Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θυρεοειδής αδένας

Recommended Posts

ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ – ΜΟΝΗΡΗΣ ΟΖΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Τί είναι ο όζος του θυρεοειδούς αδένα, σε ποιά ηλικία εμφανίζεται και ποιό φύλο "προτιμά";

Ως όζος χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε περιγεγραμμένο μόρφωμα που ψηλαφάται στον αδένα και διακρίνεται από το υπόλοιπο παρέγχυμα. Οι μονήρεις όζοι εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. Είναι σπάνιοι στα παιδιά και αρκετά συχνοί στους ενήλικες. Ανευρίσκονται στο 5-7% του πληθυσμού με την κλινική εξέταση (ψηλάφηση) και στο 40-50% με το υπερηχογράφημα θυρεοειδούς. Το 5% περίπου των όζων είναι κακοήθεις.

Ποιοί είναι οι παράγοντες κινδύνου για πιθανή κακοήθεια μονήρους όζου;

• το ιστορικό ακτινοβολίας στον τράχηλο κατά το παρελθόν ή το κληρονομικό ιστορικό κακοήθειας στο θυρεοειδή αδένα.

• ο σκληρός και καθηλωμένος όζος.

• το βράγχος φωνής ή τα φαινόμενα πίεσης στον τράχηλο.

• οι διογκωμένοι λεμφαδένες του τραχήλου.

• η ταχεία αύξηση του μεγέθους του όζου.

• η εμφάνιση του όζου σε ηλικία μικρότερη των 14 ετών ή μεγαλύτερη των 65 ετών.

• οι αυξημένες τιμές κάποιων ορμονών (καλσιτονίνη – θυρεοσφαιρίνη ) ή του καρκινοεμβρυϊκού αντιγόνου.

Πού βασίζεται η διάγνωση του όζου;

Το ιστορικό, η κλινική εξέταση και ο εργαστηριακός έλεγχος συμβάλουν στον καθορισμό της μορφής της νόσου του θυρεοειδούς αδένα. Συγκεκριμένα,

• τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών (Τ3,Τ4,TSH) στο αίμα υποδεικνύουν την φυσιολογική ή μη λειτουργία του αδένα.

• ο υπέρηχος του θυρεοειδούς αποκαλύπτει την ύπαρξη ή όχι διογκωμένων τραχηλικών λεμφαδένων, τον αριθμό, το μέγεθος και την σύσταση των όζων (κυστικοί και συμπαγείς).

• το σπινθηρογράφημα αποτελεί εξέταση που συμβάλει στη διαφορική διάγνωση καλοήθους από κακόηθες όζο: οι όζοι που "προσλαμβάνουν" το φάρμακο ονομάζονται θερμοί και είναι κατεξοχήν καλοήθεις (ποσοστό κακοήθειας μικρότερο από 3% ). Αντίθετα οι ψυχροί όζοι έχουν πιθανότητα κακοήθειας περίπου 10%.

• η εξέταση με την μεγαλύτερη διαγνωστική ακρίβεια είναι η βιοψία του όζου με λεπτή βελόνη.

Ποιά είναι η θεραπευτική αντιμετώπιση του όζου;

Η θεραπεία εκλογής στην πλειοψηφία των μονήρων όζων του θυρεοειδούς είναι αποκλειστικά χειρουργική και συνίσταται στην αφαίρεση ολόκληρου του αδένα.

ΗΛΙΑΣ Δ. ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ε-ΜΑΙL: [email protected]

Διαφημίσεις

Εχω κάνει και εγώ αφαίρεση ολική του θυροειδούς αδένα μετά από παρακέντηση του κακοήθη μονήρη οζου, που είχα. Μετά 8 χρόνια είμαι αρκετά καλά και η ζωή συνεχίζεται...

Οποια κοπέλα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και έχει ανησυχίες, φοβίες και γενικά είναι σε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση πριν την εγχείρηση μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου να της πω την εμπειρία μου αλλά και να της δώσω πληροφορίες. (Μακάρι και μένα να μου είχε συμπαρασταθεί κάποιος τις δύσκολες στιγμές μετά την γνωμάτευση και πριν την εγχείρηση... :cry: )

Και εγώ είμαι στην ίδια κατηγορία με την angela. 'Εκαν την επέμβαση το 2005 και απο τότε όλα καλά.

Όποια είναι σε δίλημα για το τι θα κάνει να μην διστάσει στιγμή.

Είμαι και εγώ στη διάθεσή σας για πληροφοριές.

ΓΕΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΖΟΥΣ ΜΟΥ :( ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΛΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ :(:(:(

annamarkella (μαρκέλλα θα πούμε το κοριτσάκι μας :D ), νομίζω ότι δεν θα πρέπει να αγχώνεσαι πολύ. Εγώ όταν ανακάλυψα ότι ειχα πρόβλημα με όζο και αφού πήγα σε πολλούς γιατρούς έκανα παρακέντηση (μάλλον απλά με καθυστλερησε) και τελικά ολική αφαίρεση απο το 2005 γιατί στη δική μου περίπτωση ο όζος ήταν κακοήθης. Τώρα όλα πάνε μια χαρά. Δες τι σου λέει ο γοατρός, αν πρόκειται πχ να εξελιχθπυν σε κακοήθεις. Πάντως μετά απο προσωπική εμπειρία νομίζω ότι η αφαίρεση είναι καλύτερη, ιας και ξέρεις πλέον που βαδίζεις. Αν θέλεις στείλε πμ για περισσότρες λεπτομέρειες.

Χαλάρωσε το παιδάκι σου ήρθε και είναι καλά. Εύχομαι καλή επιτυχία σε ότο αποφασίσεις.

Διαφημίσεις

αννα μαρκελλα λενε την κορη μου εχω κανει παρακεντηση σε 2 απο τους 14 οζους ειναι αρνητικη αλλα δεν γινετε συμφωνα με το γιατρο να κανω παρακεντηση σε ολους τους οζους γιατι ειναι παρα πολλοι την αλλη εβδομαδα θα κανω παλι παρακεντηση το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω κατασταλαξει σε ενα καλο χειρουργο διοτι εδω που μενω δεν υπαρχουν

αννα μαρκελλα λενε την κορη μου εχω κανει παρακεντηση σε 2 απο τους 14 οζους ειναι αρνητικη αλλα δεν γινετε συμφωνα με το γιατρο να κανω παρακεντηση σε ολους τους οζους γιατι ειναι παρα πολλοι την αλλη εβδομαδα θα κανω παλι παρακεντηση το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω κατασταλαξει σε ενα καλο χειρουργο διοτι εδω που μενω δεν υπαρχουν

Πιθανών κανένας οζος σου να μην είναι κακοήθης , συνήθως η κακοήθεια εμφανίζεται όταν υπαρχει ένας όζος μεγάλων διαστάσεων (έτσι έγινε και στην δική μου περίπτωση).

Η εγχείρηση είναι πολύ λεπτή δουλειά και χρειάζεται εξειδικευμένος χειρούργος που για εκείνον θα είναι εγχείρηση ρουτίνας.

Στην Αθήνα έχω να σου συστήσω γιατρό που θεωρείται αυθεντία στο είδος του αλλά είναι ιδιωτικος και χειρουργεί μόνο σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Η νοσηλεία μαζί με την εγχείρηση είναι δύο μέρες , το πρωί της τρίτης μέρας πέρνεις εξητήριο. Είναι εντελώς ανώδυνη, (ολική νάρκωση 3 ώρες χειρουργείο (όπου σου γίνεται και πλαστική για να μην φαίνεται η ουλή) και μόλις συνέλθεις στο κρεβάτι σου σηκώνεσαι αμέσως)!!!

Αν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες και τηλέφωνα του γιατρού μου να σου τα στείλω με πμ ευχαρίστως.

Θυμάμε ότι (εγώ είχα ιδιωτική ασφάλεια και τα κάλυπτε όλα) το ποσό που χρεωνώνταν ήταν στάνταρ (ο γιατρός και το νοσοκομείο σε δεύτερη θέση ήταν 1.500.000 δρχ.(26/6/2001))

Μετά την εγχείρηση επανέρχεσαι αμέσως δηλαδή για να ξαναπάς στην δουλειά σου δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά θέλει τακτικές εξετάσεις αίματος για να ρυθμιστέι ξανά η TSH & T4.

Σε μένα πήρε αρκετό καιρό γύρω στα δύο χρόνια και μετά έμεινα και εγκυος αυτομάτως :) Ετσι την αγωνία μου την διαδέκτηκε η ευτυχία της εγκυμοσύνης!!! :)

αν μπορεις στειλε μου το τηλεφωνο του γιατρου για καποιον γιατρο που μου ειπαν στην αθηνα χρεωνει 7500 ευρω μαζι με πλαστικη και θεωρω οτι ειναι πολυ ακριβα εγω προς το παρω παρακολουθουμε απο ενα διδακτορα του πανεπιστημιου της θεσσαλονικης ο οποιος κανει μονο διαγνωση δεν χειρουργει αν και τις παρακεντησεις τις κανω στο βολο στο γιατρο που με παρακολουθει απο την αρχη ο οποιος δεν χειρουργει σε ευχαριστω πολυ και ευχομαι να το παρω επιτελους αποφαση γιατι εχω κουραστει πολυ :(:(:(

Πιθανών να λέμε τον ίδιο γιατρό!!! Αλλά επειδή είναι λεπτή η εγχείρηση νομιζω ότι αξίζει!!! Αν γίνει το παραμικρό λάθος μπορεί να πάθεις μεγάλη ζημιά , οπως έλλειψη ασβεστίου με τρομερά επακόλουθα για την ζωή σου ή να σου πειράξουν τις φωνητικες χορδές και να μη μπορείς να ξαναμιλήσεις.

Αρα ένας εξειδικευμένος γιατρός είναι απαραίτητος όσο και να κοστίζει!!! :wink:

εκανα κι εγω ολικη θυρεοειδεκτομη πριν 3.5 χρονια, στα 15 μου.

Πραγματικα η εγχειρηση ειναι τελειως ανωδυνη :wink:

Οσο για χειρουργο..με χειρουργησε ο καλυτερος στην Ελλαδα(οπως λενε ολοι τουλαχιστον) κ γνωστος κ εκτος συνορων. Χειρουργει αποκλειστικα θυρεοειδη. Οποια θελει πληροφοριες μπορει να μου στειλει πμ γιατι δε ξερω αν επιτρεπεται να πω το ονομα του δημοσια στο φορουμ...

(χειρουργει στο Ευγενιδειο κ εφαρμοζει δικη του μεθοδο με πολυ μικρη τομη κ μετα απο λιγο δε φαινεται τιποτα. α! εμενα τοτε μου χε παρει 2.500 ευρω)

παντως μη τη φοβαστε την επεμβαση! υποθεση ρουτινας ειναι! :wink:

Διαφημίσεις

Εγώ ήμουνα αρχικά κάθετα αντίθετη στην επέμβαση. Τελικά το μόνο που κατάφερα με την παρακέντηση ήταν να πειστώ ότι χρειάζεται. Σήμερα μετά από την προσωπική μου εμπειρία, αν και γενικά παραμένω σκεπτική στις επεμβάσεις, νομίζω ότι στην περίπτωση του θυρεοειδούς ότι η επέμβαση λύνει πολλά προβλήματα. Εγώ χειρουργήθηκα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην επαρχία. Ο γιατρός έπαιρνε φακελάκι 1000 ? όταν τον ρωτούσες τι θα στοιχίσει, αλλά γνωρίζοντας το έκανα την πάπια... και τελικά του έδωσα 500! (Δεν είχα και άλλα.. :roll: ) Μια φίλη μου εκανε πρόσφατα επέμβαση σε δημόσιο επαρχιακό νοσοκομείο και όλα πήγαν πολύ καλά και χωρίς φακελάκι.

Πάντως ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ είναι ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ. Πριν αποφασίσω είχα μιλήσει με ανθρώπους που χειρούργησε.

Είχα δει πολλους γιατρούς και στην Αθήνα κάποιον που θεωρείτο κορυφή. Όλοι ακόμη και αυτός μου ειχε πει όχι επέμβαση αλλά παρακέντηση.

Εύχομαι σε όσες έχουν κάνει επέμβαση να πάνε όλα καλά και όσες το σκέφτονται να πάρουν τη σωστή απόφαση. Καλή επιτυχία και πάνω απ όλα υγεία σε όλους.

angela, τώρα τι χάπι παίρνεις;

εκανα κι εγω ολικη θυρεοειδεκτομη πριν 3.5 χρονια, στα 15 μου.

Οσο για χειρουργο..με χειρουργησε ο καλυτερος στην Ελλαδα(οπως λενε ολοι τουλαχιστον) κ γνωστος κ εκτος συνορων. Χειρουργει αποκλειστικα θυρεοειδη. Οποια θελει πληροφοριες μπορει να μου στειλει πμ γιατι δε ξερω αν επιτρεπεται να πω το ονομα του δημοσια στο φορουμ...

(χειρουργει στο Ευγενιδειο κ εφαρμοζει δικη του μεθοδο με πολυ μικρη τομη κ μετα απο λιγο δε φαινεται τιποτα. α! εμενα τοτε μου χε παρει 2.500 ευρω)

Πρέπει να είχαμε τον ίδιο γιατρό γιατί και εγώ στο Ευγενίδιο έκανα την επέμβαση... με τον κο Καπελάκη!!! :wink:

....... ή να σου πειράξουν τις φωνητικες χορδές και να μη μπορείς να ξαναμιλήσεις.

Αρα ένας εξειδικευμένος γιατρός είναι απαραίτητος όσο και να κοστίζει!!! :wink:

ΑΥΤΟ ΕΠΑΘΑ ΕΓΩ!!!!! :evil::evil::evil:

Δεν μπορούσα να μιλήσω για 5 μήνες. Έχασα και γω δεν ξέρω πόσα χρόνια από τη ζωή μου από τη στενοχώρια μου. Και σε όσους γιατρούς και να πήγα (ωρυλα) όλοι μου έλεγαν ότι δεν ξέρουν τίποτα και θα δείξει μόνο του ... εν καιρώ.... Απλά να κάνω υπομονή..... Πως να κάνεις υπομονή όταν σου λένε ότι μπορεί τελικά και να μην ξαναβρείς τη φωνή σου και δεν υπάρχει και θεραπεία γι΄αυτό. Δεν θέλω να τη θυμάμαι καθόλου αυτή την περίοδο. Και μετά από αυτό που πέρασα δεν προτείνω εύκολα σε κάποιον με πρόβλημα του θυρεοειδούς να κάνει εγχείρηση παρά μόνο αν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

......

Λυπάμαι, αλλά εμένα δεν ήταν καθόλου ανώδυνη. Ξύπνησα με τρομερό πόνο και στο λαιμό αλλά και φοβερό πονοκέφαλο. Το 3μερο που έμεινα στο νοσοκομείο ήταν το χειρότερο που έχω περάσει. Και οι γιατροί να περνάν και να κάνουν πλάκα μαζί μου που δεν μπορούσε να βγει φωνή και μιλούσα ψιθυριστά. Και πιο πολύ κοιτούσαν το κουτί με τα γλυκά που μου είχαν φέρει φίλοι μου παρά το λαιμό μου και το πρόβλημά μου (όπως αποδείχθηκε τελικά.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ που είμαι πάλι αντίθετη ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ!!!! Και μην αφήνετε κανένα να σας πείσει για το αντίθετο.....

sL7ap2.png

ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ που είμαι πάλι αντίθετη ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ!!!! Και μην αφήνετε κανένα να σας πείσει για το αντίθετο.....

Συμφωνώ 100%!!!Μόνο επέμβαση ρουτίνας δεν είναι!!! είναι μια πολύ επικύνδινη εγχείρηση που αν ο γιατρός που θα την κάνει είναι άσχετος είσαι χαμένος!!!

angela ναι, τον ιδιο ειχαμε :wink::)

πραγματικα εξαιρετικος Του ειχα απολυτη εμπιστοσυνη. Εχει χειρουργησει κ τη θεια μου κ τη ξαδερφη μου. Κ απ οτι λενε ολοι, ειναι ο καλυτερος στην Ελλαδα :)

Πιστευω πως το θεμα του πονου επηρεαζεται κατα πολυ απο την ψυχολογια.

Εγω επι 3 χρονια ειχα μια πολυ περιπλοκη κατασταση. Σκεφτειτε οτι πηγαινα καθε βδομαδα στη βιοιατρικη κ επαιρνα μαζι κ θυρορμον κ προθουριλ!(το προθουριλ ειναι για τον υπερ). επειδη ειχα ποτε υπερ κ ποτε υποθυρεοειδισμο!

Ολη αυτη η κατασταση λοιπον με εκανε να θελω την εγχειρηση για να ηρεμησω. Οποτε φανταστειτε πως μπηκα εσπευσμενα Ιουλιο κ ημουν μες την τρελη χαρα! :lol: δεν ειχα καθολου αγχος παρολο που ημουν ουτε 16 ετων.

Οποτε, απο την εμπειρια μου μπορω να σας πω οτι αν επιλεξετε τον καταλληλο ιατρο, δε πρεπει να φοβαστε. Ενταξει, ολες οι εγχειρησεις κρυβουν κινδυνους. Ομως πλεον οι θυρεοειδεκτομες ειναι τοοοοσο συχνες που μπορεις να βρεις σωστο γιατρο με μεγαλη πειρα.

Σε οποιαδηποτε επεμβαση αν πηγαινεις λεγοντας "ωχ Παναγια μου τι θα γινει" "θα πονεσω" "κι αν δε πιασει η ναρκωση?" κλπ κλπ ειναι σιγουρο οτι θα περασεις δυσκολα.

Αν ομως το δεις ως λυτρωση δηλ "ειναι για το καλο μου, κ ετσι θα τελειωσουν πολλα βασανα", νομιζω θα σας ειναι πιο ανωδυνο :wink:

Οπωσδήποτε η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο αλλά μερικές φορές δεν έρχονται όλα όπως τα θέλουμε.

Κι εγώ έβλεπα την εγχείρηση ως λύτρωση γιατί από 23 χρ. παιδευόμουν με χάπια και εξετάσεις, σχεδόν ανά δίμηνο, και με είχε κουράσει η όλη κατάσταση. Επιπλέον από τον αρραβώνα μου και μετά ο ενδοκρινολόγος μου, επέμενε πως αν θέλω να μείνω έγκυος θα πρέπει να σταματήσουμε οποιαδήποτε θεραπεία ή να προχωρήσουμε στην εγχείρηση. Για ένα διάστημα πήγαιναν όλα καλά αλλά όταν ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το σπίτι μας και αγχώθηκα και στενοχωρήθηκα και αρκετά (όσες χτίζουν ή έχτισαν καταλαβαίνουν τι εννοώ για άγχος και τρέξιμο και στενοχώρια) ο θυρεοειδής μου τρελάθηκε. Οπότε, επειδή ήθελα να κάνω και παιδάκι είπα να τον βγάλω τον άτιμο να μη με παιδεύει.... Αλλά αυτός με παίδευε και δια της απουσίας του.....

Τέλος πάντων. Δεν λέω πως δεν πρέπει να γίνεται εγχείρηση απλά να γίνεται μια σωστή εκτίμηση από το γιατρό και μετά θέλει πολύ ψάξιμο, ενημέρωση και να βρεθεί κατάλληλος γιατρός (ίσως και παρουσία ωρυλα στην εγχείρηση) για να αποφευχθούν προβλήματα στις φωνητικές χορδές.

Το πρόβλημα στις φων. χορδές εκτός από την ομιλία έχει να κάνει και με την αναπνοή. Όταν οι χορδές δεν κινούνται δεν μπορείς να πάρεις και ανάσα. Εγώ όλο το διάστημα αυτό κουραζόμουν πάρα πολύ και ζαλιζόμουν όταν προσπαθούσα να μιλήσω για ώρα. Επίσης πνιγόμουν πολύ εύκολα. Ακόμα νιώθω πως δεν έχω επανέλθει πλήρως (και δεν έχω το κουράγιο να το ψάξω περισσότερο) αλλά το καταλαβαίνω καθώς π.χ. δεν μπορώ να βήξω.

sL7ap2.png

Τέλος πάντων. Δεν λέω πως δεν πρέπει να γίνεται εγχείρηση απλά να γίνεται μια σωστή εκτίμηση από το γιατρό και μετά θέλει πολύ ψάξιμο, ενημέρωση και να βρεθεί κατάλληλος γιατρός (ίσως και παρουσία ωρυλα στην εγχείρηση) για να αποφευχθούν προβλήματα στις φωνητικές χορδές.

.

συμφωνω

η εγχειρηση πρεπει να ναι η τελευταια λυση κ παντα με σωστη επιλογη γιατρου.

εντιτ:οταν λεω πως ειναι υποθεση ρουτινας εννοω οτι το χειρουργιο(συνηθως) κρατα λιγη ωρα κ πως (αν ολα εχουν παει καλα) σε 2 μερες γυρνας σπιτι σου

Κορίτσια και εγώ στη φάση του προγραμματισμού του χειρουργείου είμαι. Εάν το Σεπτέμβρη μεγαλώσουν οι όζοι μου, που δε βλέπω γιατί αυτούς τους μήνες θ' αποφασίσουν να μείνουν σταθεροί, αφού συνέχεια μεγαλώνουν, θα προχωρήσω σε επέμβαση. Μάλλον και εγώ τον Καπελάκη θα επιλέξω. Πάντως δεν υπάρχουν "θεοί" χειρούργοι να ξέρετε. Προσωπικά έχω μάθει 2 περιπτώσεις του συγκεκριμένου γιατρού που έκαναν 6 μήνες να μιλήσουν!

.png,.png

ναι δεν υπάρχουν 100% σίγουροι γιατροί αλλά σκέψου οτι του συγκεκριμένου δεν υπάρχει μία περίπτωση που να μην μίλησαν καθόλου που σημαίνει οτι δεν κατέστρεψε τις φωνητικές τους χορδές!!! η παρενέργεια είναι η τελική αλαλία και η οριστικη καταστροφή τους!!!

Εγώ πάντως γιαυτό τον διάλεξα και ας πληρώσαμε, υπάρχουν πάντως και γιατροί που χειρουργούν σε δημόσιο νοσοκομείο με αρκετά μεγάλη επιτυχία, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα έχω ακούσει ότι γίνεται αυτο!!!

Το ξέρω ότι γίνεται και αλλού με επιτυχία. Η μητέρα μου έκανε φέτος με τα χιόνια στον Ευαγγελισμό και μίλησε από την πρώτη μέρα, χωρίς καθόλου παρενέργειες. όμως η τομή δεν μπορώ να πω ότι ήταν κομψοτέχνημα...

Δεν μπορώ να πω ότι δεν με νοιάζει και το αισθητικό. Νέα κοπέλα είμαι...(λέω και καμία βλακεία για να περνάει η ώρα).

Μάλλον "όλοι" οι γιατροί βάζουν τα δυνατά τους, αλλά μόνο τελειώνοντας η επέμβαση μπορούν και οι ίδιοι να δουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά μάλλον στον Καπελάκη θα απευθυνθώ. Ας στηριχτώ στη φήμη του. Ωστόσο, έχω μάθει ότι υπάρχει και κάποιος άλλος γιατρός, που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομα του, που ξεκίνησε από την ομάδα του Καπελάκη, είναι εξίσου καλός, χωρίς ακόμα να έχει το τουπέ και τις αμοιβές μεγαλογιατρού.

.png,.png

εμενα πρωτα απ ολους τον Καπελακη μου τον συστησε ο ενδοκινολογος μου. Επειτα τον ηξεραν κ ολοι οι αλλοι μου γιατροι (παιδιατρος, ορθοπαιδικος, αιματολογος, δερματολογος) και μου ειπαν οτι ειναι ο καλυτερος.

Επισης ειχε χειρουργησει και τη θεια μου και τη ξαδερφη μου με εξαιρετικα αποτελεσματα. και τον ειχα ακουσει κ απ αλλο κοσμο..

Οποτε πηγα με μεγαλη σιγουρια. Ενοιωθα οτι ειμαι στα χερια του καλυτερου κ ολα θα πανε τελεια. :)

Ενας γωνστος μαε εκανε στο Μετροπολιταν κ ολα πηγαν μια χαρα..

Ειναι κ λιγο θεμα τυχης...το που θα πεσεις... Τουλαχιστον να επιλεγουμε γιατρους με καλη φημη, ωστε να μαστε λιγο πιο σιγουρες :roll:

Βικυ, καλη επιτυχια να εχεις!

• 1 year later...
Εχω κάνει και εγώ αφαίρεση ολική του θυροειδούς αδένα μετά από παρακέντηση του κακοήθη μονήρη οζου, που είχα. Μετά 8 χρόνια είμαι αρκετά καλά και η ζωή συνεχίζεται...

Οποια κοπέλα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και έχει ανησυχίες, φοβίες και γενικά είναι σε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση πριν την εγχείρηση μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου να της πω την εμπειρία μου αλλά και να της δώσω πληροφορίες. (Μακάρι και μένα να μου είχε συμπαρασταθεί κάποιος τις δύσκολες στιγμές μετά την γνωμάτευση και πριν την εγχείρηση... :cry: )

GIA SOY AGELA.EGV MALLON THA KANO EGXIRISI.THA MOY ALAKSEI TO XAPI O GIATROS K AN DEN MIKRINI O OZOS THA KANO.EXO KAPIES APORIES!!!