Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ευγενικο παιδακι ή παιδι θυμα?


Recommended Posts

Γεια σας,

οπως εχω γραψει και σε αλλο post εχω δυο αγορακια 29 και 3 μηνων.

Αυτο που με απασχολει ειναι ο χαρακτηρας του μεγαλου μου παιδιου και πως το επηρεαζω με την διαπαιδαγωγηση που εχω επιλεξει.

Εχοντας περασει δυσκολες καταστασεις στην παιδικη μου ηλικια αποφασισα πως το παιδι μου θελω να μεγαλωσει σε ενα περιβαλλον που το σεβονται και το υπολογιζουν. Ετσι εχει μαθει να το ρωταμε πριν κανουμε κατι που το αφορα, ας πουμε που θελει να παει βολτα , να μην του φωναζουμε χωρις ιδιαιτερο λογο, αν κανει κατι που δεν ειναι σωστο του εξηγουμε γιατι και ολα αυτα τελως παντων που διαβαζουμε.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως ειναι ενα πολυ ευγενικο παιδακι, που νομιζω ομως πως οι αλλοι το κανουν οτι θελουν. Πχ. επειδη του εχουμε πει πως πρεπει να μοιραζομαστε τα πραγματα μας αν καποιος του αρπαξει κατι απ τα χερια δεν αντιδραει. Η ας πουμε ειναι πολυ υπακουος σε σημειο που με κανουν να νιωθω πως δεν ειναι σωστο. π.χ. θα του πω αγαπη μου δεν το κανουμε αυτο γι' αυτο τον λογο και συνηθως μου απανταει ενταξει μαμα! Το τονιζω πως του εξηγω τον λογο και δεν τον μαλωνω. Αισθανομαι ομως πως παραιτειται πολυ ευκολα απ αυτο που θελει να κανει. Δεν ξερω μηπως επειδη του εξηγω το λογο?:rolleyes:

Παντως ειναι πολυ κοινωνικος και του αρεσει να κανει παρεα με αλλα παιδια απλα δεν του αρεσει η επιθετικη συμπεριφορα γιατι δεν την εχει συνηθισει. Δεν ξερω ισως αδικα ανησυχω και τωρα με τον παιδικο να στρωσει. Αλλα δεν μου αρεσει να σκεφτομαι πως ισως τον αντιμετωπιζουν σαν θυμα. Απ'την αλλη δεν θα ηθελα να αλλαξω τις αρχες με τις οποιες των μεγαλωνουμε ομως σκεφτομαι πως ισως του κανουμε κακο και δεν του δινουμε τα εφοδια να ανταπεξελθει στην σημερινη κοινωνια που κατα κοινη ομολογια ειναι μια ζουγκλα.

Θα με ενδιεφερε να ακουσω τις γνωμες και τις εμπειριες σας!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • foubi

    foubi 34 δημοσιεύσεις

  • klouzeau

    klouzeau 19 δημοσιεύσεις

  • DALIA

    DALIA 15 δημοσιεύσεις

  • mom

    mom 10 δημοσιεύσεις

Αχ νομιζω πως μιλας για το δικο μου παιδι και εγω τις ιδιες ανησυχιες ακριβως εχω αλλα προτειμω ενα παιδι με τροπους και συγκαταβατικο απο ενα αλλο που να θελει να γινετε το δικο του και να ειναι αγενεστατο.

Να σου πω πως εχω κανει απειρες σκεψεις και εχω καταληξει οτι μεγαλωνωντας θα εχει τις βασεις και το πως λειτουργουμε στο συνολο και στην πορεια πηγαινοντας παιδικο θα διεκδικει αυτο που θελει με τον τροπο που θα επιλεξει.

θα με ενδιεφερε κι εμενα να ακουσω αλλες γνωμες.......

9newp3.png8dIOp3.png
Link to comment
Share on other sites

Foubi με μπερδεψες.Τι εννοείς ότι φοβάσαι επειδή δεν αντιδραει σε αυτά που του λες;αν τον καλύπτει η απάντηση γιατί να αντιδράσει; sorry αλλά μάλλον δεν κατάλαβα κάτι

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

dalia μαλλον ειμαι κι εγω μπερδεμενη. Σιγουρα πιστευω πως με το να εξηγω το καθε τι γλιτωνουμε γκρινιες και αντιδρασεις αλλα οι γυρω τον αντιμετωπιζουν σαν να δεχεται τα παντα παθητικα. Αχ καλε ειναι πολυ ησυχος, ακουω πολυ συχνα να λενε αλλα περισσοτερο υποτιμητικα. Κι αυτο ειναι που δεν καταλαβαινω. Δεν ειναι στρατιωτακι απλα δεχεται οπως λες την εξηγηση που του δινω. Αναρωτιεμαι ομως αν επρεπε να επιμενει περισσοτερο σ' αυτο που θελει.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι τα πάτε super.Ακριβώς έτσι ήμαστε με τον δικό μου,παντα του εξηγουσα γιατί και πάντα του έδινα εναλλακτική συν το οτι εκπληρωνα τις φυσιολογικές του επιθυμίες.Το κάνει σε εσένα μόνο ή και όταν είναι με άλλα παιδάκια;Το τι λένε οι γύρω μη δίνεις και πολύ σημασία γιατί συνήθως όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι δεν κολλάει σα τίτλος ούτε το ευγενικό,ιυτε ρο θύμα όπως τα οεριγραφεις σίγουρα κάτι άλλο θες να πεις

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Bρε κορίτσια μάνα δεν είμαι αλλά έτσι κάπως συγκινούμαι όταν διαβάζω για τέτοια γλυκά παιδάκια κι είπα να σας πω τη σκέψη μου: μικρα είναι ακόμα να πονηρευτούν, ακόμα σε τόσο μικρή ηλικία έχουν τη μαμά και τον μπαμπά να τα προστατεύει και σιγά σιγά θα μάθουν κι αυτά να υπερασπίζουν τον εαυτό τους, να διεκδικούν κλπ. Έτσι δεν είναι? Μήπως όλοι έτσι δεν μάθαμε? Πώς αλλιώς θα επιβιώναμε? [απλά μια σκέψη...]

it's never too late to start all over again

 

Link to comment
Share on other sites

Ισως εχεις δικιο DALIA απλα μαλλον με εχουν πιασει οι ανασφαλειες μου γιατι μολις ξεκινησε τον παιδικο. Οταν λεω θυμα εννοω ας πουμε στην παιδικη χαρα επειδη του εξηγησαμε πως ειναι ωραιο να περιμενει την σειρα του καθεται και παραχωρει την σειρα του στα αλλα παιδια και παντα κανει τελευταιος. Δεν θελω να επεμβαινω για να μην νομιζει πως κανει κατι λαθος ουτε να παιρνει διπλα μηνυματα αλλα δεν θελω να νομιζει πως πρεπει να δεχεται τα παντα. Απο αυτη την αποψη δεν ξερω αν ειναι σωστο να του μαθαινεις τροπους ...

SKYBEAM κι εγω ετσι τα εβλεπα τα πραγματα αλλα οταν γυριζει απ τον παιδικο και μου λεει μαμα δεν μου αρεσει που τα παιδακια με πειραζουνε:cry: αρχιζω να αναθεωρω!:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ηταν και εμενα ο γιαννακης μου....ακομα ειναι πολυ καλο παιδακι....

Αυτο με την ουρα για τις κουνιες το εχω εικονα μες τα ματια μου.Μεγαλωνοντας θα γινει πιο ανεξαρτητος, τωρα ειναι 5 χρονων και ειναι ενα παιδακι σαν τα αλλα με την μονη διαφορα που ειναι ευγενικο,επικοινωνιακο και καλοκαρδο.....δλδ τι θα ηταν καλητερα να ειναι απο τα παιδακι απο αυτα που παιζουν ξυλο ?Μπα....δεν θα ηθελα.

Πιστευω πως ειναι θεμα χαρακτηρα και πως το παιδι δεν καταπιεζετε απλα κατανοεί τι του λέμε.Ο μικρός μου ειναι αλλο πράγμα....απο κουνια απαιτητικος και ανεξαρτητος να πω την αληθεια μου αρεσε καλητερα ο χαρακτηρας του πρώτου.

Παντως σου λεω πως ο χαρακτηρας του θα αλλαξει μεγαλωνοντας.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Link to comment
Share on other sites

SKYBEAM κι εγω ετσι τα εβλεπα τα πραγματα αλλα οταν γυριζει απ τον παιδικο και μου λεει μαμα δεν μου αρεσει που τα παιδακια με πειραζουνε:cry: αρχιζω να αναθεωρω!:rolleyes:

Mπεμπέ μουυυυυ!:(:(

Είναι μερικά μπαγάσικα που θέλουν να κάνουν κουμάντο συνέχεια κι έτσι αναγκάζονται οι μανούλες να τους εμφυσήσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να μάθουν κι αργότερα. Κρίμα...

it's never too late to start all over again

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Χμ... αυτό είναι άλλο το παράδειγμα της παιδικής χαράς.Μπορείς να του εξηγήσεις με τον δικό σας τροπο ότι αν δε θέλει να δόσεις τη σειρά του δεν είναι κακό.Δηλ. να του δόσεις να καταλάβει ότι και να θέλει τη σειρά του είναι δικαιώματα του ( δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ) τι εννοεί ότι τα παιδάκια τον πειραζουνε;

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ε να μου λεει πως τον γρατζουναει ενα παιδακι, δεν του αφηνουν παιχνιδια να παιξει, δεν του αρεσει που τσακωνονται και σπρωχνουν γιατι δεν εχει συνηθισει τετοιες συμπεριφορες. Αφου διαβασα ενα αρθρο της Στυλλιανακη ξεκινησαμε εδω και λιγο καιρο (πριν παει παιδικο) να του λεμε πως μπορει να φωναζει αν δεν του αρεσει κατι η ακομα και να σπρωξει αν ο αλλος το χτυπησει αλλα μαλλον του φαινεται παραξενο να κανει κατι τετοιο. Η αληθεια ειναι πως σαστιζει αν καποιος του επιτεθει.

Link to comment
Share on other sites

Και βεβαια καταλαβαινω τι εννοεις οσο αφορα στα δικαιωματα του απλα δεν ξερω πως να του το περασω χωρις να αναιρεσω αυτα που του μαθαινω τοσο καιρο. Καθε συμβουλη δεκτη!!!

Link to comment
Share on other sites

foubi σα να διαβάζω για το μεγάλο μου γιό... μέχρι τα 7 κοντά μεγάλωσε μόνος του, μετά απόκτησε τον αδερφούλη του... ήταν γλυκό και ευγενικό παιδάκι, ευαίσθητο καλοπροαίρετο, από μικρός πολύ συζητήσιμος και μας άκουγε... Μια μέρα στο πάρκο, ήτανε γύρω στα 3, παίρναμε μαζί τότε θυμάμαι όλη τη σειρά του μπομπ του μάστορα, (βέρα, αντρέα, μπομπ, ρόζα κτλ κτλ.. και του λέγαμε να μοιράζεται τα παιχνίδια του με τα άλλα παιδάκια... μπλα μπλα μπλα) εμείς καθόμασταν σε κάτι τραπεζάκια και παρακολουθούσαμε τα πιτσιρίκια που παίζανε κοντά μας στην άμμο, ήμουν μαζί με την ξαδέρφη μου θυμάμαι, πήρε τα παιχνιδάκια του και μαζί με άλλα 2 παιδάκια ξεκίνησαν να παίζουν... σε λίγο ήρθε και άλλο παιδάκι, και άλλο, πήραν τα παιχνιδάκια, το τελευταίο που ήρθε, του πήρε το παιχνιδάκι από το χέρι αφού δεν είχε απομείνει άλλο, και κάπως έτσι... παίζανε όλα τα παιδάκια και ο γλυκούλης από δίπλα όρθιος, χωρίς παιχνιδάκια, να τα κοιτάει... σε κάποια φάση έφυγε ΄'ενα παιδάκι, πήρε τη ρόζα ο δικός μου, ήρθε άλλο παιδάκι και του άρπαξε το παιχνιδάκι μέσα από τα χέρια, ο δικός μου πήγε να αντιδράσει, αλλά έτρεξα εγώ η έξυπνη και του είπα: δεν πειράζει αγαπούλα μου, άσε να παίξει λίγο το άλλο παιδάκι και μετά θα σου το δώσει... ο μικρός οκ και περίμενε. Πάω στο τραπέζι, μου βάζει μια κατσάδα η ξαδέρφη... τι παει να πει μου λεει δεν πειράζει? Είναι τα παιχνίδια ΤΟΥ... και το άλλο παιδάκι δε ζητάει ευγενικά αρπάζει το πραγματάκι του... Είσαι απαράδεκτη μου λέει τι μάθημα έδωσες στο παιδί τώρα? Ότι πρέπει να καταπιέζει τα θέλω του σχετικά με δικά του πράγματα για να γίνει αρεστός στον καθένα... Και μου είπε ότι σε παρόμοια περίπτωση εκείνη αφήνει την κατάσταση να εξελιχθεί και άμα δεν τα βρίσκουν τα πιτσιρίκια, πηγαίνει κοντά και λέει "παιδάκι, αυτό το παιχνιδάκι είναι του Γιωργάκη και το θέλει να παίξει, δώστο και σε λίγο άμα του το ζητήσεις ευγενικά, θα γίνετε φίλοι και θα παίζετε μαζί.... Ούφ!!!! δύσκολο πράγμα να μεγαλώνεις παιδιά....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πάω στο τραπέζι, μου βάζει μια κατσάδα η ξαδέρφη... τι παει να πει μου λεει δεν πειράζει? Είναι τα παιχνίδια ΤΟΥ... και το άλλο παιδάκι δε ζητάει ευγενικά αρπάζει το πραγματάκι του... Είσαι απαράδεκτη μου λέει τι μάθημα έδωσες στο παιδί τώρα? Ότι πρέπει να καταπιέζει τα θέλω του σχετικά με δικά του πράγματα για να γίνει αρεστός στον καθένα... Και μου είπε ότι σε παρόμοια περίπτωση εκείνη αφήνει την κατάσταση να εξελιχθεί και άμα δεν τα βρίσκουν τα πιτσιρίκια, πηγαίνει κοντά και λέει "παιδάκι, αυτό το παιχνιδάκι είναι του Γιωργάκη και το θέλει να παίξει, δώστο και σε λίγο άμα του το ζητήσεις ευγενικά, θα γίνετε φίλοι και θα παίζετε μαζί.... Ούφ!!!! δύσκολο πράγμα να μεγαλώνεις παιδιά....

νομιζω οτι η ξαδερφη τα ειπε καλα. και καλυτερα να μην παρεμβαινεις καθολου (αν προκειται για παιδια ιδιας ηλικιας βεβαια).

κατι αντιστοιχο ειχε συμβει στον δικο μου με ενα ρωσακι που ηταν πολυ επιθετικο και αφου του πηρε το παιχνιδι του το κοπανησε και στο κεφαλι του δικου μου. το μονο που εκανα (εκμεταλλευομενη ομολογω και το γεγονος οτι δεν καταλαβαιναν την ελληνικη γλωσσα) ηταν να ενθαρρυνω τον δικο μου να παει να το παρει το παιχνιδι του και να μην επιτρεψει στον αλλο να τον ξαναχτυπησει. τοτε δουλεψε.

Link to comment
Share on other sites

Βρε κοριτσια εσας που τα παιδακια σας ειναι τωρα μεγαλυτερα πειτε μου αν ειχαν καποιο προβλημα στο σχολειο ή αν με τα χρονια αλλαξαν συμπεριφορα απο μονα τους κι εμαθαν να υπερασπιζουν τον εαυτο τους. Προσπαθω με την συζητηση να τον ενθαρρυνω να αντιδρα σε οτι δεν του αρεσει αλλα με προβληματιζει πως πανε 3 βδομαδες που ξεκινησε τον παιδικο (με μεγαλο ενθουσιασμο στην αρχη οπως εχω γραψει σε αλλο ποστ) και καθε μερα μου λεει πως δεν θελει να παει γιατι τα παιδια τον πειραζουνε. Δεν ξερω ισως ειναι πολυ νωρις ακομα η το κανει για να δει πως θα αντιδρασουμε, τι να πω!

Link to comment
Share on other sites

Βρε κοριτσια εσας που τα παιδακια σας ειναι τωρα μεγαλυτερα πειτε μου αν ειχαν καποιο προβλημα στο σχολειο ή αν με τα χρονια αλλαξαν συμπεριφορα απο μονα τους κι εμαθαν να υπερασπιζουν τον εαυτο τους. Προσπαθω με την συζητηση να τον ενθαρρυνω να αντιδρα σε οτι δεν του αρεσει αλλα με προβληματιζει πως πανε 3 βδομαδες που ξεκινησε τον παιδικο (με μεγαλο ενθουσιασμο στην αρχη οπως εχω γραψει σε αλλο ποστ) και καθε μερα μου λεει πως δεν θελει να παει γιατι τα παιδια τον πειραζουνε. Δεν ξερω ισως ειναι πολυ νωρις ακομα η το κανει για να δει πως θα αντιδρασουμε, τι να πω!

 

Το πρόβλημα foubi μου νομίζω ότι υπάρχει διότι όλα τα άλλα πλέον είναι από την αρχη της χροννιάς μαζί και έχουν "δέσει" μεταξύ τους.

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Βρε κοριτσια εσας που τα παιδακια σας ειναι τωρα μεγαλυτερα πειτε μου αν ειχαν καποιο προβλημα στο σχολειο ή αν με τα χρονια αλλαξαν συμπεριφορα απο μονα τους κι εμαθαν να υπερασπιζουν τον εαυτο τους. Προσπαθω με την συζητηση να τον ενθαρρυνω να αντιδρα σε οτι δεν του αρεσει αλλα με προβληματιζει πως πανε 3 βδομαδες που ξεκινησε τον παιδικο (με μεγαλο ενθουσιασμο στην αρχη οπως εχω γραψει σε αλλο ποστ) και καθε μερα μου λεει πως δεν θελει να παει γιατι τα παιδια τον πειραζουνε. Δεν ξερω ισως ειναι πολυ νωρις ακομα η το κανει για να δει πως θα αντιδρασουμε, τι να πω!

 

Όπως έχω ξαναγράψει ο γιός μου πέρασε πολύ δύσκολα τον πρώτο καιρό.Τον χτυπούσαν, του παίρναν τα παιχνίδια...Μέχρι και εφιάλτες έβλεπε:(Δυστυχώς γι'αυτόν ήταν μαθημένος αλλιώς.Να είναι ευγενικός,καλόβολος.Όμως βλέποντας αυτά που τραβούσε προσπάθησα να του αλλάξω λίγο συμπεριφορά.Τον είπα να αντιδράει μέχρι και ν'ανταποδίδει τα χτυπήματα και τα σπρωξίματα.Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Με προβληματισε κι αυτο οταν ηταν να τον στειλω αλλα επειδη ειναι ιδιωτικος γραφονται συνεχως παιδια. Ασε και τον σεπτεμβριο να τον εστελνα παλι τα ιδια παιδια δεν θα ηταν? Να σημειωσω πως δεν κλεινει καθολου τον αυγουστο, για να πω πως ολα θα ηταν καπως στην αρχη παλι. Ο μονος λογος που τον στειλαμε ειναι για να περναει καλυτερα ο ιδιος αφου εγω ειμαι σπιτι ετσι κι αλλιως με το μωρο. Σας τα γραφω ολα αυτα για να καταλαβετε λιγο ποσο μπερδεμενη ειμαι. Αλλαζω γνωμη 100 φορες το λεπτο. Απ τη μια λεω ειναι φυσιολιγικη αντιδραση και θα συνηθισει, απ την αλλη λεω γιατι να το περναει αφου δεν υπαρχει αναγκη, αν παει μεγαλυτερος δεν θα δυσκολευτει περισσοτερο,κι αν δεν ειναι ετοιμος ψυχολογικα, κι αν, κι αν, κι αν???? Τελικα του κανο καλο η κακο?

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι βρε κοριτσια δεν θελω να βλεπω το παιδι μου να ειναι απο αυτα που παιζουν ξυλο και μαλλιοτραβιουνται για να ενα παιχνιδι.

Ειναι και εμενα ''καλο'' παιδακι και πολλες φορες το εχουν αδικησει και εχω νιωσει πολυ ασχημα αλλα επειδη ειναι και πολυ συζητησιμος του εχω μιλησει και εχει καταλαβει.

Πχ αν θελει να παρει καποιο παιχνιδι και το εχει αλλο παιδακι το ζηταει και αν δεν του το δινει παιζουν μαζι(μοιραζονται)η του προσφερει ενα αλλο παιχνιδι για να τον ξεγελασει οπως του λεω και τις περισσοτερες φορες πιανει.

Ακομα του τονωνω το ηθικο λεγοντας του οτι εχει πιο πολυ μυαλο απο καποια αλλα παιδακια και θα πρεπει να χαιρετε γιάυτο και να αφησει το χαζοπαιχνιδι στο αλλο παιδι που δεν μπορει να παιξει με κατι διαφορετικο που ειναι για πιο εξυπνα παιδακια.....Αν καποιο παιδι τον πειραζει του εχω πει να του ζηταει να σταματησει και να απομακρινεται απο κοντα του και αν αυτο επιμενει να το λεει στην δασκάλα.

Δεν ξερω αν κανω σωστα η λαθος αλλα μου αρεσει που το παιδακι μου ειναι αυτο που ειναι και δεν θα το κανω επιθετικο και ''παλιοπαιδο'' επειδη ειναι ετσι καποια αλλα.

Μεγαλωνοντας μπορει και κουμανταρει ολα αυτα τα πραγματα και γινεται ανεξαρτητος.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Link to comment
Share on other sites

Σε προετοιμάζω για την πιθανή επίθεση που μπορεί να δεχτείς απο κάποιες εδω μέσα(οχι απο μενα) για το οτι στέλνεις το παιδί σου στον παιδικό χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος, πχ δουλειά.

 

Πάντως και γω το γιο μου τον έστειλα 3 χρονών και καθόμουν σπίτι με το μικρό μέχρι να ξαναρχίσω δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...