Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πως να το αντιμετωπισω??

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια σας παρακολουθω πολυ καιρο αλλα δεν ετυχε να γραψω ποτε ομως τωρα εχω προβληματισμο και αποφασισα να ζητησω τη βοηθεια σας

εχω ενα αγορακι 17 μηνων ηταν ενα ησυχο μωρο χωρις πολλες γκρινιες και πολυ βολικο οπου πηγαιναμε δεν ειχαμε κανενα προβλημα τωρα που εχει αρχισει και περπαταει και ανακαλυπτει το κοσμο κανει διαφορες αταξιες και εχει ζωηρεψει καπως βεβαια μωρο ειναι δε θελω να ειναι και αγαλμα. αυτο π[ου θελω απο εσας αν μπορειτε να μου πειτε ειναι πως να το αντιμετωπισω οταν κανει κατι κακο τι να του λεω?? καταλαβαινουν σ αυτη την ηλικια??? προσπαθω να του μιλαω και να εξηγω οτι αυτο που κανει ειναι κακο και να μη το ξανακανει με ηρεμο τροπο παντα καποιες φορες το αφηνει και φευγει καποιες αλλες γελαει και συνεχισει το περνει αστειο??? δε ξερω εσεις πως αντιμετωπιζετε τα παιδακι ασας οταν κανουν κατι που δε πρεπει???

Διαφημίσεις

Νομιζω πως πρεπει να βρεις το κουμπι του!

Κανενα παιδακι δε μοιαζει με το αλλο στη συμπεριφορα......θα πρεπει ομως να οπλιστεις με υπομονη (παρα πολυ υπομονη) και να αρχισεις να του εξηγεις καποια πραγματα με σταθερο τονο φωνης και κοιτωντας το στα ματια ασχετα εαν αυτο δε καταλαβαινει λεξη! Αλλα πιστεψε με....καταλαβαινει πολλα περισσοτερα απο οσα νομιζεις!

Μπορει να χτυπιεται για να συνεχισει αυτο που κανει....ομως εσυ πρεπει να επιμεινεις οτι ειναι κακο και να το απασχολησεις με κατι αλλο ....και οταν ηρεμησει καθεσαι ξανα και του εξηγεις για ποιο λογο δε το αφησες πριν!

Εγω προσωπικα......εχω ξεφυγει παμπολλες φορες απο τα ορια μου και της εχω φωναξει αλλα.....μετα παντα προσπαθω να της εξηγησω γιατι βγαινω εκτος εαυτου και πως πρεπει να αντιδρα εκεινη σε κατι που λεει η μαμα οχι μη κλπ!!! Μπορω να πω οτι ειναι αρκετα συνεργασιμη! Αλλα ετσι εντιδρα το δικο μου παιδι

το δικο σου ισως να μην ειναι τοσο συνεργασιμο!

Βλεπωντας και κανοντας!!!!!!:P

καποιες φορες ειναι πολυ συνεργασιμος να φανταστεις τα τραπεζακια μου στο σαλονι εχουν διαφορα γυαλινα πανω τα οποια δεν τα πειραζει ΠΟΤΕ εκανα μεγαλο αγωνα για να το καταφερω αυτο απο την ωρα που αρχισε να σηκωνετε και ευτυχως τα καταφερα ας πουμε σημερα κουναγε ενα τρλευ που εχω με ποτα και κοντευαν ολα να του ερθουν καπελο πηγα το πηρα απο κει του λεω αυτο που κανεις ειναι κακο αν συνεχισεις να το κουνας θα πεσουν στο κεφαλι σου και θα χτυπησεις ενταξει? με κοιταξε και εφυγε και δε ξαναπηγε εκει μια χαρα τελεια μετα πηγε στη τραπεζαρια επιασε τη καρεκλα και την κοπαναγε μπρος πισω στο τραπεζι του εξηγω οτι δε πρεπει κλπ και εκεινος γελαγε θελω να πω οτι καποιες φορες ακουει και καποιες οχι και σκεφτομαι μηπως δεν καταλαβαινει αυτο που λεω επειδη ειναι ακομα μικρος. δε ξερω τι θα μπορεσε να καταλαβει απο αυτο που του ειπα??? σιγουρα καθε παιδι αντιδραει διαφορετικα. θα δειξει δε ξερω τι αλλο να κανω σκεφτηκα επισης οταν κανει κατι σωστο και με ακουει και τετοια να τον επιβραβευω με κατι με ενα κιντερ η με κατι αλλο ειναι σωστο αυτο ομως για τη ηλικια του?? ή ειναι μικρος??

καλό ειναι στο χωρο του σπιτιου τουλάχιστον να υπάρχει μια σχετικη διαμόρφωση, ωστε το παιδι να μπορει να ανακαλύπτει τον κοσμο χωρις να τιθεται σε κινδυνο η σωματική του ακεραιότητα και χωρις να χρειαζεται να τους λες συνεχώς μη εδώ όχι εκεί αστο αυτό κτλ. Ετσι όταν θα χρειαστει για κάποια πράγματα (και εκτος σπιτιου) να μην τα αγγίξει ίσως ειναι πιο υπάκουος.

. θα δειξει δε ξερω τι αλλο να κανω σκεφτηκα επισης οταν κανει κατι σωστο και με ακουει και τετοια να τον επιβραβευω με κατι με ενα κιντερ η με κατι αλλο ειναι σωστο αυτο ομως για τη ηλικια του?? ή ειναι μικρος??

θα διαφωνίσω για δυο λόγους: δε δινω σοκολάτες-γλυκά στα παιδια για έπαινο και επίσης γιατι υπάρχει ο κίνδυνος να αρχισει να απαιτει ανταλλάγματα προκειμένου να υπακουσει σε μια εντολή.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

εχω ακριβως τα ιδια προβληματα,εκανα το λαθος να τον επιβραβευω κ την πατησα.τωρα ειναι δεδομενο κ ειναι μολις 2 χρονων.να δουμε στο σχολειο πως θα τα καταφερουν.ελπιζω να μη μουλαρωσει κ δεν κανει τιποτα γιατι δεν θα εχει ανταλλαγμα.

Φυσικα και σε καταλαβαινει.. Τα παντα καταλαβαινουν τα σκατουλια μας κι ας μην το δειχνουν..

Βασικα οπως ειπαν και οι υπολοιπες κοπελες, ειναι σωστο να θεσεις ορια. Του εξηγεις εκεινη τη στιγμη και ακομα κι αν συνεχιζει να γελαει, εσυ συνεχιζεις το δικο σου "τροπαριο" (δεν το κανουμε αυτο, αυτο δεν ειναι σωστο, δεν ακουμπαμε πραγματα που δεν μας ανηκουν κλπ. κλπ.). Μη νομιζεις πως θα πιασει ολες τις φορες, εμενα η δικια μου κορη ειναι σχεδον 28 μηνων και υπαρχουν φορες που οταν δεν της περναει, τσιριζει - κοπανιεται και φερεται σα σκατοπαιδακι :mrgreen:

Προσπαθησε οσο μπορεις εκεινη την ωρα να του αποσπασεις την προσοχη με κατι αλλο που του αρεσει. Π.χ. "αγαπη μου δεν μπορεις να παιξεις με τη τσαντα της μαμας, αλλα ελα να παιξουμε με το αγαπημενο σου αυτοκινητακι/παζλ/αρκουδακι/ή οτιδηποτε αλλο ξερεις πως του αρεσει".

Και φυσικα αν ποτε ξεφυγεις και φωναξεις (οπως εγω ας πουμε), εξηγησε μολις ηρεμησεις στο παιδι πως αισθανθηκες οταν το εκανες αυτο για να καταλαβει τι εφερε τη μαμα σε δυσκολη θεση. :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαβασε λιγο αυτο το ποστ . Εχει πολυ καλες συμβουλες πανω στο θεμα σου πιστευω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35055&highlight=%F4%E9%EC%F9%F1%F9+%E4%E9%F7%F1%EF%ED%EF

Επισης και αυτο http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=90806

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 1 month later...

κοριτσια μου σας ευχαριστω ολες σας για τις απαντησεις σας εχουμε αρχισει και συνενοουμαστε καπως καλυτερα βεβαια εχω βρει και εναν τροπο οταν συνεχιζει το βιολι του και δεν ακουει τον βαζω στο δωματιο του του εξηγω το λαθος τουκαι τον αφηνω για λιγο εκει μονο του και αυτο μπορω να πω οτι εχει πιασει και το καταλαβαινει αφου καμια φορα που ξεφευγω πολυ σπανια βεβαια γιατι ειμαι κι πολυ ηρεμος ανθρωπος μολις καταλαβει οτι εκανε κατι χοντρο και με ακουει και φωναζω παει μονος του στο δωματιο του και κλεινει και την πορτα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...