Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η μικρή μου εδω και μερες κανει καποιες χειρονομιες οι οποιες δεν ξερω παντα τι σημαινουν :? για παραδειγμα : α) κλεινει με το χερακι της ( την παλαμη ) το αυτακι της και καποιες φορες γερνει ελαφρα το κεφαλακι της. (δεν το κανει σε συγκεκριμενες περιπτωσεις).

β) "χτυπαει " την κοιλιτσα της ( οπως κανουμε ευχαριστω ). το κανει σε ασχετο χρονο ή οταν της δειχνουμε το :"κανε ευχαριστω"

γ) "χτυπαει" το κεφαλακι της με την παλαμη της - ( δεν το κανει σε συγκεκριμενες περιπτωσεις)

δ) ψαχνει να βρει μπουκλα - οχι οποιοδηποτε τσουλουφι- και την "τραβαει"

(δεν το κανει σε συγκεκριμενες περιπτωσεις).

Σημειωση: βαζω τις λεξεις σε εισαγωγικα γιατι δεν το κανει με δυναμη. το κανει.... χαλαρα

Τι λετε κι εσεις βρε κοριτσια?

Διαφημίσεις

:shock::shock::shock::shock:

ιδεα δεν εχω!!! παντως μου ακουγεται πολυ χαριτωμενο!!!

αυτη ηταν και ειναι η φοβια μου! θα κανει και θα λεει διαφορα το παιδι και εγω δε θα καταλαβαινω τιποτα! :?:?:?

bousbouko μου,πολύ γέλασα...ήθελα να ανοίξω παρόμοιο θέμα καθ ότι η δικιά μου εδώ και πολύ καιρό κάνει όσα περιέγραψες εκτός του να χτυπάει την κοιλίτσα της...κατα τ΄άλλα τραβάει τα μαλλιά της ακόμη και όταν θηλάζει,πιάνει το αυτί της ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεις και επίσης τώρα τελευταία κάνει και ένα άλλο παράξενο..κουνάει πολύ γρήγορα το κεφάλι της δεξιά αριστερά ειδικά όταν νευριάζει...

Αυτό το τελευταίο το κανε για πρώτη φορά πριν κανα δίμηνο,εγώ δεν της έδωσα σημασία αλλά ο μπαμπάς την "ενθάρρυνε" κάνοντας το ίδιο κάθε φορά που το έκανε και η μικρή :twisted: Φυσικό είναι το παιδί να συνεχίσει να τον μιμείται...τεσπά, εγώ δεν δίνω σημασία γιατί αν προσπαθούσα κάθε φορά να αποκωδικοποιήσω όλες τις παράξενες κινήσεις της θα τρελενόμουν... :)

Η μικρή μου εδω και μερες κανει καποιες χειρονομιες οι οποιες δεν ξερω παντα τι σημαινουν :? για παραδειγμα : α) κλεινει με το χερακι της ( την παλαμη ) το αυτακι της και καποιες φορες γερνει ελαφρα το κεφαλακι της. (δεν το κανει σε συγκεκριμενες περιπτωσεις).

β) "χτυπαει " την κοιλιτσα της ( οπως κανουμε ευχαριστω ). το κανει σε ασχετο χρονο ή οταν της δειχνουμε το :"κανε ευχαριστω"

γ) "χτυπαει" το κεφαλακι της με την παλαμη της - ( δεν το κανει σε συγκεκριμενες περιπτωσεις)

δ) ψαχνει να βρει μπουκλα - οχι οποιοδηποτε τσουλουφι- και την "τραβαει"

(δεν το κανει σε συγκεκριμενες περιπτωσεις).

Σημειωση: βαζω τις λεξεις σε εισαγωγικα γιατι δεν το κανει με δυναμη. το κανει.... χαλαρα

Τι λετε κι εσεις βρε κοριτσια?

τα ιδια κανει κ σε μενα

απο την χαρα τους μπορει να ειναι

Διαφημίσεις

Ας μιλήσει και μια παλαιότερη του είδους.Ολα τα μωρα κάνουν τα ίδια και σε κάθε μήνα και κάτι ξεχωριστό.Ολα είναι για λόγους ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, με τους γύρω τους.Οσο θα μεγαλώνουν θα κάνουν και άλλες τρέλες.Εγω είχα συνέχεια έτοιμη την βιντεοκάμερα και κατέγραφα τα πάντα.εχω ατελείωτες ώρες με τον μικρό σε διάφορες στασεις και χειρονομίες.Αύτές οι στιγμες δεν ξαναγυρίζουν είναι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ.

69Dzp3.png

06pBp2.png

Βρε κοριτσάκια,

Καταρχήν καλημέρα :D:D

Τα μικρούλια μας, μεγαλώνοντας ψάχνουν τρόπους να εκφραστούν. Να μας δείξουν τα συναισθήματά τους και τις επιθυμίες τους.

Κουνάνε λοιπόν τα χεράκια και τα ποδαράκια τους, δοκιμάζουν χειρονομίες, αντιγράφουν τις δικές μας κινήσεις.....:cool::cool: Επίσης δοκιμάζουν τη φωνή τους, επαναλαμβάνοντας ήχους :D , φωνάζοντας, τσιρίζοντας, στριγγλίζοντας :?

Και αργότερα που προσπαθούν να μιλήσουν, δοκιμάζουν τρόπους για να προφέρουν τις λέξεις. Άσε που τσαντίζονται κιολας αν δεν καταλαβαίνεις :?

Το ότι εμείς δεν μπορούμε πάντα να τα καταλάβουμε....δε σημαίνει απολύτως τίποτα για τα μωρά :lol: (για εμάς ίσως :?:wink::lol: )

Οπότε υπομονή, προσοχή (μπάς και καταλάβουμε τίποτα -λέμε τώρα) και χαλαρά....οι προσπάθειες επικοινωνίας είναι ΠΑΝΤΑ για καλό :D:D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ax τα φραντζολάκια μας, είναι όλη την ώρα να τα ρουφάς. Και η δικιά μου, όταν την παίρνω αγκαλιά, απλώνει το χέρι της και μου δείχνει, τις περισσότερες φορές όχι κάτι συγκεκριμένο.

Άλλες φορές όταν την αλλάζω χτυπάει με γροθιές την κοιλίτσα της σαν γοριλάκι. Τελευταία μιλάει μόνη της, μιμείται τον τρόπο που μιλάμε, χωρίς βέβαια να την καταλαβαίνει κανείς. Και το κάνει τόσο χαριτωμένα. :lol:

Διαφημίσεις