Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Banoffee

Active Member

Recommended Posts

Κοριτσια γεια σας!

Εχει φτιαξει καμια Banoffee? Ξερετε κανενα κολπο να μη γινει το ζαχαρουχο 3 ωρες στη κατσαρολα? Κατι πιο συντομο? Το φτιαξα τις προαλλες (υπεροχο δε το συζηταμε), αλλα για 3 ωρες στη κατσαρολα, δε νομιζω οτι αξιζει τον κοπο...

Καμια ιδεα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 100
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το έχω κρατήσει και ένα μήνα, δεν παθαίνει τίποτα. Απλά μόλις κρυώσει βάλτο στο ψυγείο. Επειδή δεν ανοίγεται η συσκευασία μένει όπως ακριβώς πρέπει, σαν να το έβρασες εκείνη τη στιγμή. Το βγάζω από νωρίς να πάρει θερμοκρασία δωματίου σιγά σιγά τη μέρα που θα φτιάξω το γλυκό.

Διαφημίσεις

εγω οταν εχω σκοπο να το φτιαξω, τα βραζω μια δυο μερες πριν και τα βαζω στο ψυγειο. δεν ξερω αν υπαρχει συνταγη που να το αποφευγεις. τελειο γλυκο αν και λιγο μπελαλιδικο

Λατρεμένο γλυκό που το κάνω συνέχεια!!!

Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά κάπου είδα να προτείνουν έτοιμη σως καραμέλας γάλακτος της Bonne Mamman, που την βρίσκουμε στο super market μαζί με τις μαρμελάδες. ;)

Αυτή δηλαδή: http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://farm3.static.flickr.com/2578/3707842326_6ec2cbb8cc.jpg&imgrefurl=http://www.flickr.com/photos/bluejay_provence/3707842326/&usg=__RIGit4Hx3R80YJ417xYp5l8msz8=&h=333&w=500&sz=52&hl=el&start=1&sig2=nzZQP6pwcLvzva4Lrw9VTA&zoom=1&tbnid=Q8HDn26fZfCKMM:&tbnh=87&tbnw=130&ei=TJPDTb3LLs2o8APm5tyQBQ&prev=/search%3Fq%3DBonne%2BMamman%2Bcaramel%26hl%3Del%26sa%3DG%26biw%3D1024%26bih%3D653%26tbm%3Disch&itbs=1

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

παντως κοριτσια την πρωτη φορα -και μονη- που το δοκιμασα (ασχετη δηλωνω με την κουζινα), ηθελα να φτιαξω 2 γλυκα, οποτε εβαλα 2 ζαχαρουχα στην κατσαρολα..ανα περιοδους συμπληρωνα νερο και καποια στιγμη εκει που επαιζα με την μικρη στο σαλονι, ακουσα μια εκρηξη!!

τι να δω? ειχε ''εκραγει'' το ενα ζαχαρουχο και ειχε εκτοξευσει σε ολην την κουζινα καραμελα!!! εκπληκτικο!!!

απο τοτε μονο που σκεφτομαι το καθαρισμα που ειχα ριξει μετα, αποφευγω να ξαναπροσπαθησω...

83hKp3.png

Δεν πρέπει να κατεβεί το νερό και να ξεσκεπαστεί το κονσερβάκι καθόλου, γι'αυτό έγινε αυτό. Μάλλον θα εξατμίστηκε απο τον βρασμό, χωρίς να το πάρεις χαμπάρι και μπουμ!!!!:P

βασικα δεν ειχε μεινει καθολου νερο μεσα...:lol::lol:

:shock::lol::lol::lol::lol: ε γι'αυτό βρε συ, έκανε μπουμ!!! Δεν πρέπει καν να πέφτει η στάθμη και να ξεσκεπάζεται το πάνω μέρος απο την κονσέρβα. Ξαναπροσπάθησε λοιπόν χωρίς φόβο αυτή τη φορά, μόνο βάζε συνέχει νεράκι, να καλύπτεται!!!

Διαφημίσεις

Επειδή απο κουζίνα σε κουζίνα έχει διαφορά, θα σου πω απλώς ότι αφού αρχίσει ο βρασμός, το χαμηλώνεις και το αφήνεις να σιγοβράζει... Ίσα ίσα να κοχλάζει το νερό δηλαδή, για πολύυυ ώρα.... 2-3 ώρες.

Υπάρχει έτοιμη καραμέλα στο σουπερ μαρκετ, bonne maman, μαζί με τις μαρμελάδες!

Οποτε γλιτώνεις το βράσιμο..

Λατρεμένο γλυκό που το κάνω συνέχεια!!!

Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά κάπου είδα να προτείνουν έτοιμη σως καραμέλας γάλακτος της Bonne Mamman, που την βρίσκουμε στο super market μαζί με τις μαρμελάδες. ;)

Αυτή δηλαδή: http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://farm3.static.flickr.com/2578/3707842326_6ec2cbb8cc.jpg&imgrefurl=http://www.flickr.com/photos/bluejay_provence/3707842326/&usg=__RIGit4Hx3R80YJ417xYp5l8msz8=&h=333&w=500&sz=52&hl=el&start=1&sig2=nzZQP6pwcLvzva4Lrw9VTA&zoom=1&tbnid=Q8HDn26fZfCKMM:&tbnh=87&tbnw=130&ei=TJPDTb3LLs2o8APm5tyQBQ&prev=/search%3Fq%3DBonne%2BMamman%2Bcaramel%26hl%3Del%26sa%3DG%26biw%3D1024%26bih%3D653%26tbm%3Disch&itbs=1

σοβαρα? σε ποιο super market το παιρνετε? υπαρχει παντου?

σοβαρα? σε ποιο super market το παιρνετε? υπαρχει παντου?

Ναι, ναι παντού την έχω δει... και σε Μασούτη (δεν ξέρω αν έχετε εκεί που είσαι) και σε Μαρινόπουλο την είδα... σίγουρα θα την έχει και ο Βασιλόπουλος... :cool:

εγω μια φορα τα εβρασα στην χυτρα..δεν θυμαμαι ωρα ομως..μου ειχε βγει λιγο σκουρα η καραμελα..το χει κανει καποια κοπελα στην χυτρα?και αν ναι ποση ωρα?

Επειδή απο κουζίνα σε κουζίνα έχει διαφορά, θα σου πω απλώς ότι αφού αρχίσει ο βρασμός, το χαμηλώνεις και το αφήνεις να σιγοβράζει... Ίσα ίσα να κοχλάζει το νερό δηλαδή, για πολύυυ ώρα.... 2-3 ώρες.

Όντως φαίνεται τέλειο το γλυκό αν και δεν είμαι γλυκατζού....

Όταν αρχίσει το νερό και "σώνεται" μετά προσθέτεις βραστό νερό ή δεν πειράζει από τη βρύση και ξαναπεριμένεις να έρθει σε σημείο βρασμού ?

rQGhp3.png

κι εγώ δεν το έχω δοκιμάσει σε χύτρα.... Εδώ την φοβάμαι γενικώς μην σκάσει, όχι να βάλω και κονσέρβα μέσα...:P Πάντως, αν άκουγα πολλές μαρτυρίες και ακριβείς οδηγίες, θα το επιχειρούσα....απο μακριά....:P:lol::lol::lol:

Όντως φαίνεται τέλειο το γλυκό αν και δεν είμαι γλυκατζού....

Όταν αρχίσει το νερό και "σώνεται" μετά προσθέτεις βραστό νερό ή δεν πειράζει από τη βρύση και ξαναπεριμένεις να έρθει σε σημείο βρασμού ?

Είναι Dalia μου, να το φτιάξεις!! (αν και για σένα που δεν είσαι γλυκατζού, μπορεί να σου φανεί λίγο παραπάνω γλυκό, είναι όμως δροσερό);)

Εγώ ρίχνω βραστό νερό για να μην καθυστερώ παραπάνω...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...