Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ και Εθνική Κυριαρχία

Rasta

Recommended Posts

Βρε παιδιά, τι γίνεται εδώ;

Γιατί δεν έχει αναφερθεί κανείς σε αυτό το κείμενο και όλοι πιπιλάνε το Μνημόνιο;

Τι διαβάζω;

Κάνουν πουλάκια τα μάτια μου;

Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος

(Σελ. 21, Παρ. 5)

Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση

(Σελ. 31, Παρ. 11)

Η δανειακή σύμβαση Ελλάδας - κρατών Ευρωζώνης (80.000.000.000? !)

Μα τι γίνεται εδώ;

Ας μας διαφωτίσουν οι νομικοί γιατί εγώ τ' έκαψα το έρμο..

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Διαφημίσεις

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

με λιγα λογια αυτοι αποφασιζουν πώς, πού και με ποιους ορους θα τους ξεχρεώσουμε!

περαστικά μας!

και αποθηλασε επιτελους!

Επιφυλάσσομαι να το διαβάσω όλο και μετά θα εκφέρω άποψη.

Αν και, έτσι που τα καναμε τόσα χρόνια, καλά να πάθουμε.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

http://www.oikoen.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=654:2011-05-01-09-55-53&catid=50:2009-05-31-18-02-12&Itemid=84

εδώ έχει την εισήγηση του συνταγματολόγου Γ.Κασιμάτη στην ημερίδα του δσα για το μνημόνιο. Ξεχώρισα τα παρακάτω:

Ο όρος γενικής παραίτησης απέναντι στους δανειστές από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας -και μάλιστα «αμετάκλητα και άνευ όρων»- είναι πρωτοφανής, όσο, τουλάχιστον, μπορώ να γνωρίζω, στην πρακτική των διεθνών συμβάσεων δανεισμού από τότε που έχει η ανθρωπότητα συγκροτημένο Διεθνές Δίκαιο και ισχύει η αρχή σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών.
Πρέπει επίσης να σημειώσω ότι στο ερώτημα που έθεσα προς την κυβέρνηση και την επιστημονική κοινότητα, με τη μελέτη μου που δημοσίευσε και κυκλοφόρησε δωρεάν ο ΔΣΑ, για μια ερμηνεία που θα μπορούσε να βοηθήσει στον μετριασμό του πρωτοφανούς αυτού όρου, δεν έχω δει μέχρι στιγμής απάντηση.

Απλούστατα, γιατί δεν υπάρχει απάντηση. Ο σκοπός του όρου είναι η καθολική και ολοκληρωτική παραίτηση απέναντι στους δανειστές από τα δικαίωματα κυριαρχίας. Άλλωστε, από τους δύο νομικούς συμβούλους του κράτους βεβαιώνεται, με βάση το δεσμευτικό υπόδειγμα, ότι η παραίτηση είναι «έγκυρη, δεσμευτική και εκτελεστή».

3. Η παραίτηση από όλες τις ασυλίες και η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας

Επανέρχομαι στις δύο πρώτες κατηγορίες των αθέμιτων όρων:

Θα ήθελα, κατ' αρχάς, να διατυπώσω κάποιες σύντομες, συνθηματικές δυστυχώς, παρατηρήσεις για τις δύο βασικές κατηγορίες των επονείδιστων όρων.

α. Η παραίτηση από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση για την ολοκληρωτική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να τεθεί και κάτω από το πρίσμα ενός τρίτου όρου. Του όρου εκείνου που ορίζει ότι οι δανειστές μπορούν να συμφωνήσουν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους σε τρίτο (οργανισμό ή τρίτη χώρα). Αυτό το δικαίωμα, που δεν το έχει, βεβαίως, στο αντίστοιχο περιεχόμενό του η Ελλάδα, φωτίζει καλύτερα τον στόχο καθολικής πολιτικής υποδούλωσης της χώρας μας.

β. Κάτω από το πρίσμα αυτό, με τις δύο παραπάνω κατηγορίες όρων:

αα. Η Ελλάδα εντάσσεται σε ορισμένο μπλοκ κρατών και συμφερόντων - κάτι που επιδιώκουν ιδιαίτερα οι δυνάμεις που εκπροσωπούνται από το ΔΝΤ και την Ευρώπη της Γερμανίας, σήμερα, μετά την κατάρρευση του μπλοκ της Σοβιετικής Ένωσης και την εμφάνιση στον ορίζοντα νέων υπερδυνάμεων.

ββ. Η Ελλάδα χάνει κάθε ελευθερία εξωτερικής πολιτικής, αφού, κάτω από την απειλή της ολοκληρωτικής δέσμευσης της εθνικής κυριαρχίας και της δημόσιας περιουσίας, δεν μπορεί να διαπραγματευθεί με κανένα τρίτο κράτος, χωρίς την έγκριση των δανειστών της. Η απειλή αυτή στερεί την ελευθερία κινήσεων για την επίλυση των εθνικών μας θεμάτων, δημιουργεί άλλοθι σε κάθε κυβέρνηση που θα είναι πρόθυμη να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των αντιπάλων μας, και ανοίγει εύκολο πολιτικό δρόμο για την αμφισβήτηση από τρίτες χώρες των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

γγ. Δεσμεύονται όλες οι περιοχές της ελληνικής επικράτειας που χρησιμεύουν για την άμυνα της χώρας και για την αντιμετώπιση παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων και ιδίως της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας (παραμεθόριες περιοχές και παραμεθόρια νησιά και θαλάσσιες ζώνες).

δδ. Δεσμεύονται όλες οι πήγες πλούτου για αξιοποίηση υπέρ των δανειστών, που προστατεύονται ως αγαθά του φυσικού και του ιστορικού μας περιβάλλοντος (όπως εθνικοί δρυμοί, αρχαιολογικοί χώροι με πλούσια πολιτισμική κληρονομιά των Ελλήνων, όπως η Ακρόπολη, η Ολυμπία, οι Δελφοί, η Βεργίνα, η Κνωσός και τόσοι άλλοι).

εε. Δεσμεύονται υπέρ των δανειστών ο ορυκτός και ο υποθαλάσσιος πλούτος, που τόσο εποφθαλμιά το αδηφάγο υπερεθνικό κεφάλαιο.

στστ. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα-θύμα της χιτλερικής θηριωδίας που δεν έλαβε από τη Γερμανία αποζημίωση για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που υπέστη ο λαός της, ούτε της επεστράφη το αναγκαστικό δάνειο που άρπαξε με τη βία στην Κατοχή η χώρα αυτή από την καθημαγμένη και λιμοκτονούσα πατρίδα μας. Με τη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης υπεγράφη όρος σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί η Ελλάδα να συμψηφίσει τις απαιτήσεις προς αντίστοιχο ποσό των υποχρεώσεών της από το δάνειο. Με τον όρο αυτό απεμπόλησε η Ελλάδα το δικαίωμα συμψηφισμού ακόμη και αυτής της αξίωσης - η οποία άλλωστε είναι και η μόνη σημαντική που έχουμε, ασφαλώς, από τρίτη χώρα

Παραίτηση από κάθε δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας. Που σημαίνει ότι αν η Τουρκία αγοράσει μέρος του χρέους μας μπορεί να ζητήσει σαν εγγύηση τα F-16, ή ένα ακριτικό νησί ή την Εγνατία, ή τη Θράκη. Έχουμε παραιτηθεί από την εθνική κυριαρχία, χωρίς καν να ψηφίσει η Βουλή... κατάντια ή εσχάτη προδοσία;

Βρε παιδιά, τι γίνεται εδώ;

Τι διαβάζω;

Κάνουν πουλάκια τα μάτια μου;

Εμ δεν θα κάνουν?

Τα ίδια πουλάκια κάναν και τα δικά μου τα μάτια, χθες στο youtube που έπεσα πάνω στην συνέντευξη του Κασιμάτη που έλεγε όλα αυτά.

Επιφυλάσσομαι να το διαβάσω όλο και μετά θα εκφέρω άποψη.

Αν και, έτσι που τα καναμε τόσα χρόνια, καλά να πάθουμε.

μόλις το διαβάσεις rkt θα καταλάβεις πως δεν είναι κατάντια αυτό.

Είναι εσχατη προδοσία.

Αν γινόταν ένας πόλεμος και τον χάναμε, θα λέγαμε πως τουλάχιστον προσπαθησαμε.

Στην προκειμένη όμως "μας έδωσαν στεγνά". Μας πούλησαν με το πιο ξεδιάντροπο και φθηνό τρόπο οι εθνοπροδότες.

Υπέγραψαν την ανευ όρων παραίτηση μας απο την εδαφική μας κυριαρχία. Καταλαβαίνεις το μέγεθος αυτών των λέξεων? Αν ναι, δεν χρειάζεται να διαβάσεις κάτι περισσότερο.

Εμένα ακόμα αυτό δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Διαφημίσεις

καποτε θα μιλανε για τον Παπανδρεου σαν τον μεγαλυτερο προδοτη που περασε απο την πολιτικη σκηνη της Ελλαδας...

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Γιατί μόνο για τον Παπανδρέου?

Ολοι τους συνέβαλαν στο να φτάσουμε εδώ και να υπογράψει ο Παπανδρέου. Αν δεν είχαν κάνει τα εγκλήματα οι προηγούμενοι, θα μπορούσε να υπογράψει κάτι τέτοιο ο κάθε Παπανδρέου? Οχι μηδενισμό των προηγούμενων και ανάληψη της ευθύνης από έναν. Η ευθύνη είναι συνολική.

Και προσωπικά, θεωρώ ότι μέρος της ευθύνης έχουμε και εμείς.

Που επιτρέψαμε/αφήσαμε να συμβούν όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας. Που δεν την σεβαστήκαμε. Που δεχτήκαμε/φτιάξαμε ένα ξεφτιλισμένο πελατειακό αναξιοκρατικό κράτος για να βολέψουμε τα κολαράκια μας.

Θου κύριε μην πω και άλλα.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Το είχα ακούσει κάποια στιγμή στις ειδήσεις.

Εγώ θέλω να ρωτήσω το άλλο.

Το θέμα του μνημονίου δεν έχει πάει στο Ελληνικά δικαστήρια?

Γιατί δεν έχει βγει κάποια απόφαση????????

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Γιατί μόνο για τον Παπανδρέου?

Ολοι τους συνέβαλαν στο να φτάσουμε εδώ και να υπογράψει ο Παπανδρέου. Αν δεν είχαν κάνει τα εγκλήματα οι προηγούμενοι, θα μπορούσε να υπογράψει κάτι τέτοιο ο κάθε Παπανδρέου? Οχι μηδενισμό των προηγούμενων και ανάληψη της ευθύνης από έναν. Η ευθύνη είναι συνολική.

Και προσωπικά, θεωρώ ότι μέρος της ευθύνης έχουμε και εμείς.

Που επιτρέψαμε/αφήσαμε να συμβούν όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας. Που δεν την σεβαστήκαμε. Που δεχτήκαμε/φτιάξαμε ένα ξεφτιλισμένο πελατειακό αναξιοκρατικό κράτος για να βολέψουμε τα κολαράκια μας.

Θου κύριε μην πω και άλλα.

Βρε μαζι σου! Απλα ο Γιωργακης ειναι αυτος που εβαλε τη βουλα σε ολα αυτα κ σιγουρα θα μεινει αλησμονητος...

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Elisaki, συνήθως συμφωνώ με αυτά που λες (:lol:), αλλά σε παρακαλώ να μην ξεχνάμε το δάσος. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

Να το θυμόμαστε, για να μην ξεχνάμε και τα ρίξουμε όλα σε έναν επειδή είχε την ...τύχη να βάλει την υπογραφή του σε ένα ομαδικό έγκλημα.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

κι εγώ μαζί σας, Όλοι τους τα τελευταία 30 χρόνια και μαζί και εμείς που τους εκλέγαμε.

Αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα με το Elisaki μόνο ΕΝΑΣ θα μείνει στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος ως ο μέγας εθνοπροδότης του εθνους. Και φυσικά αυτός είναι ο Παπανδρέου που με αυτή την υπογραφή του έμελε να αλλάξει την ρου της ιστορίας.

Θέλετε δεν θέλετε, θέλουμε δεν θέλουμε, τα ονοματα των άλλων, θα περάσουν στα ψιλά τα γράμματα.

Elisaki, συνήθως συμφωνώ με αυτά που λες (:lol:), αλλά σε παρακαλώ να μην ξεχνάμε το δάσος. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

Να το θυμόμαστε, για να μην ξεχνάμε και τα ρίξουμε όλα σε έναν επειδή είχε την ...τύχη να βάλει την υπογραφή του σε ένα ομαδικό έγκλημα.

Μα συμφωνουμε βρε! Αυτο πιστευω κ εγω... Απλα λεω, οτι σε καποια χρονια, στα ιστορικα βιβλια που θα μνημονευουν την τωρινη κατασταση της χωρας μας, θα αναφερεται ο Γιωργακης ως ο επικεφαλης αυτων που προδοσαν την χωρα...

Κοριτσάρες, εγώ θέλω να μείνουν όλοι στην ιστορία.

Θέλω μία ιστορία που να λέει πως φτάσαμε εδώ, ποιοί ...βοήθησαν, ονομαστικά και με φωτογραφία τους, όλους, και μαζί ας βάλουν και την δική μου, που θέλοντας και μη, έγινα συννένοχος στο έγκλημα. Μη κάνοντας τίποτα, αλλά ζώντας στον μικρόκοσμό μου........:(

TbSdp2.png

Προφανως και δεν του ετυχε του γιωργακη καθως οπως εχει αποδειχθει απο πολλες πηγες ηξερε ακριβως την οικονομικη κατασταση της χωρας τουλαχιστον 6 μηνες πριν τις εκλογες του ΄09.

αρα οποιαδηποτε υπογραφη εγινε απολυτως συνειδητα. να μη δικαιολογουμε καποιον ο οποιος καταδικαζει(ο πιο επιεικης ορος που μπορω να χρησιμοποιησω) τη ζωη τη δικη μας και των παιδιων μας τουλαχιστον για να μη παω παρακατω.

Οι ηλίθιοι είναι αήτητοι

Οσο περισσοτερο το ψαχνει κανεις, τοσα περισσοτερα εκτροπα βρισκει... Μιλαμε για ολοκληρωτικο ξεπουλημα της χωρας μας, απο ακρη σ'ακρη, σε ολους τους τομεις κ κυριως αμαχητι... δεν προσπαθησαν καν να παζαρεψουν (οχι να απαιτησουν) καλυτερους ορους... Για την ακριβεια ζητησαν τη εισοδο μας στο ΔΝΤ κ παρακαλεσαν γιαυτη. Κ 2 χρονια μετα, βρισκομαστε εμεις να ανακαλυπτουμε ξαφνικα νεους ορους-παγιδες, κρυφα συμβολαια -θανατου της Ελλαδας κοκ. Παιδια, μιλαμε για εσχατη προδοσια, ξεκαθαρα. Ειναι πολυ λυπηρο που μας πηρε τοσο πολυ να ξυπνησουμε, θελω να ελπιζω σε κατι καλο απο ολες αυτες τις κινητοποιησεις, πιστευω ομως οτι ιστορια που παντα προβλεπει το μελλον, εχει την απαντηση κ σε αυτο. Οι κινητοποιησεις αν συνεχιστουν θα πνιγουν στο αιμα, παγκοσμια. Η Αιγυπτος αντεξε γιατι αν κ σκοτωνανε οποιον βλεπανε μπροστα τους, οι υπολοιποι δεν το εβαλαν κατω. Εμεις θα το αντεξουμε αυτο? Αν ναι, εχει καλως (?), αν οχι, θα ζουμε με τα βασικα κ σε καποια χρονια (καμια 10αρια... 15ιαρα...) θα ξεφυτρωσει ενας νεος, ακαφτος ηγετης, που απλα ελπιζω να πατησει στα χναρια του Βενιζελου, κ οχι του Παπαδοπουλου. Κ θα πιαστουμε ολοι απο πανω του για να σωσει τη χωρα.

υγ. Ενιωσα μεγαλη συγκινηση στη χτεσινη διαδηλωση, γιατι ειδα παππουδες με ζαρες κ μωρα στα καροτσια. Ειδα ολο το ηλικιακο φασμα, ελπιζω κ το ιδεολογικο. Πρεπει να συνεχισουμε. Οποιος μπορει, οποτε μπορει να δινει το παρον. Κ να το διαδωσουμε σε οσους περισσοτερους μπορουμε.

Διαφημίσεις

Ας μην θέλαμε το βόλεμα στο δημόσιο, τα ραβασάκια από τους βουλευτάδες, τη φοροδιαφυγή την εισφοροδιαφυγή, τη λαμογιά, τα λαδώματα, τα εισαγώμενα προϊόντα.

Αφού τα θέλαμε όλα αυτά, ε τι να κάνουμε, όταν δανειζόμαστε λεφτά, τα δανειζόμαστε, δεν μας τα χαρίζουν.

Μόνο που εμείς ώς κράτος "ξεχάσαμε" ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να αποπληρώσουμε και τα δάνεια.

Αφού λοιπόν αποδειχτήκαμε ανίκανοι να διαχειριστουμε τα οικονομικά μας, και οι ΦΙΛΟΙ μας Ευρωπαίοι μας γλύτωσαν από τη χρεοκοπία και την επιστροφή στην λίθινη εποχή, οι όροι αυτοί είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟΙ για κάποιον που δανείζει ένα κράτος μπουδρέλο που το λένε ΕΛΛΑΣ

Το Αμερικανό υπήκοο ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες τον ψηφίσαμε για πρωθυπουργό. Τον τσάμπα μάγκα εθνικιστή του 60 ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες τον ψηφίσαμε για αρχηγό της ΝΔ (όπου ΝΔ Νέα Δημοκρατία ή και Νέα Δραχμή)

Αφού λοιπόν ανεχόμαστε αυτούς τους 2 να μας κυβερνάνε καλά να πάθουμε. Ας μην ξεχνάμε πως ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν

Pkav,

Συμφωνώ γενικά με αυτά που έγραψες, αλλά τι θα πούμε σε όλους αυτούς που:

• Δεν ψήφισαν ποτέ κανέναν από αυτούς
  • Δεν έβαλαν μέσο
  • Δεν κάνανε λαμογιές
  • Δεν κάνανε φοροδιαφυγή / εισφοροδιαφυγή
  • κλπ κλπ.

?

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

θα τους πουμε οτι κ αυτοι θα φανε το πακετο που αλλοι εστειλαν. Ειδικα στα παιδια μας. Α! Να τονισω κ κατι. Υπαρχουν κ καποιοι λιγοι ανθρωποι που δεν εκαναν ολα τα παραπανω κ επιπλεον προσπαθησαν να προειδοποιησουν τους υπολοιπους...

εγώ δεν αντέχω αυτα τα μοιρολατρικά/μεμψιμοιρικά τύπου " καλά να πάθουμε, ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζει" κλπ κλπ

Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι λεει μια παροιμία.

Οταν δίνεις ενα σάπιο και βρώμικο σύστημα στο λαό σου, δηλαδή τι θα ήθελες να κάνει αυτός?

...να φέρει την κάθαρση?

Και ναι τους ψηφήσαμε σύμφωνα με το πολίτευμα της χώρας μας, δημοκρατικά......

και αυτοί υπόγραψαν αποφάσεις που ορίζουν το μέλλον μου, το μέλλον των παιδιών μου και του έθνους μου, δικτατορικά...

Τώρα τι γίνετε?

Εδώ πρέπει να σταθούμε και να επικεντρωθούμε και αφήστε τις πιο πάνω εξυπνάδες και ...βαθυστόχαστες φιλοσοφήσεις.

θα συμφωνησω απόλυτα με τη zwza,

ολοι ξερετε με τη καημο και ελπιδες δωσαν αυτό το 10% επιπλεον στο γιωργο

στις εκλογες,

ηταν ηδη ζορισμενοι αλλα ουτε ψύλος στο κόρφο μας το τι μας περιμενε

κ φυσικά δυστυχως μεχρι τωρα δεν υπήρχαν κ πολλες επιλογες "εκεί πάνω"

κανενας δεν ηθελε αυτη τη κατασταση , ολοι προς το καλυτερο κοιτούσαν, τωρα τι κ πως κ με ποιο τροπο, μεχρι πριν λιγο καιρό ολοι ζουσαμε μια αξιοπρεπή ζωή!!

πρεπει να κοιτάξουμε από δω και πέρα.....για μενα ειναι η ευκαιρια τώρα που αρχισε και μας ενοχλει η βρώμα της σαπίλας και το δειχνουμε να δουμε τι θα κανουμε!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Ας μην θέλαμε το βόλεμα στο δημόσιο, τα ραβασάκια από τους βουλευτάδες, τη φοροδιαφυγή την εισφοροδιαφυγή, τη λαμογιά, τα λαδώματα, τα εισαγώμενα προϊόντα.

το να ριχνουμε το φταιξιμο μονο στους πολιτες -και δη Δημ. Υπαλλ. - και να μην κοιταμε το δασος των 300, ειναι κατι που συνηθιζεται κατα κορον, ιδιαιτερα απο τα ΜΜΕ (βλ. ειδησεις του ΜΕΓΑλου καναλιου!), καθως καποιος πρεπει να κατηγορηθει..Δεν εχω ακουσει πουθενα να αναφερεται οτι ΑΥΤΟΙ τρωνε και παιρνουν τα ωραια τους τα επιδοματα ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ και ΕΜΕΙΣ τους πληρωνουμε για να μας φερουν εδω που μας εχουν φερει.. το να κατηγορει η μια κοινωνικη ομαδα την αλλη, ειναι πολυ σωστο εαν θελουμε να παιξουμε το παιχνιδι τους..

ας δουμε λοιπον τι τους πληρωνουμε ΕΜΕΙΣ!!!

Τα προνόμια

Ο Κανονισμός της Βουλής κωδικοποιεί τα προνόμια, που απολαμβάνουν οι βουλευτές για να διευκολύνονται στην τέλεση των καθηκόντων τους. Ας τα δούμε συνοπτικά:

Δωρεάν διόδια, ταξίδια και θεάματα: Με ειδική ταυτότητα, που εκδίδεται από τη Βουλή, τα μέλη της αποκτούν ελεύθερη είσοδο σε διαβαθμισμένους χώρους, αλλά και σε χώρους… δημοσίων θεαμάτων. Με την ίδια ταυτότητα δεν πληρώνουν διόδια. Οι βουλευτές δικαιούνται επίσης να ταξιδεύουν με το διπλωματικό διαβατήριο, που εκδίδεται για όλους τους βουλευτές - και ισχύει όσο η θητεία τους - από το υπουργείο Εξωτερικών. Βουλευτική ατέλεια υπάρχει επίσης, για τις μετακινήσεις με τον ΟΣΕ, τα πλοία των εσωτερικών γραμμών και τα ΚΤΕΛ. Οι βουλευτές της περιφέρειας δικαιούνται 104 αεροπορικά ταξίδια το χρόνο.

Τσάμπα τηλέφωνα, συσκευές και Ίντερνετ: Οι βουλευτές δικαιούνται οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας, για το γραφείο και το σπίτι τους, από τις οποίες δεν χρεώνονται τις συνδιαλέξεις, μέχρι το ποσό των 13.500 ευρώ. Στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις. Επίσης, δικαιούνται μια τηλεφωνική συσκευή τελευταίας τεχνολογίας με όλα τα αξεσουάρ της και, φυσικά, μια σύνδεση γι’ αυτό στην εταιρεία που θα επιλέξουν οι ίδιοι. Πάγιο δεν πληρώνουν, ενώ υπάρχει η «συμβουλή» μετά το «φέσι» των λογαριασμών που έφτασαν 35 εκατομμύρια ευρώ το 2005, ο λογαριασμός να μην ξεπερνά τα 200 ευρώ το μήνα. Η ατέλεια βεβαίως καλύπτει και γραμμή Ίντερνετ. Από το 1993, η Βουλή χορηγεί στους βουλευτές σύγχρονα λαπ τοπ - άσχετα αν αυτά συνήθως καταλήγουν στις οικογένειές τους ως… παιχνιδομηχανές.

Αυτοκίνητο: Όλοι οι βουλευτές, από την έναρξη ως το τέλος της θητείας τους, δικαιούνται ένα αυτοκίνητο πολυτελείας, το οποίο μισθώνει με leasing το Κοινοβούλιο. Τα έξοδα συντήρησης και… κίνησης των αυτοκινήτων βαρύνουν φυσικά τη Βουλή. Συνήθως, οι νεοεκλεγέντες παίρνουν τα αυτοκίνητα των μη εκλεγέντων βουλευτών.

Τα γράμματα: Ακόμα και για να στείλουν… γράμμα, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού δεν πληρώνουν. Κάθε μήνα, οι βουλευτές λαμβάνουν ποσό ικανό να καλύψει την αποστολή 1.000 επιστολών σε πολίτες κλπ. Το ποσό διπλασιάζεται τις περιόδους των εορτών.

Σπίτια και ξενοδοχεία: Οι βουλευτές της επαρχίας δικαιούνται να λαμβάνουν το ποσό των 1.000 ευρώ το μήνα, για την ενοικίαση σπιτιού στην Αθήνα, ή τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο.

Γραφεία και προσωπικό : Δικαίωμα να διατηρούν γραφείο δίνεται σε όλους τους βουλευτές. Προτεραιότητα δίνεται σε αυτούς της επαρχίας, αν δηλώσουν ότι δεν έχουν στην Αθήνα. Στους βουλευτές παρέχεται και δωρεάν γραφική ύλη, αλλά και υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Για την στελέχωση των γραφείων, οι βουλευτές δικαιούνται τέσσερις συνεργάτες για τη γραμματειακή υποστήριξη, αποσπασμένους από το δημόσιο, από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι συνεργάτες αυτοί αφορούν στη γραμματειακή υποστήριξη του έργου του. Επίσης, έναν επιστημονικό συνεργάτη, για τον οποίο η Βουλή αναλαμβάνει την καταβολή μισθών, δώρων, επιδομάτων, ασφαλιστικών εισφορών και αποζημίωσης.

Άτοκα δάνεια: Βάσει νόμου και του καταστατικού του Κοινοβουλίου, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού, δικαιούνται να λάβουν άτοκα δάνεια, για την κάλυψη προσωπικών και επαγγελματικών αναγκών.

Τα… καθημερινά: Οι βουλευτές έχουν ελευθέρας για το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από το Μέγαρο του Κοινοβουλίου στην πλατεία Συντάγματος, ενώ δωρεάν μπορούν να ασκούνται στο γυμναστήριο της Βουλής, να αναθέτουν τη φύλαξη των παιδιών τους στον υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής. Επίσης, απολαμβάνουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στο ιατρείο του Κοινοβουλίου, ενώ δικαιούνται μέχρι και δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών.

Ασφάλεια: Από έναν αστυνομικό μπορεί να αποσπάσει στο γραφείο του, από την ΕΛΑΣ, ο κάθε βουλευτής.

Οι φορο-διευκολύνσεις: Οι βουλευτές απολαμβάνουν και… διευκολύνσεις από την Εφορία - σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Έλληνες. Η φορολόγηση της αποζημίωσής τους γίνεται αυτοτελώς και σε ολόκληρο το ποσό. Αυτό σημαίνει ότι το εισόδημά τους αυτό δεν προστίθεται κατά την εκκαθάριση στα άλλα φορολογούμενα εισοδήματά τους.

Οι αποδοχές: Αυτό είναι το… ωραιότερο κομμάτι. Η αποζημίωση των βουλευτών είναι ίση με τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, ήτοι περίπου 6.100 ευρώ. Ετησίως, έχουν εισόδημα 85.000 ευρώ, καθώς η αποζημίωση αφορά 14 μήνες. Από τη βουλευτική αποζημίωση γίνονται κρατήσεις ύψους 400 ευρώ, για τον κλάδο σύνταξης και ως 20% υπέρ του κόμματος - για το οποίο κάθε βουλευτής δηλώνει εγγράφως πόσο επιθυμεί. Φυσικά, δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων, ίσο με το ύψος των μηνιαίων απολαβών τους, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας, κατά το ήμισυ. Αυτά είναι μόνο τα… μισά, αφού λαμβάνουν δεκάδες επιδόματα. Πλην αυτών των διαφόρων επιτροπών, αποζημιώνονται με ποσό 300 ευρώ για τη συμμετοχή τους σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής, ενώ τους παρέχεται και επίδομα οικογενειακών βαρών (!), αλλά και επιδόματα ως 1.500 ευρώ για την οργάνωση των γραφείων τους. Τα επιδόματα είναι αφορολόγητα.

Η σύνταξη: Οι βουλευτές είναι οι μόνοι στην Ελλάδα, οι οποίοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης με τέσσερα χρόνια θητείας και (για όσους εξελέγησαν απ’ το 93 και μετά) εφόσον συμπληρώσουν τα 65 χρόνια στην ηλικία τους. Η βουλευτική σύνταξη ισοδυναμεί με το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης και προσαυξάνεται μέχρι το 17ο έτος θητείας, οπότε ο βουλευτής παίρνει πλήρη σύνταξη, η οποία αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης.

http://panagiotisrigopoulos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2156&Itemid=1

dot_clear.gif

Συμπερασματικά, τα μηνιαία έσοδα ενός βουλευτή κυμαίνονται από 6.500 ως 7.500 ευρώ, κατά μέσο όρο (καθαρές απολαβές), αναλόγως των συμμετοχών του στις επιτροπές, των χρημάτων που παρακρατούνται υπέρ του κόμματος, κ.ο.κ. Τέλος οι απολαβές του βουλευτή ετησίως κυμαίνονται μεταξύ 100.000 - 120.000 ευρώ.

Ο διακανονισμός 35 εκατομμύρια ευρώ για τηλεφωνικά τέλη! Μια μεγάλη οικονομική εκκρεμότητα η οποία οδεύει προς ευνοϊκή για τους «μπαταχτσήδες» βουλευτές ρύθμιση είναι τα τηλεφωνικά χρέη που άφησαν κατά την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο. Πρόκειται για υπέρογκα ποσά που το 2005, επί Προεδρίας της κυρίας Αννας Μπενάκη-Ψαρούδα, έφθαναν στα 35.000.000 ευρώ(!) τα οποία αναλαμβάνει να ξεχρεώσει η Βουλή με διακανονισμό.

http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=184415

35 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ τα τηλεφωνα της κυριας (κερια και λιβανια της) Αννας Μπενάκη-Ψαρούδα που τα πληρωνουμε ΕΜΕΙΣ!!!

Η προϋπολογιζόμενη ετήσια αποζημίωση για τους βουλευτές ανέρχεται στο ποσό των 21.226.400 ευρώ. Πέραν αυτών, όμως, προβλέπονται και τα ακόλουθα: α) Αποζημίωση βουλευτών για τη συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών της Βουλής και τις επιτροπές αυτής: 5.000.000 ευρώ, β) Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 8.086.300 ευρώ, γ) Οικογενειακή παροχή βουλευτών: 212.800 ευρώ, δ) Εξοδα κίνησης βουλευτών: 1.715.600 ευρώ, ε) Ταξίδια στο εσωτερικό: 1.670.000 ευρώ, στ) Ταξίδια στο εξωτερικό: 1.500.000 ευρώ. Αθροισμα; 18.184.700 ευρώ!

Σε αυτά, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και μέρος του ποσού των 9.373.000 ευρώ, που εμπεριέχονται στους κωδικούς οι οποίοι αφορούν την κάλυψη λογαριασμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_02/11/2010_420864

83hKp3.png

Ουάου.....

Μπράβο paros. Καλή δουλειά.

Να πω βεβαίως ότι δεν θελω ρακένδυτους εκπροσώπους της χώρας μου, αλλά όχι και έτσι......

35.000.000 για τηλέφωνα? Πόσες φορές καλούν όλους τους Έλληνες δηλαδή? Συμπεριλαμβανομένων και αυτούς του εξωτερικού?

Α, κάποιος έχει λογοδιάροια....'

Μόνο για το ποιός και τι έφταιξε και φτάσαμε εδώ, βουλώνουν τα στόματα. Καθώς και για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Βιώσιμης για εμάς βεβαίως, γιατί για αυτούς και τις οικογένιες τους, την έχουν βρει από ότι διαβάζω........

Και μετά μας φταίνε οι ξένοι... Ρε καλά μας κάνουν. Αυτά είδανε, άλλα περιμένανε να πράξουμε (να κόψουμε τέτοιες μπούρδες), άλλα πράξανε και πράτουν (κόβουν τα δικά μας)........

TbSdp2.png

Ουάου.....

Μπράβο paros. Καλή δουλειά.

Να πω βεβαίως ότι δεν θελω ρακένδυτους εκπροσώπους της χώρας μου, αλλά όχι και έτσι......

35.000.000 για τηλέφωνα? Πόσες φορές καλούν όλους τους Έλληνες δηλαδή? Συμπεριλαμβανομένων και αυτούς του εξωτερικού?

Α, κάποιος έχει λογοδιάροια....'

Μόνο για το ποιός και τι έφταιξε και φτάσαμε εδώ, βουλώνουν τα στόματα. Καθώς και για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Βιώσιμης για εμάς βεβαίως, γιατί για αυτούς και τις οικογένιες τους, την έχουν βρει από ότι διαβάζω........

Και μετά μας φταίνε οι ξένοι... Ρε καλά μας κάνουν. Αυτά είδανε, άλλα περιμένανε να πράξουμε (να κόψουμε τέτοιες μπούρδες), άλλα πράξανε και πράτουν (κόβουν τα δικά μας)........

Οι ξενοι δεν ενδιαφερονται για τις σπαταλες των βουλευτων. Το ΔΝΤ ειναι ενας οργανισμος που στοχευει στον απολυτο ελεγχο της χωρας που υποβοηθα σε ολους τους τομεις. Εθνικη κυριαρχια, δημοσια περιουσια, εργασιακα δικαιωματα κλπ ωστε να φτασει την χωρα σε κατασταση πληρους εξαρτησης απο αυτο. Δεν ενδιαφερεται για την παταξη της διαφθορας αλλα για καταστρατηγηση ολων των κοινωνικων δικαιωματων ενος κρατους. Αν ριξουμε μια ματια στις χωρες που δανειοδοτησε θα το διαπιστωσουμε. Οι ξενοι λοιπον μας φταινε γιατι ζητανε αντικοινωνικους ορους, οι "εκπροσωποι του λαου" ομως φταινε περισσοτερο γιατι γνωριζοντας παρα πολυ καλα το "εργο" του ΔΝΤ μας οδηγησαν στα νυχια του με τον πλεον αντιπατριωτικο τροπο. Κ ενω οι εξωφρενικες βουλευτικες δαπανες θα συνεχιζονται, ο λαος θα εξαθλιωνεται καθε μερα κ περισσοτερο.

Α, όχι elisaki δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό.

Το ΔΝΤ βεβαίως ΔΕΝ είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ομως, το να κοιτάμε τις χώρες που πήγε, δεν λέει για μένα και τόσα πολλά.

Οι χώρες στις οποίες πηγαίνει, είναι ένα βήμα πριν την εξαθλίωση ούτως ή άλλως, το ΔΝΤ απλώς προσφέρει μία ωραία δικαιολογία στους τοπικούς άρχοντες.... Ρίχνουν εκεί τις ευθύνες τους. Τι να κάνουμε, εμείς δεν θέλουμε, το κακό ΔΝΤ μας υποχρεώνει.

Το ΔΝΤ πήγε και στην Αγγλία να θυμήσω.

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για εξαθλίωση κοινωνικού κράτους και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων...

TbSdp2.png