Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

η κορη μου εχει πλατυποδια την εχω παει σε ποδολογο και μου εχει γραψει ειδικα πελματα τα οποια φοραει εδω και ενα χρονο χωρις καμια βελτιωση συνεχως μου λεει οτι δεν της τα φοραω και γι αυτο δεν υπαρχει βελτιωση αλλα το παιδι πια δεν μπορει συνεχως να φοραει κλειστα παπουτσια καλοκαιριατικο!!!! :twisted:

ο παιδιατρος μου λεει οτι αυτα ειναι βλακειες και οτι αν ειναι να φτιαξει το ποδι του θα φτιαξει απο μονο του και οχι με τα πελματα

εχει καμια σας αντιμετοπισει το ιδιο προβλημα? εσεις τα κανατε? ευχαριστω!!! :D:D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εχω παει και σε ορθοπεδικο και μου ειπε τα ιδια με τον παιδιατρο αλλα

ελα σου που εγω ηθελα να το ψαξω περισοτερο και ετσι κατεληξα σε ποδολογο και με εβαλε σε αυτη την διαδιακασια :twisted:

σε ευχαριστω demi!!!!

Link to comment
Share on other sites

εγω απλα ειμαι φυσιοθεραπευτρια και η γνωμη μου δεν πρεπει να σε επηρεασει...αυτος ο ποδολογος τι ειναι?ιατρος?

η απο αυτους που κανουν και μανικιουρ πετικιουρ αλλα με πτυχιο?????

οσο αφορα τα παιδια μας μεγαλη προσοχη..αλλα για να σου φυγει και η ιδεα γιατι δεν κλεινεις στο νοσοκομειο καποιο ραντεβου?

απλα για να ηρεμησεις ..

Link to comment
Share on other sites

εγώ χωρίς να ειμαι ειδική, αυτό που εχω ακούσει , ειναι οτι το καλύτερο ειναι να περπατάνε ξυπόλυτα !

εχω διαβάσει παρα πολλά άρθρα που μιλάνε για το πως λειτουργεί το πόδι και ο αστράγαλος, σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, και το χειρότερο είναι ακαμπτα παπούτσια σε αυτό το θέμα και συνήθως αυτά τα "ορθοπεδικά" ειναι ακαμπτα και αυτό που κάνουν ειναι να τεμπελιάζουν οι μυς που κρατάνε το πόδι και δημιουργουν την καμάρα. (σε μεγαλύτερα παιδιά)

 

διάβασα αυτά, συμφωνα με τα οποία δεν θα επέλεγα να επέμβω καπως, εκτός και αν παραπονιέται το παιδί για πόνο.

 

Πλατυποδία

 

Πλατυποδία είναι η αποπλάτυνση της πατούσας του ποδιού λόγω απουσίας της καμάρας του πέλματος. Η πλατυποδία είναι φυσιολογικό φαινόμενο στο βρέφος και διορθώνεται από μόνη της ενώ το παιδί μεγαλώνει. Στις περισσότερες φορές είναι φαινομενική και οφείλεται στο παχύ στρώμα υποδόριου λίπους που υπάρχει στη βρεφική ηλικία. Η πλατυποδία συνήθως δεν προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα στα παιδιά. Στα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να προκαλεί πόνο. Ειδικά παπούτσια, πατάκια ή ειδικοί νάρθηκες δε χρειάζονται. Έχει τεκμηριωθεί ότι δε θεραπεύουν την πλατυποδία. Ένα παιδί με πλατυποδία έχει την ίδια αθλητική ικανότητα με τα άλλα παιδιά.

 

Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών ...

 

 

και αυτό

 

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=752

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Mαρια μου σε ευχαριστω για την απαντηση σου θα συμφωνησω και εγω

Ειδικά παπούτσια, πατάκια ή ειδικοί νάρθηκες δε χρειάζονται. Έχει τεκμηριωθεί ότι δε θεραπεύουν την πλατυποδία. Ένα παιδί με πλατυποδία έχει την ίδια αθλητική ικανότητα με τα άλλα παιδιά.

και ενα χρονο που τα φορουσαμε καθημερινα δεν ειδαμε καμια βελτειωση! :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δεν ειμαι ειδικος αλλα θα έλεγα να κανεiς το τεστ που διαβασα σε καποιο γερμανικό σαΐτ:

 

Πες στο παιδι να κραταει την πλατη μιας καρεκλας για την ισορροπια του.

Βαλε τωρα το παιδι ξυπολυτο μπροστα σου και δες τα ποδαρακια του απο πισω (απο τις φτερνες). Στα μικρα παιδια (2-7 ετων) φαινεται πως ο Αχιλλειος τενοντας στο σημειο εκει που κολλαει στην φτερνα, φευγει λιγο προς τα εξω.

Πες τώρα στο παιδι να σταθει στις μυτες των ποδιων. Θα δεις πως ο Αχιλλειος τένοντας ισιωνει και διορθωνεται προς τον αξονα του ποδιου. Το πέλμα δίχνει τωρα την καμαρα

Με αυτο το τεστ θα λυθουν σιγουρα οι αποριες για τους πατους.

 

Η αληθεια ειναι πως μέχρι το παιδι παει σχολειο η πλατυποδια ειναι φυσιολογικη. Το ρισκο θα ηταν να βαλεις σ΄αυτην τη ηλικια πατους.

Ας το δει ορθοπαιδικος οταν μπει στο σχολειο το παιδακι.

 

Ωστοσο το καλυτερο θα ηταν το παιδι να περπαταει ξυπολυτο σε μαλακά εδάφη π.χ αμμος, γκαζον. Εδω βοηθανε επισης ασκησουλες που το παιδι περπαταει στις μυτες.

 

Συμφωνω απολυτα με αυτα που γραφει η Μαρια Στυλιανακη

Χριστίνα με τα ζουζουνάκια

Μυρτώ 5 ετών

Αναστασία-Θωμαΐς 3 ετών

Νικόλας 20.04.2007

Link to comment
Share on other sites

και η δικη μας ιστορια...

Και τα δυο μας παιδακια εχουν πλατυποδια(μαλλον ενα ειδος πλατυποδιας)κληρονομικη απο τον μπαμπα μας(δεν μπορουσαν να παρουν το δικο μου πελμα που ειναι αψογο;;;)

Η ιστορια εχει ως εξης...ο Μιχαλης απο μωρο φαινοταν να εχει επιπεδο πελμα μολις πατουσε κατω.Αλλα μολις το κοιτουσες απο κατω ειχε κανονικα καμαρα.Οποτε μεχρι τα 3 δεν καναμε τιποτα γιατι ειναι αποδεκτο.

μετα τα 3 συνεχισε στο ιδιο στυλ.Τωρα ομως το καλοκαιρι που ειναι συνεχεια ξυπολυτος ή εμ σαγιοναρες ή με πεδιλα το κακο παραγινε.Τον ειδε και ο παιδιατρος και ειπε να παμε σε ορθοπεδικο.

Χθες με βρηκε η δασκαλα χορου της Βαλιας και μου ειπε πως ενω εχει φοβερη κλιση στο χορο,να ελεγξουμε τα πελματα της γιατι τα παταει προς τα μεσα.(οτι εκανε και ο Μιχαλης στην ιδια ηλικια).

Ετσι τα πηρα και πηγαμε σε ενα πολυ καλο ορθοπεδικο.

Η εικονα του Μιχαλη:εχει πολυ ωραια ποδια αλλα με το να καθετε σε σταση w αρχισανε να στραβωνουνε.Οχι πολυ...ειναι ελαχιστο και αν αλλαξει συνηθειες θα φτιαξει.Το πελμα ομως ενω εχει καμαρα ειναι στραμενο και παταει προς τα μεσα.Δηλαδη πρεπει να ανασηκωθει η μεσα πλευρα του πελματος και να σφιξουν τα εκει νευρα-μυες.που σημαινει οτι αποκλειοντε οι πατοι και παμε σε ειδικο παππουτσι-μποτακι.αθλητικο παπουτσι σφικτο-ορθοπεδικο και με αεροσολα (ξεχναμε τα πουμα τα μαλακα) και αν θελουμε και αλλα παπουτσια τοτε θα κοιταμε προς μουγερ πλευρα.Παντως για τωρα μας επετρεψε τα αθλητικα geox που πηραμε γιατι ειναι σφικτα,μεχρι να μπορεσει να βαλει το μποτακι.θα ελεγχετε καθε 6 μηνες και πιθανη βελτιωση θα δουμε μετα το 6μηνο.τουλαχιστον ομως μεχρι τα 14 θα θελει προσοχη στα παπουτσια!

 

Και η Βαλια εχει το ιδιο...αλλα λογω ηλικιας θα φτιαξει πιο ευκολα και ισως πριν το δημοτικο.και σε αυτη μποτακι...αχ παει η κοκετα μου

 

για να καταλαβετε τι εννοω...αυτα ειναι τα ποδια του Μιχαλη.

Της Βαλιας φωτο αμα ξυπνησει αλλα ειναι ετσι σε μικρογραφια

http://s7.photobucket.com/albums/y279/vickaki/fatses/?action=view&current=003-1.jpg

http://s7.photobucket.com/albums/y279/vickaki/fatses/?action=view&current=004.jpg

 

το προβλημα τωρα που ειναι.Πρεπει να φτιαξουμε τα μποτακια.Αλλα φιλη μας που εχει μαγαζι εμ τετοια ειδη αμς ειπε οτι εδω στο Ηρακλειο εχουν λιγα σχεδια και χοντροκομμενα και οτι δεν ξερει καποιον αν ειναι ειδικος στην κατασκευη ωστε να ειμαστε σιγουρη για την ποιοτητα της κατασκευης.

Και τι κανουμε;Παμε και ψαχνομαστε εδω;ψαχνουμε Αθηνα; Παντως για πατους ηταν καθετος στο να μη φτιαξουμε.

 

αυτα για τα παπακια μου!

.png.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

Είμαι ποδολογος και εδρεύω στο Ηράκλειο Κρήτης. Εξασκώ το επάγγελμα του ποδολόγου 7 χρονια. Ας αρχίσουμε από το τι σημαίνει ποδολόγος και πώς αυτός μπορεί να βοηθήσει στην πλατυποδία.

 

Ποδολόγος δεν είναι πεντικιουρίστας όπως κάποιος αφελής ανέφερε σε προηγούμενο μήνυμα. Είναι μια παραιατρική ειδικότητα όπως ο φυσικοθεραπευτής, ο χειροπράκτορας πανεπιστημιακού επιπέδου (κυρίως στα πανεπιστήμια της Αγγλίας) με γνώσεις ιατρικές και όχι καλλωπιστικές των κάτω άκρων. Ασχολείται με δερματολογικές παθήσεις, πλατυποδίες και άλλα πολλά (ανατρέξτε στο google.gr για περισσότερες πληροφορίες) και πληκτρολογήστε ποδολόγος Κρητη.

 

Όσον αφορά την πλατυποδία, ναι υπάρχει πιθανότητα να φτιάξει από μόνο του χώρις την παρέμβαση πελμάτων ή ορθοπεδικών παπουτσιών. Αύτο ομως δεν το γνωρίζει ούτε ο παιδίατρος, ούτε ο ορθοπεδικός, ούτε ο φυσικοθεραπευτής ούτε ο ποδολόγος. Γιατί? Γιατί κάθε παιδί είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ.

 

Η κλινική εξέταση από ορθοπεδικό και ποδολόγο είναι απαραίτητη για τους εξής λόγους. Ο ορθοπεδικός καλύπτει την αναπτυξη των οστών με τις γνώσεις τους και ο ποδολόγος ευθύνεται για την εμβιομηχανική ανάλυση της βάδισης. Δηλαδή πως το πόδι κινείται όταν κατανέμουμε το βάρος του σώματος μας. Έχει τις γνώσεις για να σας καθησυχάσει ή και να σας προτρέψει σε περαιτέρω εξετάσεις.

 

Σε τελική ανάλυση, ναί τα πέλματα δε φτιάχνουν πόδια. όποιος τα φόρεσε στο παιδί του τα φορέσε προκειμένου να υποστηρίξει τη μυική ανάπλαση της καμάρας και τη βελτίωση της κλίσης της πτέρνας (βλαισοποδία). Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ακόμα και 24 ώρες το 24ωρο να τα φοράτε. Η προσεκτική εξέταση από τον ειδικό μπορεί να σας δώσει απαντήσεις γιατί να υπάρχει η πλατυποδία. Ελπίζω να ήμουν διαφωτιστικός

Link to comment
Share on other sites

  • 2 χρόνια μετά...

etsi mia xara ta les , ase pou ta perissotera paidia exoume megalwsei ksipolita stis alanes kai kati kseran oi goneis pou den anxonodousan pote mia xara perpatame kai trexoume , exw akousei oti ta perissotera paidia to pernanai to stadio tis platipodia kai to stravoma sta podarakia tous pros ta mesa , apla emeis oi neares mamades kai sinxrones opos theloume na fainomaste me to paramikro psegediazoume to paidi mas kai pada tha vriskoume kousouri i provlima as afisoume ta paidakia na xaroun tin ilikia tous kai na treksoun ksegniasta , ta paidaki einai katsarides kai opos kai na xei megalwnoun gera dynata kai me souper adisomata afto exw katalavei egw

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...