Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απόσταση Παιδικού σταθμού από το σπίτι

Recommended Posts

Καλημέρα,

Ίσως να βιάστηκα να βάλω αυτό το θέμα, επειδή έτυχε να το συζητήσω σκέφτηκα να ανοίξω την συζήτηση από τώρα

Όπως έχω πει εδώ και καιρό, σκεφτόμαστε να στείλουμε τον Παναγιώτη στον παιδικό σταθμό. Τελικά αποφσίσαμε να ξεκινήσουμε την κανονικά από Σεπτέμβριο (την νέα σχολική περίοδο) για να μην έχουμε ενδιάμεσα τις διακοπές του καλοκαιριού

Το ερώτημα είναι το εξής. Δίπλα, μα ακριβώς δίπλα από το σπίτι μας υπάρχει ένας παιδικός σταθμός. Αρχικά είχα αποκέισει την πιθανότητα να πάει εκεί ο γιός μου για το λόγο ότι είναι ακριβώς δίπλα στο σπίτι..

Βέβαια τους χωρους δεν τους έχω δει ακόμα ούτε έχω μάθει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα που κάνουν, όμως οι γονείς μου (που συνηθίζουν να κάνουν γκάλοπ και ξέρουν τι κάνουν όλα τα παιδιάκια της γειτονειάς) έχουν ακούσει αρκετά καλά λόγια

Επίσης έχουν ήδη γνωρίσει τους ιδιοκτήτες του σταθμού, και κάποιες φορές τα πρωϊνά μπαίνει και ο γιός μου στην αυλή και παίζει στην παιδική χαρά του σταθμού.

Έτσι, βλέποντας όλα αυτά και γνωρίζοντας την ευκολία, του να ξυπνάω το πρωί και να αφήνω τον γιό μου ακριβώς δίπλα, χω΄ρις περπάτημα ή να περιμένουμε σχολικό, έχω αρχίσει να το σκέφτομαι..

Και πάλι βέβαια ο αρχικός μου φόβος, ότι δεν θα κάθεται και θα θέλει να πάει σπίτι του (που είναι δίπλα και ο ξέρει) δεν έχει μειωθεί.

Εσείς τι λέτε, αξίζει τον κόπο να το σκεφτώ? Εάν έτσι και αλλιώς δεν πρέπει να το πάω δίπλα, ντρέπομαι να πάω και να κλεισω ραντεβού με τον παιδικό, γιατί ήδη μας γνωρίζουν και δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε το πως είναι ο σταθμός, ενώ έχει παρθέι ήδη η απόφαση..

Εαν φυσικά δούμε κάποιο άλλο καλύτερο, φυσικά θα πάμε εκεί!

Επίσης και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω, με τι κριτήρια αποφασίζετε σε ποιο σταθμό θα πάτε. Θεωρώ ότι ένα από αυτά ειναι ο αριθμός παιδιών ανα παιδαγωγό, ίσως λίγο το κλίμα που επικρατεί και τις αίθουσες (τα βλέπετε αυτά κατά την επίσκεψη), λίγο από την συζήτηση εαν συμφωνείτε με τις δραστηριότητες του σταθμού, όμως υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κοιτάμε?

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι είσαι πολύ τυχερή που έχεις παιδικό δίπλα σου. Αν σε ικανοποιεί και απο άποψη χώρων, προσωπικού κλπ γιατί να μην τον πάς; μην ξεχνάς ότι θα είναι ήδη εξοικιωμένος με το χώρο, αν συμβεί κάτι θα πεταχτείς αμέσως χωρίς να σκέφτεσαι την μετακίνηση, αλλά μπορεί να κάνει και φιλίες με παιδάκια απο την περιοχή σας και έτσι να έχει και παρέα τα απογεύματα. Θεωρώ ότι είναι καλή ιδέα, αρκεί να είσαι και εσύ ευχαριστημένη απο τις υπόλοιπες παροχές του και τις συνθήκες φιλοξενίας.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Μαρία μας, συμφωνώ με Polina. Το βρίσκω μεγάλο πλεονέκτημα το ότι είναι τόσο κοντά. Αρκεί να βεβαιωθείς ότι είναι καλοί οι παιδαγωγοί και να σου εμπνέουν εμπιστοσύνη, να σε ενημερώσουν για το καθημερινό φαγητό, να είναι καθαρά και να μην αντιστοιχούν πολλά παιδάκια σε έναν παιδαγωγό. Άσε που τόσο κοντά που είναι :wink: στην αρχή τουλάχιστον θα μπορείς να περνάς να τσεκάρεις..

Κατά την δική μου γνώμη ο παιδικός σταθμός ή πρέπει να είναι κοντά στο σπίτι ή κόντά στην δουλειά. Την μικρή αναγκάστηκα να την στείλω σε ένα σταθμό που ήταν ανάμεσα στο σπίτι και στην δουλειά . Βεβαια ποτέ δεν μου τηλεφώνησαν ότι έπρεπε να την πάρω αλλά ένιωθα ανασφάλεια με το γεγονός ότι θα αν συμβεί κάτι θα έχανα χρόνο μέχρι να πάω . Τώρα που την έχω αλλάξει σταθμό και είναι κοντά στην δουλειά μου είμαι πιο ήσυχη και ξέρω ότι σε 5 λεπτά θα μαι δίπλα της. Και η ίδια ξέρει πως ειναι κοντά στην δουλειά της μαμά και μπορεί η μαμά να ρθει όταν την χρειαστεί. :wink:

g07Lp2.png

Μην ντρέπεσαι για τίποτα.

Να πας να τους ρωτήσεις:

- αναλογία δασκάλας παιδιών σε παιδιά 2,5-3 ετών, όχι πάνω απο 10 -11 παιδιά ανά δασκάλα.

- πρόγραμμα. (θέματα αλλάζουν κάθε πότε? τι κατασκευές κάνουν, πόσο συχνά βρίσκονται δυο τάξεις?

δεν θέλεις να είναι συνέχεια μαζί δυο τάξεις γιατι δεν θα μπορούν να κάνουν κάποια δραστηριότητα απο το χαμό. πρέπει καθε τάξη να είναι το περισσότερο διάστημα ξεχωριστά απο μια άλλη.

εξωσχολικές δραστηριότητες παράλληλες με τα θέματα που κάνουν τα παιδιά? (δέντρα = φυτώριο, ζώα = αττικό πάρκο, φαγητά =μανάβης - φούρναρης κτλ αυτοκίνητα =συνεργείο-βενζινάδικο)

δείγμα για το τι κανουν σε κάθε θέμα. (προσσεγίζουν το θέμα ολόπλευρα?

- κοινωνικά (τι σημαίνει για την κοινωνία το θέμα, επισκέψεις, επάγγελμα)

- συναισθηματικά (συναισθήματα)

- γνωσιακά (γνώσεις)

- επιστήμη (πειράματα)

- σωματικά (αισθησεις)

- φιλοσοφία για την καταπολέμηση βίαιης συμπεριφοράς παιδιού

χρησιμοποιούν το time out? τι έχουν εκπαιδευτεί οι παιδαγωγοί να κάνουν?

- φιλοσοφία διαπαιδαγώγησης - τι φιλοσοφία έχουν ώς προς το να ενθαρούνουμε τα παιδιά να μπορούν να λύνουν μόνα τους τα προβλήματά τους?

Χρησιμοποιούν το σύστημα - "αν κατι γίνει πες το στη δασκάλα"

ή "αν κάτι γίνει πές το σε αυτόν που σου το έκανε να μη στο ξανακάνει".

προσέξτε μην τους δίνετε έτοιμες απαντήσεις.

ρωτήστε δηλαδή -

εάν κάτι γίνει, τι μαθαίνεται στα παιδιά να κάνουν, πως να αντιδράσουν?

πχ ένα παιδί τραβάει τα παιχνίδια του δικού μου παιδιού τι θα το μαθετε να κάνει?

φυσικά εκεί θέλετε το δεύτερο δηλ. στόχος είναι το παιδί μόνο του να αισθάνεται σίγουρο και ικανό για το ότι έχει την δύναμη να αντιμετωπίσει το άλλο παιδί, και όχι ότι εξαρτάται απο την δασκάλα.

(έχει τεράστια σημασία αυτο)

γενικά μην δώσεις απάντηση εκείνη τη στιγμή, πες το σκέφτομαι.

αυτά τα γρήγορα δυστυχώς πρέπει να φύγω θα προσπαθήσω να γράψω περισσότερα μετά.

ο παιδικός σταθμός, είναι το σχολείο της ζωής, .... όταν πάνε δημοτικό, πάνε στο σχολείο της γνώσης....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Θα πω και γω τη γνωμη μου σαν παιδαγωγος αυτη τη φορα (απο μεσα προς τα εξω... :D )

Για μενα καλός παιδικος σταθμος ειναι ενας σταθμος που καταρχην ειναι καθαρος, περιποιημενος.. και ασφαλης για τα παιδια. Αυτο για να το διαπιστωσεις δεν θα κοιταξεις την ταξη.. στην ταξη μπορει να επικρατει το χαος γιατι τα παιδια μπορει να παιζουν να κανουν καποια δραστηριοτητα ή οτιδηποτε άλλο.. Αυτο θα το διαπιστωσεις κανοντας μια επίσκεψη στις τουαλετες και οχι μονο στις παιδικες γιατι μια καλη καθαριστρια θα φροντισει να ειναι όλοι οι χωροι καθαροι και οχι μονο οτι βλέπουν οι γονεις.. και φυσικα στην κουζινα. Εκτεθιμενες μπριζες, σκαλες χωρις πορτακι ασφαλειας, η μη υπαρξη πυρασφαλειας, χαλασμενες κουνιες και σπασμενα παιχνιδια στην αυλή δεν ειναι οτι καλύτερο για την ασφαλεια των παιδιων.

Φυσικα αλλος σημαντικος παραγοντας ειναι η αναλογια παιδιων - παιδαγωγων.. η καλύτερη δασκαλα του κόσμου δεν μπορει να κανει τιποτα με μια ταξη με 20 3χρονα... Μια μετρια δασκαλα θα κανει "παπαδες" με μια ταξη με 8- 10 παιδακια.

Οσο αφορα τις "εξωσχολικες δραστηριοτητες" εμενα ο ορος δεν μου λεει και πολλα γιατι πολλοι σταθμοι διαφημιζονται με αυτον τον τροπο και τελικα δεν κανουν τιποτα.. Πιστευω οτι ειναι καλύτερο να σου πουν λίγα και να κανουν πολλα στην πορεια..

Η απόσταση δεν νομιζω να αποτελει ανασταλτικο παραγοντα... Επειδη συνηθως δουλευα σε σταθμους του δημου που βασικο κριτηριο για να στο παρουν το παιδι ήταν η απόσταση (παει οπως στα σχολεια) πολλα παιδια εμεναν διπλα και ποτε δεν ειχαμε πρόβλημα.. αντιθετα ειχα αντιμετωπίσει πρόβλημα με παιδι που η μαμα του δουλευε ακριβως διπλα και πεταγοταν όλη την ωρα να δει τι κανει το παιδι αλλα το πρόβλημα ήταν της μαμας κυριως όχι του παιδιου... απλα του το μετεδιδε..

Συμβουλη προς όλες τις μαμαδες (παλι από μεσα προς τα εξω...)

Αν αποφασισετε να πατε το παιδι στον παιδικο και θελετε να προσαρμοστει ευκολα , να μην κλαιει τσιριζει και χτυπιεται, καλό ειναι να το σκεφτητε πολύ καλά πριν το κανετε.. Να το πατε οταν θα ειστε ετοιμες ΕΣΕΙΣ να αποχωριστειτε το παιδι. Μια μαμα που κλαιει εξω από την πορτα ειναι οτι χειροτερο για την προσαρμογη του παιδιου στο σχολικο περιβαλλον. Μια μαμα που από μεσα της νιωθει χιλιαδες τυψεις που αφηνει το αγγελουδι της ειναι ακόμα χειροτερο εστω κι αν δεν το δειχνει.. το παιδι το αντιλαμβανεται, το νιωθει. Δεν ειναι εγκλημα να πας το παιδι σου στον παιδικο σταθμο, δεν το ΠΑΡΑΤΑΣ.. το αφηνεις για λιγες ωρες σε ενα ασφαλες περιβαλλον που συντομα θα αγαπήσει τοσο πολύ που μπορει να μην θελει να γυριζει στο σπίτι..

Μην νιωθετε αντιζηλια για τη δασκαλα.. Η καθεμια εχει μια ξεχωριστη θεση στην καρδια του παιδιου.

Μην αμφισβητητε τη δασκαλα (κυριως μπροστα στο παιδι..) Αν εχετε καποια αντιρρηση για τον τροπο της (σε οποιοδηποτε τομεα) μπορειτε να το συζητησετε μαζι της οχι ομως παρουσια του παιδιου. Και μια τελευταια συμβουλή... Οταν εχετε κάποιο πρόβλημα με μια δασκαλα πρωτα απευθυνεστε σε αυτην και μετα στη διευθυνση του σταθμου...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

συμφωνώ στα περισσότερα και να προσθέσω

Ειδικά αυτά που λες για το άγχος των μαμάδων - οι μπαμπάδες το παίρνουν πολύ πιό αποφασισμένα, αν και σοκάρονται πολύ εσωτερικά χωρίς να το δείχνουν.

ένα απο τα πιο βασικά πράγματα είναι το εάν έχουν στην αρχή ένα διάστημα

5 μέρες πχ

΄που η μαμά μπορεί να βρίσκεται στον διάδρομο ή στο γραφείο, καθισμένη, να διαβάζει ένα βιβλίο πχ.

έτσι ώστε το παιδί να προσαρμοστεί κάπως.

ναι αυτές οι μέρες αρκούν μιά χαρά, συνήθως στο 99% των περιπτώσεων.

εάν δεν είναι η μαμά μπορεί μιά χαρά να είναι άλλο οικείο πρόσωπο όπως η γιαγιά.

όμως πρέπει να είναι το ίδιο άτομο αυτές τις μέρες , όχι να αλλάζει.

στο εξωτερικό αυτό το διάστημα είναι εντελώς διαδεδομένο και φυσικό, ... πάλι στην Ελλάδα αυτό είναι πρωτοτυπία όπου διατάζουν στους γονείς να φύγουν απο την πρώτη μέρα. τραυματικό γεγονός κανονικότατα....

είναι πολύ σημαντικό να νιώσει καποιου είδους ασφάλεια το παιδί με κάποιον παρών που γνωρίζει καλά.

το άτομο αυτό δεν πρέπει να ασχολείται με το παιδί, εκείνη τη στιγμή. ούτε καν να του πει να παει να παιξει.. απλώς θα κάνει δουλειά, και θα το λέει κιόλας στο παιδί εάν αυτό ρωτάει. (γιατι αλλιώς το παιδί θα το πάρει σαν ένδειξη ότι προσπαθεί να το διώξει αν του λέει -κοίτα τι κάνουν τα παιδιά γιατί δεν είσαι μαζί τους κτλ). η δασκάλα είναι αυτή που κάνει την δουλειά να το δελεάσει.

όσο για τις εκδρομές και εξωσχολικές δραστηριότητες, θα διαφωνήσω, γιατί, εάν δεν πούν απο την αρχή τι πρόγραμμα έχουν σιγά μην το κάνουν αργότερα.... έτυχε να το δείς εσύ αυτό dora σε παιδικό?

αφού συνήθως κάνουν λιγότερα απο ότι λένε. εάν λένε και λίγα, τι σημαίνει - δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν τίποτα?

γενικά αυτά τα εξωσχολικά, τα κάνουν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, .. μπορεί να φαίνεται σαν να είναι κατι που χρησιμοποιεί κάποιος για να κάνει εντυπωση, όμως για τα παιδιά έχει τεράστια σημασία να βλέπουν κάτι απο όλες τις πλευρές.

Έτσι είναι που ανοίγει το μυαλό τους, μαθαίνουν ότι σε κάθε πράγμα υπάρχουν 1000 πράγματα απο πίσω, ότι δεν έιναι όλα άσπρο μαύρο κτλ.....έτσι μαθαίνουν και στο μέλλον να τα αναζητούν αυτα τα 1000 πράγματα και όχι να παίρνουν σαν δεδομένο ότι τους προσφέρεται.

R.I.P. Michael Jackson.

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες και αναλυτικές απαντήσεις σας!! :D

Αλήθεια πάντω έχω ακούσει ότι σε πολλούς παιδικούς σταθμούς, δεν αφήνουν τους γονείς να μπούνε μεσα στους χώρους.

Ίσως μόνο στην αρχή που πρέπει να κάνουν την εγγραφή.

Πάντως γενικότερα δεν έχω άγχος που τον αφήνω γιατί ξέρω ότι διασκεδάζει.

Μερικές φορές στεναχωριέμαι όταν γυρίζω σπίτι (στην γιαγιά ) να τον πάρω και δεν μου δίνει σημασία, αλλά και πάλι δεν τον πιέζω γιατί δεν θέλω να καταπιεσω την προσωπικότητα του.

Γενικότρα πάντως είναι κοινωνικός και δεν έχει πρόβλημα με τους ξένους, έτσι δεν αγχόνομαι, ούτε φαντάζομαι ότι θα έχουμε επισόδεια προσκόλλησης. Ελπίζω να μην αλλάξει αυτό με τον ερχομό του νέου μέλους και έχουμε ζήλιες..

Πάντως έτσι και αλλιώς σε όποιο σταθμό και να πάμε,σίγουρα θα κοιτάξω τα πράγματα που μου είπατε πρώτα, γιατί όλα αυτά είναι πολύ ποιο σημαντικά από την απόσταση..

Ετχαριστώ πολύ και πάλι

Τι σημαινει απαγορευεται ο γονιος να μπει στους χωρους του ΠΣ? μεγα λάθος... Σιγα μην υπαρχει και νομις να το απαγορευει.. Ειναι αναφερετο δικαιωμα σας να επισκεπτεστε τους χωρους που βρισκεται το παιδι σας.. Το μονο που μπορουν να απαιτησουν ειναι πχ να μην μπαινενε σε καποιο συγκεκριμενο χωρο που χει μοκετα με τα παπουτσια.. ή αν ας πουμε πατε να παρετε το παιδι σε μια ωρα που κανουν κατι πχ τρωνε να μην μπειτε στην τραπεζαρια και αποσπασετε την προσοχη όλων των παιδιων..ή στην κρεβατοκαμαρα την ωρα που κοιμουνται.. Αυτο ομως δεν σας απαγορευει να κοιταξετε διακριτικα ή να επισκεφτητε τους χωρους άλλες ωρες.

Μαρια αυτο που θελω να πω στα κοριτσια και ισως δεν το διατυπωσα σωστα ειναι οτι αρκετοι σταθμοι πουλανε "φυκια για μεταξωτες κορδελες" και οτι ενας σταθμος που σου λεει "Προσφερω καρατε, μπαλετο, Αγγλικα, ζωγραφικη, τενις και 1 εκδομη καθε βδομαδα" δεν ειναι απαραιτητα καλύτερος από εναν συνοικειακο που προσφερει τα τυπικα πραγματα... Δυστυχως δεν εχουν ολοι οι γονεις την δυνατοτητα να πληρωσουν εναν ακριβο παιδικο σταθμο και για μενα στην περιπτωση του ιδιωτικου ισχυει το "οτι πληρωνεις περνεις" Δεν μπορει ενας παιδικος με 300 ευρω το μηνα να τα κανει όλα αυτα και όμως καποιοι τα διαφημιζουν... Οπότε αν τα οικονομικα σου ειναι περιορισμενα καλυτερα να αρκεστεις σε απλά πραγματα.. Το λεω αυτο γιατι πολλα εχουν δει τα ματια μου .. δεν εχω δουλεψει βεβαια σε περιοχες των βορειων προαστιων και δεν ξερω τι καθεστος επικρατει εκει αλλα επειδη ζω σε μια πιο "λαικη περιοχη" που οι περισσοτεροι ανθρωποι ανηκουν στη μεση ταξη αυτο το "παραμυθι" κυκλοφορει πολύ..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ναι ναι,... έτσι είναι το έχω δεί και αυτό...

θέλει μία κριτική ματιά γενικά - ένα καλό ζύγισμα με καλή πληροφόρηση...

σίγουρα δεν κάνουν όλοι αυτά που λένε πάντα...δυστυχώς..

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Εγω πιστευω οτι μολις δεις καμποσους θα σου κανει "κλικ" που λεμε ο σωστος....

Σε ολους οσους πηγαμε μας εδειξαν τα παντα

ΟΜΩΣ

η συμπεριφορα των ανθρωπων ηταν το Α και το Ω..... το χαμογελο που το εβλεπες στα ματια του αλλου.....

Ενταξυ η καθαριοτητα "μετριεται" οι δραστηριωτητες το ιδιο

Η "ποιοτητα" των ανθρωπων ομως σε σχεση με τα παιδια..... ειναι κατι που το νιωθεις και μονο...

Θα συμφωνησω μαζι σου φοκιον.. σε εναν απαισιο σταθμο με αθλιες συνθηκες δυο καλοι ανθρωποι μπορουν να κανουν θαυματα.. Αλλωστε ειδικα τα μωρακια αυτο που χρειαζονται ειναι φροντιδα και αγαπη.. Ο σταθμος που σκεφτομαι να γραψω τον μικρουλη στεγαζεται στον πρώτο οροφο ενος κτιριου, δεν εχει καν αυλη, ειναι πολύ "φτωχος" δηλαδη δεν εχει ιδιαιτερους πορους και πολλες φορες οι δασκαλες αναγκαζονται να βαλουν μεχρι και το χερι στην τσεπη για να κανουν κατι τα παιδια αλλα το προσωπικο ειναι αψογο.. ολες οι κοπελες ειναι φοβερες, μια και μια.. αγαπανε φοβερα τα παιδια και κανουν πολύ καλη δουλεια.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Αρα...

Απαντας μονη σου :wink::wink::wink::wink::wink::wink:

Ειναι αυτο το "κατι" που θα σε κανει να νιωσεις οτι το παιδι σου θα ειναι ασφαλες και ευτυχισμενο, παρ' ολο που δεν θα ειναι μαζι σας.........

• 2 weeks later...

Κορίτσια καλημέρα.

Έγραψα και εγώ την κόρη μου στον παιδικό σταθμό και θα ξεκινήσουμε

το Σεπτέμβριο.

Έχω λίγο άγχος αν και πιστεύω πως θα τα πάμε καλά μιας και η μικρή είναι

εξοικειωμένη με τους χώρους του σταθμού.

Αυτό γιατί έμαθα πως ο σταθμός που με ενδιέφερε οργάνωνε κάθε Δευτέρα

δράσεις γονείς-παιδιά μαζί.

Έτσι ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε. Δεν είχα πει ότι ήθελα να γράψω την μικρή στο σταθμό και αυτό γιατί ήθελα να τσεκάρω πρώτα το περιβάλλον, τους ανθρώπους κ.λ.π.

Έμεινα ενθουσιασμένη και από το περιβάλλον αλλά και από το γεγονός ότι είδα ανθρώπους να αγαπάνε τα παιδιά και τη δουλεία τους. Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όσες φορές πήγα μπορούσα να επισκεφθώ όλους τους χώρους.

Θα σας ενημερώσω για περισσότερα όταν θα ξεκινήσουμε δηλ. προς το τέλος Αυγούστου που θα έχουμε τη βδομάδα προσαρμογής.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι επειδή στο σταθμό πηγαίναμε μαζί μήπως νομίζει ότι θα είμαι και εγώ μαζί της.

ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.. ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

εάν μεσολάβησε κάποιο διάστημα θα είναι πολύ καλό.

αυτό που δεν είναι τόσο καλό είναι ταυτόχρονα με την προσαρμογή, στον ίδιο χώρο, να πηγαίνετε ένα απόγευμα μαζί, και το πρωί τις υπόλοιπες μέρες μόνη της.

Αυτό το διαχωρισμό δεν μπορεί να τον αντιληφθεί το παιδί -

μπορεί να αντιληφθεί, ότι πηγαίνατε κάποτε μαζί - πχ μέχρι πρίν ένα μήνα αλλά μετά να αρχίσει το σχολείο και θα κάνετε άλλα πράγματα μαζί, αλλού.

είναι δυο διαφορετικά πράγματα και μόνο έτσι μπορεί να τα αποδεχτεί - σαν ξεχωριστά πράγματα σε ξεχωριστό χρονικό διάστημα.

οπότε μόνο ταυτόχρονα να μήν είναι.

εάν λεει για να μείνεις, εσυ θα πεις -

βλέπεις, σήμερα, εδώ δεν είναι άλλες μαμάδες, η μαμά του χχχ πήγε στο σούπερμάρκετ για να φτιάξει το αγαπημένο του φαγητό ή πήγε στην δουλειά της είδες?

Ρωτήστε ένα άλλο παιδί να το επιβεβαιώσει.

αν πει

"θέλω να μείνεις ..." (μην απαντήσετε δεν μπορώ κτλ κτλ αλλά απαντήστε)

"σου άρεσε πολύ που ήμασταν εδώ μαζί και παίζαμε, την άλλη μέρα, ε ?"

"ναιιιιι"

"και εμένα μου άρεσε ΠΑΡΑ πολύ!!! το απόγευμα θα κάτσουμε μαζί στο σπίτι, να παίξουμε πολύ πολύ και να μου πείς τι κόλπα έμαθες εδώ, έτσι?"

αν πεί ναι

"τέλεια, προσπάθησε να θυμηθείς και τα τραγουδάκια!!"

αν πεί όχι

"εντάξει, δεν θα κάνουμε τίποτα στο σπίτι αν δεν θες"

και ΑΓΚΑΛΙΑ! :)

δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις.. απλώς διευκρίνηση ότι αυτά που κανατε μαζί εκεί μπορείτε να τα κάνετε και στο σπίτι. και να καλέσετε και φίλους του κτλ μαζί με τις μαμάδες τους κτλ.

αν έχουν περάσει δυο μήνες είναι πιθανό (ανάλογα την ηλικία της) να έχει "ξεχάσει" λίγο το ότι ήσασταν μαζί. Μην της το πείς πάντως, πρίν την προσαρμογή. (μην της πείς ότι θα είναι μόνη της πχ)

απλώς ότι θα πάτε σχολείο που θα έχει παιδάκια και παιχνίδια. όχι σε ποιό, όχι με ποιόν, τίποτε άλλο. έτσι ώστε απλώς να είναι περίεργη και να μην αρχίσει να αναρωτιέται και να βαθμολογήσει έτσι αρνητικά τα συναισθήματά της για τον παιδικό. μόνο θετικά πράγματα και όχι πολλά πολλά. Σαν να είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

• 6 months later...
Το λεω αυτο γιατι πολλα εχουν δει τα ματια μου .. δεν εχω δουλεψει βεβαια σε περιοχες των βορειων προαστιων και δεν ξερω τι καθεστος επικρατει εκει αλλα επειδη ζω σε μια πιο "λαικη περιοχη" που οι περισσοτεροι ανθρωποι ανηκουν στη μεση ταξη αυτο το "παραμυθι" κυκλοφορει πολύ..

Δωράκι,

Έχεις δουλέψει Δυτικά Προάστεια καθόλου? Εγώ μένω Νίκαια. Ξέρεις κάτι από εδώ γύρω (Νίκαια, Κορυδαλλό, Πειραιά κλπ.?)

Ευχαριστώ πολύ

Και να ρωτήσω και κάτι στο θέμα μας.

Θα στείλω τον μικρό μου παιδικό από του χρόνου.

Σκεφτόμασταν με τον άνδρα μου, κάτι πιο πολύ για κοινωνικοποίηση και "ένταξη" οπότε έχουμε προσανατολιστεί να βρούμε έναν σταθμό που να έχει ΕΙΔΙΚΑ τμήματα για κάποιες μέρες (όχι δηλαδή 5νθήμερο) και κάποιες ώρες. Δηλαδή όλα τα παιδάκια που θα συμμετέχουν σε αυτό το τμήμα να είναι ίδιες, λίγες ημέρες και ώρες.

Η συμβουλή σας είναι να κοιτάξω σταθμό που να είναι κοντά στο σπίτι μας ή που να μας "καλύπτει" στα υπόλοιπα? (δυστυχώς ακόμα δεν οδηγώ...)

Σας ευχαριστω πολύ.

• 2 months later...

Αν προσανατολίζεσαι σε ιδιωτικό σταθμό με σχολικό να αποφύγεις την πολύ μεγάλη απόσταση για να γλιτώσει το παιδί και το πολύ πρωινό ξύπνημα από τόσο νωρίς και τις μεγάλες διαδρομές απο και προς το σταθμό. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να περιοριστείς στο δήμο σου. Μπορείς να κοιτάξεις σταθμούς σε όμορους δήμους που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτεις και βέβαια πριν αποφασίσεις να τσεκάρεις τα ωράρια και τη διάρκεια των δρομολογίων του σχολικού.

Εμείς μένουμε Καλλιθέα, Τζιτζιφιές και πήγαμε το γιο μας σε παιδικό της Ν.Σμύρνης. Η Εύα και η Χριστίνα θα πάνε στον Άλιμο. Η απόσταση, το ωράριο και τα δρομολόγια είναι αποδεκτά για μας και στις δύο περιπτώσεις.

Αν μιλάς για δημοτικό παιδικό ή κάποιον χωρίς σχολικό, τότε σίγουρα πρέπει να είναι κοντά σου, ιδιαίτερα αφού δεν οδηγείς.

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

το σκεπτικό που έχουμε εμείς (ο άντρας μου κι εγώ) είναι να στείλουμε το παιδί στον παιδικό σταθμό της γειτονιάς μας (δημόσιος βέβαια κι όχι ιδιωτικός)

ο λόγος είναι ότι εκεί θα γνωρίσει τους πρώτους του φίλους που αργότερα θα είναι μαζί στα προνήπια... στα νήπια.. και μετά στο σχολείο.

Κοινώς δεν θα πρέπει να αποχωρίζεται συνεχώς τις παρέες του και τα φιλαράκια του κι ίσως καταφέρει κι έχει ένα φίλο στο μέλλον που θα μπορεί να λέει... αυτος ο φίλος μου είναι απ το νηπιαγωγείο! όπως λέω κι εγώ για μια μου φίλη :wink:

Και αφου εχουμε φαει το πακετο με την αποσταση σας απαντω και γω... προτιμηστε καποιον σταθμο που να ειναι κοντα στην περιοχη σας..

Εγω δυστυχως λογω συνθηκων που ολοι ξερετε δεν μπορεσα να τον γραψω σε κοντινο σταθμο με το σπιτι μου και αυτο εχει τα εξης μειον..

1ον.. το παιδι κουραζεται παρα πολυ με την διαδρομη , το ιδιο κι εγω γιατι δεν ειναι ευκολο να οδηγεις δυο ωρες με ενα παιδι στο πισω καθισμα να γκρινιαζει..

2ον.. τις μερες που εγω δεν παω στη δουλεια για τον χι ψι λογω πχ σθενεια αδεια κλπ δεν παει και το παιδι.. θα ηταν ιδιαιτερα βολικο να πηγαινει και αυτες τις μερες εστω για λιγες ωρες.. φανταστειτε οτι οταν εχω υπηρεσια πχ Δευτερα η μαμα μου ειναι υποχρεωμενη να τον κρατησει απο την Κυριακη το βραδυ γιατι τη δευτερα δεν θα παει σχολειο και εφοσον εγω γυρναω σπιτι Τριτη μεσημερι πρεπει να τον κρατησει και την Τριτη.. Γιατι ο σταθμος ειναι πολυ μακρυα και κανεις δεν μπορει να τον παει..

3ον .. εννοειτε οτι οταν θα παει δημοτικο δεν θα ξερει κανεναν.. ολοι οι φιλοι του θα ειναι παιδακια που θα μενεουν μιαμιση ωρα μακρυα απο αυτον..

Για τους παραπανω λογους του χρονου θα κανω μια αποπειρα να τον γραψω στον δημοτικο.. Αν αποτυχει (εννοειτε θα βαλω και μεσον αλλα μπορει καποιος να εχει μεγαλυτερο απο μενα και ο βρεφονηπιακος παιρνει μονο 20 παιδακια) θα δω τοτε τι θα κανω.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 4 weeks later...

Είμαι σε τόσο δύσκολη κατάσταση και ψυχολογικά τόσο φορτισμένη... :( Ειλικρινά νιώθω μπλοκαρισμένη, δεν ξέρω τι να κάνω.

Από την μία θα στείλουμε τον μικρό από Σεπτέμβριο σε κάποιο (Δημόσιο) παιδικό σταθμό και αυτό είναι το σίγουρο. Το παιδάκι θέλει παρέες, βαριέται στο σπίτι όσο και αν τον βγάζω κάθε μέρα και σε παιδότοπους και σε παιδικές χαρές. Έχει ανάγκη από επαφή με παιδάκια τον βλέπω πόσο πολύ το θέλει. Από την άλλη θέλω να τον πάω κάπου για λίγες ώρες, άντε το πολύ μέχρι τις 2 για να μην αισθάνεται πως τον αφήνουμε όλη μέρα εκεί. Και επιπλέον πρέπει να βρω και μία extra εργασία για αυτές τις ώρες.... :roll: τι τραβάμε οι μανούλες....