Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΑΡΟΥΣ


Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Εχω μια κορη η οποια ειναι πολυ προωρη συγκεκριμενα γεννηθηκε 26εβδομαδων και 5 ημερων και ζυγιζε 630γρ.Τωρα ειναι 5 μηνων (2μηνων διορθωμενη ηλικια και εχουμε προβλημα στο φαγητο και επομενως και στο βαρος.Τρωει αποκλειστικα μητρικο γαλα και την ωρα που τρωει εχει πολλα αερια,σφιγγεται δειχνει οτι ποναει και τσιριζει.Το αποτελεσμα ειναι οτι εχουμε κολλησει στα 3300.Ειμαστε πολυ χαμηλα στις καμπυλες και δε ξερουμε τι να κανουμε.Ειχα κοψει τα γαλακτοκομικα,μπηκαμε στο ιπποκρατειο για εξετασεις ολα τελεια.παρολα αυτα η μικρη δε τρωει καθολου.Φτασαμε σε σημειο να χανουμε βαρος πλεον και ειναι λογικο αφου δε τρωμε.Εχουμε παει σε ενα σωρο παιδιατρους,γαστρεντερολογους,γιατρους ειδικευμενους στη διατροφη και δεν μπορεσε κανεις να βρει κατι!!!!!!!!Εχει περασει καμια κοπελα κατι παρομοιο γιατι θα τρελαθω 2 μηνων και ειμαστε 3300!!!!!!Το προβλημα ξεκινησε περιπου 3 εβδομαδες αφοτου βγηκαμε απο τη ΜΕΝΝ τι να πω!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


pegg παρακολουθώ το θέμα σου εδώ και πολύ καιρό και συγχαρητήρια στην μικρή Ιωάννα που βγήκε νικήτρια από όλη αυτή την ταλαιπωρία. Η άποψη των γιατρών ποια είναι; Το θεωρούν φυσιολογικό το να μη βάζει το παιδί βάρος;

Εγώ θα σου πρότεινα 2 πράγματα...Εφόσον θηλάζεις αποκλειστικά μήπως θα σε βοηθούσε να απευθυνθείς σε μια διατροφολόγο η οποία θα σε κατευθύνει πιο σωστά στο τι πρέπει να τρως για να βοηθήσεις και το παιδί;

Το δευτερο πράγμα που θα σου πρότεινα, χωρίς να με παρεγήσεις, μήπως θα ήταν καλό να ξεκινήσεις να δίνεις και λίγο συμπλήρωμα μιας και τα συσκευασμένα γάλατα έχουν πιο πολλές θερμίδες; Προς Θεού δεν λέω να σταματήσεις τον θηλασμό. Σαν βοήθεια το προτείνω αυτό...

AtKRp3.png
Link to comment
Share on other sites

εμενα pegg η παιδιατρος μου είχε πει να το ταιζω καθε 2 ωρες (γεννηθηκε 1350γρ) λογω ότι ήταν μικρουλης και θηλασμο μονο πρωι βραδυ όλα τα υπολοιπα γευματα ξενο γαλα για να παρει βαρος,βεβαια δυστυχως δεν μπορεσα να το θηλασω. Τωρα είναι 4μηνων και είναι περίπου 4κιλα...οποτε θεωρω ότι και το δικο σου είναι καλα αν κρινω τα γραμμαρια που γεννηθηκε..

YiMXp3.png
Link to comment
Share on other sites

προσωπικα το βλεπω τεραστιο λαθος να κοψεις το θηλασμο ειδικα στο προωρο που εχει πολυ πιο ευαισθητο στομαχι και εντερο.

 

θα μπεις σε ενα φαυλο κυκλο και το κερδος σε βαρος θα ειναι πολυ μικρο σε σχεση με την ταλαιπωρια του μωρου.

 

αναλογιζομαι την ανησυχια σου, πραγματι πρεπει να παρακολουθειται στενα το μωρο λογω προωροτητας και οχι θηλασμου, αλλα η συμβουλη που εχω να σου δωσω ειναι να το θηλαζεις συνεχεια, να του προσφερεις ακομα και οταν δεν ζηταει και να το κρατας πολυ αγκαλια.

 

το μωρο ειναι 2 μηνων, οχι 5.

αν ειχε γεννηθει φυσιολογικα τον εννατο και ζυγιζε 2,5 κιλα (δηλ φυσιολογικο αλλα μικρο) καπου στα 3,5 θα ηταν τωρα.

 

φανταζει μπακαλιστικος ο υπολογισμος, αλλα αυτο το παιδι θελει πολυ περισσοτερο μητρικο γαλα απο τα υπολοιπα (για να προστατευεται και απο λοιμωξεις) και πολλη αγκαλια.

 

και τεραστια υπομονη την οποια ειμαι σιγουρη οτι εχεις δειξει εδω και 5 μηνες

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites

εμενα pegg η παιδιατρος μου είχε πει να το ταιζω καθε 2 ωρες (γεννηθηκε 1350γρ) λογω ότι ήταν μικρουλης και θηλασμο μονο πρωι βραδυ όλα τα υπολοιπα γευματα ξενο γαλα για να παρει βαρος,βεβαια δυστυχως δεν μπορεσα να το θηλασω. Τωρα είναι 4μηνων και είναι περίπου 4κιλα...οποτε θεωρω ότι και το δικο σου είναι καλα αν κρινω τα γραμμαρια που γεννηθηκε..

 

ανεξαρτητα απο το αν τα καταφερε η παραπανω φιλη με το θηλασμο (ειναι μεγαλο σου επιτευγμα pegg που θηλαζεις τοσο προωρο) βλεπεις οτι και με συχνο ταισμα με ξενο τα αποτελεσματα ειναι ιδια.

 

τους γιατρους διευκολυνει το να προτεινουν ξενο γαλα.

 

το μητρικο σε ενα παιδι τοσο ευαισθητο θα εχει τεραστια ωφελεια.

πρεπει δε να σου πω οτι το βαρος ειναι λιγο υπερτιμημενη εννοια.

η γενικοτερη υγεια του μωρου ειναι σημαντικοτερη.

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

το μωρο επιπλεον δειχνει να εχει κολικους και οχι σωνει και ντε να το ενοχλουνε τα δικα σου γαλακτοκομικα.

 

οχι οτι θα προσφερει κατι το να ξαναφας γαλακτοκομικα, αλλα το ξενο γαλα σε μωρο με κολικους, θα το ξετιναξει.

 

ολα τα παραπανω σου τα γραφω θεωρωντας δεδομενο οτι το παιδι εχει παρακολουθηθει πολυ στενα απο γιατρους λογω προωροτητας, εχουν γινει ολες οι εξετασεις κλπ.

 

αν λοιπον το παιδι παρακολουθειται απο γιατρο και η υγεια του ειναι φυσιολογικη, υπαρχει προσληψη βαρους εστω και χαμηλη (το να μην παιρνει καθολου ειναι το επικινδυνο, αλλα σε βεβαιω θα την ειχαν βαλει μεσα για ορο αν υπηρχε τετοιο θεμα), το να ειναι στις χαμηλες καμπυλες ειναι φυσιολογικο.

 

ενα προωρο παιδι φτανει τα 3 χρονια για να "ισοφαρισει" καπως με τα υπολοιπα, οι δε καμπυλες αφορουν ουτως η αλλως μωρα που πινουν ξενο και γεννηθηκαν τελειομηνα. δεν υπαρχει συγκριση.

 

το μητρικο γαλα και η πολυ συχνη αγκαλια κανουν θαυματα στα μωρα.

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites

το μητρικο γαλα και η πολυ συχνη αγκαλια κανουν θαυματα στα μωρα.

 

αυτο δεν το λεω εγω γιατι δηθεν ειμαι φανατικη του θηλασμου και εχω παρωπιδες:D (επειδη ειμαι σιγουρη οτι καποιες το σκεφτηκαν)

 

ειναι επισημα αποτελεσματα αμερικανων νεογνολογων που ενθαρρυνουν τις μητερες προωρων να πηγαινουν στη μενν και να τα κρατανε και με οποιο δυνατο τροπο να τους δινουν μητρικο γαλα.

 

επισης οταν τα παιρνουν σπιτι τους δινουν οδηγιες να τα κρατανε γυμνα πανω στο γυμνο στηθος τους (σκεπασμενα ε!:D), να τα κανουν βολτα με μαρσιπο και να τα εχουν οσο το δυνατον πιο πολυ αγκαλια και μεσα στο σπιτι.

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Πεγκούλα :)

 

Το ίδιο ακριβώς θέμα αντιμετωπίζει η ανιψιά μου που γεννήθηκε ναι μεν σε φυσιολογικά κιλά αν και πρόωρη αλλά 8 μήνες μετά είναι μετά βίας 5 κιλά. Το παιδί νοσηλεύτηκε στη ΜΕΝΝ για 2 μήνες, βγήκε, ξαναμπήκε, εγχειρίστηκε και τέλος πάντων συνολικά έμεινε στη ΜΕΝΝ για 4 μήνες! Τους άλλους 4 μήνες η ξαδέρφη μου περνάει το ίδιο δράμα με εσένα με το φαγητό και τελικά έχει καταλήξει να την ταΐζει κοιμισμένη (αφού μετά από τέτοιο βασανιστήριο αποφάσισε να διακόψει και το θηλασμό). Σε ό,τι αφορά τον θηλασμό... το παιδί δεν έμαθε ποτέ στο στήθος αλλά αντλούσε και έδινε.

 

Λύση ακόμα και σήμερα δεν έχουν βρει. Ιατρικά το παιδί δεν έχει θέμα (αν και τους τρελαίνουν με διάφορα σύνδρομα που τους τσαμπουνάνε και που δεν αποδεικνύονται ποτέ).

 

Αν βρεις λύση πες την και σε εμάς! Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως θέλει απίστευτη υπομονή και επιμονή! Να προσέχεις πολύ τον εαυτό σου γιατί αν κρατήσει μήνες αυτό θα καταρρεύσεις.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

Πεγκ κι εγώ πιστεύω πως έχετε θέμα κολικών. Είναι δύσκολο πράγμα, ακόμα και για παιδί που έχει γεννηθεί τελειόμηνο, πονάνε και είναι πολύ ανήσυχα τα καημένα. Λογικό είναι να μην βάζει βάρος. Υποθέτω πως σίγουρα παρακολουθείται από γιατρούς, οπότε ακολούθα κατά γράμμα τις συμβουλές τους και κάνε υπομονή και κουράγιο. Αν κατά τα άλλα η υγεία της είναι καλή, αυτό κάποια στιγμή θα ξεπεραστει. Και καλά κάνεις και το παλεύεις με το μητρικό γάλα, είναι ό,τι καλύτερο!

Link to comment
Share on other sites

να ξεκαθαρισουμε κατι:

 

βαζει βαρος το παιδι, αλλιως πιστεψε με θα το ειχανε στον ορο.

 

βαζει οπως βαζουν τα προωρα, πολυ λιγοτερο δηλαδη απο τα τελειομηνα.

 

ετσι κανουν και τελειομηνα που γεννηθηκαν φυσιολογικα μικρα.

 

θα επιμεινω στον μπακαλιστικο τροπο και θα σου πω το εξης;

 

φαντασου οτι ενα τελειομηνο μωρο βαζει ΤΟ ΠΟΛΥ 1 κιλο το μηνα και το λιγοτερο 700 γραμ.

 

το δικο σου παιρνει περ. 600 γραμ το μηνα.

 

δεν μπορει το παιδακι τοσο προωρο να παρει πιο πολυ.

φαντασου οτι προωρο 3 ετων εχει το βαρος που εχει ενα τελειομηνο 18 μηνων η και μικροτερο.

 

του κανεις τεραστιο καλο με το θηλασμο.

 

ειδικα τα προωρα κινδυνευουν περισσοτερο απο λοιμωξεις και ιους κι εσυ με το γαλα σου το προστατευεις.

επισης του προστατευεις το πιο ευαισθητο στομαχι και εντερο που εχει και το βοηθας πολυ και με τους κολικους.

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το θηλασμο δε προκειται να τον κοψω εννοειται!!!!!!Εδψ σημερα βγηκα μετα απο αφαιρεση χολης και ακομα βγαζω γαλα(Δε το δινω φυσικα για 2 μερες μου ειπανε)αλλα δε προκειται να κοψω τον θηλασμο!!!!Ολα καλα πιστευω θα πανε το πηρα αποφαση μαλλον απλα τρωει λιγο τι αλλο να πω!!!Ολες οι εξετασεις που μπορουσαν να γινουν εγιναν δεν εγινε τιποτα αλλο

Link to comment
Share on other sites

για να σου δωσω κουραγιο και να σου πω κι εγω να συνεχισεις θηλασμο θα σου πω το εξης!

εμεις γεννηθηκαμε τελειομηνο και τον 1ο μηνα 600 γραμμ

τον 2 παλι 600 γραμμ, τον 3ο μηνα 500 γραμμ και εκτοτε αλλους δυο μηνες που βαλαμε απο 400 γραμμ. να μην σου τα πολυλογω την θηλαζα μεχρι 13 μηνων και τοτε ενω γεννηθηκε 3000 ηταν μολις 7500 κιλα!

εφοσον παρακολουθειται το παιδι απο γιατρους να μην ανησυχεις και συνεχισε να κανεις αυτο που πιστευεις εσυ ως μανουλα της σωστο....

ισως εχεις κι εσυ ενα ολιγοφαγο μωρο!

εγω το πηρα αποφαση πλεον και δεν την πιεζω (πολυυυυυ ενταξει ισως λιγουλακι...)

συνεχισε με επιμονη και υπομονη!

φιλια στην μαχητρια κορακλα σου και να προσεχεις τον εαυτο σου!!!!

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Link to comment
Share on other sites

Να σου δωσω και εγω τα συγχαρητηρια μου που προσπαθεις και συνεχιζεις το θηλασμο. Και εγω θα σου ελεγα να τον συνεχισεις απλα να τρως πραγματα που δεν επιβαρυνουν τα εντερα (οπως συστηνουν και αλλες κοπελες εδω στο φορουμ στα αντιστοιχα τοπικ).

Εγω δεν καταφερα να θηλασω αλλα μη φανταστεις οτι με το ξενο το μωρο εγινε θηριο ανημερο αν αι δεν ηταν προωρο, ηταν μονο ελλιποβαρες..

σκεψου τη διορθωμενη ηλικια. Ποσο ζυγιζει ενα μωρο 2 μηνω που γεννηθηκε 2500 κιλα πχ; οποτε καλο κουραγιο και νομζω και εγω οτι το δικο σου γαλα ειναι πολυ πιο "παχυντικο", θρεπτικο και ευπεπτο απο οποιοδηποτε ξενο απρολο που ο δικος μου με ξενο μεγαλωσε.

Link to comment
Share on other sites

Το θηλασμο δε προκειται να τον κοψω εννοειται!!!!!!Εδψ σημερα βγηκα μετα απο αφαιρεση χολης και ακομα βγαζω γαλα(Δε το δινω φυσικα για 2 μερες μου ειπανε)αλλα δε προκειται να κοψω τον θηλασμο!!!!Ολα καλα πιστευω θα πανε το πηρα αποφαση μαλλον απλα τρωει λιγο τι αλλο να πω!!!Ολες οι εξετασεις που μπορουσαν να γινουν εγιναν δεν εγινε τιποτα αλλο

 

αχ βρε κοριτσι μου τι τραβας κι εσυ...

τι να σου πω, υπομονη και μπραβο σου!:D

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...