Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χτυπηματακια στο κεφαλακι μας!

Recommended Posts

Καλησπερας σας! ειμαι λιγο ανησυχη, μπεμπης μου ειναι 8 μηνων και εχει αρχισει να στεκεται. Ωραια μεχρι εδω αλλα εχουμε και πτωσεις! Εχω στρωσει στο πατωμα 2 παπλωματα αλλα οταν χανει την ισορροπια του καποιες φορες αντι να καθισει στον πωπο πεφτει και χτυπαει στο κεφαλακι του...ποσο επικινδυνο ειναι? Δεν χτυπαει καθε μερα αλλα ειναι ευαισθητο ακομα το κεφαλακι,ετσι δεν ειναι? Οποια ξερει ας με κατατοπισει!!!

Διαφημίσεις

δεν λεω οτι ειναιν ο,τι καλυτερο απο το να χτυπαει ενα μωρακι,,αλλα συμβαινει κ συνηθως ειναι αθωα χτυπηματακια!!!!θελει προσοχη μεγαλη να ειμαστε απο πανω τους συνεχεια,,

line_line_b_beg_17_time_1159329600_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

line_feet_beg_39_time_1281412800_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

Δεν έχεις προσέξει τα παπλώματα να τον μπερδεύουν και να πέφτει πιο πολύ; Καλύτερα ένα χαλάκι. Και πάλι, τα δικά μου μέχρι να συνηθίσουν την αλλαγή, στο σημείο που τελειώνει το πάπλωμα/χαλάκι, έπεφταν.

Ευτυχώς, όχι με το κεφάλι.

Δεν μπουσούλησε ο δικος σου καθόλου; Είχα προσέξει ότι κατάλαβαν αμέσως τη διαφορά του σκληρού με το μαλακό, μόλις μπουσούλησαν και ξεκούραζαν το κεφαλάκι τους όχι στο σκληρό πάτωμα, αλλά όταν έφταναν στο μαλακό σημείο, μπουσουλώντας. Έτσι, όταν σηκώθηκαν γνώριζαν τι να προσέχουν και δεν είχαμε πολλά χτυπήματα.

Όπως και να έχει, τα παιδιά μαθαίνουν και πιστεύω είναι για εσάς μια πολύ σύντομη φάση.

Άλλο που έκαναν είναι που στην αρχή έπεφταν όταν είχαν φτάσει στην άκρη ενός επίπλου και δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι έπρεπε να στρίψουν, αλλά συνέχιζαν την πορεία τους στην ευθεία :lol:

Επίσης, η μικρή μας, που ήταν πιο επιρρεπής στα πεσίματα και φοβόταν πιο πολύ, έφυγε μόνη της πολύ πολύ αργότερα. Στάθηκε 8 μηνών και περπάτησε 14. Αφενός γιατί βολευόταν με το μπουσούλημα, αφετέρου γιατί ήθελε να νιώσει ασφάλεια σε όλα τα είδη εδάφους. Τα καινούργια την μπέρδευαν και έπεφτε. Έτσι, όταν είχε νιώσει ασφάλεια, να έχει εξερευνήσει κάθε είδους επιφάνεια με εμάς να την κρατάμε από το χεράκι, πχ χαλίκι, άμμο, χορτάρι, τσιμέντο, τότε την είδα έτοιμη να ανεξαρτητοποιηθεί.

Εικάζω ότι εσείς θα περπατήσετε χωρίς να μπουσουλήσετε και θα φύγει το παιδί πιο γρήγορα.

O μικρος μπουσουλησε 6,5 μηνων και οταν ανακαλυψε οτι μπορει να στεκεται το προτιμα περισσοτερο απο το μπουσουλημα. Τα παπλωματα ειναι σφηνωμενα κατω απο τον καναπε και δεν τον εμποδιζουν. Σιγουρα θελει προσοχη αλλα ειναι αναποφευκτο να μην πεσει καποια στιγμη με το κεφαλακι.

Ευχαριστω πολυ για τις αποαντησεις σας...θα τον προσεχω πιο πολυ

Σίγουρα θέλει προσοχή, αλλά τι να κάνω εγώ με τον δικό μου που είναι 18 μηνών και το χτυπάει επίτηδες;! :shock:Από αντίδραση, πείσμα, πείτε όπως θέλετε, το κάνει από πολύ μικρός όπου βρεί, στον τοίχο στο πάτωμα, κλαίει βέβαια μετά, αλλά δε σταματάει να το κάνει!:cry:

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Διαφημίσεις

κ η δικιά μου χτυπούσε το κεφάλι της επίτηδες στο μάρμαρο. μάλιστα έβαζε τα χεράκια της κ στο πλάι κ έπαιρνε φόρα. αλλά δεν έκλαιγε, γελούσε.

ή το άλλο το κορυφαίο. ανέβαινε στο τραπέζι του σαλονιού, καθόταν στην άκρη με την πλάτη προς τα έξω κ γελώντας έπεφτε με το κεφάλι ανάποδα στο μάρμαρο.

δεν έκλαιγε όμως γελούσε.

εγώ σοκ!

μια δυο που την μάλωσα, δεν της έδινα σημασία, κ το σταμάτησε.

παρατήρησα ότι όσες φορές το έκανε με κοιτούσε για να την προσέξω, γελώντας. τί παιδί!

την πήρα πρέφα κ το σταμάτησε αφού είδε ότι αδιαφορώ.

Πωπω! Τι κάνουν βρε παιδί μου;! όχι ο Μιχ τ κάνει όταν δεν γίνεται το δικό του... Και μετά βέβαια, όχι απλώς κλάμα, τσιρίδα! Θα νομίζουν στην πολυκατοικία ότι το δέρνουμε το παιδί...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

εμάς την ακούει το τετράγωνο. είμαστε κ στον 1ο όροφο, γωνία...έχουμε γίνει νούμερο επιθεώρησης, απογευματινό. τραγουδάει, γελάει, μιλάει, κάνει παλαβωμάρες...

προχθές έριξε το παπούτσι της κάτω στο δρόμο, ένα τσακ από τα αυτοκίνητα που περνούσαν.

την πήρα αγκαλιά κ κατέβηκα με τις πυτζάμες να μαζέψω το παπουτσάκι.

κλαίει όταν φεύγουν οι γονείς μου, όταν αλλάζω χώρο κ δεν με βλέπει.

μη πάω για μπάνιο κ δεν με βλέπει....

Κορίτσια σήμερα ο μπεμπούλης δυστυχως χτυπησε πεφτοντας στην άκρη του γραφείου...Εκανε ένα μωλωπάκι, όχι καρούμπαλο ευτυχως...Πάντως έκλαψε ελάχιστα. Του βάλαμε πάγο και μετά μια φυτικη κρέμα την arnicare. Εχει μεινει τωρα μια ανεπαισθητη μελανιά στο μετωπάκι του...Είμαι πολύ στενοχωρημένη διοτι έγινε μπροστα στα μάτια μου, ήμουν διπλα του. Ουτε καταλαβα πως έπεσε...Πρεπει να έχουμε τα μάτια μας 104 τώρα που αρχιζουν και περπατάνε...Από στιγμή σε στιγμή μπορει να πέσουν...

O μικρούλης μου είναι το καλύτερο δώρο του θεούλη!

κ αργότερα θα πέσουν κ θα χτυπήσουν. απλά να είσαι δίπλα.

εγώ τις προάλλες την κρατουσα αγκαλιά κ επειδή κατά τη γνώμη της αργούσε το γάλα της έκανε ένα ανάποδο σάλτο κ χτύπησε το πίσω μέρος του κεφαλιού της στον τοίχο...κ όλο αυτό γιατί ήταν ανυπόμονη κ δεν στεκόταν πουθενά.

κ σκέψου ότι είμαστε 19 μηνών.

υπομονή, θα μεγαλώσουν κ θα αντιληφθούν τον κίνδυνο, για να προστατεύονται από μόνα τους.

Διαφημίσεις

Κορίτσια σήμερα ο μπεμπούλης δυστυχως χτυπησε πεφτοντας στην άκρη του γραφείου...Εκανε ένα μωλωπάκι, όχι καρούμπαλο ευτυχως...Πάντως έκλαψε ελάχιστα. Του βάλαμε πάγο και μετά μια φυτικη κρέμα την arnicare. Εχει μεινει τωρα μια ανεπαισθητη μελανιά στο μετωπάκι του...Είμαι πολύ στενοχωρημένη διοτι έγινε μπροστα στα μάτια μου, ήμουν διπλα του. Ουτε καταλαβα πως έπεσε...Πρεπει να έχουμε τα μάτια μας 104 τώρα που αρχιζουν και περπατάνε...Από στιγμή σε στιγμή μπορει να πέσουν...

Αγγέλα μου, στο κεφαλάκι όχι πάγο, βιτάμ να βάζεις μπόλικο και θα εξαφανιστεί το καρούμπαλο στο άψε-σβήσε....:wink:

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012