Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

συχνοτητα θηλασμού

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλες!

Θέλω τη συμβουλή σας? Θηλάζω αποκλειστικά και σήμερα το μωράκι μου είναι 31 ημερών. Το βράδυ τα πάμε καλά ξυπνάει στις 3 με 4 ώρες για να φάει. Το πρόβλημα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας που δεν κοιμάται και πολύ, όλο θέλει να θηλάσει και προσπαθώ με το ζόρι να έχει περάσει τουλάχιστον 1 ώρα. Πολύ φοβάμαι ότι με αυτό τον τρόπο τρώει λίγο (γιατι δεν πεινάει πολύ) το πολύ 5 λεπτά κάθεται στο στήθος (γενικά όμως πάνω από 10 λεπτά δεν κάθεται ποτέ στο στήθος, τρώει γρήγορα και λαίμαργα), μετά δείχνει ότι δεν θέλει και δεν περνάει καλά καλά 1 ώρα πάλι από την αρχή. Μήπως πρέπει να την θηλάζω πιο αραιά ώστε να τρώει και καλύτερα και να την ξεγελάσω με πιπίλα? Δεν μπορώ να είμαι όλη την ωρα με την μικρή στο στήθος, έχω και ένα άλλο παιδάκι που απαιτεί την προσοχή μου. Ξέχασα να αναφέρω ότι δεν παίρνει 200 γρ την εβδομάδα που θέλει η παιδίατρος αλλα γύρω στα 170. Πώς μπορώ να την κάνω να τρώει καλύτερα, περισσότερο και γύρω στο 2ωρο τουλάχιστον? Υπάρχει περίπτωση να καταφέρω σταδιακά να έχουμε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα?

Διαφημίσεις

Δοκίμασε ενώ θηλάζεις να την σηκώνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να ρεύεται και μετά να συνεχίζεις τον θηλασμό!Ίσως καταπίνει πολύ αέρα έτσι όπως τρώει λαίμαργα!Επίσης αν δεν αδειάζει το στήθος,να την βάζεις στο ίδιο στήθος την επόμενη φορά γιατί μπορεί να πίνει το ελαφρύ γάλα που βγάζει το στήθος στην αρχή και να μην πίνει το λιπαρό γάλα που βγαίνει αργότερα.Αυτά έχω ακούσει...Καλή επιτυχία!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

το βαρος ανα βδομαδα καλο μου φαινετε 680γραμ, το μηνα

γιατι προσπαθεις ομως να κρατας μια ωρα ομως μακρια το μωρακι σου απο το στηθος αν εκεινο θελει να φαει????αν ειναι για να κανεις και εσυ καμοια δουλεια στο σπιτι παρε σλινκ μαρσιπο να θηλαζεις και ταυτοχρονα να κανεις τις δουλιες σου

εμενα στην ηλικια σας η μικρη δεν με αφηνε καθολου να φυγω απο κοντα της εκτος αν κοιμοταν που συνολικα λιγο

12 το μεσημερι 40 λεπτα

μετα 5 το απο γευμα αλλα 40 η μια ωρα και μετα στις 11 το βραδυ 3-4 ωρες ξυπνουσε το ξημερωμα την θηλαζα ενω κοιμομουν και μετα στις 7 το πρωι ξυπνουσαμε

και τις περισοτερες φορες αν εφευγα απο κοντα της την ωρα που κοιμοταν και εχανε την μυρωδια μου μεσα σε 10 λεπτα εκλαιγε και ξαναπηγαινα

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

ευχαριστώ για τις συμβουλές! Πάντως ποτέ δεν θέλει να θηλάσει πάνω από 10 λεπτά και πολλές φορές ρεύεται ενώ θηλάζει. όταν την ξαναβάζω αμέσως στο στήθος δεν θέλει να φάει άλλο. απλά έχω την αίσθηση ότι θέλει να τρώει λίγο και συχνά, έτσι είναι το στυλ της. Πάντως θα προσπαθήσω και αυτό που λες αννούλα, να της ξαναδίνω μετά από λίγο το ίδιο στήθος γιατί όντως μπορεί να μην παίρνει το τελευταίο γάλα που είναι πιο θρεπτικό.

Πιπίλα πάντως να μην προσπαθήσω?

ευχαριστώ για τις συμβουλές! Πάντως ποτέ δεν θέλει να θηλάσει πάνω από 10 λεπτά και πολλές φορές ρεύεται ενώ θηλάζει. όταν την ξαναβάζω αμέσως στο στήθος δεν θέλει να φάει άλλο. απλά έχω την αίσθηση ότι θέλει να τρώει λίγο και συχνά, έτσι είναι το στυλ της. Πάντως θα προσπαθήσω και αυτό που λες αννούλα, να της ξαναδίνω μετά από λίγο το ίδιο στήθος γιατί όντως μπορεί να μην παίρνει το τελευταίο γάλα που είναι πιο θρεπτικό.

Πιπίλα πάντως να μην προσπαθήσω?

Εμένα δεν έπαιρνε πιπίλα όσο κι αν προσπαθούσα γιατί είχα παρόμοιο πρόβλημα στην αρχή...Δοκίμασε να της δώσεις αν και δεν είναι ότι καλύτερο.!

Διαφημίσεις

http://ariadni144.wordpress.com/2009/05/15/%CE%BFi-protes-40-meres-odigies-thilasmou/

θα σου προτεινα να το διαβασεις για να δεις οτι οι πρωτες 40 ημερες ειναι ετσι οπως περιγραφεις..σταδιακα μπαινει σε ενα ''προγραμμα'', οπου οι ωρες ανοιγουν , αλλα κι αυτο δεν ειναι μονιμο..περνανε φασεις που θηλαζουν ανα μιση ωρα και μετα παλι οι ωρες αναμεσα στα γευματα μεγαλωνουν.. το να προσπαθησεις να βαλεις εσυ καποιο προγραμμα,μπορει να επηρεασει αρνητικα τον θηλασμο και επισης μπορει το μωρο να ξυπναει μετα περισσοτερες φορες την νυχτα προσπαθωντας να καλυψει τις ωρες..

σιγουρα αλλαζουν οι ωρες και γινονται πιο ανετες οσο περναει ο καιρος, λιγο υπομονη θελει!!

οσον αφορα το βαρος του μωρου υπαρχει ο παρακατω πινακας για τα θηλαζοντα βρεφη ..

http://ariadni144.wordpress.com/2009/06/30/pinakas_gia_tin_fisiologiki_afksisi_varous_sta_apokleistika_thilazonta_vrefi/

83hKp3.png

Τα μωρά δεν κάνουν τίποτα από καπρίτσιο. Αν "αυτό είναι το στυλ της" πρέπει να το σεβαστείς και να το ακολουθήσεις. Διαφορετικά μπορεί να δημιουργήσεις προβλήματα από το πουθενά.

Είναι πολύ μικρούλα ακόμα για να βάλει πρόγραμμα. Ακόμα δεν εχει σαραντίσει. Αυτό που συμβαίνει τώρα δεν θα συμβαίνει για πάντα. Τα μωράκια μεγαλώνοντας αλλάζουν και ξαναλλάζουν και ξαναματαλλάζουν. Θα βρείτε το ρυθμό σας. Μην ανησυχείς.

Τέλος μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που το μωρό δεν θηλάζει 40' /1 ώρα αλλά μόνο 10' Και κοιμάται και μια χαρά για νεογέννητο.

Για το βάρος δες εδώ

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

και αν έχεις ακόμα απορίες απάντησε στις ερωτήσεις που θα βρεις εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

για να πάρεις πιο σωστές απαντήσεις

KbCJp2.pngEYukp3.png

Να προσθέσω ότι σε μωρό που παίρνει λίγο βάρος είναι σίγουρη καταστροφή να προσπαθήσεις να αραιώσεις τα γεύματα ή να το ξεγελάς με πιπίλα. Θα χάσετε το θηλασμό 100%

KbCJp2.pngEYukp3.png

• 9 months later...

Γεια σας μανούλες!

Με πολύ κόπο και προσπάθεια είμαστε αισίως στις αρχές του 3ου μήνα και θηλάζουμε αποκλειστικά από την αρχή. Αυτό το διάστημα το μωρό μου τρώει 10 φορές την ημέρα-δεν έχω κάνει καμιά προσπάθεια για πρόγραμμα (εδώ είχαμε άλλα προβλήματα!), αλλά θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας, δεν είναι αρκετά αυτά τα γεύματα?

Μήπως δεν χορταίνει? Του δίνω 1 μαστό πλέον τη φορά, τρώει 10-20 λεπτά και δείχνει ικανοποιημένος οπότε δεν του δίνω και τον άλλο (κάνω και λίγο "οικονομία" γιατί οι πληγές που είχα στις θηλές δεν έχουν κλείσει 100%). Επίσης νομίζω έχω πολύ γάλα-πολλές φορές πνίγεται από τα συντριβάνια.

Έτσι κάνουν και τα δικά σας??? Και φανταστείτε το βράδυ κοιμάται συνήθως ένα 4ωρο-5ωρο σερί, οπότε κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι φορές που ξαναζητάει στη 1 ώρα. Γενικώς αν είναι ξύπνιος δεν παίζει να αντέξει πάνω από 2 ώρες χωρίς φαγητό.

Τι λέτε? Είναι απλά φαγανό το παιδί μου, ή κάνω κάτι λάθος?

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο post!

Διαφημίσεις

Το μωρο σου μάλλον είναι των μικρών συχνών γευμάτων. Τα περισσότερα μωρα έτσι είναι. Επίσης, αν κοιμάται το βράδυ είναι φυσικό να αναπληρώνει γεύματα την ημέρα θηλαζοντας πιο συχνα.

Τα 10 γεύματα είναι πολυ καλα.

Για το γεύμα-στήθος δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Εγω δίνω 1 στήθος ανά γεύμα απο τότε που ήταν 20 ημερών. Αν σε βολεύει αυτη η τακτική και λειτουργεί καλα (δηλαδη βρέχει πάνες και το βάρος είναι εντάξει) δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξεις.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Γεια σας μανούλες!

Με πολύ κόπο και προσπάθεια είμαστε αισίως στις αρχές του 3ου μήνα και θηλάζουμε αποκλειστικά από την αρχή. Αυτό το διάστημα το μωρό μου τρώει 10 φορές την ημέρα-δεν έχω κάνει καμιά προσπάθεια για πρόγραμμα (εδώ είχαμε άλλα προβλήματα!), αλλά θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας, δεν είναι αρκετά αυτά τα γεύματα?

Μήπως δεν χορταίνει? Του δίνω 1 μαστό πλέον τη φορά, τρώει 10-20 λεπτά και δείχνει ικανοποιημένος οπότε δεν του δίνω και τον άλλο (κάνω και λίγο "οικονομία" γιατί οι πληγές που είχα στις θηλές δεν έχουν κλείσει 100%). Επίσης νομίζω έχω πολύ γάλα-πολλές φορές πνίγεται από τα συντριβάνια.

Έτσι κάνουν και τα δικά σας??? Και φανταστείτε το βράδυ κοιμάται συνήθως ένα 4ωρο-5ωρο σερί, οπότε κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι φορές που ξαναζητάει στη 1 ώρα. Γενικώς αν είναι ξύπνιος δεν παίζει να αντέξει πάνω από 2 ώρες χωρίς φαγητό.

Τι λέτε? Είναι απλά φαγανό το παιδί μου, ή κάνω κάτι λάθος?

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο post!

Καταρχάς συγχαρητήρια που τα έχεις καταφέρει ως τώρα!!!Τα δύσκολα πέρασαν τώρα!!Ο γιος μου μέχρι 6 μηνών έτρωγε κάθε μια ώρα την ημέρα και κάθε 2-3 ώρες το βράδυ!!Νομίζω ότι τα πάτε περίφημα και συνέχισε έτσι!!Μια χαρά και οι πάνες σας!!Να ακούς το μπεμπάκι σου και μην αγχώνεσαι!Καλή συνέχεια!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...