Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συσπάσεις στο πρώτο τρίμηνο

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα...

πείτε μου σας παρακαλώ όσες μπορείτε και γνωρίζετε...

Η γιατρός μου χθες μου συνέστησε να πάρω άδεια μέχρι να γεννήσω γιατί εκτός ότι υπάρχει λεύκωμα στα ούρα μου που πρέπει να το ελέγχω, ο τράχηλος μου είναι πολύ χαλαρός και φοβάται για συσπάσεις και πρόωρο τοκετό.Μάλιστα μου έδωσε και κάποια χάπια που βοηθάνε για τις συσπάσεις καθώς μου είπε ότι ειναι καλό να τρώω την ημέρα 3 ασπράδια από αυγό (βρασμένα εννοείται).

Νιώθω συχνά από κάτω κάτι σαν συσπάσεις...αλλά δεν ξέρω αν πραγματικά είναι....Πως είναι πραγματικά οι συσπάσεις; Συνοδεύονται με πόνους;

Διαφωτίστε με βρε κορίτσια...για να ξέρω...

Διαφημίσεις

Κοριτσάκι εγώ είμαι στη 16 εβδομάδα και έχω συσπάσεις από την 8!! Νοσηλεύτηκα κι όλας για 10 μέρες γιατι είδα και αιματάκι. Από τότε είμαι συνέχεια στο κρεβάτι, δηλ μόνο για τουαλέτα σηκώνομαι. Αυτό που βασικά θέλω να σου πω, που μου το είπε και η γιατρός μου, είναι οτι οι συσπάσεις θέλουν ξάπλα! Όχι να κάθεσαι στον καναπέ ή στη πολυθρόνα, ξάπλα στο κρεβατάκι κανονικά!!! Εγώ τις συσπάσεις τις νιώθω σαν σφίξιμο χαμηλά στην κοιλιά άλλοτε με πόνο κι άλλοτε χωρίς. Τώρα παίρνω utrogestan, buscopan & trofocard τρία κάθε μέρα.

Αυτό που θα σε συμβούλευα, επειδή την πάτησα και κατέληξα στο νοσοκομείο (που δεν παλεύεται με τίποτα...) , είναι να πάρεις την αδειούλα σου και να κάνεις τις χαλαρωτικές σου ξάπλες (τώρα που μπορείς)!!!

Αντε καλό κουράγιο..

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

δες κι εδώ γλυκιά μου summerday

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6121

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3033&highlight=%D3%F5%F3%F0%DC%F3%E5%E9%F2

τί χάπια σου έδωσε να πάρεις;;;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3033&highlight=%D3%F5%F3%F0%DC%F3%E5%E9%F2

Μου έδωσε τα πρε-παρ, μισό χάπι ανά 8ωρο και 2 φορές τη μέρα μαγνήσιο...αλλά δεν ξέρω ρε κορίτσια..διάβασα πως είναι οι συσπάσεις αλλα νομίζω ότι δεν έχω νιώσει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα...Λέτε να μου τα δίνει προληπτικά;...γιατί από τη μέτρηση του τραχήλου μου στο Β επιπέδου φάνηκε λέει ότι ειναι χαλαρός....

Βρε κορίτσια..απο περιέργεια...πείτε μου σας παρακαλώ, τί μέτρηση έδειξε για τον τράχηλο σας η Β επιπέδου;

Εμένα 20mm.Εσάς; Θέλω να δω πόσο χαλαρός φαίνεται σε σχέση με τις δικές σας μετρήσεις...

Διαφημίσεις

Εμένα στη Β' επιπέδου έχει γράψει μήκος 37mm και ότι είναι κλειστός.

Αυτές απ' ότι μου είπε είναι πολύ καλές μετρήσεις και δείχνουν ότι μάλλον δε θα γίνει πρόωρα η γέννα.

Σχετικά με τις συσπάσεις δεν έχω εμπειρία αλλά πιστεύω ότι αν κάνεις ότι σου πει ο γιατρός σου θα δεις καλά αποτελέσματα. Γι' αυτό το θέμα μάλλον θα έχουν περισσότερα να σου πουν άλλες κοπέλες που τα έχουν περάσει.

summerday μπορεί να σου τα έδωσε προληπτικά, δεν ξέρω αν τα δίνουν έτσι απλά...δεν είμαι σίγουρη. Ρώτησέ τον :wink:

Εγώ τα πήρα επειδή είχα συσπάσεις τοκετού και πολλούς πόνους...

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Eμενα στο Β επιπεδου ο τραχηλος ηταν 45 mm, αλλα συσπασεις εχω απο τον 4 νομιζω. Φυσικα εκανα πολλες ταρζανιες,εσκυβα συνεχεια κ γενικα κουραζομουν.Παντως ο γιατρος μου εγραψε μαγνησιο 3 φορες την ημερα.Τα παιρνω γυρω στις 2 βδομαδες αλλα οι συσπασεις συσπασεις.Ειδικα το βραδυ.Χτες που πηγα μου ειπε να μην ανησυχω...Του εχω εμπιστοσυνη

• 4 months later...

και εμενα 45μμ ειναι ο τραχηλος και μου ειπε οτι ειναι κλειστος εγω εχω και τεραστιο προβλημα με τις συσπασεις και πονο περιοδου εντονο τωρα αν ανοιξε καθολου δεν ξερω θα παω στον γιατρο να δω

uiphp3.png

Μου έδωσε τα πρε-παρ, μισό χάπι ανά 8ωρο και 2 φορές τη μέρα μαγνήσιο...αλλά δεν ξέρω ρε κορίτσια..διάβασα πως είναι οι συσπάσεις αλλα νομίζω ότι δεν έχω νιώσει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα...Λέτε να μου τα δίνει προληπτικά;...γιατί από τη μέτρηση του τραχήλου μου στο Β επιπέδου φάνηκε λέει ότι ειναι χαλαρός....

προφανως εισαι πανω απο 20 εβδομαδες αρα δεν σε παιρνει για περιδεση που θα ηταν μια πιθανον καλη λυση, συνεπως το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις την αγωγη του γιατρου σου και να κατσεις πολυ φρονιμη..προσεχουμε για να εχουμε λενε..επισης..οι συσπασεις δεν ειναι οπωσδηποτε επωδυνες και καμια φορα δεν εμφανιζουν πετρωμα..εγω ειχα βουβες συσπασεις για δυο εβδομαδες μετα απο επεμβαση περιδεσης και δεν το καταλαβαινα..ο γιατρος το εβλεπε στον υπερηχο..

αρα φαρμακακια και ξεκουραση..ασε αλλους να τρεχουν για σενα..και οπως τα λες ειναι οντως χαλαρος ο τραχηλος..αρα προσοχη..

Διαφημίσεις

προφανως εισαι πανω απο 20 εβδομαδες αρα δεν σε παιρνει για περιδεση που θα ηταν μια πιθανον καλη λυση, συνεπως το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις την αγωγη του γιατρου σου και να κατσεις πολυ φρονιμη..προσεχουμε για να εχουμε λενε..επισης..οι συσπασεις δεν ειναι οπωσδηποτε επωδυνες και καμια φορα δεν εμφανιζουν πετρωμα..εγω ειχα βουβες συσπασεις για δυο εβδομαδες μετα απο επεμβαση περιδεσης και δεν το καταλαβαινα..ο γιατρος το εβλεπε στον υπερηχο..

αρα φαρμακακια και ξεκουραση..ασε αλλους να τρεχουν για σενα..και οπως τα λες ειναι οντως χαλαρος ο τραχηλος..αρα προσοχη..

ΠΛΕΟΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΗΝΩΝ... :wink:

• 1 year later...

εκανα υπερηχο, δεν φαινονται ομως εκει.εχω εντονους πονους περιοδου , στο κεντρο της μητρας.Τα δεξια και αριστερα (πχ εντερο) δεν τον ανησυχουν.

εκανα υπερηχο, δεν φαινονται ομως εκει.εχω εντονους πονους περιοδου , στο κεντρο της μητρας.Τα δεξια και αριστερα (πχ εντερο) δεν τον ανησυχουν.

Ειχα απιστευτους πονους περιοδου μεχρι το μεσο του δευτερου τριμηνου. Ηταν που μεγαλωνε η μητρα τιποτα παραπανω. Μετα απο το μεσο του 2ου τριμηνου πλεον την αισθανομουν την μητρα κανονικα να σφιγγει και να χαλαρωνει.....ειχαν φυγει οι πονοι περιοδου τελειως.....δεν ξαναγυρισαν ποτε.....παρα μονο μετα την γεννα.....καλη συνεχεια αλλα δεν νομιζω να ειναι κατι.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Κ εμενα οταν ποναει η μεση μου, μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι συσπασεις κ ειπε να παιρνω μπουσκοπαν...Ποσα παιρνεις;;;;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Κ εμενα οταν ποναει η μεση μου, μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι συσπασεις κ ειπε να παιρνω μπουσκοπαν...Ποσα παιρνεις;;;;

αρχικα επαιρνα τρεις φορες την μερα μπουσκοπαν.Τωρα τρεις φορες την μερα μισο πρεπαρ και ενα μπουσκοπαν για ωρα αναγκης.ειναι φυσιολογικες οι συσπασεις τοσο νωρις;

καλημερα!εγω μεχρο και τωρα που ειμαι στον εκτο μηνα εχω καποιες φορες πονους σαν της περιοδου αλλα δεν μου εχει δωσει ποτε κατι.μεγαλωνει η μητρα,πιεζει τα υπολοιπα οργανα και ειναι λογικο.μην αγχωνεσαι!εχω ακουσει απο πολλες κοπελες τα ιδια συμπτωματα.

καλημερα!εγω μεχρο και τωρα που ειμαι στον εκτο μηνα εχω καποιες φορες πονους σαν της περιοδου αλλα δεν μου εχει δωσει ποτε κατι.μεγαλωνει η μητρα,πιεζει τα υπολοιπα οργανα και ειναι λογικο.μην αγχωνεσαι!εχω ακουσει απο πολλες κοπελες τα ιδια συμπτωματα.

εγω εχω σχεδον συνεχεια πονους ακομα και με τα φαρμακα, οχι καποιες φορες γι αυτο ανησυχω.Ελπιζω να εχεις δικιο και να μην ειναι κατι σοβαρο.

στην αρχη της εγκυμοσυνης μου νομιζα απο τον πονο οτι θα το χασω το μωρο μου.εχω φτασει ομως στον εκτο και χτυπα ξυλο ολα καλα!απο την αρχη με ειχε ενημερωσει ο γιατρος οτι θα εχω πονακια λογω του οτι ημουν αρκετα αδυνατη.πριν παω στον γυναικολογο που εχω τωρα ειχα μια στη γλυφαδα η οποια απο την πρωτη μερα με φορτωσε στα μπουσκοπαν.ο τωρινος γιατρος μου εχει τελειως διαφορετικη αντιληψη και αντιμετωπιση.

ακολουθα τις οδηγιες του γιατρου σου και ολα θα πανε τελεια!

Εγω εχω απο την αρχη αποκολλησεις οποτε δεν ειναι να τ αφηνω στην τυχη του....και οι οποιες πιθανον να προκληθηκαν απο συσπασεις-αφου ειμαι στον καναπε απο τη μερα της χοριακης!!!!....ενα μπουσκοπαν οταν ποναω κ κανω το σταυρο μου!!!!:)

Εγω εχω απο την αρχη αποκολλησεις οποτε δεν ειναι να τ αφηνω στην τυχη του....και οι οποιες πιθανον να προκληθηκαν απο συσπασεις-αφου ειμαι στον καναπε απο τη μερα της χοριακης!!!!....ενα μπουσκοπαν οταν ποναω κ κανω το σταυρο μου!!!!:)

ενα μπουσκοπαν ολη μερα;στις αποκκολησεις ειχες και αιμα;

οταν ποναει η μεση μου ειπε να παιρνω ενα...

...ειχα καφε υγρα κ 2 φορες παρουσιαστηκε κ πιο κοκκινο.Στους υπερηχους ειδαμε τις αποκολλησεις(η πρωτη εφυγε κ τωρα εχω μια μικρη).Οι συσπασεις δεν φανηκαν αλλα ειπε πως οταν ποναει η μεση μου να παιρνω χαπι.Δεν μου εδωσε δλδ δοσολογια συγκεκριμενη-οποτε προσπαθω να παιρνω οσο λιγοτερα μπορω....Απλα επειδη ειμαι στον καναπε ολη μερα κ νυχτα σκεφτομαι οτι ισως καποιες φορες ο πονος να ειναι κ απο το πιασιμο....

kopela mou se poio mina eisai?giati ego pou eimai stin arxi(5,5 evdomades) eixa xthes mia mikri apokollisi,kati kafe ugra kai ta exo paiksei...pos to antimetopizeis?eisai psyxraimi?pos diorthonetai i apokollisi?

μην φοβασαι , ειναι πολυ συνηθισμενες οι αποκολλησεις στην αρχη.Λιγη ξεκουραση και κολλησε αμεσως.Υπομονη και ολα καλα θα πανε!