Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

καθαριότητα τουαλέτας παιδικού

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω τις μητέρες που γνωρίζουν να μου πουν το εξής:

Στους παιδικούς σταθμούς, τις παιδικές τουαλέτες κάθε πότε τις καθαρίζουν;; μια φορά την ημέρα ή κάθε φορά που πάει κάποιο παιδάκι;;

Αναρρωτιέμαι αν υπάρχει κίνδυνος ουρολοίμωξης !!!

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως σε αυτούς που επισκέφτηκα, έλαμπαν. Μου έδωσαν όμως την εντύπωση ότι έρχεται καθαρίστρια το απόγευμα, επομένως μία φορά την εβδομάδα. Εκτός από έναν, που η μαγείρισα ήταν και η καθαρίστρια και αυτή που έπλενε και άλλαζε τα παιδιά, η οποία μου είπε ότι συνοδεύει κάθε παιδάκι και καθαρίζει.

Δεν ειμαι σιγουρη παντως οτι καθαριζουν οσο συχνα λενε.Ακομη κι αν υπαρχει καθαριστρια σε ολο το ωραριο λειτουργιας του σταθμου, δεν ακολουθουν απο πισω καθε παιδακι να καθαριζουν καθε σταγονα που μπορει να αφησε καταλαθως. Στον προτυπο δημοτικο σταθμο που παει η ανηψια μου ξερω οτι καθαριζουν πολλες φορες μεσα στην ημερα, αλλα και παλι τα παιδακια αναγκαζονται να καθονται πανω στα τσισα των αλλων παιδιων γιατι οι δασκαλες δεν καθαριζουν, ακομη κι αν ενα παιδακι το ζητησει. Δεν ξερω τι κανουν στους ιδιωτικους, μακαρι να ειναι καλυτερα.

Πάντως, αν είναι να ρίχνουν συνέχεια χλωρίνες και καθαριστικά, όταν είναι τα παιδά στους χώρους, καλύτερα μία φορά την ημέρα.

Εμένα προσωπικα δεν μου εχει τυχει ποτε να κατσει παιδακι πανω σε τσισα αλλου, ουτε ποτε να παθει ουρολοιμωξη παιδακι από το τμήμα μου..

Συνήθως στο σταθμό, το "κατούρημα" ειναι μια ομαδική υπόθεση (κι ας σας φενετε λίγο περίεργο αυτο..

Δηλαδη σε καποιες συγκεκριμενες χρονικες στιγμές, οι οποίες ειναι πριν και μετα από τα γευματα, πριν και μετα το διαλλειμα στην αυλή και πριν και μετα τον υπνό, η δασκαλα οδηγεί ολόκληρο το τμήμα στην τουαλέτα ώστε να πλυθουν και να κανουν την αναγκη τους (οτι εχει ευχαριστηση ο καθενας :lol: ).

Την ώρα αυτή επειδή η δασκαλα είναι μέσα στην τουαλέτα και κατα συνέπεια προσεχει τι κανει ο καθενας, φροντίζει να καθαρίσει αν σε καποιον ξεφυγει κατι..

Αν κατα τη διαρκεια της ημέραςνκάποιο παιδακι θελήσει να παει τουαλέτα αυτό γίνεται πάλι με επίβλεψη όπότε παλι δεν εχουμε ατυχήματα..

Στους σταθμούς που εχω δουλεψει εγω τουλαχιστον οι τουαλετες καθαρίζονταν μετα από καθε "ομαδική επίσκεψη"..

Γιατι εκτος από θεμα υγιεινης ειναι και θεμα ασφάλειας, καθώς κατα την ωρα του πλυσίματος πεφτους εξω νερα οπότε μπορει αν μεινουν να γλιστρισει καποιο παιδι και να εχουμε τρεχαματα..

Πάντως η αληθεια ειναι οτι η χλωρίνη παει συννεφο γιατι δυστυχως ακόμα δεν εχουμε κατι αλλο τοσο δραστικο για το καθαρισμα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• 1 year later...

καλησπερα, ειναι φυσιολογικο σε δημοτικο παιδικο σταθμο να μην καθαριζουν τα παιδακια και να τα αφηνουν μονα τους να σκουπιστουν μετα απο τσισα και κακα?

Ειναι απαραδεκτο να μην υπαρχει δασκαλα στο WC για παιδακια 3-4 χρονων .Στους δημοτικους σταθμους τα διδακτρα ειναι απο 100-220 το μηνα, δεν ειναι δωρεαν, αρα οφειλουν να εχουν το αναλογο προσωπικο.

καλησπερα, ειναι φυσιολογικο σε δημοτικο παιδικο σταθμο να μην καθαριζουν τα παιδακια και να τα αφηνουν μονα τους να σκουπιστουν μετα απο τσισα και κακα?

ποσο χρονων τα παιδια;

Oσον αφορά την καθαριότητα της τουαλέτας

(σαν χώρο εννοώ)

μια γνωστή μου που έκανε πρακτική σε έναν ιδιωτικό παιδικό σταθμό μου είπε οτι

τους είχαν δώσει οδηγίες

για λόγους οικονομίας

να μην τραβάνε τα καζανάκια

και να τα τραβάνε

μια και καλή στο τέλος της ημέρας!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Δηλαδή να κάνουν την ανάγκη τους

το ένα πάνω στο άλλο!!

Οπότε για τι καθαριότητα μπορούμε να μιλήσουμε!!!!!

Διαφημίσεις