Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ούτε εμείς τρώμε!!Helpppppppppp!

Recommended Posts

Αχ αχ. Από τότε που κόψαμε τα αλεσμένα τρώει πολύ λιγότερο (όχι ότι πριν έτρωγε πολύ) αλλά τώρα η κατάσταση είναι απελπιστική.

Εκοψε και το αυγουλάκι που το έτρωγε.

Είναι 19 μηνών και είναι 9.700! Δεν είναι πολύ λίγο?

Καμμιά βοήθεια?

Διαφημίσεις

Katerina καλημέρα!

Να σε καθησυχάσω λέγοντας σου ότι ο μικρός μου είναι 16 μηνών και είναι 9 κιλά?αν και δεν μαρέσει να μιλάω με νούμερα :lol:

Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς και το λέω αυτό επειδή δεν είναι ότι ξαφνικά του κόπηκε η όρεξη ώστε να ψάξεις ίσως αν συμβαίνει κάτι(αν και όλοι περνάμε τις φάσεις μας που δεν έχουμε το ίδιο όρεξη) αλλά ανέκαθεν δεν ήταν και πολύ "φαγανό" παιδί που λένε.

Και εμένα ο μικρούλης μου το μικρό μου ζιζανιάκι, αν τοδούμε ηλικιακά είναι "ελειποβαρής" αλλά επειδή δεν το βλέπουμε έτσι(σύμφωνα και με τον παιδίατρο του που ήταν και δικός μου :D ) αλλά σύμφωνα με το ύψος του όπου είναι ανάλογο του βάρους του και σύμφωνα με τον κληρονομικό παράγοντα, είναι φυσιολογικός. Επίσης, αν "τρέχει" όλη την ημέρα είναι λογικό να μην "κρατάει" το ίδιο βάρος όσο ένα παιδί που δεν κινείτε τόσο.

Ο παιδίατρος μου είπε χαριτολογώντας να μην ανησυχούμε, τα παιδιά τρώνε αυτό που θέλουν (αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας) και αν τα πιέσουμε για το αντίθετο θα χειροτερέψουμε την κατάσταση. Εξάλλου, δεν ισχύει αυτό που λέγαμε οι παλιότερες γενιές, είναι χοντρό άρα και υγιές, έτσι ανησυχούμε και όταν μεγαλώνουν ψάχνουν για ..δίαιτες!:wink:

Να τρώει ποιότητα και ας μην τρώει την ποσότητα.

Ένα άλλο θέμα είναι η διαδικασία του φαγητού. Εμένα πχ. όταν παλιότερα τον έβαζα στο καρεκλάκι του να βλέπει τα ζουζούνια στην τηλεόραση έτρωγε λιγότερο από όσο τώρα που τρώμε σε ήσυχο περιβάλλον και του τραγουδάω, ή ακόμη καλύτερα..(χρόνο να χεις μόνο) να τρώμε μαζί στο τραπέζι και εκείνος στο καρεκλάκι του δίνοντας στο το πιρουνάκι του και ταίζοντας τον από την άλλη :wink:

Επλίζω να βοήθησα ή έστω να σε καθησύχασα λίγο.

:)

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Aristea μου, ναι όντως με καθυσήχασες και σε ευχαριστώ. :P:wink: Οποια μωρά ξέρω είνια "βαρύτερα" από την δικιά μου.

Κι εμένα ο γιατρός μου είπε ότι για το ύψος της είναι καλά και να αφήσουμε να περάσει το καλοκαίρι.

Επίσης είπε (κι αυτό με αγχωσε πιο πολύ) ότι οι αναλογίες της είνια για 15-16 μηνών.

:?:

Αχ τι αγχος κι αυτό. :? Εχει να πάρει γραμμάριο από 15 μηνών.

Μου φαίνεται ότι σταμάτησε εκεί και δεν θα πάρει άλλο βάρος! :shock:

Να χαίρεσαι το ζουζούνι σου! :P

να χαίρεσαι και εσύ την δικιά σου ζουζουνίτσα!

και εμένα μου είπε τα ίδια, ότι βάρος - ύψος είναι για μικρότερης ηλικίας αλλά όπως και ο δικός σου μου είπε ότι βάρος-ύψος είναι ανάλογα..don't worry!

Είναι ζωηρούλα η μικρή σου?Τρέχει, παίζει κλπ? Εννοείς ότι εδώ και 4 μήνες δεν εχει πάρει γραμμάριο?αποκλείεται.. κάτι λίγο θα χει πάρει..και εμένα να φανταστείς τον προηγούμενο μήνα πήρε μόνο 50 γραμμάρια..το ήξερα γιατί βγάζαμε και δόντια.

Κατά τ'άλλα δεν είναι ευδιάθετη?Δείχνει να την ενοχλεί κάτι?

Δεν θα πάρει άλλο βάρος??...έλα βρε, τί λες?υπερβάλεις.. :roll:

Εσείς σαν γονείς τί σωματότυπο έχετε?

Δοκίμασες να την βάζεις και καλά την ώρα του φαγητού να σε ταίζει και ταυτόχρονα να κάνεις και εσύ το ίδιο?

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Αριστεα μου είναι αρκετα ζωηρή. Πηγαίνει σε βρεφικο σταθμό από 4 μηνών. Εκεί μου λένε ότι είναι λιγόφαγη και ταίζουν τα άλλα πρώτα για να ζηλεψει και να φαει και η δικιά μου.

Εγώ μικρή ήμουν έτσι και χειρότερα. Μεγαλώνοντας όμως πάχυνα.Και ο Διονύσης εχει λίγα παραπανισια κιλακια.

Από πριν το Πασχα την ζυγισα γυμνή και ήταν 9700. Την προηγούμενη εβδομάδα έχασε λίγο 9500 γιατί είχε δυο μέρες διαρροια (μια ελαφρα ιωση). Εχθες το βραδι τη ζυγισα και ηταν 9800 με πυζαμες και πανα. Ζυγιση Φεβρουαριου στο γιατρο με ρουχα και παπουτσια 10.500!!!

Από διαθεση αλλο τιποτα :D πολυ γελαστή :D και κυρίως πολυ πολυ παιχνιδιαρα και πειραχτηρι :lol:

Το ξερω που υπερβαλλω αλλα ετσι μου φαινεται. Πως δεν θα παρει ποτε αλλα κιλα. ΑΧ αχ.!

Διαφημίσεις