Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρωτάκια 2011

Recommended Posts

MARGIO είπε:
Καλημερα κοριτσια καλη χρονια και καλη προοδο στα πρωτακια μας και καλο κουραγιο και υπομονη στους γονεις.

Εμεις χθες καναμε μονο αγιασμο και μας χωρισαν σε τμηματα απο σημερα κανονικα μεχρι τις 2 ποσα παιδιακια ειστε στο τμημα ξερετε?Εμεις 27, πολλα δεν ειναι?Η δασκαλα μας φαινεται καλη και η κορη μου ενθουσιασμενη με το καινουριο της σχολειο οποτε ολα καλα προς το παρον.

27 παιδιά είναι όντως ΠΟΛΛΑ!!!

Απορώ πως θα μπορεί να κάνει μάθημα αυτή η δασκάλα.

Να δω και η δική μας τάξη πόσα θα έχει..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 561
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

vasiliki κι εγω την ιδια απορια εχω πως θα τα καταφερει η ερμη δασκαλα με τοσα παιδια??Τελος παντων ας σκεφτομαστε θετικα και ας μην προδικαζουμε τιποτα,μακαρι ολα να πανε κατ'ευχην.My treasure πολυ τυχεροι ειστε μονο 18.

z1QBp3.png UKB8p3.png

MARGIO είπε:
vasiliki κι εγω την ιδια απορια εχω πως θα τα καταφερει η ερμη δασκαλα με τοσα παιδια??Τελος παντων ας σκεφτομαστε θετικα και ας μην προδικαζουμε τιποτα,μακαρι ολα να πανε κατ'ευχην.My treasure πολυ τυχεροι ειστε μονο 18.

Μα όσο θετικά και αν θέλεις να το σκεφτείς ,27 παιδάκια στην πρώτη δημοτικού είναι ΠΟΛΛΑ ,όοοοοσο έμπειρη και να είναι η δασκάλα.Φαντάσου να κάνουνε ανάγνωση.Κάθε πότε θα διαβάζει το κάθε παιδάκι?Κάθε πότε θα μπορεί να απαντήσει σε μία ερώτηση το καθένα?Αγχώνομαι με αυτά...

Εμάς ευτυχώς είναι 10 (φτου φτου).Πήρανε και τρία βιβλία.

Διαφημίσεις

Εμείς ευτυχώς είμαστε λίγα παιδιά, 14 στο ένα τμήμα και 15 στο άλλο, έχουμε δάσκαλο και φαίνεται πολύ καλός. Η δικιά μου όμως ξύπνησε με άγχος σήμερα το πρωί γιατί λέει δεν ξέρει να διαβάζει και να γράφει και φοβάται μην την μαλώσει ο δάσκαλος! Αν είναι δυνατόν, τί θα κάνω με το άγχος αυτού του παιδιού!

Στο τμήμα του γιου μου είναι 16! Πήραμε τη λίστα σήμερα και μόλις αγόρασα τα τετράδια, επίσης τους έδωσε και πρόγραμμα γι αυτή την εβδομάδα, αύριο λοιπόν αρχίζουν ... Αγγλικά!

mariazil είπε:
Στο τμήμα του γιου μου είναι 16! Πήραμε τη λίστα σήμερα και μόλις αγόρασα τα τετράδια, επίσης τους έδωσε και πρόγραμμα γι αυτή την εβδομάδα, αύριο λοιπόν αρχίζουν ... Αγγλικά!

Κάνουνε Αγγλικά στην πρώτη????????????????????????????????

Βασιλικη εχεις δικιο αλλα δυστυχως δε μπορουμε να κανουμε και τιποτα, ρε κοριτσια σας ζηλευω τοσα λιγα παιδια θα γινεται πιο καλη δουλεια σιγουρα. Τα σχολεια που σχολανε στις 2 κανουν Αγγλικα απο την πρωτη.

z1QBp3.png UKB8p3.png

Είναι δυνατόν;;; Αγγλικά Α'Δημοτικου;;; Τι άλλο θα ακούσουμε;;;; Εγώ πάντως το παιδι μου αγγλικά πριν την τρίτη Δημοτικού δεν το πάω. Κ ας κάνουν στο σχολείο κ κινέζικα. Εκει πατάνε κ τα φροντηστήρια κ εχουν ενα σωρο junior k pre-junior τάξεις κ δεν ξέρω κ εγώ τι άλλο. Κ πληρώωωωωωωωνουν οι γονείς.

Διαφημίσεις

αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι φορτωνουν κι εμας και τα παιδια απο νωρις το 2003 που πηγαινε η κορη μου πρωτη δεν καναν αγγλικα καναν τα βασικα και σχολαγαν 12.25 τωρα θα σχολανε σστις 2!!!οπως στο γυμνασιο......ολες οι αλλαγες εγιναν απο περσυ .....δηλαδη οταν θα πανε γυμνασιο τι θα γινει θα σχολανε στις 6 και θα κανουν 150γλωσες και 100 μαθηματα???

Τα σημερινά νέα από το μέτωπο έχουν ως εξής :

Χωριστήκανε τα τμήματα, 24 παιδιά έκαστο (μα που ζείτε καλέ κορίτσια κι έχετε ολιγάριθμα τμήματα?) (αφήστε τι βίσματα πέσανε για το ποιό παιδί θα πάει σε ποιό τμήμα, με ποιά δασκάλα, με ποιούς φίλους του) (εμείς εντελώς συμπτωματικά δεν βρεθήκαμε με κανέναν συμμαθητή από το νήπιο...),

μοιράστηκαν - η λίστα που πρέπει να ψωνίσουμε με τα "σχολικά" και - τα βιβλία της γλώσσας, των εργασιών της γλώσσας και των μαθηματικών (α' τεύχος σε όλα εννοείται)!

και ενημερωθήκαμε από την διευθύντρια πως το τμήμα μας δεν έχει δασκάλα γιατί

- αυτή που έχει οργανική θέση είναι σε άδεια ανατροφής μέχρι 12 Οκτώβρη και

- η αναπληρώτρια αρνήθηκε χθες να έρθει γιατί το σχολείο πέφτει μακριά από το σπίτι της

οπότε,

μάλλον θα μετακινήσει μια δασκάλα της γ' δημοτικού σε μας και τα τριτάκια θα κάνουν σύμπτυξη τμημάτων... για ένα μήνα αυτά... και μετά μάλλον όλα θα τακτοποιηθούν...

(καλά, οι δάσκαλοι ειδικοτήτων φυσικά δεν έχουν έρθει ακόμη)

Να μην σχολιάσω καλύτερα!!

υ.γ. Για το θέμα των βιβλίων γενικότερα...: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=97699

Στο δικό μας τμήμα είναι 18 παιδιά και άλλα τόσα στο διπλανό. Η δασκάλα μας, παίρνει ξανά την 1η γιατί είναι κι ο γιος της στο τμήμα, οι πρώτες εντυπώσεις μου αλλά και οι απόψεις των γονιών από πέρισυ, πολύ θετικές. Εγινε και μια μικρή γιορτή, ήρθε ο Πήτερ Παν , τους χώρισε σε τμήματα και τους μοίρασε μπαλόνια :-). Από βιβλία, τους μοίρασαν σήμερα γλωσσα με τετρ. εργασιών και μαθηματικά και μας ενημέρωσαν ότι θα λειτουργήσει σχολή γονέων στο σχολείο καθώς και τμήματα σκακιού, μπάσκετ και ζωγραφικής τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα. Επίσης, τους έδωσαν λίστα για τετράδια, μολύβια κλπ. Σχόλασαν 12.25 και από αύριο θα έχουμε ενημέρωση για τις υπόλοιπες μέρες...

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

εμείς σημέρα όλα καλά. Εκαναν μια φωτοτυπία στο ΄σχολείο , ακριβώς η ίδια για το σπίτι, και το πρωτο μάθημα απο τα μαθηματικά. Αυριο έχουμε συνάντηση με την δασκάλα. Εμάς είναι 20 παιδιά σε κάθε τμήμα, απλά το δικό μας έχει πιο πολλά αγόρια!!!

απο πέμπτη κανονικά στις 2.00 μμ και ολοήμερο στις 4.15.

ααα τους είπε λέει και μέσα στην τάξη ότι θα πρέπει καθημερινά να φοράνε τύπου αθλητικά ρούχα και όχι φουστες κλπ τα κορίτσια και όλοι να φοράνε κλειστά παπούτσια.

εμάς στο σχολείο έχει κάθε Σαββατο είτε ζωγραφική, παραδοσιακοί χοροί, θεατρικό παιχνίδι, hip-hop, γλυπτική, pig-pon.

ευτυχώς η πρώτη έχει και καλά δικό της χώρο για το προάυλιο και σήμερα η κόρη μου , μου είπε ότι κανένα πρωτάκι δεν φευγει απο εκεί και κανένα δευτεράκι κλπ δεν πάει εκεί. Είναι συνέχεια οι δασκάλες της πρώτης κοντά τους.

ΑΑΑ μας έδωσαν και την λίστα πολύ λίγα πράγματα για αρχή ούτε 30Ε όλα μάζι

αυτααααα

να δούμε αύριο τι θα μας πει.......

Διαφημίσεις

Βλεπω οτι σε αρκετα σχολεια μοιραστηκαν βιβλια....σε εμας δυστυχως οχι.......:(

Σημερα σε εμας τα μαθηματα ηταν εως τις 12.25 αλλα το ολοημερο λειτουργησε κανονικα εως τις 16.20. Στην ταξη πρεπει να ειναι γυρω στα 18 παιδια,αρκετα καλα πιστευω..

Η δασκαλα εδωσε την λιστα (γυρισα 20.00 απο το γραφειο οποτε φυσικα δεν αγορασα τιποτα,ελπιζω να μην υπαρξει προβλημα με αυτο αυριο...) .Το προγραμμα για αυριο εχει 2 ωρες γλωσσα,μαθηματικα,αγγλικα και γυμναστικη. Ελπιζω ΣΥΝΤΟΜΑ η δασκαλα να μας καλεσει για μια πρωτη συναντηση ωστε να ενημερωθουμε για 2/3 βασικα πραγματα....

Αυτο που με προβληματιζει ειναι -οταν με το καλο ξεκινησουν κανονικα τα μαθηματα και οι εργασιες-εαν τα παιδια που θα μενουν στο ολοημερο-οπως η κορη μου- θα προλαβαινουν να διαβαζουν και να κανουν ολες τις εργασιες της εεπομενης ημερας...Εχει καποια απο εσας εμπειρια απο μεγαλυτερο αδελφακι?

υ.γ. Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ εχω ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΓΧΟΣ για το τι θα γινεται στα διαλειμματα...

ζώπυρον είπε:

και ενημερωθήκαμε από την διευθύντρια πως το τμήμα μας δεν έχει δασκάλα γιατί

- αυτή που έχει οργανική θέση είναι σε άδεια ανατροφής μέχρι 12 Οκτώβρη και

- η αναπληρώτρια αρνήθηκε χθες να έρθει γιατί το σχολείο πέφτει μακριά από το σπίτι της

:shock::shock::shock: αλλες παρακαλαμε να ερθει η σειρα μας να διοριστουμε και αυτη αρνηθηκε?????? γιατι το σχολειο πεφτει μακρυα απο το σπιτι της????:shock::shock::shock: εμας και σε αλλη πολη εντελως να μας στελναν θα πηγαιναμε:shock::shock: πωπω, εχω μεινει αφωνη!!!

vasiliki40 είπε:
Κάνουνε Αγγλικά στην πρώτη????????????????????????????????

Στα 800+ Δημοτικά με Ολοήμερο Πιλοτικό Πρόγραμμα κάνουν Αγγλικά, Υπολογιστές και Μουσική επιπλέον του βασικού προγράμματος και φυσικά σχολάνε στις 2.

Όπως έμαθα, χτες η δασκάλα του γιου μου τους "ξενάγησε" σε όλο το σχολείο, τους έβαλε να ζωγραφίσουν με ελεύθερο θέμα (εκείνος ζωγράφισε την αίθουσα της Α΄τάξης) και άρχισαν με ασκήσεις προγραφής που θα τις συνεχίσουν όλη την εβδομάδα. Επίσης έκαναν και γυμναστική!!!

Στο δικό μας σχολείο η πρώτη είναι σε 3 τμήματα και το δικό μας τμήμα έχει 18 παιδάκια (ενώ στο άλλο τμήμα είδα μόνο 12 παιδάκια...πως γίνεται?). Ευτυχώς !!

Δεν έχω καταλάβει κάτι με το νέο ωράριο: αφού η υποχρεωτική ζώνη είναι μέχρι τις 2 και όχι μέχρι τις 12:20, αυτές τις επιπλέον ώρες θα κάνουν και επιπλέον μαθήματα ή θα κάνουν τη μελέτη των μαθημάτων τους??? Άκουσα επίσης ότι αλλάζουν οι διδακτικές ώρες και ο χρόνος των διαλειμμάτων, ισχυει??

Σε ότι ρωτάω στο σχολείο μου λένε ότι θα ενημερωθούμε την επόμενη εβδομάδα που θα έρθουν όλοι οι δάσκαλοι και θα λειτουργήσει το νέο ωράριο.

Kαλή χροννιά σε όλους και καλή δύναμη:D

Τα νέα μας....

Ο μικρός είναι καταενθουσιασμένος....δασκάλα το α1 που ήμαστε εμείς έχουμε πολύ καλή, έμπειρη με α δημοτικού και πολύ μεταδοτηκότητα...το α2 δεν έχει ακόμη δασκάλα

πήραμε 3 βιβλία

είναι 23 παιδιά σε κάθε τμήμα...

είναι ενθουσιασμένος που ψωνίζει από το κυλικείο...

Ωράριο κανονικα από χθες μέχρι τις 14:00 ( κάνουν περισσότερες ώρες γλώσσα και μαθηματικά ) και προστέθηκαν pc και αγγλικά

rQGhp3.png

Και η Ελενη μας Πρώτη φέτος ! Σε σχολειο διπλοβάρδιας(μια εβδομαδα πρωι και μια εβδομάδα μεσημερι).Μας δωσαν όλα τα βιβλια (!!) η δασκάλα ειχε κρατήσει απο περυσι οτι ειχε περισέψει και το μοίρασε φέτος.Νομίζω ομως αυτο το κλίμα απαισιοδοξιας καλα θαειναι να το κρατήσουν μακρια απο τα παιδια,και ειδικα απο τα πρωτακια δευτεράκια.Μίλησαν στον Αγιασμό για την δυσκολη κατασταση που περνάμε,και η μικρή Ελένη άλλα κατάλαβε...ειδες ,μου είπε,ολοι ξέρουν οτι ειναι δυσκολα στην Πρωτη τάξη,μεχρι και ο παπάς αυτό ειπε ...:(

linav είπε:
Εμείς ευτυχώς είμαστε λίγα παιδιά, 14 στο ένα τμήμα και 15 στο άλλο, έχουμε δάσκαλο και φαίνεται πολύ καλός. Η δικιά μου όμως ξύπνησε με άγχος σήμερα το πρωί γιατί λέει δεν ξέρει να διαβάζει και να γράφει και φοβάται μην την μαλώσει ο δάσκαλος! Αν είναι δυνατόν, τί θα κάνω με το άγχος αυτού του παιδιού!

Και εμενα ειχε αγχοσ και ειχε στεναχωρηθει μετα το φαγητο ( τον αφησα ολοημερο) για τον ιδιο ακριβως λογο, παρολο που η δασκαλα του ολοημερου τους εβαλε να ζωγραφησουν...τι να πω....Ποιος ξερει τι ακουσαν κ εχου αγχωθει τα καημενα

Νέα της ημέρας:D :

Αν θυμάστε, δεν είχαμε δασκάλα!:roll: Τελικά, μας έφεραν αναπληρώτρια (μια γλυκύτατη κοπέλα) που μάλλον θα αποχωρήσει όταν επιστρέψει από την άδεια ανατροφής που έχει η δασκάλα που κατέχει την οργανική θέση.

Γι' αύριο μας έδωσαν κανονικό πρόγραμμα, μέχρι τις 1.30 - οι δάσκαλοι ειδικοτήτων αναμένονται... προσεχώς.:rolleyes:

DALIA είπε:
είναι ενθουσιασμένος που ψωνίζει από το κυλικείο...

Καλά, εμένα ο γιος μου - γενικά - δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένος...:cool:

Αλλά για το κυλικείο που λες. Όταν είχαμε πάει να γνωρίσει το σχολείο και το είχε δει, είχε ενθουσιαστεί από την προοπτική να ψωνίζει μόνος του λιχουδιές.:? Τώρα, δεν το έχει "θυμηθεί" ακόμη.

Δεν ξέρω... Του δίνω διάφορα από το σπίτι και λέω να επιμείνω σ' αυτό (όταν μου ασκήσει πίεση). Έχω διάφορες ενστάσεις για το θέμα αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη.:confused:

Και σε μας δεν έχουν ακόμη ειδικότητες.Αύριο και μεθαύριο επίσης 13:30.Το κυλικείο έχει προσεγμένα πράγματα και τίποτα συσκευασμένο.Και εγώ του δίνω από το σπίτι αλλά θέλει κάτι να περνει.Από όσους γνωρίζω παιδιά που δεν έχουν δασκάλα ακόμη είναι στο Α2 όλα.Επίσης πληροφορήθηκα από την κόρη της ξαδερφξς που μένουν από πάνω ότι το Θ. τον έκανε συνέχεια παρατήρηση να μη μιλάει.Είναι στο ίδιο τμημα

rQGhp3.png

εμείς σήμερα ειχαμε την πρώτη συνάντηση με την δασκάλα. Ρε γμτ δεν λέω καλή δασκάλα σύμφωνα με τις φήμες - είναι πολλά χρόνια στο σχολείο και μας είπε ότι κάνει αυτ΄΄η τη δουλειά 20 χρόνια και τα 15 σε πρώτες. αλλά πολύ κοφτή βρε παιδί μου. Δεν έχει αυτό το γλύκο που περιμένεις .. πως να το πω ειναι Δασκάλα δασκάλα... τα μικρά έχουν όλα μαζευτεί , και έχουμε και κάτι μπουμπούκια - τα ξέρω απο το νήπιο...

π.χ. μας είπε ότι εαν το παιδί δεν έχει μολύβι ξυσμέμο μέσα στην κασετίνα δεν θα μπει στην διαδικασία να το κάνει αυτή.. πολύ απλά δεν θα γράψει

μας είπε ότι τους 'εχει πει όλους τους κανόνες της τάξης θα πρέπει να τα κάνουν, όπως τα έχει πει.

η δικία μου σήμερα το βράδυ μου λέει με σχετικό πανικό: 'ααααα μαμά την τσάντα μου, όλα πρέπει να ειναι με τάξη μέσα για να τα ξέρω που είναι' - μας είπε η δασκάλα εμείς να ετοιμάζουμε την τσάντα για να ξερουμε σε ποιες θήκες είναι τα βιβλία και τα τρετράδια.

το άλλο που μας είπε είναι ότι στο σπίτι θα πρέπει εμείς να βοηθάμε τα παιδιά ειδικά στην αρχή και ότι κακά τα ψέματα η πρωτη δηματικού θέλει το γονιό απο πάνω....

αχχχχ βαχχχχ

σήμερα είχαν στο τετράδιο γραφής γραμμές ίσιες και πλαγιαστές

αυταααααα

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...