Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανησυχία..


Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Είμαι 16 ετών κ αδιαθέτησα χθές αλλά η ροή μου δεν είναι φυσιολογική.

Χθές είχα ελάχιστο αίμα,μόνο σταγόνες σχεδόν,αλλά

καθώς είχε συμβεί κ στην περασμένη μου περίοδο να έχω απειροελάχιστο αίμα την πρώτη μερα περίμενα σήμερα να έχω κανονική ροή,όπως είχε συμβεί την τελευταία φορά.

Αλλά σήμερα παρόλο που έχω περισσότερο αίμα από εχθές κ έχω κ βλέννα,δεν είναι η κανονική ροή μου..Σε τι μπορεί να ωφείλεται?Είναι φυσιολογικό?Μου έχει προκαλέσει ανησυχία.

Έχω ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κατ' αρχήν μην πανικοβάλλεσαι. Η συμπτωματολογία μπορεί να είναι και τυχαίο γεγονός. Στη θέση σου πάντως θα έκανα μία χοριακή και θα έκλεινα ραντεβού με γυναικολόγο. Έχεις κάποιον γυναικολόγο?

 

Με τη μητέρα σου έχεις την άνεση να το συζητήσεις?

it's never too late to start all over again

 

Link to comment
Share on other sites

Μην τρελλαίνεσαι και μην αγχώνεσαι. Κοίτα αν κάποια φίλη σου έχει κάποιον γυναικολόγο που εμπιστεύεστε. Ά, και κάνε μια χοριακή σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο, δεν είναι ακριβή. Έτσι για να σου φύγει η έννοια.

 

Αν δεν γνωρίζεις κανέναν γυναικολόγο, ίσως κάποια κοπέλα από εδώ μπορεί να δώσει κάποια συμβουλή.

 

Βρε, πού είστε όλες?? :)

it's never too late to start all over again

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι το κόστος το πρόβλημα,το θέμα είναι πως δεν ξέρω που να απεθυνθώ,αν είναι κάτι που μπορώ να κάνω μόνη μου επειδή είμαι 16.

Η τελευταία μου σεξουαλική επαφή ήταν στις 3 Μαίου,δεν ξέρω αν παίζει ρόλο σε κάτι.Κ την τελευταία φορά που είχα περίοδο ήταν πρώτη φορά που είχα μικρή ροή την πρώτη μέρα.Επίσης ο κύκλος μου δεν είναι σταθερός.Τώρα τελευταία παρατηρώ μια περιοδικότητα στις μέρες.

Θα ρωτήσω φίλες,ευχαριστώ τόσο πολύ που απάντησες όπως κ να χει..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι να επισκεφτείς γυναικολόγο και αυτός να σε οδηγήσει.....

Πιθανές αιτίες:

1. εγκυμοσύνη (έπαιρνες μέσα προφύλαξης; πόσο καιρό έχεις ολοκληρωμένες σχέσεις;;; γιατί στην αρχή αλλάζει ο κύκλος μετά τις πρώτες επαφές)

2. ασταθής κύκλος που σε συνδιασμό με το στρες των εξετάσεων τα προκαλέι (το πιο πιθανό)

3.άλλο θέμα παθολογικό.....

Λύσεις:

α. επίσκεψη σε γυναικολόγο καλύπτει και τα 3 (δεν θα πει τίποτα στους γονείς σου αν δεν το θέλεις)

β. εξέταση αίματος που ανιχνεύει των χοριακή (ορμόνη που δείχνει αν είσαι έγκυος) καλύπτει μόνο το 1

γ. τεστ εγκυμοσύνης από φαρμακείο (ανιχνεύει ορμόνες στα πρωινά ούρα) καλύπτει μόνο το 1

 

Να προσέχεις τον εαυτό σου και να μην αφήνεις το θέμα αντισύλληψη μόνο στο αγόρι..... να επιμένεις στο προφυλακτικό και μάλιστα μάρκας ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ γιατί δυστυχώς κατά κανόνα τα αγόρια στα δύσκολα την.... κάνουν....και την πληρώνεις ΜΟΝΗ σου (οργανικά και ψυχολογικά).

 

Αν τελικά είσαι έγκυος να το πεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στην μητέρα σου κι ας θυμώσει γιατί θα σε προστατεύσει από πολύ χειρότερα.......

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ.

Έχω ολοκληρώσει πριν 9 μήνες ευτυχώς ο φίλος μου είναι πολύ συνειδητοποιημένος κ προσέχουμε,είχα κάποιο φόβο όμως για τα προσπερματικά για επαφή μερικών λεπτών χωρίς,με εκσπερμάτιση εκτός,σε μη γόνιμη μέρα.

(μόλις 4 μέρες μετά το τέλος της προηγούμενης περιόδου κ με κύκλο πανω από 30 ημέρες,ρώτησα γυναικολόγο κ δεν θεωρεί πως είναι λόγος ανησυχιας)

Έκανα σήμερα τεστ κ βγήκε αρνητικό ενώ η ροή έχει αυξηθεί κ είναι πλέον φυσιολογική.

Παρόλα αυτά είμαι ακόμα δύσπιστη.Γιατί το θέμα με την ροή?Τι πιστεύετε?

Οπως κ να έχει για όλα τα παιδια της ηλικίας μου...ΠΑΝΤΑ ΣΚΟΥΦΑΚΙ κ τέλος.Δεν αξίζει για λίγη απόλαυση παραπάνω τέτοια αγωνία.Δεν είμαστε σε ηλικία να παίζουμε με αυτά.

Έχω γίνει κουρέλι τις τελευταίες μέρες,χωρίς λόγο.Γιατί να το κάνουμε αυτό στους εαυτούς μας? Θεωρούμε κ ώριμη..Ποτέ ξανά χωρίς,είτε για λίγα λεπτά,είτε για μια φορά,είτε σε μη γόνιμη μέρα.Είμαι απίστευτα θυμωμένη με τον εαυτό μου.

Link to comment
Share on other sites

το προφυλακτικό πρέπει να μπαίνει από την αρχή γιατί δεν είναι μόνο η εγκυμοσύνη αλλά και άλλα αφροδίσια νοσήματα (AIDS κ.λ.π.)

ο κύκλος όσο είσαι κάτω από 20 αλλάζει και στις ημέρες και στην ροή και στην ωορηξία ΔΕΝ επαναπαυόμαστε ποτέ ότι δεν είμαστε στις γόνιμες ημέρες ΚΑΘΕ γυναίκα είναι διαφορετική.......

 

μετά τα τελευταία δεν νομίζω ότι υπάρχει άμεσο πρόβλημα.....

απλά μπορεί να οφείλεται στο νεαρό της ηλικίας ή σε κανένα κρυωματάκι από μπάνιο στην θάλασσα ή στο στρες των εξετάσεων.....

 

πάντως μια επίσκεψη τον χρόνο σε γυναικολόγο με τεστ παπ,υπέρηχο μήτρας- ωοθηκών και ψηλάφιση μαστού είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου (εμβόλιο για τα κονδυλώματα έκανες;;;)

Link to comment
Share on other sites

Κανένας από εμάς δεν είχε άλλους ερωτικούς συντρόφους κ έχουμε κάνει εξετάσεις αλλά όπως κ να έχει έχεις απόλυτο δίκιο.

Η αληθεία είναι πως έκανα το πρώτο μου μπάνιο μια μέρα πριν αδιαθετήσω κ δεν ήταν ζεστό το νερό,κ ο καιρός είναι μια κρύο μια ζέστη εδώ,όσο για το άγχος αυπνίες κ κλάμμα καθημερίνα + στρες εξετάσεων.

Οχι δεν έκανα είναι στις άμεσες προτεραιοτητες μου να πάω,απλά δεν είναι κάτι που θέλω να μάθει η μητέρα μου..θα της πω ότι θέλω να πάω για να συζητήσω το θέμα του κύκλου μου που είναι άρες μάρες κουκουνάρες αλλά οι όποιες εξετάσεις θα φανούν στο βιβλιάριο..

Link to comment
Share on other sites

90% φταίει το μπάνιο

για το AIDS κ.λ.π. ....δεν είχατε άλλους ερ. συντρόφους....(να είσαι σίγουρη ΜΟΝΟ για εσένα...... και καλά πριν ...που ξέρεις το τώρα ;;;; δεν το ξέρω το παιδί ΑΛΛΑ.... δεν γράφει σε καμια ταμπέλα ...ξέρεις μου την έπεσε η τάδε και....τι να κάνω (οι ορμόνες στο φουλ και το...αντριλίκι...) ενέδωσα.....) πρόσεχε τον εαυτό σου γιατί θα υπάρχεις και μετά από αυτή την σχέση και μετά από πολλά πολλά χρόνια θα θάλεις να γίνεις μαμά (ότι δεν χρησιμοποιούμε σωστά και προσεκτικά ...χαλάει:wink:

να πας να κάνεις ΑΜΕΣΑ το εμβόλιο για τα κονδυλώματα γιατί τα στελέχη 16 και 18 από τα οποία σε προστατεύει προκαλούν καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας (γίνονται σε αυτή την ηλικία και είναι λογικό για όλα τα κορίτσια)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

έκανα εμβόλιο κατά του τραχήλου της μήτρας..γιατί ο γιατρός μου δεν ανέφερε τίποτα για το εμβόλιο που λες ενώ επέμενε να κάνω του τραχήλου της μήτρας σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα απο το αν έχω σεξουαλική επαφή.

επειδή είχα ακούσει κάτι σχετικό,μπορεί ο γυναικολόγος να μου κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις χωρίς να φανεί στο βιβλιάριο? πχ να γράψει ότι πρόκειται για εξέταση για πολυκυστικές αντί της κανονικής εξέτασης?

αυτό είχα ακούσει,ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

αυτό είναι το εμβόλιο κατά του τραχήλου της μήτρας το εμβόλιο κατά των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (στελέχη 16 και 18 κυρίως) ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ τα κορίτσια εως τα 22 να το έχουν κάνει...... έχουν δεν έχουν κάνει έρωτα.....

και μετά πάλι ΠΑΝΤΑ προφυλακτικό από την αρχή της ερωτικής πράξης και.... σ΄όποιον αρέσει....;)

τι να πω για τις εξετάσεις ποιες συγκεκριμένα;;; οι γιατροί πολλά μπορούν να κάνουν κατόπιν συνενόησης...... αλλά πάντα πρόσεχε γιατί πρέπει μόνη σου να προστατεύεις τον εαυτό σου αφού δεν το ξέρουν οι γονείς σου.........

Link to comment
Share on other sites

Αχ η άσχετη νόμιζα ότι ήταν κάτι άλλο.Το έχω κάνει;)

Ναι θα πάω έχω αρκετούς ενήληκες που εμπιστεύομαι ευτυχώς να με συνοδεύσουν κ η κολλητή μου είναι 20..αρκεί να μην φανεί στο βιβλιάριο τι είδους εξετάσεις έκανα.Το μόνο πρόβλημα είναι αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Να σε καλά σε ευχαριστώ πάρα πολύ κ για το ενδιαφέρον κ για τις συμβουλές,αν κ το στομάχι μου είναι κόμπος ακόμα.

Ευχαριστώ πολύ κ την Skybeam,να έχετε ότι επιθυμήτε κορίτσια!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...