Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

στεναχώριες και θηλασμός

Recommended Posts

Καλησπέρα! Ανοιξα αυτό το θέμα εκ μέρους της αδερφής μου που θηλάζει αποκλειστικά το 3μισι μηνών αγοράκι της. Κατευθείαν από το στήθος με πολλή επιτυχία μέχρι στιγμής! Τον τελευταίο καιρό περνάει πολλές στεναχώριες και άγχη, οικονομικά, επαγγελματικά και άλλα. Της ήρθε περίοδος χτες με πάρα πολύ αιμορραγία (ίσως σχετίζεται από τα άγχη και τις στεναχώριες) παρ' όλο που θηλάζει τόσο πολύ! Θέλω να ρωτήσω αν όλα αυτά επηρεάζουν το θηλασμό, εννοώ την παραγωγή γάλατος. Ο μπέμπης μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλώσει κάποια ανησυχία, τρώει κανονικά. Ρωτάω όμως γιατί έχω στεναχωρηθεί με αυτά που περνάει και δε θέλω να επηρεαστεί το θαύμα του θηλασμού που δουλεύει τόσο καλά από την αρχή!

Διαφημίσεις

μην ανησυχεις! συμβαινει να αδιαθετεις ενω θηλαζεις..δεν υπαρχει κανενα προβλημα!

ουτε η στεναχωρια επηρεαζει τον θηλασμο..

το μονο που μπορει να επηρεασει τον θηλασμο, ειναι να μειωσει τα γευματα..πιστευω οτι συνεχιζει οπως πριν, παρα τις δυσκολιες..

83hKp3.png

Όλα λειτουργούν όπως πριν, εννοώ ότι εφόσον ο μπέμπης κλαίει και δηλώνει πείνα τον βάζει στο στήθος και τρώει κανονικά. Δεν έχει αλλάξει κατι από αυτή την άποψη. Η περίοδος δεν πρόκειται να της μειώσει το γάλα απ' ότι κατάλαβα, καθώς ούτε και η άσχημη ψυχολογική διάθεση ε; Ωραία, με καθησύχασες!

αν βαζει το παιδι στο στηθος οπως πριν, δλδ προσφερει συχνα κ ανταποκρινεται στις αναγκες του παιδιου για θηλασμο, δεν θα μειωθει το γαλα. ακομα ειναι κ ευαισθητη λογω λοχειας..οι ορμονες αργουν να επανελθουν καμια φορα... στηριξε την οσο μπορεις , το εχει προφανως αναγκη. καλη συνεχεια.

κ μιας κ ειδα το 2ο μνμ σου, οχι μονο οταν κλαιει το παιδι, αλλα να προσφερει το στηθος συχνα, το κλαμα ειναι η τελευταια ενδειξη πεινας...επισης μπορει το μωρο να θελει να ξεδιψασει ή να παρηγορηθει...

ακομα κ αν το μωρο θελησει να αυξησει τους θηλασμους , ειναι λογικο, μην ανησυχησει πες της!

μπορεις να διαβασεις κι εδω ενα σχετικο θεμα..

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24479

η Αγλαια που ειναι συμβουλος θηλασμου, απο οτι βλεπω λεει οτι εαν σε περιπτωση αυξηθουν οι θηλασμοι , μπορει και να σταματησει η περιοδος..ριξε μια ματια στις απαντησεις της...

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ! Daf την τελευταία φορά που τους είδα, πριν 2 βδομάδες, το μωρό κατανάλωνε το περισσότερο κομμάτι της μέρας πάνω στο στήθος της. Αφού συνειδήτοποιησα την "τραγική" εξάρτηση μητέρας-παιδιού.. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω λυσσάξει να θηλάσω κι εγώ! Γενικά θηλάζει κάθε 2-3 ώρες χωρίς ρολόι, απλά περιμένει από το παιδί να δείξει ότι τη χρειάζεται, αυτό εννοούσα. Ρε κορίτσια δεν είμαι καλή στη συμπαράσταση.. θα προσπαθήσω! Συνήθως ανησυχώ "απ' έξω".

χμμμμ δεν θα το ελεγα ακριβως εξαρτηση μητερας-παιδιου, αλλα το ενστικτο αυτων των φοβερων πλασματων, των μωρων, για επιβιωση:)

με τη στηριξη εννοω οτι εκεινη τη χρειαζεται ολο αυτο τον πρωτο καιρο, οσο μπορει ο καθενας...και μια γλυκια κουβεντα μπορει να ακουσει απο μια καλη φιλη κ αυτη να μεινει;)

με το καλο κ το δικο σου!

μου ηρθε περιοδος στις 45 μερες μετα τη γεννα

θηλαζω ακομα την 23 μηνων κορη μου

αδικια αυτο με την περιοδο οταν ερχετε νωρις αλλα δεν ηρθε η συντελεια του κοσμου

βεβαια αν εχει και προβληματα αυτη την περιοδο θα της φανουν βουνο με τις ορμονες αλλα δεν ειναι λογο διακοπης του γαλακτος

και εγω μεχρι τον 6ο μηνα ημουν πολυ ευερεθιστη και τα εβλεπα ολα πιο σοβαρα απο οτι ηταν στην πραγματικοτητα μεχρι τον 4ο μηνα ηθελα να κλαιω ολη μερα

:( :(

Καλησπέρα κορίτσια! Είπα να μην ανοίξω καινούριο θέμα αλλά έχω απορίες άλλου τύπου αυτή τη φορά. Η αδερφή μου είναι καλύτερα ψυχολογικά αν και η περίοδος δεν έχει σταματήσει, έχει πάρα πολύ αίμα για πολλές μέρες παρ' όλο που συνεχίζει να θηλάζει. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι ο παιδίατρος της είπε να αρχίσει να του δίνει και κρεμούλες από τον 4ο μήνα ή ξένο γάλα πέρα από το θηλασμό. Είναι λογικό αυτό; Αν αρχίσει από τώρα να του δίνει άλλα πράγματα δε θα επηρεαστει η παραγωγή της; Ο μπέμπης είναι 4 μηνών και του έδωσε χτες για 1η φορά και ξένο γάλα, δεν ξέρω γιατί, ίσως με προτροπή του παιδιάτρου παρ' όλο που μια χαρά χόρταινε με το μητρικό και έδειχνε ευχαριστημένος! Πρέπει μετά τον 4ο μήνα να δίνεις και άλλα πράγματα στο παιδί; Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο; Εγω ξέρω ότι από τον 6ο μήνα και μετά ξεκινούν τις στερεές τροφές παράλληλα με το θηλασμό, έτσι δεν είναι;

Το αλλο που θέλω να ρωτήσω είναι ότι εχω βγάλει κάτι γρομπαλάκια στις θηλές μου εκ των οποίων το ένα είναι αρκετά διογκωμένο και ξεφλουδίζει. Βγάζω και πρωτόγαλα από την 20η εβδομάδα και η μαμή μου είπε ότι αυτό είναι πολύ καλό. Όσο για τα γρομπαλάκια μου είπε ότι είναι φυσιολογικά αλλά αν με φαγουρίζουν, ειδικά το μεγάλο, να βάζω μια κρέμα που μου σύστησε από το φαρμακείο. Πώς σας φαίνεται αυτό; Εγώ είχα διαβάσει εδώ ότι δεν κάνει να βάζουμε τίποτα στις θηλές. Λέω να μη βάλω τίποτα, άλλωστε δε με φαγουρίζει ιδιαίτερα, απλά είναι πιο μεγάλο.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...