Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι κάνουμε με τα κουνούπια ??

Recommended Posts

Το καλοκαίρι ξεκίνησε και από ότι κατάλαβα τις τελευταίες μέρες άρχισαν να κάνουν επιδρομή τα κουνούπια. Τσίμπησαν τον μικρό στον ύπνο, σε μάγουλα, χέρια πόδια και του έκαναν καρούλες κατακόκκινες τεράστιες. Τρόμαξα όταν τα είδα. Ο καψερός τρογώταν όλη μέρα και μας είπε η παιδίατρος να του βάλουμε fucicort. Είδαμε μεγάλη βελτίωση, αλλά δεν θέλω να του βάζω πάνω κορτιζόνη, είναι πολύ μικρός.

Για σίτες δεν το συζητάμε γιατί είμαστε με ενοίκιο και θα πρέπει να γίνει συζήτηση με την ιδιοκτήτρια (η οποία είναι πολύ καλή) μήπως τις βάζαμε έστω μισά μισά τα χρήματα. Βέβαια φέτος δεν παίζει το σκηνικό, γιατί έχουμε και μαιευτήριο σε 5 μήνες.

Κουνουπιέρα πάλι δεν παίζει, γιατί τραβάει το τούλι και κυλιέται στο κρεβάτι και από το τράβηγμα βγαίνει το σίδερο που προσαρμόζεται στο κάγκελο. Οπότε είναι επικίνδυνο να του ανοίξει κανένα κεφάλι ή να του βγάλει κανένα μάτι.

Εβαλα άοσμο υγρό στην πρίζα στο χωλ και στο σαλόνι. Τι άλλο να κάνω ?? Αυτές οι συσκευές που μπαίνουν στην πρίζα και διώχνουν τα κουνούπια κάνουν δουλειά ή είναι πεταμένα λεφτά ?

Διαφημίσεις

Εγώ τους έβαζα και θα τους βάλω και πάλι την Crilen της Frezyderm. Βάζω σίγουρα πριν κοιμηθούν γιατί όπως λες και εσύ τα στιμπίματα γεμίζουν πύον και μετά θέλουν κορτιζονούχα κρέμα που δεν λέει και συχνά .

eliana καλύτερα να αποφεύγεις όλα αυτά τα χημικά σκευάσματα εντομοαπωθητικών!

Και το οτι είναι άοσμο δεν σημαίνει οτι δεν βλάπτει.

Επειδή είδα οτι ευαισθητοποιήθηκες

με την κορτιζόνη που έβαλες στο παιδί σου

σου παραθέτω μερικές οικολογικές-βιολογικές και κυρίως αγνές λύσεις (εαν ψωνίζεις μέσω ίντερνετ)

ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ-SPRAY

-BADGER COMPANY ORGANIC ANTI-BUG

www.iherb.com

www.amazon.co.uk

ORGANIC FORMULA BUGGER OFF INSECT REPELLENT

www.mypure.co.uk

Επίσης μπορείς να κάψεις τα παρακάτω αιθέρια έλαια

που αν μη τι άλλο είναι 100% φυσικά

- ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

-σιτρονέλα

-βασιλικός,

-αρτεμισία

-γαρίφαλο

-θυμάρι

-γεράνι

-τα διάφορα είδη κυπαρισσιού

-έλαιο ευκαλύπτου,

-έλαιο σόγιας

(σχόλια:

20 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου + 20 σταγόνες έλαιο κέδρου + 10 σταγόνες πράσινου τσαγιού + 3 σταγόνες έλαιο γερανιού και 60 ml jojoba

και κάψτε το στο ειδικό δοχείο για αρωματικά χώρου)

Ελπίζω να βοήθησα! :-D

Κι εγώ το σκεφτόμουν αυτές τις μέρες αλλά λύση δεν έχω βρει καθώς δεν έχω σίτες στο σπίτι και δεν προβλεπω να βάλω πολύ άμεσα.

Twinmama η Crilen έχει έντονη μυρωδιά, εμενα με ψιλοενοχλεί, πόσο μάλλον στον ύπνο και σε μικρά παιδιά, εγώ την βάζω μόνο το καλοκαίρι όταν παμε βόλτα.

Είναι κάποια φυτά που διώχνουν τα κουνούπια, η λεβάντα μου φαίνεται και η ελιά. Δεν ξέρω αν υπάρχει σε έλαιο κατι ή αν τα έχουμε στο μπαλκόνι/κήπο μας κάνουν δουλειά με τα παλιοκούνουπα. Αν καποια γνωρίζει να μας πει.

Επίσης για τσιμπήματα υπάρχει η ομοιοπαθητική κρέμα Nelson's, είναι ακριβούτσικη αλλά καλή. Επίσης η φυτοθεραπευτική κρέμα Πανάκεια, (15,60 την βρήκα στο ιντερνετ). Για να αποφεύγουμε τις κορτιζόνες.

Γεια σας,

το παρόν θέμα κλειδώνεται

αν μπορείτε επιλέξτε/διαβάσετε κάποιο απο τα θέματα που βρίσκονται εδώ

και να ξαναδημοσιεύστε τις ερώτήσεις σας σε κάποια αντίστοιχα θέματα

κουνούπια

Αντικουνουπικά για εσωτερικό χώρο (ταμπλέτες-κ.α)

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ;

Παρακαλούμε πριν την ανάρτηση νέου θέματος κάντε χρήση της αναζήτησης

Οδηγίες για το πως γίνεται η αναζήτηση δείτε εδώ : http://parents.org.gr/news/a309

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Διαφημίσεις

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...