Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θρομβοφιλία utrogestan

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!! Θέλω να πω κυρίως στις ήδη όντες μαμάδες χίλια ευχαριστώ γιατί είναι υπέροχο να διαβάζεις αληθινές ιστορίες με αίσιο τέλος. Μας δίνετε πολύ κουράγιο και δεν συκγρίνεται με όσα βιβλία κι αν διαβάσω!!

Εχει διαγνωστεί θρομφοφιλία από την προηγούμενη εγκυμοσύνη όπου δυστυχώς το μάθαμε λόγω της αποβολής, στον 3ο μήνα και ύστερα από 1 μήνα με utrogestan και αποκόλληση. Είμαι έγκυος 8 εβδομάδων τώρα και κάνω τις αντηπικτικές ενέσεις όπως μου έχει συστήσει ο γιατρός μου. Σήμερα εμφανίστηκαν καφέ και ροζ υγρά (ορισμένες φορές αρκετά καφέ, αρκετά σκούρα και έντονα) και ο γιατρός μου συνέστησε τα utrogestan και ξάπλα. Έχω αγωνία γιατί πέρασα ακριβώς το ίδιο πράγμα πρόπερσι και δυστυχώς δεν είχε αίσιο τέλος. Βέβαια τότε δεν γνώριζα ότι είχα θρομβοφιλία, ενώ τώρα ακολουθώ και την απαραίτητη αγωγή.

Την Πέμπτη θα πάω και για υπέρηχο όπου έυχομαι να μην έχω αποκόλληση και να ακούσω και καρδούλα. Έχω κάνει ήδη έναν υπέρηχο στην 5η εβδομάδα αλλά ήταν νωρίς για καρδούλα. Όλα φαίνονταν καλά όμως!!

Γνωρίζει κάποιος παρόμοιο περιστατικό? Πολύ θα ήθελα να ακούσω παρόμοια ιστορία που να έχει τώρα το μικρό της στην αγκαλιά!! Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι :P

Διαφημίσεις

Καλημερα!Λοιπον και εγω ειχα μια αποβολή 14η εβδομαδα,που ειχε ξεκινησει με αιμα(αποκολληση) στην 8η, επαιρνα κι εγω utrogestan και ήμουν κρεβατι,χωρις να ξερω για τη θρομβοφιλια.

Εξι μηνες μετα,εμεινα ξανα εγκυος,ειχα αποκολληση απο τον πρωτο υπερηχο στις 4,5 εβδομαδες,χωρις αιμα βέβαια,επαιρνα urogestan και εκανα clexane, ήμουν ξαπλα μεχρι και ολο τον 4ο μήνα αλλα τωρα εχω στην αγκαλια μου ενα υγιεστατο αγορακι 9 μηνων.Μην ανησυχεις,ολα θα πάνε καλα.Και στο λεω εγώ που ημουν και μετα τον β' επιπεδου πάλι ξαπλα μεχρι το τελος λόγω ανεπάρκειας τραχήλου.Πιστη και υπομονη και συντομα θα κρατας το θαυματακι σου.:-P

ouQHp3.png

w1tfp3.png

Κι εγώ έχασα το πρώτο μου μωράκι στην 8η εβδομάδα και μετά διαπιστώσαμε την ύπαρξη θρομβοφιλίας.

Εμεινα ξανά έγκυος μετά απο 2 μηνες και με την επιβεβαιωση της εγκυμοσύνης ο γιατρός μου μου ξεκίνησε αμέσως τις ενέσεις ,αλλά και τα utrogestan.

Utrogestan συνέχισα για όλο το πρώτο τρίμηνο (όπου κάποια στιγμή είχα λίγο αίμα...) και τις ενεσούλες για όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σήμερα έχω στην αγκαλιά μου τον ταλιμπάν-γιό μου και τα έχω αφήσει όοοολα αυτά πίσω μου.

Σου εύχομαι να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη μετά την περιπέτεια σου -όπως ήταν και η δική μου- και με το καλό να κρατήσεις στην αγκαλιά συο το μωράκι σου.

Ξεκουραση-ξεκούραση-ξεκούραση-ξεκούραση-ξεκούραση-ξεκούραση-ξεκούραση!!!!!!

QqmLp3.png

εγω είχα καφε και λίγο αίμα μέχρι αρχες 4ου και μαλιστα καθησα πολυ λίγο ξαπλα γιατι δουλευα και έπινα utrogestan.Με clexan καθημερινα έφερα στο κοσμο πρίν 3 μηνες τα διδυμακια μου.Μην ανησυχείς,απλα ξάπλωσε και μην κουράζεσαι!!

YiMXp3.png

Καλημερα και εγω ειμαι απο τις "τυχερες" οπως και εσυ που με τη πρωτη αποβολη ανακαλυψαμε οτι εχω θρομβοφιλια .τωρα ειμαι στην 9η εβδομαδα κυησης με ενεσεις υππαρινης φυσικα αλλα περνω και utrogestan γιατι η μητρα κανει σπασμους.Νομιζω οτι εμεις πραγματι θελουμε περισσοτερη προσοχη να ξεκουραζεσαι οσο πιο πολυ μπορεις και ολα θα μας πανε καλά.

Διαφημίσεις

Ειχα κ εγω μια αποβολη στην 11η εβδομαδα κ ετσι βρηκαμε οτι εχω θρομβοφιλια.Καφε ειχα κ εγω απο την αρχη αλλα ο γιατρος μου ουτε λογο δεν μου εκανε για utrogestan κ αυτος ηταν ενας απο τους λογους που τον αλλαξα.Οποτε νομιζω τα συγκεκριμενα χαπια δεν ευθυνονται για την αποβολη σου ηταν καθαρα θεμα της θρομβοφιλιας.Να εισαι ησυχη οτι ολα θα πανε καλα τωρα που κανεις τις ενεσουλες.Εγω ειμαι τωρα στην 12η εβδομαδα κανω τις innohep βαζω κολπικα τα utrogestan απο τη μερα που ειδα θετικο τεστ κ δεν ειχα ουτε σταγονα αιμα κ ευχομαι να μην εχω:? Ειμαι αισιοδοξη οτι ολα θα πανε καλα...Απλα θελω να ρωτησω τις μανουλες που απαντησαν πιο πανω σχετικα με τον τοκετο αν ηταν ολα ομαλα κ με ποιο τροπο γεννησαν γιατι εχω ενα αγχος για το πως θα γεννησω γιατι λογω ενεσων πρεπει να το προγραμματισουμε 2 εβδομαδες νωριτερα μου ειπε η γιατρος μου.Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!!:-D

naiqp2.png

Απλα θελω να ρωτησω τις μανουλες που απαντησαν πιο πανω σχετικα με τον τοκετο αν ηταν ολα ομαλα κ με ποιο τροπο γεννησαν γιατι εχω ενα αγχος για το πως θα γεννησω γιατι λογω ενεσων πρεπει να το προγραμματισουμε 2 εβδομαδες νωριτερα μου ειπε η γιατρος μου.Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!!:-D

Εγω γεννησα φυσιολογικοτατα 2 μερες πριν την ΠΗΤ μου και χωρις επισκληριδιο.Γιατι η γιατρος σου σου ειπε οτι πρεπει να το προγραμματισετε,σου εξηγησε?Αν θυμαμαι καλα το μονο που μου ειχε πει σε σχεση με τον τοκετο,ειναι οτι αν ξεκινησουν πονακια το πρωι, να μην κανω την clexane εκεινη την ημερα,για κάποιο λογο σχετικα με την αναισθησια αν χρειαζοταν καισαρική.Μου ειχε εξηγησει,αλλά δε θυμαμαι ακριβως το λογο.

ouQHp3.png

w1tfp3.png

Εγω γεννησα φυσιολογικοτατα 2 μερες πριν την ΠΗΤ μου και χωρις επισκληριδιο.Γιατι η γιατρος σου σου ειπε οτι πρεπει να το προγραμματισετε,σου εξηγησε?Αν θυμαμαι καλα το μονο που μου ειχε πει σε σχεση με τον τοκετο,ειναι οτι αν ξεκινησουν πονακια το πρωι, να μην κανω την clexane εκεινη την ημερα,για κάποιο λογο σχετικα με την αναισθησια αν χρειαζοταν καισαρική.Μου ειχε εξηγησει,αλλά δε θυμαμαι ακριβως το λογο.

Γεια σου catherine78 να χαιρεσαι το παιδακι σου!Μου ειπε οτι στη δικη μου περιπτωση λογω της θρομβοφιλιας δηλαδη θα γεννησω 2 εβδομαδες νωριτερα κ 2 μερες πριν θα κοψω τις ενεσεις κ ειτε θα παω με προκληση ειτε με καισαρικη ο,τι επιλεξω.Επειδη θα κανω επισκληριδειο κ στις 2 περιπτωσεις (με φυσιολογικο δεν θελω να πονεσω) πρεπει να κοψω τις ενεσεις απο πριν.Τωρα για τις 2 εβδομαδες νωριτερα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν ρωτησα κ εγω λεω νωρις ειναι ακομη.Θα τη ρωτησω σε επομενη επισκεψη...

Ευχαριστω για την απαντηση!

naiqp2.png

Κορίτσια.. σας ευχαριστώ τόσο πολύ, να ξέρετε ότι αυτό που κάνετε είναι μαγικό!!! Μου αναπτερώνετε το ηθικό και γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι σε αυτή τη φάση!!! Σας ευχαριστώ τόσο μα τόσο πολύ!! Χθες το βράδυ ξεκίνησε και αίμα (όχι καφέ, όχι ρόζ:-( και τα "έκανα πάνω μου" γιατί έτσι είχε ξεκινήσει και πρόπερσι... Μίλησα με τον γιατρό μου και μου είπε αφού δεν πονάω όλα καλά. Μου άλλαξε μόνο το ραντεβού από Πέμπτη για αύριο, για να μην είμαι σε αγωνία. Η αλήθεια είναι ότι έχω σταματήσει να ρεύομαι, ρευόμουν 100 φορές/ημέρα και τώρα τίποτα.. σκέφτομαι μήπως είναι κακό σημάδι που δεν έχω αυτό το σύμπτωμα πια... μετά λέω χαλάρωσε.. μην είσαι συνέχεια από πάνω από οτιδήποτε...

@Evi32. Έχω μια φίλη που γέννησε έχοντας θρομβοφιλία, όντως 2 εβδομάδες νωρίτερα. Και όντως το έχω διαβάσει και η ίδια σε κάποια άρθρα. Δεν γνωρίζω ούτε εγώ το λόγο και η αλήθεια είναι ότι δεν βιάζομαι να μάθω.. το πάω μήνα μήνα.. εδώ έχω αγωνία το πως θα περάσει η μέρα... Μην αγχώνεσαι πάντως για τον τοκετό. Και η φίλη μου γέννησε πολύ καλά κ έχει ένα υγιέστατο μωράκι όπως τα περισσότερα κορίτσια που μας γράψανε πιο πάνω!!!

Να χαίρεστε τα παιδάκια σας, συγκινούμαι!!!!!!!!!!!! Α και να σας πω ότι είμαι όλη μέρα ξάπλα!!!!

Γεια σας και πάλι!!! πήγα στο γιατρό σήμερα και ΟΛΑ ΚΑΛΑ!! μια μικρή αποκόλληση μόνο, συνεχιζω ξάπλα και utrogestan!! έχει αλλάξει ολη μου η διάθεση τώρα γιατί ξέρω τι συμβαίνει συν το ότι ακούσαμε και την καρδούλα!! Είμαι πολύ happy και σας ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για την συμπαράστασή σας, μου έκανε πολύ καλό αυτές τις μέρες.

Διαφημίσεις

Πολύ χαίρομαι που όλα πάνε καλά.Να ξεκουραστείς όσο στο επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σου και να έχεις καλή διάθεση.Είναι πολύ σημαντικό για το μωράκι σου!

Μου ειπε οτι στη δικη μου περιπτωση λογω της θρομβοφιλιας δηλαδη θα γεννησω 2 εβδομαδες νωριτερα κ 2 μερες πριν θα κοψω τις ενεσεις κ ειτε θα παω με προκληση ειτε με καισαρικη ο,τι επιλεξω.Επειδη θα κανω επισκληριδειο κ στις 2 περιπτωσεις (με φυσιολογικο δεν θελω να πονεσω) πρεπει να κοψω τις ενεσεις απο πριν.Τωρα για τις 2 εβδομαδες νωριτερα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν ρωτησα κ εγω λεω νωρις ειναι ακομη.Θα τη ρωτησω σε επομενη επισκεψη...

Ευχαριστω για την απαντηση!

Οταν κάνεις ενεσεις αντιπηκτικές δεν μπορούν να σου κάνουν επισκληρίδιο τις επομενες ώρες από την ένεση (νομίζω για ενα 12ωρο).Γι'αυτό λοιπόν-αφού θές να κάνεις επισκληρίδιο- η γιατρός σου θεωρεί καλύτερο να "προγραμματίσει" τον τοκετό κάνοντας ή πρόκληση ή καισαρική, για να μην έχεις πρόβλημα.Σου λέει δηλαδή να πάς νωρίτερα 2 εβδομάδες για να μην τύχει και ξεκινησει η φυσική διαδικασία τοκετού και δεν προλάβετε.

Προσωπικά δεν ήθελα με τίποτα να κάνω καισαρική(δεν μου το πρότινε και ο γιατρός μου) αφού όλα ήταν καλά και για να πω την αλήθεια δεν ήθελα ούτε πρόκληση.Αυτό που κάναμε εμείς -με την συμβουλή της αιματολόγου- ήταν τον τελευταίο μηνα να "σπάσουμε " τις ενέσεις σε 2 μισες την ημέρα.

Μετά εγώ άρχισα να καθυστερω τον γιατρό μου που ήθελε να μου δώσει ραντεβού και όλο του ζητούσα "3 μερούλες ακόμα" :lol::lol::lol:

Ε, μια απο αυτές τις φορές αποφάσισε να έρθει και ο μπέμπης απο μόνος του.Δεν είχα κανένα πρόβλημα στην επισκληρίδιο ,καθώς μέχρι να καταλάβω οτι μάλλον γεννάω, μεχρι να πάω στο μαιευτήριο, μέχρι να έχω συσπάσεις τις προκοπής, μέχρι να έχω διαστολή.....περάσαν οι ώρες και η επίδραση της ένεσης.

Πάντως θα σου έλεγα αν φοβάσαι και θες την επισκληρίδιο οπωσδήποτε πηγαινε με πρόκληση.Αν δεν υπάρχει λόγος καισαρικής...είναι κρίμα να κάνεις.

Με το καλό κορίτσια!! :)

QqmLp3.png

Rainbow! καλημέρα!

Κατ'αρχήν σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα τέλεια! :)

Κι εγώ με αποκόλληση, θρομβοφιλία, σάκχαρο και συσπάσεις, αλλά παρόλα αυτά τα καταφέραμε και έχω ένα μικρό αγγελάκι! Ήμουν πολύ τυχερή, γιατί πήγαινα σε ένα "ψείρα" γιατρό που θεωρεί απαραίτητες τις εξετάσεις για θρομβοφιλία και αυτοάνοσα χωρίς να υπάρχει ιστορικό αποβολών. Έτσι τις έκανα από την αρχή, εντοπίστηκε ήπια θρομβοφιλία και άρχισα clexane από τις 7 εβδομάδες. Στις 10 εβδομάδες μου βρήκε αποκόλληση και έκατσα σπίτι για 2 μήνες περίπου, όμως δεν είχα αίμα, το έβλεπε μόνο στον υπέρηχο. Έπαιρνα utrogestan κολπικά, η αποκόλληση πέρασε περίπου στις 16 εβδομάδες, αλλά τα utrogestan τα συνέχισα μέχρι και τον τοκετό. Ο γυναικολόγος μου έκανε υπέρηχο κάθε 15 μέρες και η αιματολόγος με έβλεπε κάθε 3 εβδομάδες (έκανα εξετάσεις και μου προσάρμοζε τη δόση αναλόγως αποτελεσμάτων).

Απ'όσο κατάλαβα, όταν υπάρχει θρομβοφιλία ή σάκχαρο (εγώ είχα και τα δύο) ο πλακούντας μάλλον δεν αντέχει μέχρι το τέλος και δεν το διακινδυνεύουν να περιμένουν. Τουλάχιστον ο δικός μου γιατρός έχει ως ανώτατο όριο τις 38 εβδομάδες και κάνει πρόκληση. Εγώ γέννησα στις 37,3 εβδομάδες και το τελευταίο 15νθήμερο το μωρό έβαζε ελάχιστο βάρος, μου είχε πει ο γιατρός ότι δεν είχε κανένα νόημα να περιμένουμε. Η ξαδέλφη μου (επίσης με θρομβοφιλία) στις 36,5 εβδομάδες το ένα και στις 37 το δεύτερο.

Τις αντιπηκτικές τις σταμάτησα 2 μέρες πριν τον τοκετό (μετά από συνεννόηση με την αιματολόγο που με παρακολουθούσε), για να μην υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής αιμορραγίας. Αυτός είναι και ο λόγος νομίζω που μας βάζουν με ραντεβού, ώστε να έχει προηγηθεί η διακοπή της αντιπηκτικής θεραπείας.

Ο γιατρός μου είναι πολύ υπέρ του φυσιολογικού τοκετού (έστω και με ραντεβού) και δεν ήθελε να πάμε για καισαρική, αλλά μου προέκυψε πρόβλημα στα μάτια τελευταία στιγμή και δεν τη γλίτωσα.

Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα! Και πάλι σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!

5k3tp2.png

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα?!!! Που τα γράφεις όλα αυτά για να πάρω πληροφορίες και να με καθησυχάσεις?!! Σε ευχαριστώ πολύ, όλες σας ευχαριστώ!! Και μπράβο σας που πήγανε όλα καλά ύστερα από τις περιπέτειες σας!!

Σήμερα συνεχίζει το αίμα πολύ λιγότερο, απλά έχω θορυβηθεί γιατί νιώθω το στήθος μου ότι δεν είναι πια τούμπανο.. έχω γίνει πολύ "freak" είμαι πάνω από κάθε σύμπτωμα συνέχεια και χρειάζεται να χαλαρώσω αν θέλω να πάνε όλα καλά τους επόμενους 7 μήνες.. Το ξέρω ότι πρέπει να χαλαρώσω... αλλά το στήθος μου γιατί δεν είναι τούμπανο....??? Δεν με πονάει πια.

Mην αγχώνεσε με αυτά.Δεν λέει τίποτα ούτε αν το στήθος δεν ειναι τούμπανο, ούτε αν είχες ζαλάδες και πέρασαν...

Οι εγκυμοσύνη έχει διάφορα συμπτώματα που πάνε κι έρχονται και μας τρελαίνουν.Οι ορμόνες μας τα "παίζουν" και δημιουργούν πολλά ;)

Κι εμένα τον πρώτο καιρό ήταν τούμπανο και μετά ηρέμησε.Ξαναέγινε μετα τον τοκετό....εκεί να δείς τούμπανο!!!!

Επίσης σε ολη σχεδόν την διάρκεια της εγκυμοσύνης ήμουν με βουλωμένα αυτιά και είχα ρινορραγίες.

Να σου συστήσω ένα καλό βιβλίο που μπορεί να σου λύσει απορίες? "Τι να περιμένεις οταν είσαι έγκυος".

Ολα θα πανε καλά.Το πιο σημαντικο είναι οτι υποχωρεί η αιμοραγία.Να ηρεμίσεις, να ξεκουραστείς και να το χαρείς.

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

γεννησα 2παιδακια χωρις κανενα προβλημα σε ολη την εγκυμοσυνη,στην προσπαθεια για 3ομως ειχα 1παλλινδρομη στις 8,5βδομαδες χωρις καμια ενδειξη νωριτερα και 1βιοχημικη,εκανα ολες τις απαραιτητες εξετασεις και ειμαι στα ορια για θρομβοφιλια τωρα ειμαι στην 6η βδομαδα και κανω ενεσεις απο 3,5εβδομαδων της innohep συγκεκριμενα...τα utrogestan τα παιρνετε οταν υπαρχει αποκολληση???γιατι εγω ειδα λιγα ροζ πρινακομα μου ερθει περιοδος και πηρα για 4μερες

Σε ευχαριστώ! Ναι, το έχω το βιβλίο είναι καταπληκτικό! Το πηγαίνω βήμα-βήμα για να μην βιάζομαι..! Μου αρέσει βέβαια και το forum που είναι πιο "αληθινό"!! Και κατ'ευθείαν σε αυτό που θέλεις να μάθεις!! Και πιο ζωντανό, ειδικά όταν είσαι ξάπλα όλη μέρα!!!

Πάντως μανούλες που αφιερώνετε από το χρόνο σας για να γράφετε σε εμάς.. να ξέρετε ότι με αυτό που κάνετε επιτελείτε λειτούργημα.. ιερό!!

Τι το θες το στήθος τούμπανο, βρε? Εμένα μεγάλωσε δύο νούμερα στην εγκυμοσύνη και 2 μέρες πριν τον τοκετό έκανε ραγάδες! :mad: (γιατί ξεχνούσα να βάζω κρέμα, η κοιλιά που την πασάλειβα με ευλάβεια καθημερινά δεν έπαθε τίποτα). Btw, την όποια κρέμα μετά τις 14 εβδομάδες!

Κάτσε ξάπλα και να διαβάζεις τα ευχάριστα μόνο, να μην επηρεάζεται η διάθεσή σου και στεναχωριέται το μωρουδέλι σου! :)

annia, τα utrogestan εγώ για την αποκόλληση τα ξεκίνησα και τα πήρα ως το τέλος (παρόλο που είχε περάσει η αποκόλληση). Έτσι ήθελε ο γιατρός.

5k3tp2.png

@annia: κι εγώ τις innohep παίρνω από τη 1η μέρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος. Τα utrogestan τα ξεκίνησα με το που είχα μπεζ υγρά, μου τα είπε ο γιατρός τηλεφωνικώς πριν κάνουμε τον υπέρηχο και επιβεβαιωθεί η αποκόλληση. Και τα συνεχίζω εννοείται.

@χρύσα: χαχα εννοείται, έχεις δίκιο, δεν το θέλω τούμπανο!! Απλά επειδή ήταν τούμπανο από πολύ νωρίς (έτσι κατάλαβα ότι είμαι έγκυος) και πονούσε, τώρα ξαφνικά όχι, για αυτό θορυβήθηκα λιγάκι! Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή και για τις κρέμες, σημαντικό κι αυτό:wink:

Γεια σας και πάλι!!

Να σας πω τα όμορφα νέα, ότι η αποκόλληση δεν υπάρχει πια και όλα καλά!! Η ξάπλα πέτυχε, είμαι πολύ πολύ χαρούμενη κ πάμε για τα επόμενα στάδια τώρα!!!

Σας ευχαριστώ και πάλι πολύ!!!

έχοντας ιστορικό αποβολών λόγω θρομβοφιλίας, είμαι πολύ φοβισμένη στην 3η μου εγκυμοσύνη. αυτή τη φορά παίρνω ενέσεις ηπαρίνης από την 14η μερα του κύκλου (πριν ακόμη επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη δηλ, μονο με την υποψία) κ' με παρακολουθεί αιματολόγος. είμαι τώρα 6 εβδομάδων και 4 ημερών. κάνω κάθε 3-4 ημερες χοριακή για να βλέπουμε αν η εγκυμοσύνη προχωρά κανονικά. αύριο θα πάω για νέο υπέρηχο μηπως δούμε καρδούλα. στην τελευταία μέτρηση χοριακής αγχώθηκα γιατί ενώ τη Δευτέρα ήταν 25600μον σήμερα (3 μέρες μετά) ήταν 34000 μον. μήπως θα πρεπε να ήταν μεγαλύτερη? το θεωρείτε φυσιολογικό? είναι άλλες κοπέλες σε αντίστοιχη φάση ?

Εγώ δεν κανω ούτε χοριακές ούτε με παρακολουθεί αιματολόγος.. Μόνο υπέρηχους κάνω καθε εβδομάδα. Σε 3 εβδομάδες (τώρα είμαι 8 εβδομάδων) έχω κλείσει για αυχενική διαφάνεια και τότε θα μου πει τις αιματολογικές εξετάσεις που πρέπει να κάνω. Δεν γνωρίζω καθόλου από χοριακές..

έχοντας ιστορικό αποβολών λόγω θρομβοφιλίας, είμαι πολύ φοβισμένη στην 3η μου εγκυμοσύνη. αυτή τη φορά παίρνω ενέσεις ηπαρίνης από την 14η μερα του κύκλου (πριν ακόμη επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη δηλ, μονο με την υποψία) κ' με παρακολουθεί αιματολόγος. είμαι τώρα 6 εβδομάδων και 4 ημερών. κάνω κάθε 3-4 ημερες χοριακή για να βλέπουμε αν η εγκυμοσύνη προχωρά κανονικά. αύριο θα πάω για νέο υπέρηχο μηπως δούμε καρδούλα. στην τελευταία μέτρηση χοριακής αγχώθηκα γιατί ενώ τη Δευτέρα ήταν 25600μον σήμερα (3 μέρες μετά) ήταν 34000 μον. μήπως θα πρεπε να ήταν μεγαλύτερη? το θεωρείτε φυσιολογικό? είναι άλλες κοπέλες σε αντίστοιχη φάση ?

Μην σε αγχώνουν οι χοριακές.Αυτό που λένε για διπλασιασμό είναι λίγο "μπακαλίστικο".Εγώ είχα αρχικά χαμηλή χοριακή και όλα πήγαν μια χαρά.Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό που σε βάζει να κάνεις συνέχεια χοριακές αλλά....κάθε γιατρός κάνει τα δικά του.

Α, επίσης αν τελικά δεν ακούσεις καρδούλα αύριο μην στεωοχωρηθεις.Νομίζω οτι είσαι λίγο οριακή.Εγώ στην 6η εβδομάδα δεν μπορεσα να ακούσω το μπεμπάκι μου.

Με το καλό σου εύχομαι.

QqmLp3.png

λοιπον!κανω δευτερα χοριακη ηταν9124.κανω την πεμπτη 15116.τρελλαθηκα νομιζα οτι το χασα και αυτο το μωρο.μετα απο 1 εβδομαδα ακουσα και καρδουλα.τωρα ειμαι 10 εβδομαδων.μην ξανακανεις χοριακη πηγαινε για υπερηχο

7Ggjp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...