Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΝ Π..ΠΟ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΑΦΟΔΕΥΣΗΣ

Recommended Posts

Καλημέρα ,

Εδώ και δυο μέρες αντιμετωπίζουμε ενα πρόβλημα με την μικρη μου.(σε δυο μηνες κλεινει τα 3).

Διαμαρτύρεται ότι την ποναει ο πωπούλης της και αρνείται να παει τουαλετα , κρατιεται .

Με αφησε να δω και δεν ειναι ουτε κοκκινος ουτε ερεθισμενος φαινεται απολυτως φυσιολογικος.

Εχω την εντυπωση οτι ολα αρχισαν πριν 2 μερες την ωρα που ειμασταν τουαλετα φανηκε να ποναει και μετα αρχισε η διαμαρτυρια.

Πήγε το μυαλο μου σε ραγαδα ή αιμοραιδα αλλα δεν θα φαινοταν κατι???

Επίσης ο μπαμπας της μου ειπε οτι προχθες το βραδυ επεσε απο την καρεκλα και χτυπησε σε εκεινη την περιοχη αλλα εκτος απο ενα σημαδακι στο μπουτακι της δεν φαινεται τιποτα αλλο.

Καμμια ιδεα???

dhtZp3.png

Διαφημίσεις

Μάλλον θα ήταν σκληρά τα κακάκια της και θα πόνεσε η καημένη. Τάισε την με λαδερά φαγητά και πολλά φρούτα, για να μαλακώσουν λίγο και να μπορεί να κάνει κακάκια πιο εύκολα. Τώρα για να έχει χτυπήσει εσωτερικά μετά από το πέσιμο, δεν το νομίζω.

Ευχαριστω για την απαντηση σου.

Και μενα εκει πηγε το μυαλο μου αλλα καμμια φορα δεν ξερεις.

Τώρα για τα λαδερα χμμμμ ειμαστε πολύ περιεργες στο φαγητο αλλα χθες καταφερα να της δωσω λιγες μπαμιες.

dhtZp3.png

αν είναι ραγαδα εσωτερική δε θα φαίνεται

δωστης να πινει υγρά, πολύ νερο και όσο το δυνατον να καταναλωνει φυτικες ινες

όταν ενεργηθεί ξανα, να κοιτάξεις τα κακα μήπως έχουν αιμα (εκει θα καταλαβεις για τη ραγαδα)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

αν είναι ραγαδα εσωτερική δε θα φαίνεται

δωστης να πινει υγρά, πολύ νερο και όσο το δυνατον να καταναλωνει φυτικες ινες

όταν ενεργηθεί ξανα, να κοιτάξεις τα κακα μήπως έχουν αιμα (εκει θα καταλαβεις για τη ραγαδα)

δλδ μονο ετσι καταλαβαινουμε αν ειναι ραγαδα?

Και πως θα περασει ?

dhtZp3.png

Διαφημίσεις

με ορθοσκόπηση τη βλεπει γαστρεντερολόγος, αλλά δεν υπάρχει λόγος να βαλεις το παιδί σε τέτοια διαδικασία

συνήθως κλείνει μόνη της... απλά πρεπει να φροντίζεις (οσο μπορεις δλδ) να κακα να ειναι μαλακά, για να μην την τραυματίζουν συνέχεια... γι αυτό σου προτεινα νερό και φυτικές ίνες

μπορει να ειναι και αιμορροείδες, αλλά αυτές συνήθως φαίνονται

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Επειδή το έπαθα πολύ πρόσφατα (είχα και αίμα αρκετούτσικο και πόνο απρείγραπτο όλη μέρα για να καταλάβεις) μέσα σε 4 μέρες ήμουν καλά με βαλσαμέλαιο. Το είχα πάρει από φαρμακείο, αλλά αν ξέρεις μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου. Και ραγάδα να μην είναι κακό δεν θα κάνει. Το βάζεις εξωτερικά και αυτό την κάνει την δουλειά του.

Περαστικά σας!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

ειναι σε πολυ επικυνδυνη ηλικια για να κανει αυτο που λεγεται stool withholding δηλαδη απο φοβο να μην ξαναπονεσει να τα κραταει και λογω αυτης της κατακρατησης να εμφανισει προβλημα δυσκοιλιοτητας,κατασταση απιστευτα ψυχοφθορα για το παιδι και τους γονεις.

Φυσικα αυτο δε γινεται με μια μονο φορα που πονεσε,οποτε προσοχη να μην το ξαναπαθει!

λαδακι η βαζελινη στον ποπο παντα

αυξηση σε φυτικες ινες με αχλαδι,σπανακι κτλ

διακοπη ρυζι,μηλο,καροτο,μπανανα

χυμος μηλο η δαμασκηνο οσο περισσοτερο γινεται

μετα το φαγητο 15 λεπτα καθισμα στο γιογιο συστηματικα

αν αυτα δεν αρκουν απο το φαρμακειο φυτικες ινες σε υγρη μορφη benefibra

αν δεις κατι σαν περπατημα πιγκουινου με γκρινια και λυγισμενα γονατα ειναι προσπαθεια να αποφυγει την κενωση-να τα κρατησει.δε θελει καμια πιεση,γινονται απιστευτα αντιδραστικα σε αυτη τη φαση!

μοναδικος τροπος ειναι διατηρωντας μαλακες τις κενωσεις να πειστει μονο του το παιδι οτι δε θα ξαναπονεσει και ετσι να σταματησει να φοβαται

αν η ολη κατασταση διαρκεσει πανω απο 2-3 εβδομαδες οπωσδηποτε επισκεψη σε παιδογαστρεντερολογο-οχι σε παιδιατρο γιατι δυστυχως δεν το κατεχουν το θεμα οι περισσοτεροι

ευχομαι να παν ολα καλα και να το ξεχασετε συντομα!

Καλημέρα κορίτσια,

Χθες περάσαμε εναν εφιαλτη.Η μικρη πονούσε παρα πολύ και αρνουνταν να παει τουαλετα.

Τελικα της εβαλα λαδακι με μπατονετα και ευτυχως τα καταφεραμε.

Με πολύ κλααμα πολυ ιδρωτα εβγαλε ... πετρες.

Πρωτη φορα το ειδα αυτο και δεν ειναι καθολου ή τουλαχιστον δεν ηταν δυσκοιλια.

Οποσδηποτε αλλαζω την διατροφη της παρολο που ειναι δυσκολο γιατι ειναι πολυ της μακαροναδας και των ζυμαρικων και καθολου των λαδερων αλλα δεν γινεται.

Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας.

fairy's mom Σε κανονικο φαρμακειο θα το βρω?

dhtZp3.png

Δωσ' της να πιει λίγο χαμομήλι. Αν δεν της αρέσει βάλε μέσα ελάχιστο γάλα για να πάρει τη γεύση του. Μη δώσεις στο παιδί φάρμακο, προσπάθησε με τη διατροφή να λυθεί το πρόβλημα.

fairy's mom Σε κανονικο φαρμακειο θα το βρω?

Εγώ το είχα πάρει από εκεί που παίρνω και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μου, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα μπορεσεις να το βρεις εύκολα κοντά στην γειτονιά σου. Ειδικά αν πουλάνε και ομοιοπαθητικά το έχω σχεδόν σίγουρο. Μέχρι τότε συνέχισε το ελαιόλαδο, αλλά το βαλσαμέλαιο να ξέρεις ότι είναι επουλωτικό και θα κάνει καλύτερη ακόμα δουλειά.

Στην διατροφή φρούτα και λαχανικά σίγουρα θα βοηθήσουν, αλλά να είσαι σίγουρη ότι με τα ακτινίδια θα έχεις δραστικά και άμεσα αποτελέσματα.

Και πάλι περαστικά σας!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

ο λογος που γινανε "πετρες"ειναι οτι καθε μερα που μενουνε μεσα στον πεπτικο σωληνα-επειδη τα κραταει λογω φοβου- αφυδατωνονται και σκληραινουν.

σε αυτη τη φαση μονο λιαπαντικο του πρωκτου δε φτανει.

πρεπει να της επιμηνεις καθε μερα να καθεται να "τα κανει" και να διασφαλισεις οτι θα ειναι μαλακα με φυτικες ινες σε οποιαδηποτε μορφη μπορεις.

βοηθησε τη να μη ξαναπονεσει!

μην πειραματιστεις με υποθετα,τους δημιουργει ψυχικο τραυμα και επιδεινωνει το να τα κρατανε.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...