Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

5 χρονών και πρόβλημα με το ρο.

Recommended Posts

Έκανα μια γρηγόρη αναζήτηση στην ενότητα και δεν βρήκα κάτι σχετικό.

Αν υπάρχει, ζητώ συγνώμη.

Ο γιος μου είναι 5 ακριβώς και ενώ μιλάει πολύ καθαρά δεν μπορεί με τίποτα να πει το ρο. Δεν ξέρω σε ποια ηλικία καταφέρνουν τα παιδιά να το πουν.

Να περιμένω ή να ζητήσω βοήθεια από ειδικό ?

Διαφημίσεις

Έκανα μια γρηγόρη αναζήτηση στην ενότητα και δεν βρήκα κάτι σχετικό.

Αν υπάρχει, ζητώ συγνώμη.

Ο γιος μου είναι 5 ακριβώς και ενώ μιλάει πολύ καθαρά δεν μπορεί με τίποτα να πει το ρο. Δεν ξέρω σε ποια ηλικία καταφέρνουν τα παιδιά να το πουν.

Να περιμένω ή να ζητήσω βοήθεια από ειδικό ?

Το "ρ" γενικά είναι ο πιο δύσκολος ήχος και πολλά παιδιά αργούν να τον καταφέρουν.

Γνώμη μου είναι να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι, και αν δεν το κατακτήσει μέχρι τα μέσα καλοκαιριού (χοντρά χοντρα σε 2 μήνες), να πας σε κάποιον λογοθεραπευτή.

και εμενα δεν το λεει ρωτησα την παιδιατρο και μου ειπε πριν παει δημοτικο αν δεν εχει ξεκαθαρισει να παμε για λογοθεραπειες αλλα ειπε πιο κοντα στα 6 φτιαχνει το ρο

Διαφημίσεις

Ο δικός μου είναι 5 και ενώ μπορεί να το πει πολύ καλά, δεν το χρησιμοποιεί. Ξέρω πάντως πως για το ρο δίνουν όριο μέχρι τα 6,5. Μια λογοθεραπεύτρια που ρώτησα, μου είπε πως ίσως έχει κοντό χαλινό στην γλώσσα. Πάντως αν δεν το πει μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα πάει νήπια, θα απευθυνθούμε σε ειδικό.

εγω το ειπα γυρω στα 7! δε νομιζω ναναι λογος ανησυχιας προς το παρον. εμενα παλι εκλεισε τα 4 και δε λεει το ''σ'' το λεει σαν ''θ'' θα περιμενω ομως δε θα κανω κατι προς τοπαρον

1-2-3MPOMPIRES!!!

Λοιπον διαβασα το θεμα σου και ρωτησα εναν φιλο λογοθεραπευτη.

Μου ειπε πως αφηνουμε χρονο στο παιδι.... αν δεν το πει μεχρι και το νηπιο τοτε απευθυνομαστε σε λογοθεραπευτη και περιμενουμε...συνηθως τα αποτελεσματα φαινονται ως τα χριστουγεννα που το παιδι πηγαινει 1η δημοτικου.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Λοιπον διαβασα το θεμα σου και ρωτησα εναν φιλο λογοθεραπευτη.

Μου ειπε πως αφηνουμε χρονο στο παιδι.... αν δεν το πει μεχρι και το νηπιο τοτε απευθυνομαστε σε λογοθεραπευτη και περιμενουμε...συνηθως τα αποτελεσματα φαινονται ως τα χριστουγεννα που το παιδι πηγαινει 1η δημοτικου.

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα περιμένω κι εγώ λίγο ακόμα, γιατί όταν δοκιμάζουμε και το προφέρει σκέτο, το ψιλοκαταφέρνει. Στις λέξεις όμως δεν μπορεί να το πει.

Διαφημίσεις

εγω το ειπα γυρω στα 7! δε νομιζω ναναι λογος ανησυχιας προς το παρον. εμενα παλι εκλεισε τα 4 και δε λεει το ''σ'' το λεει σαν ''θ'' θα περιμενω ομως δε θα κανω κατι προς τοπαρον

Νομίζω ότι είναι μικρό ακόμα και πρέπει να περιμένεις. Αχ τι τραβάμε κι εμείς οι μανούλες!

Ο δικός μου είναι 5 και ενώ μπορεί να το πει πολύ καλά, δεν το χρησιμοποιεί. Ξέρω πάντως πως για το ρο δίνουν όριο μέχρι τα 6,5. Μια λογοθεραπεύτρια που ρώτησα, μου είπε πως ίσως έχει κοντό χαλινό στην γλώσσα. Πάντως αν δεν το πει μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα πάει νήπια, θα απευθυνθούμε σε ειδικό.

Εγώ λέω καλύτερα να περιμένουμε να τελειώσουν και το νήπιο. Εμένα το προφέρει σκέτο, αλλά στις λέξεις υπάρχει το πρόβλημα.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι καλό είναι τέτοια μικροθεματάκια να "φτιάχνονται" πριν το παιδί πάει στην α' δημοτικού, όπου το παιδί θα έχει εξτρά διάβασμα...

Ξέρω 3 περιπτώσει παιδιών στο περιβάλλον μου που δεν το πρόφερα και όταν τα παιδιά πήγαν α'δημοτικού δεν το έγραφαν κιόλας και το ένα από αυτά το έγραφε όπως το πρόφερε...

Προσωπικά επειδή ο γιος μου Σεπτέμβριο θα πάει α'δημοτικού αν είχε τέτοιο θέμα θα τον ξεκινούσα τώρα λογοθεραπίες μπας και τελειώναμε μέχρι Σεπτέμβρη..

rQGhp3.png

Προσωπικά επειδή ο γιος μου Σεπτέμβριο θα πάει α'δημοτικού αν είχε τέτοιο θέμα θα τον ξεκινούσα τώρα λογοθεραπίες μπας και τελειώναμε μέχρι Σεπτέμβρη..

ναι ετσι καπως τα πε κ ο λογοθεραπευτης που ρωτησα

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Εμένα του χρόνου θα πάει νήπιο. Να περιμένω και αυτό το χειμώνα και αν δω ότι δεν το λέει καθαρά, απ΄την άνοιξη να απευθυνθούμε σε ειδικό.

Νομίζω ότι είναι το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις..

rQGhp3.png