρώτη δεκάδα, και στα πολύθ προσωρημένα παιδιά να μπορούν να κάνουν και διαίρεση στην πρώτη δεκάδα (κάθε χρόνο 2-3 το καταφέρνουν). Θέλω δηλαδή να κατακτήσουν τις έννοιες των αριθμών, όχι απλά να μετράνε. Επίσης, να γνωρίζουν μεγέθη, να κάνουν ταξινομήσεις (σχήμα, χρώμα, μέγεθος κλπ), να ξέρουν τα σχήματα και τα χρώματα κλπ κλπ κλπ

Και όλα αυτά μαζί με άλλες δεξιότητες (π.χ. κοινωνικές) και γνώσεις (π.χ. μυθολογία)

Και όλα μέσα από παιχνίδι....

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση emmaki.

Μηπως ξερεις, συμφωνα με οσα γραφεις, οταν ενα παιδακι παει στην α' δημοτικου ΠΡΕΠΕΙ να ξερει αναγνωση, ή διδασκονται κανονικα απο την αρχη αναγνωησ και γραφη;

Ρωταω επειδη υπαρχει περιπτωση για ενα-δυο ισως και τρια χρονια να κανουμε homeschooling, και θελω να μαθω τι ακαδημαικες ικανοτητες πρεπει να εχει το παιδι στο τελος καθε ετους (για τις ψυχοκινητικες, κοινωνικες, καλλιτεχνικες κλπ δεν εχω θεμα, ειναι η ακαδημαικη πλευρα του θεματος που με ενδιαφερει...)

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση emmaki.

Μηπως ξερεις, συμφωνα με οσα γραφεις, οταν ενα παιδακι παει στην α' δημοτικου ΠΡΕΠΕΙ να ξερει αναγνωση, ή διδασκονται κανονικα απο την αρχη αναγνωησ και γραφη;

Ρωταω επειδη υπαρχει περιπτωση για ενα-δυο ισως και τρια χρονια να κανουμε homeschooling, και θελω να μαθω τι ακαδημαικες ικανοτητες πρεπει να εχει το παιδι στο τελος καθε ετους (για τις ψυχοκινητικες, κοινωνικες, καλλιτεχνικες κλπ δεν εχω θεμα, ειναι η ακαδημαικη πλευρα του θεματος που με ενδιαφερει...)

Όχι δεν ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει ανάγνωση.

Πρέπει όμως να ξέρει να γράφει το όνομα του (και το επίθετο αν δεν είναι σιδηρόδρομος) με κεφαλαία και με μικρά, να αναγνωρίζει το όνομα του και κάποιες ακόμα λεξούλες (όπως τις μέρες). Δηλαδή, να έχει έρθει σε επαφή με την ανάγνωση, αλλά όχι να ξέρει ότι μ+π+ο+ρ+ο μας κάνει μπορώ....

Πάντως, στη διδασκαλία που θα κάνεις στο παιδί, πρέπει να προσέξεις ότι τα γράμματα τα διδάσκουμε με τον ήχο τους, δηλαδή μ και όχι μου (πρόσφατα είδα παιδάκι που ήταν παράδειγμα της λάθος διδασκαλίας και μάλιστα από τη μαμά).

Διαφημίσεις

Επιτρεπετε αυτο?δηλ μπορω κ εγω να κρατησω τα παιδια μου σπιτι κ να τους κανω εγω μαθημα?

α, sorry, tωρα καταλαβα τι εννοουσες. Γενικως, οχι, ειναι παρανομο στην Ελλαδα για ελληνες πολιτες, αλλα εμεις λογω υπηκοοτητας μπορουμε.

Travellingmum, πώς κατέληξες στο homeschooling? Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος (πχ υγείας) ή είναι καθαρά προσωπική σου επιλογή για την εκπαίδευσή τους?

Διαφημίσεις

α, sorry, tωρα καταλαβα τι εννοουσες. Γενικως, οχι, ειναι παρανομο στην Ελλαδα για ελληνες πολιτες, αλλα εμεις λογω υπηκοοτητας μπορουμε.

Συγγνώμη που ρωτώ αλλά όταν θα θελήσεις να πάει το παιδί σου σχολείο, είσαι βέβαιη αν θα μετρήσει το homeschooling και σε ποια τάξη θα το κατατάξουν?

Τι βεβαίωση θα προσκομίσεις για το επίπεδο των γνώσεών του?

Εύχομαι να σου πετύχει το πείραμα

Εγώ κατάλαβα γιατί θα το κάνεις (σε παρακολουθώ!), οπότε σου εύχομαι καλή δύναμη. Δύσκολο πολύ.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Εγώ κατάλαβα γιατί θα το κάνεις (σε παρακολουθώ!), οπότε σου εύχομαι καλή δύναμη. Δύσκολο πολύ.

Σ'ευχαριστω πολυ γλυκια μου... Ισως σου φανει αστειο αλλα μολις μ'εκανες να κλαψω. Καλο κλαμμα ομως. Ανακουφισης. Σ'ευχαριστω.

Είσαι σίγουρη;

Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείτε....

Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά θα με ενδιέφερε αν μπορείς να μου πεις σε ποιο νόμο βασίζεστε

Είσαι σίγουρη;

Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείτε....

Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά θα με ενδιέφερε αν μπορείς να μου πεις σε ποιο νόμο βασίζεστε

δεν ξερω να σου πω ακριβως το νομο (με αριθμο δηλαδη) αλλα αν εχεις υπηκοοτητα χωρας οπου το hοmeschooling ειναι νομιμο τοτε μπορεις να το κανεις με τους ορους εκεινης της χωρας. Αν οι προϋποθεσεις που θετει η συκεκριμενη χωρα τηρουνται τοτε μπορεις αργοτερα να βαλεις το παιδι στο σχολικο συστημα. Η καταταξη γινεται με τον ιδιο τροπο που γινεται για ολα τα παιδια που ερχονται απο το εξωτερικο. Το εψαξα με το υπουργειο παιδειας, ηταν πολυ πιο απλη και ευκολη η απαντηση τους απ'ο,τι περιμενα κι ειναν ολα γρηγορα, τηλεφωνικως.

Ηταν πολυ μεγαλη εκπληξη που μου απαντησαν αυτο που μου φαινοταν κι εμενα λογικο :lol::lol::lol:

Travellingmum, τι τηλεφωνικώς παιδί μου.

Πως φαίνετε οτι έχεις ξένη υπηκοότητα.:lol:

Γραπτώς καλή μου, γραπτώς....

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

δεν ξερω να σου πω ακριβως το νομο (με αριθμο δηλαδη) αλλα αν εχεις υπηκοοτητα χωρας οπου το hοmeschooling ειναι νομιμο τοτε μπορεις να το κανεις με τους ορους εκεινης της χωρας. Αν οι προϋποθεσεις που θετει η συκεκριμενη χωρα τηρουνται τοτε μπορεις αργοτερα να βαλεις το παιδι στο σχολικο συστημα. Η καταταξη γινεται με τον ιδιο τροπο που γινεται για ολα τα παιδια που ερχονται απο το εξωτερικο. Το εψαξα με το υπουργειο παιδειας, ηταν πολυ πιο απλη και ευκολη η απαντηση τους απ'ο,τι περιμενα κι ειναν ολα γρηγορα, τηλεφωνικως.

Ηταν πολυ μεγαλη εκπληξη που μου απαντησαν αυτο που μου φαινοταν κι εμενα λογικο :lol::lol::lol:

Ειλικρινά, μου φαίνεται παράξενο....

Με τους νόμους τα πάω γενικά καλά, αλλά πουθενά δεν έχω δει κάτι τέτοιο να αναφέρεται, ούτε και βρήκα κάτι με μια γρήγορη αναζήτηση στο γούγλη.

Μήπως πρέπει να ζητήσεις εγγράφως να σου το πούνε, μην τρέχεις μετά;;;

Μην μένεις στο τι σου έχει πει κάποιος υπάλληλος....

Μήπως πρέπει να ζητήσεις εγγράφως να σου το πούνε, μην τρέχεις μετά;;;

..

travell. και εγώ το ίδιο θα σου πρότεινα και ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

Εγώ φέτος που είναι να τον γράψω στην α'δημοτικού μου ζητάνε βεβαίωση από το νηπιαγωγείο που φοίτησε.Χωρίς αυτή δεν γίνεται εγγραφή.

υ.γ. υπάρχει και thread με homeschooling

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...