Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

να κανω αμνιοκεντηση;;;;;

Recommended Posts

:confused::confused:καλησπερα κοριτσια...ειμαι καινουργια στο forum αλλα το παρακολουθω εδω και λιγο καιρο.ειμαι λιγο μπερδεμενη αν και δευτερη φορα μαμα.....ειμαι στην 21 εβδομαδα της κυησης και τα αποτελεσματα των βιοχημικων απο το Α-test δεν ηταν και τοσο καλα αφου μου βγαλαν υψηλο κινδυνο για το συνδρομο(1:350).στην συνεχεια προχωρησα σε υπερηχο β επιπεδου και εκει ο γιατρος που μου εκανε τον υπερηχο με καθησυχασε λεγοντας μου πως οι δεικτες για το συνδρομο(ρινικο οστο,αυχενικη πτυχη κτλ) ειναι φυσιολογικοι και πως δεν βλεπει κατι ανησυχητικο...οι πρωτες εξετασεις πα;ρ ολα αυτα ομως συνεχιζουν να με αγχωνουν λιγακι...πως τα βλεπετε εσεις ολα αυτα;

Διαφημίσεις

Εγω τα ειχα ψηλα αυτα τα ποσοστα και ειχαμε και αυξημενη αυχενικη διαφανεια.εκανα τυπου Α εξεταση και παρολα αυτα ολα πηγαν καλα.Αφου ολα τα υπολοιπα ειναι φυσιολογικα να μην μπεις σε αυτη διαδικασια .Ειναι κατα τη γνωμη μου και επικυνδινο και επιπονο.

Ολα θα παν καλα αφου στο λεει ο γιατρος σου

Μην νομιζεις στελνουν για το παραμικρο για αμνιοκεντηση

ΔΕν το ρισκαρουν.Αφου στο ειπε αυτο μην βασανιζεσαι δεν υπαρχει λογος

Εγώ έκανα άμνιο και δεν το μετάνιωσα. Αφού κάτι μέσα σου σε τρώει, γιατί δεν κάνεις για να ηρεμήσεις για το υπόλοιπο της κύησης;

Δεν πονάει καθόλου και αν το κάνεις σε καλό γιατρό το ρίσκο είναι πάρα πολύ μικρό. (1/100 νομίζω). Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!

w94ip2.png

και εγώ έκανα άμνιο και δεν το μετάνιωσα.. το θέμα είναι καθαρά δικό σου και πως θα αισθάνεσαι εσύ καλύτερα... μην ακούς πάντως αυτά που λένε ότι πονάει κλπ.. είναι καθαρά θέμα γιατρού που θα σου την κάνει.. με το καλό να έρθει το μωράκι σου!!

η πιθανοτητα 1:100 για αποβολη στην αμνιοκεντηση αν ειναι οντως ετσι ειναι μεγαλυτερη 3,5 φορες απο την πιθανοτητα που μου εδωσαν για το συνδρομο...οποτε στατιστικα πιο πιθανο ειναι να το χασω κατα την επεμβαση παρα να εχει καποιο προβλημα...ειναι κι αυτο ενα διλλημμα...τελικα δεν ξερω αν ολη αυτη η προοδος της επιστημης μας εχει κανει καλο στον τομεα αυτο...οι μαναδες μας δεν ξεραν ουτε αυχενικη τι θα πει,ουτε Atest παρα μονο με ενα χωνι ακουγαν την καρδια και το μονο που ξεραν ειναι αν ζει το εμβρυο η οχι και ηταν ησυχες παρ ολα αυτα!!τωρα το καθε κεντρο σου δινει και αλλα ποσοστα,αλλες πιθανοτητες,οι γιατροι εχουν ο καθενας διαφορετικη αποψη.Σε αγχωνουν κα;ι σε αναγκαζουν,γιατι σε τρωει το αγχος,να κανεις τις εξετασεις και δευτερη φορα,ο ενας σε παραπεμπει στον αλλο και φτανεις να γεννησεις ενω εχουν ασπρισει τα μαλλια σου απο το αγχος 9 μηνες...ουτε τηυν εγκυμοσυνη μας δεν μας αφηνουν να χαρουμε!!τελικα ισως ολο αυτο στον μεγαλυτερο βαθμο του να ειναι ενα"παιχνιδι"που γινεται για τα λεφτα...γιατι απ οσο ξερω καμμια απο αυτες τις εξετασεις δεν γινονται σε δημοσια νοσοκομεια ουτε καλυπτονται απο τα ταμεια ετσι δεν ειναι?πονταρουν ομως στο γεγονος οτι αφορα σε κατι πολυ σοβαρο,στα παιδια μας και ξερουν οτι οι περισσοτερες δεν ειμαστε σε θεση να το ρισκαρουμε..

Διαφημίσεις

Είναι να μη σου τύχει πάντως.... είτε το ένα, είτε το άλλο. Μακρυά από εμάς....

Κι εγώ έτσι έλεγα στην αρχή, ότι οι γιατροί μας βάζουν να κάνουμε εξετάσεις για τα χρήματα, αλλά άλλαξα γνώμη. Δυστυχώς χρειάστηκε να κάνω τουλάχιστον 3 εξετάσεις πολύ ακριβές που δεν καλύπτονταν απ'το ταμείο και ευτυχώς που τις έκανα! Ανακάλυψα πολύ χρήσιμα πράγματα και κατηγόρησα και το γιατρό μου που δε με είχε παραπέμψει σ'αυτές νωρίτερα δηλ. πριν μείνω έγκυος. Η τεχνολογία είναι εδώ για να μας βοηθήσει δε θα γυρίσουμε πίσω...

Με το καλό το μωράκι σου!

w94ip2.png

Έκανα έλεγχο θρομβοφιλίας στο Λαικό μετά από παλίνδρομη (?750), την άμνιο, όπως είπα παραπάνω, και έλεγχο DNA για κυστική ίνωση στο Χωρέμειο. (Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία μου και να ενημερωθείτε στο τόπικ για την Κυστική Ίνωση).

Αυτό που λέω είναι ότι οι εξετάσεις αυτές μας ενημερώνουν και μας προστατεύουν από άσχημες καταστάσεις. Δεν πρέπει να μας τρομάζουν. Ευτυχώς στην περίπτωσή μου όλα καλά!

w94ip2.png

Εκανα και εγώ αμνιοπαρακέντηση στο δεύτερο παιδάκι μου και παρόλο που είχε κάνει η αδερφή μου πάλι φοβόμουν.Πήρα αντιβίωση πριν αν θυμάμαι για 2 μέρες. Την έκανα στο ΜΗΤΕΡΑ,ήταν και ο άνδρας μου μέσα στην αίθουσα,ο γυναικολογος μου και ο ειδικός γιατρός που την έκανε.Για να είμαι ειλικρινής δεν κοίταξα καθόλου στην οθονη που ήταν μπροστά μου,ούτε την βελόνα.Κοίταζα όλη την ώρα αλλού και σκεφτόμουν άλλα πράγματα.Μόλις τελείωσε γύρισα σπίτι μου και ξαπλωσα για καμιά ώρα.Δε μπορούσα παραπάνω γιατί είχα και ένα ακόμα παιδάκι που ήταν 3,5 χρονών.Μάλιστα τότε ήταν που είπα στο παιδάκι μου ότι θα αποκτήσει αδερφάκι γιατί του φάνηκε περίεργο που ήμουν ξαπλωμένη.Δηλ στον πέμπτο μήνα το έμαθε.Συνέχισα την αντιβίωση για μια εβδομάδα περίπου και απέφυγα να σηκώνω βάρη για μερικές μέρες.Όλα πήγαν καλά.Η συμβουλή μου είναι να μη φοβάσαι και να την κάνεις.Πίστεψέ με δεν είναι τόσο τρομερή όσο την παρουσιάζουν. Αν χρειαζόταν θα την ξαναέκανα.

s-age.pngs-age.png

:confused::confused:καλησπερα κοριτσια...ειμαι καινουργια στο forum αλλα το παρακολουθω εδω και λιγο καιρο.ειμαι λιγο μπερδεμενη αν και δευτερη φορα μαμα.....ειμαι στην 21 εβδομαδα της κυησης και τα αποτελεσματα των βιοχημικων απο το Α-test δεν ηταν και τοσο καλα αφου μου βγαλαν υψηλο κινδυνο για το συνδρομο(1:350).στην συνεχεια προχωρησα σε υπερηχο β επιπεδου και εκει ο γιατρος που μου εκανε τον υπερηχο με καθησυχασε λεγοντας μου πως οι δεικτες για το συνδρομο(ρινικο οστο,αυχενικη πτυχη κτλ) ειναι φυσιολογικοι και πως δεν βλεπει κατι ανησυχητικο...οι πρωτες εξετασεις πα;ρ ολα αυτα ομως συνεχιζουν να με αγχωνουν λιγακι...πως τα βλεπετε εσεις ολα αυτα;

Καλησπερα,

απλως ακους εμπειριες εδω. Τελικα εσυ θα κανεις αυτο που νιωθεις το πιο σωστο. Εγω θα σου ελεγα οτι εξαρταται οχι μονο απο τα αποτελεσματα σου αλλα και απο το ποσο χρονων εισαι, αν εχεις αλλα παιδια και με ποιο τροπο εμεινες εγκυος.

Εγω το κοριτσακι μου το εκανα με την (ουτε θυμαμαι ποια!!! ) προσπαθεια εξωσωματικης στα 39!

Η γιατρος μου ηταν καθετη! Οχι οτι ειχα κακα αποτελεσματα. Αλλα σ'αυτη την ηλικια οι εξετασεις παντα δεν σου δινουν πολυ ενθαρρυντικα νουμερα. Δεν την ακουσα. Κατι μεσα μου με ετρωγε να μην την κανω. Λιγες μερες μετα την περιοδο που μου ειχε δωσει διορια για να κανω αμνιο, και αφου πια και να ηθελα δεν θα μπορουσα πλεον νομικα να κανω διακοπη της εγκυμοσυνης, αρχισαν προωρες συσπασεις και μου παρουσιαστηκε ανεπαρκεια τραχηλου. Αυτα με οδηγησαν στο να κανω περιδεση και να παιρνω τονους απο φαρμακα μηπως και καταφερω να κρατησω το μωρο. ΣΗμερα λεω δοξα τω θεω γιατι εγινε ενα θαυμα και εχω το κοριτσακι μου. Αν ομως ειχα κανει την αμνιο τοσο η γιατρος μου οσο και αυτος που θα μου την εκανε που ειναι γνωστος μου, με διαβεβαιωσαν οτι θα την ειχα χασει.

ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ! Ειμαι η εξαιρεση που τον επιβεβαιωνει...

Βλεπεις οτι ολες οι αλλες κοπελες δεν επαθαν τιποτα. Ακολουθησε το ενστικτο σου και σου ευχομαι να πανε ολα κλά!

Υ.Γ. Θα σου εκμυστηρευτω οτι μεχρι να γεννησω εβλεπα διαρκως εφιαλτες. Ονειρευομουν οτι γεννουσα ενα παιδι με ενα ματι, με ενα τεραστιο κεφαλι, και με οτι αλλο συνδρομο μπορεις να φανταστεις!!!

Ναι μεν, εχω σημερα το κοριτσακι μου επειδη δεν εκανα τελικα την αμνιοπαρακεντηση, αλλα η εγκυμοσυνη μου ηταν σκετος εφιαλτης! Βαλτα κοριτσακι μου στο ζυγι και δες προς τα που γερνει η ζυγαρια. Να ειναι η Παναγια μαζι σου.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας. Έμεινα έγκυος(τώρα είμαι στην 22η εβδομάδα) με εξωσωματική με την 4η προσπάθεια. Είμαι 39 χρονών. Στη β επιπέδου βρέθηκε μονήρης ομφαλική αρτηρία και μας συνέστησαν να κάνουμε αμνιοκέντηση. Ογιατρός μου μου είπε να την κάνω καλού κακού, ενώ όταν είχα κάνει την αυχενική διαφάνεια ήταν της γνώμης πως δεν υπήρχε λόγος(λόγω καλών αποτελεσμάτων). Έχουμε μπερδευτεί και αγχωθεί, γιατί φοβόμαστε την πιθανότητα αποβολής. Σε μια τέτοια περίπτωση δε νομίζω ότι μας παίρνει για άλλο παιδί(ήδη είχαν αρχίσει να μας λένε να προσπαθήσουμε με δανεικά ωάρια). Τώρα θα κάνουμε υπέρηχο καρδιάς εμβρύου και ανάλογα με το τι θα δείξει θα αποφασίσουμε. Να σημειώσω ότι η πιθανότητα μονήρους ομφαλικής είναι 1/100, όσο και η πιθανότητα αποβολής μετά την αμνιο δηλαδή.

Θα κανεις αυτο που νιωθεις εσυ καλυτερο για εσενα και το μωρακι σου....στις 3 εγκυμοσυνες που ειχα εγω στα 27 μου, στα 29 μου και στα 36 μου δεν εκανα σε καμμια.....το θεωρησα απλα ατοπο...αφου ο γιατρος μου μου ελεγε πως ολα ειναι καλα...αν και στην τελευταια μου εγκυμοσυνη οι δεικτες ηταν....ψιλοχαλια....δεν θελησα ουτε να το σκεφτω πως κατι παει σταβα...το μωρακι το αισθανομουνα...κλωτσουσε....δεν ηθελα να μπω στην διαδικασια...να το ανφισβητησω...γιατι για εμενα η εξεταση αυτη δειχνει αμφισβητηση προς το παιδι μου...και αν τα αποτελεσματα ηταν ασχημα τι θα εκανα...θα το σκοτωνα?????οχι...μια φορα σκεφτηκα να κανω εκτρωση...και ευτυχως την τελευταια στιγμη λιγυσα.......και ακομη εχω τυψεις για την σκεψη και μονο......

Οποτε πιστευω πως ειναι καθαρα θεμα...δικο σου και μονο....

ημουν και εγω σ αυτο το διλημα να κανω αμνιο η να μην κανω σκεψου οτι παλεψες για αυτην την εγκυμοσυνη εγω ειμαι 37 και δεν εκανα...κανε τον υπερυχο καρδιας που βλεπουν αν υπαρχει καποιο προβλημα και η γνωμη μου ειναι αν κανεις αμνιο να την κανεις σε καποιον πολυ εμπειρο υπαρχει ενα κεντρο στο κολωνακι που εχει απο οτι μου ειχαν πει τους καλυτερους η αποφαση ειναι δικη σου.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ......

Αλέκα και εγώ είχα βρεθεί σε αυτό το δείλημα και τελικά αποφάσισαμε να κάνω άμνιοκέντηση... δεν μπορούσα να ζω με το άγχος ότι μπορεί να έχει κάτι το μωράκι και να ΜΗΝ το είχαμε δει εφόσον μπορούσαμε... τελικά ήταν όλα καλά! Η εξέταση είναι απλή και δεν πονάει, το επίπονο είναι μόνο το ψυχολογικό ότι μπορεί να συμβεί κάτι σε ένα υγιές έμβρυο καθώς και η εβδομάδα κύησης που είναι προχωρημένη και νοιώθεις διαφορετικά γι'αυτό το πλασματάκι μέσα σου. Παρόλα αυτά δεν το μετάνοιωσα στιγμή!! Όποια απόφαση και αν πάρεις θα είναι η σωστή...πράξε όπως σου λέει η καρδιά σου!!

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας. Έμεινα έγκυος(τώρα είμαι στην 22η εβδομάδα) με εξωσωματική με την 4η προσπάθεια. Είμαι 39 χρονών. Στη β επιπέδου βρέθηκε μονήρης ομφαλική αρτηρία και μας συνέστησαν να κάνουμε αμνιοκέντηση. Ογιατρός μου μου είπε να την κάνω καλού κακού, ενώ όταν είχα κάνει την αυχενική διαφάνεια ήταν της γνώμης πως δεν υπήρχε λόγος(λόγω καλών αποτελεσμάτων). Έχουμε μπερδευτεί και αγχωθεί, γιατί φοβόμαστε την πιθανότητα αποβολής. Σε μια τέτοια περίπτωση δε νομίζω ότι μας παίρνει για άλλο παιδί(ήδη είχαν αρχίσει να μας λένε να προσπαθήσουμε με δανεικά ωάρια). Τώρα θα κάνουμε υπέρηχο καρδιάς εμβρύου και ανάλογα με το τι θα δείξει θα αποφασίσουμε. Να σημειώσω ότι η πιθανότητα μονήρους ομφαλικής είναι 1/100, όσο και η πιθανότητα αποβολής μετά την αμνιο δηλαδή.

Η μονήρης ομφαλική αρτηρία όταν είναι μεμονωμένη (δηλ. όταν δεν υπάρχουν άλλα ευρήματα) ΔΕΝ αποτελεί ένδειξη ούτε για αμνιοπαρακέντηση ούτε για υπέρηχο καρδιάς εμβρύου (υπό την προυπόθεση ότι ο γιατρός που σου έκανε το β' επιπέδου εξέτασε ΟΛΕΣ τις απαραίτητες λήψεις της καρδιάς). Επομένως και τώρα που θα κάνεις τον υπέρηχο καρδιάς εμβρύου δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά την απόφασή σου.

Στη ''ζυγαριά'' μπαίνει η πιθανότητα αποβολής μετά από αμνιοπαρακέντηση (1% περίπου), με την πιθανότητα για σύνδρομο Down όταν το έμβρυο έχει ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ μονήρη ομφαλική αρτηρία (μικρότερη του 1%) και όχι της πιθανότητας μονήρους ομφαλικής που αναφέρεις.

Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική και βέβαια πρέπει να συνυπολογίσεις την δυσκολία που είχες να μείνεις έγκυοσ.

Διαφημίσεις

Εγώ έκανα αμνιοκέντηση πριν από 1 εβδομάδα ακριβώς. Πήρα την απόφαση να την κάνω λόγω ηλικίας (37) παρότι τόσο η αυχενική όσο και το Α-τέστ έδωσαν άριστα αποτελέσματα. Ο γιατρός μου επέμενε ότι λόγω ηλικίας και μόνο ήταν απαραίτητη, για να είμαστε σίγουροι. Στην απόφασή μου όμως η γνώμη του έπαιξε πολύ μικρό ρόλο.

Προχώρησα συνυπολογίζοντας ότι ο κίνδυνος αποβολής είναι μια στατιστική που περιλαμβάνει και τις αποβολές που θα γινόντουσαν ούτως ή άλλως, αλλά και τις αποβολές που προκλήθηκαν από λάθος ενός άπειρου γιατρού κατά την λήψη ή/και από απροσεξία της μητέρας μετά την εξέταση (θέλει λίγη ξεκούραση για 2-3 μέρες μετά).

Δε μετάνιωσα που την έκανα (δεν έχω πάρει αποτελέσματα ακόμα) και η διαδικασία ήταν πολύ απλή (δεν είδα τίποτα, είχα τα μάτια κλειστά από το φόβο μου αλλά δεν ένιωσα καν τσίμπημα). Μετά έμεινα στο κρεβάτι για 2 μέρες και πιστεύω/ελπίζω ότι ο κίνδυνος αποβολής έχει πια παρέλθει (σήμερα είναι η 7η ημέρα).

Δεν ξέρω αν θα την έκανα αν αυτό ήταν το πρώτο μου παιδί... Δεν ξέρω αν θα την έκανα αν αυτο το παιδί είχα παλέψει χρόνια να έρθει... Είναι εντελώς προσωπική απόφαση, και έγκειται στο αν το 1/300 αποτυχίας που φέρει αυτή η εξέταση είναι σημαντικότερο για εσένα από την όποια πιθανότητα σου έδωσαν οι μη παρεμβατικές εξετάσεις σου να γεννήσεις ένα παιδί με μη αναστρέψιμο πρόβλημα. Εγώ επέλεξα να μη βασιστώ στις στατιστικές και να ζητήσω σίγουρες απαντήσεις, γνωρίζοντας ότι θα τερματίσω την εγκυμοσύνη (με πόνο καρδιάς) αν το παιδάκι αυτό έχει σοβαρό πρόβλημα.

Εύχομαι σε λίγους μήνες να γκρινιάζουμε εδώ μαζί για το αν έπλυναν καλά το ποπουδάκι τους οι μαίες του Ιασώ :) Καλή επιτυχία, ό,τι κι αν αποφασίσεις.

Εγώ έκανα αμνιοκέντηση πριν από 1 εβδομάδα ακριβώς. Πήρα την απόφαση να την κάνω λόγω ηλικίας (37) παρότι τόσο η αυχενική όσο και το Α-τέστ έδωσαν άριστα αποτελέσματα. Ο γιατρός μου επέμενε ότι λόγω ηλικίας και μόνο ήταν απαραίτητη, για να είμαστε σίγουροι. Στην απόφασή μου όμως η γνώμη του έπαιξε πολύ μικρό ρόλο.

Προχώρησα συνυπολογίζοντας ότι ο κίνδυνος αποβολής είναι μια στατιστική που περιλαμβάνει και τις αποβολές που θα γινόντουσαν ούτως ή άλλως, αλλά και τις αποβολές που προκλήθηκαν από λάθος ενός άπειρου γιατρού κατά την λήψη ή/και από απροσεξία της μητέρας μετά την εξέταση (θέλει λίγη ξεκούραση για 2-3 μέρες μετά).

Δε μετάνιωσα που την έκανα (δεν έχω πάρει αποτελέσματα ακόμα) και η διαδικασία ήταν πολύ απλή (δεν είδα τίποτα, είχα τα μάτια κλειστά από το φόβο μου αλλά δεν ένιωσα καν τσίμπημα). Μετά έμεινα στο κρεβάτι για 2 μέρες και πιστεύω/ελπίζω ότι ο κίνδυνος αποβολής έχει πια παρέλθει (σήμερα είναι η 7η ημέρα).

Δεν ξέρω αν θα την έκανα αν αυτό ήταν το πρώτο μου παιδί... Δεν ξέρω αν θα την έκανα αν αυτο το παιδί είχα παλέψει χρόνια να έρθει... Είναι εντελώς προσωπική απόφαση, και έγκειται στο αν το 1/300 αποτυχίας που φέρει αυτή η εξέταση είναι σημαντικότερο για εσένα από την όποια πιθανότητα σου έδωσαν οι μη παρεμβατικές εξετάσεις σου να γεννήσεις ένα παιδί με μη αναστρέψιμο πρόβλημα. Εγώ επέλεξα να μη βασιστώ στις στατιστικές και να ζητήσω σίγουρες απαντήσεις, γνωρίζοντας ότι θα τερματίσω την εγκυμοσύνη (με πόνο καρδιάς) αν το παιδάκι αυτό έχει σοβαρό πρόβλημα.

Εύχομαι σε λίγους μήνες να γκρινιάζουμε εδώ μαζί για το αν έπλυναν καλά το ποπουδάκι τους οι μαίες του Ιασώ :) Καλή επιτυχία, ό,τι κι αν αποφασίσεις.

Μερικές διευκρινίσεις:

1) τα αποτελέσματα αυχενικής και α-τεστ έχουν ήδη συνυπολογίσει την ηλικία σου. Επομένως ο γιατρός δεν έχει δίκιο ότι η ηλικία από μόνη της είναι ένδειξη αμνιοπαρακέντησης.

2) ο κίνδυνος αποβολής μετά από αμνιοπαρακέντηση ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει τον κίνδυνο αποβολής που 'εχει κάθε εγκυμοσύνη. Όταν λέμε κίνδυνος αποβολής από αμνιοπαρακέντηση 0,5-1%, αυτός είναι επιπλέον του 2% κινδύνου αποβολής που έχει κάθε υγιες μωρό έτσι και αλλιώς.

3) ο κίνδυνος αποβολής μετά από αμνιοπαρακέντηση είναι κυρίως τις 10 πρώτες ημέρες και πρακτικά μηδενίζεται μετά τον πρώτο μήνα.

4) η πιθανότητα ''αποτυχίας'' (να μην μπορεί να πάρει υγρό) της αμνιοπαρακέντησης είναι πρακτικά μηδέν. Αν αναφέρεσαι στην πιθανότητα να δώσει είτε λάθος αποτελέσμα (0,2%) ή να μην δώσει καθ'ολου αποτέλεσμα (0,5%) είναι κάτι διαφορετικό.

mariob, σχετικά με το [4], φαντάζομαι η Katepina όταν έγραψε "πιθανότητα αποτυχίας" (1/300) αναφέρεται στην πιθανότητα αποβολής (ή άλλων επιπλοκών) λόγω της αμνιοπαρακέντησης.

Δε νομίζω ότι αναφέρεται στην πιθανότητα να μην μπορέσει να πάρει καθόλου υγρό (0%), στην πιθανότητα να δώσει λάθος αποτέλεσμα (0,2%) ή να μη δώσει καθόλου αποτέλεσμα (0,5%).

Καλώς κάνεις αυτή τη διευκρίνιση, καθώς το ποσοστό "αποτυχίας" που αναφέρει η Katepina (δηλ. η πιθανότητα αποβολής/ επιπλοκών) είναι πολύ υψηλότερο από 1/300.

Σας ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον. Άργησα να γράψω γιατί εδώ και τρεις ημέρες τρέχαμε στους γιατρούς. Έκανα όλες τις εξετάσεις από δύο φορές(εννοώ και τη β΄επιπέδου και τον υπέρηχο καρδιάς εμβρύου). Και οι δύο υπέρηχοι έδειξαν ότι η καρδιά του μωρού είναι μια χαρά. Επιπλέον, τόσο η β΄επιπέδου που ξαναέκανα όσο και ο γυναικολόγος ειδικός σε θέματα καρδιάς που πήγα για τον υπέρηχο έδειξαν ότι στην πρώτη β' επιπέδου έγινε λάθος και ότι δεν υπάρχει θέμα μονήρους ομφαλικής ατρηρίας, αλλά όλα είναι κανονικά. Έτσι ηρέμησα κάπως. Μετά το Πάσχα θα συζητήσω τα νέα δεδομένα με το γιατρό μου, για να δούμε τι θα μου προτείνει. Μετά την αυχενική μου είχε πει ότι δεν είναι ανάγκη να κάνω αμνιο, γιατί τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά. Μακάρι τώρα να μου ξαναπεί το ίδιο, γιατί δε θέλω να κάνω αμνιο.

με συγχωρείτε για την ενόχληση ...αλλά στη δικιά μου περίπτωση που ο καρυότυπος (ήδη έκανα τροφοβλάστη λόγω μεσογειακής και ευτυχώς με υατό ήταν όλα καλά....αλλά τώρα μας έδειξε ο καρυότυπος άλλα..μωσαίκισμό που η πιθανότητα είναι 1%!!!!!!!!!!!!! τι να πω τι γκαντεμια είναι αυτή.....είχαμε αγωνία με το στίγμα που έχω και εγώ και ο άνδρας μου ..κάναμε τροφο..με χίλια ζόρια.....λόγω παράξενου πλακούντα......περιμέναμε βγήκαν τα αποτελέσματα το αγοράκι μας έχει μόνο στίγμα .....και ξαφνικά ενώ η qf έδειξε ότι είναι ένα υγιές αγοράκι.....τελικά Μ.Τρίτη...μας λένε μωσαίκισμό.....να κάνουμε άμνιο.......) έδειξε τρισωμία 17 μωσαίκισμού σε 8 απο τα 50 κύτταρα μου συνιστάτε να κάνω άμνιο ....ή να μη κάνω και να περιμένω μεγάλο υπέρηχο????

μήπως ο κίνδυνος αποβολής απο την άμνιο είναι μεγάλος σε σχέση με την πιθανότητα για τρισωμία 17 μωσαίκισμό????

τι μου συνιστάτε...ήδη εκανε τροφοβλάστη κ το ρίσκαρα καθώς ο πλακούντας και το ινομύωμα που έχω την έκαναν επικίνδυνη ...ωστόσο όλα πήγαν καλά......να ρισκάρω ξανά με άμνιο ή λέτε όχι??????????

• 3 εβδομάδες μετά...

Mariob, το σκεπτικό μου για το (2) που αναφέρεις ήταν ότι η πλειοψηφία όσων προχωρούν σε αμνιοπαρακέντηση συχνά έχουν ενδείξεις προβλήματος, πχ. είναι σε προχωρημένη ηλικία, έχουν βεβαρυμένο ιστορικό, υποψιάζονται κάτι και καταλήγουν να κάνουν την εξέταση. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, αφού αμνιοπαρακέντηση δεν κάνουν συνήθως οι νέες, απόλυτα υγειείς με άψογες εγκυμοσύνες κλπ μανούλες, το ποσοστό αποτυχίας (δηλαδή αποβολής) λόγω της αμνιοπαρακέντησης είναι μεν υψηλό, αλλά περιλαμβάνει εκείνες τις εγκυμοσύνες που έχουν ήδη αυξημένες πιθανότητες (που ναι, αυξάνονται περισσότερο με την επέμβαση) αποβολής λόγω των προαναφερθέντων suspected προβλημάτων. Λογικό? Δεν ξέρω. Πάντως συμφωνώ πως καλό είναι οι παρεμβάσεις να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες, αν και πιστεύω ότι οι απολύτως απαραίτητες διαφέρουν από μαμά σε μαμά.

giasemi, arist, καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσετε!

Mariob, το σκεπτικό μου για το (2) που αναφέρεις ήταν ότι η πλειοψηφία όσων προχωρούν σε αμνιοπαρακέντηση συχνά έχουν ενδείξεις προβλήματος, πχ. είναι σε προχωρημένη ηλικία, έχουν βεβαρυμένο ιστορικό, υποψιάζονται κάτι και καταλήγουν να κάνουν την εξέταση. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, αφού αμνιοπαρακέντηση δεν κάνουν συνήθως οι νέες, απόλυτα υγειείς με άψογες εγκυμοσύνες κλπ μανούλες, το ποσοστό αποτυχίας (δηλαδή αποβολής) λόγω της αμνιοπαρακέντησης είναι μεν υψηλό, αλλά περιλαμβάνει εκείνες τις εγκυμοσύνες που έχουν ήδη αυξημένες πιθανότητες (που ναι, αυξάνονται περισσότερο με την επέμβαση) αποβολής λόγω των προαναφερθέντων suspected προβλημάτων. Λογικό? Δεν ξέρω. Πάντως συμφωνώ πως καλό είναι οι παρεμβάσεις να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες, αν και πιστεύω ότι οι απολύτως απαραίτητες διαφέρουν από μαμά σε μαμά.

giasemi, arist, καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσετε!

Απλώς μια επιστημονική διευκρίνιση: το ευρέως χρησιμοποιούμενο ποσοστό αποβολής μετά από άμνιο (1%) έχει βγεί από διπλή τυφλή μελέτη όπου δηλ. οι 2 πληθυσμοί (γυναίκες που κάνουν άμνιο και γυναίκες που δες κάνουν άμνιο) έχουν ίδια χαρακτηριστικά (πχ ηλικία, παράγοντες κινδύνου κλπ). Επομένως αυτό που αναφέρεις δεν ισχύει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...