Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συνδυασμός Ραφαήλ-Παναγιώτης

Recommended Posts

Καλημερα γλυκουλες μου.

Και εγω θα βαφτισω τον πριγκηπακο μου τελος καλοκαιριου και θα τον ονομασω Παναγιωτη-Ραφαήλ, το πρωτο στον πεθερο και το δευτερο στον Αγιο που με βοηθησε και τα καταφερα να γινω μανουλα......

Ειλικρινα θα ηθελα να βαλω το παιδι ΜΟΝΟ το ονομα του Αγιου, γιατι το ειχα ταξει απο την αρχη αλλα ο πεθερος θα γινοταν εξαλος και μπορει και να μην ερχοταν στη βαφτιση και επισης δεν εχω καμια ορεξη να χαλασω τις σχεσεις μαζι τους (αφου δεν καταλαβαινουν).

Θελω το παιδι μου να εχει ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ, οχι το Ραφαήλ να ειναι γραμμενο μονο στα χαρτια. Ολοι εννοειται οτι τον φωναζουν Παναγιωτη.

Τι συνδιασμο μπορω να κανω?????? Εκτος απο το να τον φωναζουμε και με τα δυο..... ειναι και μεγαλα.......

Διαφημίσεις

χωρις να θελω να γινω η κακια της υποθεσης ειμαι κατα στον συνδιασμο ονοματων...οταν βαζεις δυο ονοματα φωναζεις και τα δυο.και ειδικα αν ειναι ταμα πρωτα του αγιου/αγιας προς τιμην της χαρης του και φυσικα να μας θυμιζει το καλο που μας εκανε-ολα μια συνηθεια ειναι.

οσο για το ραφαηλ-παναγιωτης εσυ εισαι η μαμα του και θες να ακουγετε και το ραφαηλ να τους το πεις μια δυο θα μαθουν.και εμενα ο γιος μου ραφαηλ και η κορη μου αννα-ταματα και οι δυο και οσο και να φωναξαν αλλοι και να προσπαθησαν να μου επιβαλλουν την γνωμη τους-με τον αντρα μου αποφασισαμε να τιμησουμε τους αγιους μας που μας βοηθησαν και δωσαμε μονο ενα ονομα!

Αν τελικά βρεις έναν ωραίο συνδυσμο των δύο ονομάτων, τότε αυτόματα παύεις να φωνάζεις τον γιο σου Ραφαήλ ή Παναγιώτη. Του δίνετε ένα νέο όνομα που δεν θα έχει άμεση σχέση με το τάμα σου ή τον πεθερό σου. Συνεπώς (για μένα) είναι σαν να βάζεις κάτι άσχετο. Πάντως και τα δύο ονόματα είναι πολύ ωραία και ίσως θα έπρεπε να τα αφήσεις ως έχουν.

προσωπικα ειμαι και εγω κατα του συνδυασμο των ονοματων.

εχω ακουσει πολυ κακοηχα ονοματα που προεκυψαν απο συνδυασμους που πραγματικα απορουσα με τι κριτηρια επελεξαν οι γονεις να φωναξουν ετσι τα παιδια τους....

για μενα, εκανες το ταμα σου, θα το εκπληρωσεις βαφτιζοντας το παιδακι σου αλλά αν ημουν εγω θα το φωναζα μονο Παναγιωτη. το Ραφαηλ θα υπαρχει παντοτε για να σου θυμιζει οτι ο αγιος σε βοηθησε και εσενα και το παιδι σου.

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Διαφημίσεις

Νομιζω πως στα αγορια οι συνδιασμοι ονοματων δεν γινονται γιατι ειναι κυριως κοριτσιστικη τσαχπινια. Εχω ομως την αποψη οτι τα ταματα ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση αυτου που το κανει και δεν μπορει να δεσμευσει αλλον ακομα κι αν αυτο ειναι το ιδιο μας το παιδι. Εαν θελει καποιος να κανει ενα ταμα αυτο να βαρυνει τον ιδιο κι ας μην εχει σχεση με ονοματα. Ετσι δεν θα υπαρχουν και οι υποψιες οτι εγινε για αλλους λογους. Παντως εαν δεν θελεις το Παναγιωτης , το Πανος ειναι ωραιο ονομα. Οπως και να χει καλοφωτιστο.

αυτο με τα ταματα και τα ονοματα θα ηθελα να το συζητησουμε αλλα δυστυχως για καποιον λογο δεν μπορω να ανοιξω τοπικ.

παντα απορουσα γιατι κανουν ταμα το ονομα

χωρις να θελω να γινω η κακια της υποθεσης ειμαι κατα στον συνδιασμο ονοματων...οταν βαζεις δυο ονοματα φωναζεις και τα δυο.και ειδικα αν ειναι ταμα πρωτα του αγιου/αγιας προς τιμην της χαρης του και φυσικα να μας θυμιζει το καλο που μας εκανε-ολα μια συνηθεια ειναι.

οσο για το ραφαηλ-παναγιωτης εσυ εισαι η μαμα του και θες να ακουγετε και το ραφαηλ να τους το πεις μια δυο θα μαθουν.και εμενα ο γιος μου ραφαηλ και η κορη μου αννα-ταματα και οι δυο και οσο και να φωναξαν αλλοι και να προσπαθησαν να μου επιβαλλουν την γνωμη τους-με τον αντρα μου αποφασισαμε να τιμησουμε τους αγιους μας που μας βοηθησαν και δωσαμε μονο ενα ονομα!

Δεν γινεσαι κακια.... :)

Ρωτησα τον παπα της ενοριας μου για τα ταματα και τα ονοματα και μου ειπε κατα λεξη "κοριτσι μου, μην ανησυχεις για τον Αγιο, αυτος δεν θυμωνει... Οι πεθεροι θυμωνουν, γι αυτο να βαλεις και το ονομα του πεθερου σου".

Και εγω ειμαι υπερ του να παιρνει το μωρο το ονομα του Αγιου που το εχουμε ταξει, αλλα αν γνωριζες τα πεθερικα μου, πιστεψε με ή θα εκανες οτι και εγω ή θα εκανες οτι εσυ και θα μαλωνατε....

Αν τελικά βρεις έναν ωραίο συνδυσμο των δύο ονομάτων, τότε αυτόματα παύεις να φωνάζεις τον γιο σου Ραφαήλ ή Παναγιώτη. Του δίνετε ένα νέο όνομα που δεν θα έχει άμεση σχέση με το τάμα σου ή τον πεθερό σου. Συνεπώς (για μένα) είναι σαν να βάζεις κάτι άσχετο. Πάντως και τα δύο ονόματα είναι πολύ ωραία και ίσως θα έπρεπε να τα αφήσεις ως έχουν.

Εχεις δικιο σε αυτο..... Θα δημιουργηθει ενα νεο ονομα που ισως δεν θα θυμιζει τον ΛΟΓΟ που το παιδι πηρε αυτα τα ονοματα.

προσωπικα ειμαι και εγω κατα του συνδυασμο των ονοματων.

εχω ακουσει πολυ κακοηχα ονοματα που προεκυψαν απο συνδυασμους που πραγματικα απορουσα με τι κριτηρια επελεξαν οι γονεις να φωναξουν ετσι τα παιδια τους....

για μενα, εκανες το ταμα σου, θα το εκπληρωσεις βαφτιζοντας το παιδακι σου αλλά αν ημουν εγω θα το φωναζα μονο Παναγιωτη. το Ραφαηλ θα υπαρχει παντοτε για να σου θυμιζει οτι ο αγιος σε βοηθησε και εσενα και το παιδι σου.

Το οτι ο Αγιος Ραφαηλ θα ειναι παντα μεσα στο σπιτι μου και στην καρδια μου και θα μας βοηθαει η χαρη του ειναι το μονο σιγουρο. Αλλα θα ηθελα να μαθει το μωρο να απανταει και στο ονομα αυτο.... οχι μονο στο Παναγιωτης που το συνηθισε και γυριζει αμεσως.... Στο Ραφαηλ ουτε που αντιδρα. Βεβαια δεν το ακουει και συχτα το πουλακι μου :-(:-(:-(:-(

Διαφημίσεις

μα ειναι λογικο να μπερδευτει το μωρο....

ο πατερ εχει δικιο.

εγω στη θεση σου θα προσπαθουσα καθε χρονο στη γιορτη του αγιου να πηγαινω με το παιδι εκει που εκανα το ταμα... ετσι θα τιμησεις καλυτερα το ταμα σου

Δεν γινεσαι κακια.... :)

Ρωτησα τον παπα της ενοριας μου για τα ταματα και τα ονοματα και μου ειπε κατα λεξη "κοριτσι μου, μην ανησυχεις για τον Αγιο, αυτος δεν θυμωνει... Οι πεθεροι θυμωνουν, γι αυτο να βαλεις και το ονομα του πεθερου σου".

Και εγω ειμαι υπερ του να παιρνει το μωρο το ονομα του Αγιου που το εχουμε ταξει, αλλα αν γνωριζες τα πεθερικα μου, πιστεψε με ή θα εκανες οτι και εγω ή θα εκανες οτι εσυ και θα μαλωνατε....

εχω γραψει και αλλου τα τσαλιμακια που μου εκανε ο πατερας μου για τα ονοματα αλλα δεν υποχωρησα γιατι ετσι ΘΕΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.τωρα για να μαλωσω εγω οχι-αυτος μαλωσε μαζι μου, μονος του και φυσικα η αγαπη τελικα νικησε...αλλα και παλι καλα εκανες και εβαλες του πεθερου σου μια χαρα ονομα ειναι αλλα ας γινει και αυτο που θελεις και συ να ακουγετε το ονομα του αγιου που εταξες-στο κατω κατω ραφηλ-παναγιωτη τον λενε.οσο για το ταμα και εμενα ετσι μου ειχαν πει αλλα εδωσα μια υποσχεση και δεν θα την επερνα πισω...οχι για να μην θυμωσει ο αγιος αλλα γιατι ετσι ενιωθα.γιατι καλα ειναι οταν εχουμε τα ζορια να τους επικαλουμαστε και μετα να ξεχναμε αυτο που ειπαμε!

μα ειναι λογικο να μπερδευτει το μωρο....

ο πατερ εχει δικιο.

εγω στη θεση σου θα προσπαθουσα καθε χρονο στη γιορτη του αγιου να πηγαινω με το παιδι εκει που εκανα το ταμα... ετσι θα τιμησεις καλυτερα το ταμα σου

Του αντρα μου του το ειπα οτι να ειμαστε γεροι πρωτα απ' ολα και καθε χρονο θα πηγαινουμε στο νησι και θα προσκυναμε την χαρη του.

Διαφημίσεις

αυτο με τα ταματα και τα ονοματα θα ηθελα να το συζητησουμε αλλα δυστυχως για καποιον λογο δεν μπορω να ανοιξω τοπικ.

παντα απορουσα γιατι κανουν ταμα το ονομα

τι εννοεις? εχεις μια δυσκολια στην εγκυμοσυνη, μια επιπλοκη, ενα προβλημα, παρακαλας εναν αγιο να πανε ολα καλα και ταζεις το παιδι

τι δεν καταλαβαινεις?

πολλες βεβαια το κανουν επιτηδες για να αποφυγουν ονοματα πεθερικων

αλλα εκει ειναι θεμα πιστης--- διαφερει για τον καθενα

θα μπορουσες να ταξεις κατι άλλο και οχι το ονομα. αυτο εννοω

μα και βεβαια εσυ αποφασιζεις τι θες να ταξεις....δεν σε υποχρεωνει κανενας εσυ πως νιωθεις.καλα εχω ακουσει και γω κοπελα να μου λεει και γω θα το ταξω γιατι δεν μάρεσει το ονομα της πεθερας....δεν υπαρχει μεγαλυτερη κοροιδια απο αυτο.το ταμα ειναι για μενα ιερο.

oντως.........παντως οι παππαδες δεν ειναι αυστηροι

οσοι ξερω λενε αστο το ταμα, και μη μαλωνεις αδικα με τα πεθερικα

κανεναν δεν ξερω να επεμεινε

για μενα το να ταξεις το παιδι σου γιατι δε σου αρεσει το ονομα του πεθερου ειναι γελοιο

ειναι ντροπη

εγω ημουν 12 χρονω οταν πηγα στη Μυτιληνη στη χαρη του Αγιου

τοτε ειπα ενα απ τα παιδια μου αν μ αξιωσεις θα του βαλω τ ονομα σου

περασα και περιπετειες υγειας και παντα ο Αγιος με συντροφευε

εβαλα το πρωτο παιδι του πεθερου μου για να μη δημιουργω θεμα

και το δευτερο εβαλα τον πατερα μου που δε ζει και τον Αγιο

για καποιους μπορει να ειναι αστειο

εγω απο παντα ηθελα να κανω παιδια και αυτο παρακαλουσα και ονειρευομουν

Καλημερα γλυκουλες μου.

Και εγω θα βαφτισω τον πριγκηπακο μου τελος καλοκαιριου και θα τον ονομασω Παναγιωτη-Ραφαήλ, το πρωτο στον πεθερο και το δευτερο στον Αγιο που με βοηθησε και τα καταφερα να γινω μανουλα......

Ειλικρινα θα ηθελα να βαλω το παιδι ΜΟΝΟ το ονομα του Αγιου, γιατι το ειχα ταξει απο την αρχη αλλα ο πεθερος θα γινοταν εξαλος και μπορει και να μην ερχοταν στη βαφτιση και επισης δεν εχω καμια ορεξη να χαλασω τις σχεσεις μαζι τους (αφου δεν καταλαβαινουν).

Θελω το παιδι μου να εχει ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ, οχι το Ραφαήλ να ειναι γραμμενο μονο στα χαρτια. Ολοι εννοειται οτι τον φωναζουν Παναγιωτη.

Τι συνδιασμο μπορω να κανω?????? Εκτος απο το να τον φωναζουμε και με τα δυο..... ειναι και μεγαλα.......

Σόρυ αλλά θα γίνω κι εγώ κακιά!!!!!!!!κι εγω ειμαι κατα των συνδυασμων ιδίως σε αγόρια αλλά και κατα των υποκοριστικων που ουδεμια σχεση εχουν με το ονομα το αρχικο!

Εφοσον δεχτηκες να βαφτιστει το παιδι σου Παναγιωτης πρεπει να το δεχτεις!Η θα το φωναζεται με ενα απο τα δυο ή και με τα δυο!

Παναγιώτης-Ραφαήλ ---> Πάρης (Δε μου έρχεται κάτι άλλο...)

:shock::shock::shock:

Ας το βαφτιζαν Πάρη τότε!!!!!!

το θεμα "ταμα" δεν ειναι καθολου αστειο

οσο γι αυτους που το βαζουν μπροστα σαν δικαιολογια, μονο ντροπη νιωθω

απλα αν γινει κατι και δεν καταφερεις να τηρησεις το ταμα, τοτε πιστευω οτι νιωθεις παρα πολυ ασχημα... γι αυτο καλο θα ηταν να κανουμε ταματα που πραγματοποιουνται πιο ευκολα....

ετσι ειναι ο καθενας οπως νιωθει-εγω αν δεν εβαζα τα ονοματα δεν θα ενιωθα καλα γιατι και η αγια αννα και ο αγιος ραφαηλ με βοηθησαν πολυ στον αγωνα μας να τα αποκτησουμε.....το ενα το εταξε ο συζηγος το αλλο εγω χωρις να το πολυσκεφτουμε και βρηκαμε προβληματα μετα για τα ονοματα..αλλα οι αγιοι μαλακωσαν τις καρδιες τους...δεν ξερω αν υπαρχει πικρια ακομα απο καποιους αλλα το ουσιαστικο ειναι οτι εχουμε τα παιδακια μας και ειναι γερα δοξα τον θεο.

λοιπον το εχω γραψει και αλλες φορες αλλα δεν θα κουραστω να το γραφω ..

ο συζυγος μου εχει 2 ονοματα...η πεθερα μου τον ειχε ταξει αλλα το σοι ηθελε το ονομα του πεθερου..

το αποτελεσμα....το μισο σοι και η πεθερα μου τον φωναζει με το ονομα παναγιωτης και το αλλο μισο με το ονομα του πεθερου...

ποσο επηρεαζει εμενα?με πριζουν το μισο σοι την μια γιορτη και το μισο την αλλη γιορτη..

ποσο επηρεαζει τον αντρα μου?

οταν πηγε στο στρατο του ειπαν οτι θα εχεις ενα ονομα οχι και τα δυο...το πρωτο ηταν του πεθερου και εβαλε εκεινο υποχρεωτικα..

δεν μου αρεσει να μπαινουν 2 ονοματα με τιποτα ομως...ειναι αστειο.

και για να μην παρεξηγηθω εννοω οτι ειναι αστειο οταν βρισκομαστε πχ σε μια γιορτη να τον φωναζουν με διαφορετικα ονοματα ο καθενας..να σημειωσω οτο το παναγιωτη ςεγινε και πανος οποτε του κουτρουλι ο γαμος...χαμος ..γυρναει σε ολα ο αντρας μου.

Διαβασα το ποστ της demi και θυμηθηκα εναν γνωστό μου που εχει 2 ονοματα. Σε κάποιες εξετάσεις που έδωσε στη σχολή του έγραψε άλλο βαθμό ο ένας και άλλο βαθμό ο άλλος :shock::shock::D

Μπορεί να προκύψουν και άλλα μπερδεματα...γραφειοκρατικά εννοώ

Προσωπικά ούτε εμενα μου αρεσουν τα 2 ονοματα ειδικά σε αγόρι...σε κορίτσι το έχουμε συνηθισει ίσως και τα υποκοριστικά μας ακουγονται πιο χαριτωμένα.

Και η κόρη μου 2 έχει...αν και δεν το πολυηθελα

Πασχαλιτσακι αν τον φωναζεις Παναγιώτη και τον γιορτάζεις Ραφαήλ? Γινεται αυτό?

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...