Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ο γιός μου είναι 2,5 χρονών. Μιλάει κανονικότατα χρησιμοποιώντας ολόκληρες φράσεις από 1,5χρονών και συνενοούμαστε μια χαρά! Από μωρό όμως έχουμε ένα πρόβλημα με τον ύπνο . Αρχικά ξυπνούσε πάρα πολλές φορές το βράδυ, έλεγα ότι φταίει ο θηλασμός και ότι μεγαλώνοντας θα στρώσει. Τελικά μετά από διάφορα τεχνάσματα και τεχνικές και μεγαλώνοντας φυσικά έφτασε σε νορμάλ συνθήκες να κοιμάται 9:30 -10:00 το βράδυ και να ξυπνά στις 6:20-6:25 με απόλυτη ακρίβεια κάθε μέρα. Θέλει γάλα το οποίο το πίνει ξαπλωμένος και τελικά σηκώνεται 7:30-8:00 . Επίσης για να κοιμηθεί το βράδυ πάλι παίρνει το μπουκάλι αγκαλιά και κοιμάται . Προσπάθησα να κόψη το μπιμπερό γιατί μια παιδοδοντίατρος μου είπε ότι χαλάνε τα δόντια πίνοντας το γάλα ξαπλωμένος . Εμείς όμως αν δεν το πιούμε ξάπλα δεν κοιμόμαστε. Και καλά το βραδύ το πίνει γρήγορα και κοιμάται οπότε δεν μένει πολύ ώρα στο στόμα. Το πρωί όμως το πιπιλάει για ώρα!

Τι να κάνω για να σταματήσει να ξυπνά και να πίνει γάλα στις 6:00.

Μήπως έχετε καμία ιδέα;;;;;

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ!!!!

Διαφημίσεις

Όπως και κάθε άλλη συνήθεια είναι δύσκολο να το αλλάξει αυτό σε τόσο μεγάλο παιδάκι. Το ίδιο θα αντιμετωπίσουμε κι εμείς, που είναι στα δύο, με την πιπίλα, το ξέρω. Θα βρω ένα δεκαήμερο που θα έχω κέφια και θα είμαστε ξεκούραστοι και θα εξαφανίσω όλες τις πιπίλες (στη δική σου περίπτωση δεν θα του έδινα γάλα μέχρι τις 8.00 -σταδιακά εννοείται-). Θα βασανιστούμε λίγο αλλά συνηθίζουν τελικά....

Είχαμε περάσει και μεις αυτό το στάδιο, σε μικρότερη ηλικία. Κατέληξα, μετά από συζήτηση με την παιδίατρο ότι ο μικρός μου έβλεπε το γάλα σαν "νανουριστικό". Κατά συνέπεια, αν ξυπνούσε κατά τη διάρκεια της νύχτας δυσκολευόταν να τον ξαναπάρει ο ύπνος και ήθελε γάλα. Αυτό σου κάνει το πρωϊ. Ξυπνάει από συνήθεια, νυστάζει όμως στην ουσία και θέλει το γάλα για να χαλαρώσει και να χουζουρέψει.

Εμείς κάναμε το εξής. Του δίνουμε το γάλα με σβησμένα φώτα, σε ατμόσφαιρα ύπνου, στον καναπέ. Το πίνει και μετά πάει στο κρεβάτι του. Από τότε σε πληροφορώ ότι έκοψε τις νυχτερινές του εγέρσεις κατά πολύ. Έπαψε να το συνδυάζει με τον ύπνο δηλαδη. Αυτή είναι εγγυημένη λύση...

Ο γιός μου είναι 2,5 χρονών. Μιλάει κανονικότατα χρησιμοποιώντας ολόκληρες φράσεις από 1,5χρονών και συνενοούμαστε μια χαρά! Από μωρό όμως έχουμε ένα πρόβλημα με τον ύπνο . Αρχικά ξυπνούσε πάρα πολλές φορές το βράδυ, έλεγα ότι φταίει ο θηλασμός και ότι μεγαλώνοντας θα στρώσει. Τελικά μετά από διάφορα τεχνάσματα και τεχνικές και μεγαλώνοντας φυσικά έφτασε σε νορμάλ συνθήκες να κοιμάται 9:30 -10:00 το βράδυ και να ξυπνά στις 6:20-6:25 με απόλυτη ακρίβεια κάθε μέρα. Θέλει γάλα το οποίο το πίνει ξαπλωμένος και τελικά σηκώνεται 7:30-8:00 . Επίσης για να κοιμηθεί το βράδυ πάλι παίρνει το μπουκάλι αγκαλιά και κοιμάται . Προσπάθησα να κόψη το μπιμπερό γιατί μια παιδοδοντίατρος μου είπε ότι χαλάνε τα δόντια πίνοντας το γάλα ξαπλωμένος . Εμείς όμως αν δεν το πιούμε ξάπλα δεν κοιμόμαστε. Και καλά το βραδύ το πίνει γρήγορα και κοιμάται οπότε δεν μένει πολύ ώρα στο στόμα. Το πρωί όμως το πιπιλάει για ώρα!

Τι να κάνω για να σταματήσει να ξυπνά και να πίνει γάλα στις 6:00.

Μήπως έχετε καμία ιδέα;;;;;

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΜΑΣ ΧΑΛΑΣΑΝ 2 ΔΟΝΤΑΚΙΑ.ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΥ :( ΤΟ ΚΟΨΩ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΓΑΛΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...