Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα καταφέραμε...μαλλον. Κοιμαται 8ωρο.

yotasam

Recommended Posts

Γράφω αυτό το θέμα για να δώσω ελπίδα.

Εχω μια μικρη 1,5 χρονων που ακομη θηλάζει. Πριν απο ενα μηνα είχα απελπιστει με τον βραδυνο υπνο. Ξυπναγε το λιγοτερο δυο φορες καθε βραδυ και θήλαζε. Ουτε λογος για συνεχομενο 5ωρο, ποσο μαλλον 8ωρο. Εδω και 10 μερες περιπου κοιμαται σερι απο τι 10/10.30 ως τις 6/6.30 το πρωι.

Μια εβδομαδα πριν το πασχα αποφασισα οτι δεν παει αλλο και αρχισα την εκπαιδευση. Σταμάτησα να τη θηλάζω το βράδυ και όποτε ξύπναγε της έδινα γλυκάνισο με τίλιο (το διατηρούσα ζεστο στο θερμό). Την πρώτη μέρα ξύπνησε μια φορά και ζήτησε γάλα. Της είπα ότι είναι βράδυ, σκοτεινά δεν έχει φως, όλοι κοιμούνται και πρέπει να κοιμηθεί και αυτή. Ήπιε λίγο ρόφημα και έμεινε ξύπνια 1.30 ωρα μουρμουρίζοντας. Εγω καθισα στο δωματιο και άλλοτε την επαιρνα αγκαλια αλλοτε την χαιδευα. Στο τελος κοιμηθηκε. Το ιδιο σκηνικο επαναληφθηκε μερικές μέρες αλλά η ωρα που εμενε ξυπνια ολο και λιγοστευε.

Ποτε δεν την αφησα να κλαψει πολυ. Μολις μουρμουριζε πηγαινα και τη καθησυχαζα. Μερικες μερες μετα, όταν ειδα οτι δεν ζηταγε πια γαλα, άρχισα να την αφηνω να μουρμουριζει λιγο περισσότερο. Ειδα οτι ξανακοιμοταν χωρις χαδακια. Αυτο ηταν. Καποια στιγμη αρχισε να κοιμαται ολο και περισσοτερο.

Να σημειωσω ότι κάθε φορά που ξυπνούσε ποτε δεν μου ζήτησε γαλα πανω απο μια φορα και ότι τηρησα αυστηρα το προγραμμα (δεν την θηλαζα ποτε πριν τις 6 το πρωι, ακομη κι αν ηταν αρρωστη...ετυχε και αυτό). Ειδικα στην αρχη δεν εφευγα καθολου απο το δωματιο της γιατί μολις εφευγα εκλαιγε.

Ελπιζω να κρατησει.

Αν θελετε περισσότερες πληροφοριες πειτε μου.

Καλη δύναμη σε όλους

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

σε αναλογη φαση ειμαι και εγω μονο ο μικρος μου ειναι μολις 10 μηνων.

ο υπνος του εχει διαταραχθει πολυ τις τελευταιες 2 βδομαδες. ξυπνα πολλες φορες-μπορει και καθε 1 ωρα, κλαιει, τον παιρνω αγκαλια ή τον θηλαζω και ξανακοιμαται. νιωθω σα να με ψαχνει

εχω μπει σε διαδικασια αποθηλασμου, την οποια δεχεται αρκετα καλα μεχρι τωρα. χθες τη νυχτα βεβαια τον θηλασα 2 φορες, αλλα την υπολοιπη μερα καθολου. θα προσπαθησω να ακολουθησω το παραδειγμα σου με το χαμομηλι.

εχω προσπαθησει να τον αφησω οταν ξυπναει. γκρινιαζει λιγακι αλλα μετα αρχιζει να κλαιει δυνατα.

επισης δε κοιμαται μονος του στη κουνια. μονο θηλαζοντας στην αγκαλια ή κουνωντας τον στο καροτσι.

εχω κουραστει πολυ απο τα συνεχη ξυπνηματα.θελω να κοιμηθω ενα 8ωρο συνεχομενο!!!:(

wn7Rp3.png

ενα θα σου πω εμενα ειναι εννια μηνων και εχω κοιμηθει ενα μονο βραδυ ολοκληρο.τα υπολοιπα ξυπναει 4-5 φορες,ασε τα εχουμε παιξει...την ημερα κοιμαται συνολο 1-1,5 ωρα.την θηλαζω και φυσικα οπου το λεω ακουω το γνωστο δε χορταινει ομως η αληθεια ειναι οτι δεν ξυπναει για να φαει αλλα για να πιπιλισει..δοντια αποκλειεται να ειναι ουτε αλμα αναπτυξης(ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ??)

Διαφημίσεις

Κορίτσια κουράγιο!

υπάρχει ελπίδα :D

για να μην τα ξαναγράφω... http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1609161&postcount=1441

μετά απ' αυτή την "δοκιμασία" όλα κύλησαν ομαλά. Σιγά σιγά, τον έπαιρνα αγκαλιά στην πολυθρόνα που θηλάζαμε, του έλεγα παραμύθια, τον χάιδευα, τον φιλούσα κλπ. Μετά θηλάζαμε και κοιμόταν αμέσως. Όταν πέρασαν λίγες μέρες πρόσθεσα πριν το παραμύθι, ένα ποτήρι γάλα και στην εβδομάδα επάνω μέχρι να τελειώσω το μπιρι μπίρι είχε ήδη κοιμηθεί χωρίς να θηλάσει.

Βέβαια συνέχιζε να ξυπνάει, οπότε πήγε ο άντρας μου και κοιμήθηκε μαζί του. Από τότε τα 10ωρα πάνε σερί και βρήκανε την υγειά τους πατέρας & γιος (εγώ ξενυχτάω με την μικρή τώρα:?)!

Μην εγκαταλείπετε και μην πτοήστε! :-D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...